19.6 C
Athens
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020
- Advertisement -

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Τουρκία να τερματίσει αμέσως τις παράνομες έρευνες στην Αν. Μεσόγειο

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί με ψήφισμά του την Τουρκία «να τερματίσει αμέσως κάθε περαιτέρω παράνομη έρευνα και γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο, να απέχει από παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των ελληνικών και κυπριακών χωρικών υδάτων και να σταματήσει την εθνικιστική πολεμοκάπηλη ρητορική».
Στο ψήφισμα που υπερψηφίστηκε με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν επίσης «την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο, ενόψει της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24-25 Σεπτεμβρίου για την επικίνδυνη κλιμάκωση και το ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Βιώσιμη επίλυση μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω διαλόγου, διπλωματίας και διαπραγματεύσεων, δηλώνουν οι ευρωβουλευτές, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, και ειδικά την Τουρκία, να δεσμευτούν για την αποκλιμάκωση της κατάστασης μέσω της απόσυρσης των δυνάμεών τους από την περιοχή. Χαιρετίζουν την απόφαση της Τουρκίας να αποσύρει το σεισμογραφικό σκάφος της από την περιοχή στις 12 Σεπτεμβρίου, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την άμβλυνση των εντάσεων, καταδικάζοντας ωστόσο την απόφαση για την παράταση της αποστολής άλλου ερευνητικού πλοίου.
Το κοινοβούλιο εκφράζει επίσης σοβαρές ανησυχίες για την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, οι οποίες επηρεάζονται, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα από τη δεινή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και τη διάβρωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Η Τουρκία αλλά και τα κράτη-μέλη καλούνται επίσης, σύμφωνα με το ψήφισμα, να στηρίξουν το διάλογο στη Λιβύη και να τηρήσουν το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκφράζοντας τη λύπη των ευρωβουλευτών για τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει η τρέχουσα εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και άλλες δράσεις στη Μεσόγειο στη σταθερότητα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.
Εμμένοντας στην άποψη ότι περαιτέρω κυρώσεις μπορούν να αποφευχθούν μόνο μέσω του διαλόγου, οι ευρωβουλευτές καλούν το Συμβούλιο να είναι έτοιμο να καταρτίσει κατάλογο περαιτέρω περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα πρέπει να είναι να είναι τομεακά και στοχευμένα και να μην έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον τουρκικό λαό ή στους πρόσφυγες που διαμένουν στην Τουρκία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nicolas
Nicolas (@nicolas)
1 month ago

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε από που προέρχονται οι αρνητικές ψήφοι, όπως επίσης κι οι αποχές.

adamstyl
Active Member
adamstyl (@adamstyl)
1 month ago
Reply to  Nicolas

Λοιπόν για τους ενδιαφερόμενους. Ευρωπαϊκής απλότητας το ανάγνωσμα: τα ψηφίσματα της 17ης Σεπτεμβρίου είναι εδώ. Ψάχνουμε το υπό συζήτηση θέμα: “Προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα επικεντρωθεί στην επικίνδυνη κλιμάκωση και στον ρόλο της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο” (έλα μη θέλετε όλα τα links έτοιμα!) το επιλέγουμε και σημειώνουμε από τα “Κείμενα που κατατέθηκαν” των κωδικό τού: RC-B9-0260/2020.
Γυρίζουμε στην προηγούμενη σελίδα και πάνω δεξιά θα δούμε ότι είναι επιλεγμένο το ΤΑ. Πατάμε το PV ακριβώς δίπλα του που θα μας βγάλει στα “Συνοπτικά πρακτικά” και επιλέγουμε “Ονομαστικές ψηφοφορίες“. Εκεί λοιπόν ψάχνουμε τον κωδικό που σημειώσαμε παραπάνω και ω του θαύματος! Η ονομαστική ψηφοφορία!!! Σε απλά εύκολα και κατανοητά βηματάκια!
Κατά ψήφισαν:
ECR: Aguilar, Buxadé Villalba, de la Pisa Carrión, Eppink, Fragkos, Rooken, Roos, Tertsch
GUE/NGL: Daly
ID: Anderson Christine, Androuët, Annemans, Bardella, Bay, Beck, Beigneux, Berg, Bilde, Bruna, Buchheit, Collard, De Man,
Fest, Garraud, de Graaff, Griset, Haider, Hakkarainen, Huhtasaari, Jalkh, Jamet, Joron, Juvin, Kofod, Krah, Kuhs,
Lacapelle, Laporte, Lebreton, Lechanteux, Limmer, Madison, Mariani, Mayer, Mélin, Meuthen, Olivier, Pirbakas, Reil,
Rivière, Rougé, Vandendriessche, Vilimsky, Zimniok
NI: Lagos, Nikolaou-Alavanos, Papadakis Kostas
Μη μου πείτε ότι βλέπετε και Ελληνικά ονόματα. Γιατί εγώ δε βλέπω τίποτα τέτοιο. Όλο λατινικούς χαρακτήρες έχει.
ΥΓ: Χρόνια θέλω να το γράψω: πρέπει να είναι πολύ ΜΠΕ-Ε-Ε-Ε-Ε αυτό το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Λες και απευθύνεται σε χάπατα που δε θα ψάξουν να βρουν ποιοι πραγματικά ψήφισαν και τι και θα καταπιούν τους αριθμούς αμάσητους.

TGD
TGD (@tgd)
1 month ago
Reply to  adamstyl

Δηλαδή οι τρεις ευρωβουλευτές του ΚΚΕ…
Και οι δεξιά (ECR και ID).

Nicolas
Nicolas (@nicolas)
1 month ago
Reply to  adamstyl

Ευχαριστώ που κάλυψες την ερώτησή μου. Ανακεφαλαιώνοντας (στα ελληνικά) έχουμε Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης (ΚΚΕ), Εμμ. Φράγκος (Ελληνική Λύση) και Ιωάννης Λαγός (ανεξάρτητος, πρώην Χρυσή Αυγή).
Χωρίς σχόλια.
Ας σημειώσουμε όμως, ότι οι τρεις ευρωβουλευτές τουρκικής καταγωγής, ο İsmail Ertuğ από τη Γερμανία, η Emine Bozkurt από την Ολλανδία και ο Metin Kazak από τη Βουλγαρία, δεν καταψήφισαν.

Last edited 1 month ago by Nicolas
Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
1 month ago

Είμαι βέβαιος ότι οι αρνητικές ψήφοι διαθέτουν μια εξαιρετική δικαιολογία όμως απλά δεν τη ξέρουμε φυσικά όμως είναι απαράδεκτη ενέργεια. Σε γενικές γραμμές όμως όπως έχει παραδεχθεί ένας πρώην Ευρωβουλευτής το ψήφισμα είναι “καλό για να σκουπιστείς”. Μηδαμινή αξία έχει ίσως πλέον ούτε ηθική.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μήπως τελικά είναι άθλια η κατάσταση του τουρκικού ναυτικού; αυτός είναι ο λόγος που ελληνική φρεγάτα “ακουμπά” πλέον το Oruç Reis “ξεδιάντροπα”;

 Τι πάμε και συζητάμε σαββατιάτικα...  έχουμε όμως καλούς λόγους. Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία, που δείχνει ξεκάθαρα μια ελληνική φρεγάτα κλάσης S, δίπλα...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και...

16
 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 June 2015 #349

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 3.99

Related News

Ισραήλ και Ρουμανία ξεκινούν τη συμπαραγωγή drones

Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems και οι ρουμανικές Romaero και Avioane Craiova θα αρχίσουν την κοινή παραγωγή drones Hermes 450 στη Ρουμανία από το...

Λιβύη: Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός δεν θα επηρεάσει τις αμυντικές συμφωνίες με την Τουρκία

Η μόνιμη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στη Γενεύη μεταξύ των αντίπαλων παρατάξεων της Λιβύης δεν θα επηρεάσει τις στρατιωτικές συμφωνίες με την...

Μητσοτάκης: Αναφαίρετο δικαίωμά μας η επέκταση στα 12 μίλια

ΑΠΕ-ΜΠΕΤην απόλυτη στήριξή του στο πρόσωπο του Χρήστου Σταϊκούρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας...