23.6 C
Athens
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τι ξέρουμε για το συμβάν στον Έβρο (μένοντας μακριά από την ανάγκη...

Τι ξέρουμε για το συμβάν στον Έβρο (μένοντας μακριά από την ανάγκη για κλικς)

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για την είδηση που κυριαρχεί στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, με το κύριο ζητούμενο να είναι η γρήγορη επιστροφή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στη πατρίδα μας. Δε μπορούμε ωστόσο να αφήσουμε ασχολίαστα τα σημεία και τέρατα που έχουν γραφεί σε μερίδα τουρκικών ΜΜΕ (αναμενόμενο), αλλά και σε δεκάδες “έγκυρα” ελληνικά ΜΜΕ, που δεν δίστασαν να κανιβαλίσουν μιντιακά τη περιπέτεια των δυο Ελλήνων που αυτοί τη στιγμή κρατούνται στην Αδριανούπολη. Ως Π&Δ, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε το θέμα στη σωστή του βάση, μακριά από παραπλανητικούς τίτλους και δημοσιεύματα clickbait.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Στις 2 Μαρτίου, γίνεται γνωστό πως δυο Έλληνες στρατιώτες που εκτελούσαν περίπολο στη περιοχή των Καστανιών στον Έβρο στις 1/3, πέρασαν τα τουρκικά σύνορα, λόγω αποπροσανατολισμού που αποδόθηκε στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή. Ελληνικά και τουρκικά μέσα, αλλά και η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ συμφωνούν με αυτό το σενάριο και κινούνται σε χαμηλούς τόνους.

Το συμβάν φαίνεται να έγινε στον τουρκικό θύλακα του Κάραγατς, τον  μεγαλύτερο δυτικά του Έβρου με συνολική έκταση 22,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων και το μοναδικό σημείο στο οποίο υπάρχουν χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας χωρίς το υδάτινο κώλυμα του ποταμού. Στην περιοχή και ειδικά στο σημείο, προς την πλευρά του δάσους των Καστανιών υπάρχει οριοθετική γραμμή αλλά όχι και φράκτες ή συρματοπλέγματα σε όλο το μήκος της.

Η παρείσφρηση της ελληνικής περιπόλου δεν είναι φυσικά πρωτοφανές περιστατικό και έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν τόσο από την ελληνική όσο και από την τουρκική πλευρά. Στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου τουρκικές περίπολοι είχαν επιχειρήσει να συλλάβουν Έλληνες στρατιώτες στον οριοθετική γραμμή.

Λίγες ώρες αργότερα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών (ενός υπολοχαγού και ενός ΕΠΟΠ λοχία) και αναφέρει ότι οι δυο άνδρες έστελναν κατασκοπευτικό υλικό μέσω των κινητών τους τηλεφώνων στους ανώτερούς τους. Οι αρχικές ενδείξεις πως το περιστατικό με τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών στον Έβρο από τις τουρκικές αρχές θα έληγε «αναίμακτα», φαίνεται να ανατρέπεται και πλέον υπήρχαν ενδείξεις πως η Τουρκία ίσως επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την «ευκαιρία» και προφυλάκισε τους δυο Έλληνες με τη κατηγορία της απόπειρας κατασκοπίας. Σε αυτό τη σημείο, ξεκινά ένας απίστευτος μιντιακός κανιβαλισμός εις βάρος των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, από σοβαρή μερίδα ελληνικών ΜΜΕ. Διατυπώνονται ισχυρισμοί πως οι δυο στρατιωτικοί απήχθησαν από ελληνικό έδαφος, συνελήφθησαν οδηγώντας υπηρεσιακό όχημα το οποίο μαζί με τον οπλισμό κατασχέθηκε, αντιμετωπίζουν ισόβια δεσμά ως κατάσκοποι, ξυλοκοπήθηκαν-κακοποιήθηκαν κτλ. Τίποτα από όλα αυτά δεν βασίζεται σε αξιόπιστες πληροφορίες.

Για παράδειγμα, πως είναι δυνατόν να πιάστηκαν οι δυο Έλληνες με υπηρεσιακό τζιπάκι από τη στιγμή που εκτελούσαν περίπολο σε δασική περιοχή; Γιατί δεν επιλύθηκε το θέμα σε τοπικό επίπεδο (“όπως είθισται”); Μήπως επειδή η Τουρκία είναι σήμερα ένα κράτος σε κατάσταση στρατιωτικού νόμου μετά το πραξικόπημα και μήπως επειδή υπάρχουν οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που ζητήσαν άσυλο στην Ελλάδα; Αυτοί οι λόγοι θα μπορούσαν να περιπλέξουν την άμεση επιστροφή των Ελλήνων σε φίλιο έδαφος, σε σχέση με παλιότερα περιστατικά που έληξαν πιο “αναίμακτα”.

Το κλίμα αλλάζει πάλι λίγο αργότερα. Με την διαταγή προφυλάκισής τους από δικαστήριο της Αδριανούπολης τα δυο στελέχη του Ελληνικού Στρατού που συνελήφθηκαν από τουρκική περίπολο, εντός τουρκικού εδάφους κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς, θα προσαχθούν σε δίκη την Δευτέρα με κύρια κατηγορία την «είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή» και άλλες μικρότερες αλλά όχι για κατασκοπία, όπως είχαν αναφέρει αρχικά τουρκικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται το τουρκικό δικαστήριο διέταξε την έρευνα του περιεχομένου των κινητών τηλεφώνων που είχαν μαζί τους. Σύμφωνα με άλλες πηγές την Δευτέρα 5/3 δεν θα δικαστούν αλλά θα οριστεί δικάσιμος κάτι που σημαίνει ότι οι δυο Έλληνες θα παραμείνουν προφυλακισμένοι και το θέμα θα «τραβήξει» χρονικά.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να κάνουμε μια παρένθεση και να επισημάνουμε πως τουρκικά ακροδεξιά σάιτ, έκαναν λόγο για πιθανή εμπλοκή των δυο συλληφθέντων σε συνομιλίες με πράκτορες του Γκιουλέν ή του PKK και ξεκάθαρη κατασκοπία, χωρίς φυσικά οι ισχυρισμοί να έχουν υιοθετηθεί από καμία επίσημη τουρκική πηγή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις καταθέσεις, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, βρέθηκαν στο σημείο για να ελέγξουν ίχνη, πιθανότατα παράνομων μεταναστών. Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο, παρά τα όσα ισχυρίστηκαν διάφορα ΜΜΕ, η εκπομπή περιπόλων στη περιοχή για το σκοπό του ελέγχου παράνομης διάβασης, ούτε οι ισχυρισμοί πως επειδή ο ένας είναι υπολοχαγός (ή ανθυπολοχαγός κατά άλλες πηγές), δεν συνηθίζεται να παίρνουν μέρος σε πεζές περιπολίες. Πιθανότατα λοιπόν, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί διατάχθηκαν να εκτελέσουν έκτακτη πεζή περιπολία, για να ελέγξουν ύποπτα ίχνη.

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις;

Τη Δευτέρα το πρωί θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, όπου θα παρουσιαστούν οι εναντίον τους κατηγορίες. Αυτές θα βασιστούν στα αποτελέσματα της προανάκρισης. Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή τι θα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο (αν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο μόνο για παράνομη διέλευση), αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τη γραμμή που θα καθοριστεί από την Άγκυρα. Ενδέχεται να διαταχθεί η άμεση απέλαση τους, ενδέχεται όμως η κράτησή τους να συνεχιστεί, στα πλαίσια της “συνέχισης της έρευνας”. Αυτό και μόνο αυτά είναι τα δυο πιθανά σενάρια και το μόνο που μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα όσον αφορά το παρόν και το μέλλον των δυο Ελλήνων.

Οι τουρκικές αρχές φαίνεται πως εξαντλούν κάθε μέτρο “τυπικότητας” για τη περίπτωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Άσχετα με το εάν θα πέσουν “θύματα” μιας ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης που ενδεχομένως να περιλαμβάνει “ανταλλάγματα”, δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια πως η υγεία και η ζωή τους κινδύνευσε ή θα κινδυνεύσει, ενώ η επιστροφή τους, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Οι πηχυαίοι τερατολογικοί τίτλοι για το συμβάν και τη κατάσταση των Ελλήνων στρατιωτικών που αυτή τη στιγμή κρατούνται στην Αδριανούπολη, εκτός από ανησυχία στους οικείους τους, φέρουν τεράστια ευθύνη για τη παραπλάνηση της κοινής γνώμης, πάνω σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

19 ΣΧΟΛΙΑ

19 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
kostas kladianos

”Στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου τουρκικές περίπολοι είχαν επιχειρήσει να συλλάβουν Έλληνες στρατιώτες στον οριοθετική γραμμή.” Και το αντιθετο!!

Προβοκάτωρ

Σύντροφοι, η υπόθεση μυρίζει έντονα στημένη προβοκάτσια.Όπως, πριν μερικές δεκαετίες, που μερικά εκατομμύρια τομάρια Τσεχοσλοβάκοι μαζί με τον Τσαουσέσκου, μας κατηγορούσαν για εισβολή στην Πράγα όταν ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς πήγαμε για να εορτάσουμε προκαταβολικά την Οκτωβριανή Επανάσταση..

kostas kladianos

Πολλα ευγε για το ορθολογικο αρθρο κατά των εχθρων των ΕΔ μας!

stepa

Δυστυχως ελαχιστοι αντιλαμβανονται το νερο στο μυλο των Τουρκικων ψυχολογικων επιχειρησεων που ριχνουν, ελαφρα τη καρδια στο βωμο των κλικς….πολυ φοβαμαι δε οτι καποιοι απο αυτους το αντιλαμβανονται αλλα μπροστα στο ιδιον συμφερον το Εθνικο επεται…

tha nos

Με το καλο να γυρισουν και με το καλο να μας γινουν και καποια μαθηματα ,γιατι θελουμε πολλα.

Ειστε σαν μια όαση μέσα στην έρημο μαγκες.

Οι αλλοι εχουν ξεφυγει,οι πιο πολλοι. σοβαροτητα-αξιοπιστια μηδεν

Flanker

H Πτηση παρουσιαζει αυτο το αρθρο και παρουσιαζει τα γεγονοτα: Λαικιστες παντου , ολοι τα βγαζουν απο το μυαλο τους και βγαζουν αυθορμητα συμπερασματα.Ας δουμε λιγο το νημα της Πτησης: “δυο Έλληνες στρατιώτες που εκτελούσαν περίπολο στη περιοχή των Καστανιών στον Έβρο στις 1/3, πέρασαν τα τουρκικά σύνορα” Δεν το ξερουμε ουτε εμεις οι λαικιστες ουτε η Πτηση ουτε κανεις μεχρι να γυρισουν οι αιχμαλωτοι στην ελλαδα. η ανακοινωση του ΓΕΣ λεεει “φερεται”.Αρα προτρεχεις αγαπητη Πτηση. Το θεμα βεβαια…λυνεται ευκολα.Ζητουν απο τις εταιριες κινητης τηλεφωνιας το σημα και τελειωνει η υποθεση. Μαθαινουμε ολοι και τερμα η συνωμοσιολογια.Μεχρι τωρα αυτο δεν… Read more »

Nikolas K

Α, γεια σου! Τιποτα δεν ειναι δεδομενο!

Agnostosependytis

Μπράβο, έτσι θα έπρεπε να είναι τα άρθρα εξαρχής από τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς κορώνες κτλ. Δεν ξέρω αν στο παρελθόν δικοί μας και δικοί τους ήθελαν να κάνουν μαγκιά και να συλλαβουνβ την άλλη πλευρά, αν ήταν για μερικά μέτρα και στα πλαίσια πολιτισμένων χωρών δεν θα μου άρεσε να το κάναμε και να το κάνανε εκτός και η μια η η άλλη πλευρά το έκανε σκόπιμα. Έπρεπε να το κρατήσουμε με χαμηλό προφίλ το συμβάν και να έψαχνε το ΓΕΣ τεκμήρια ότι είτε χάθηκαν (πχ τηλεφωνικές συνομιλίες είτε στίγμα από το κινητό τους). ΑΝ και ΟΤΑΝ η άλλη… Read more »

observer

Επαχτίτη υπάρχουν ερωτήματα για κάποιο τζιπ με ασύρματο, κλπ. Οι Τούρκοι ήταν 10-12, ούτε αυτό μας λέει κάτι, καθώς το περίπολο στον Έβρο είναι και λίγο σχολική εκδρομή. Και βέβαια η πτήση προβλέπεται να ξεπεράσει σε αξιοπιστία το blumberg και το time.

observer

Απαντάω στον εαυτό μου βάζοντας τις δηλώσεις της κοντοσειράς μου,εφ.ανθ/γού τότε καταδρομών Γαρουφαήλ Κρανιδιώτη οι οποίες συμβαδίζουν απόλυτα με την πραγματικότητα και γίνεται ιδιαιτέρως αντιληπτό για όσους υπηρέτησαν εκεί ΠΑΝΩ(μεταξύ αυτών και εγώ!!!).Οι δηλώσεις έχουν ως εξής: «Με μεγάλη λύπη θα γράψω αυτές τις γραμμές. Η αλήθεια για το περιστατικό στον Έβρο είναι δυστυχώς πολύ διαφορετική, εξοργιστική και έχει ως εξής και μην διανοηθεί κανείς από τους υπαιτίους της συγκάλυψης να διαψεύσει» αναφέρει ο κ. Κρανιδιώτης και συνεχίζει: »Τα δύο στελέχη εκτελούσαν εποχούμενη περιπολία, έτσι γίνονται εκεί πλέον, με τζιπ, τα όπλα τους, τελαμώνες με πυρομαχικά και ασύρματο. ΜΕΣΑ στο… Read more »

selenos

Eιδικα στο Προνιουζ(αν θελετε βαζετε το ονομα):Στελνω σχολια εδω και χρονια(με αλλο ονομα),και παρατηρω οτι το επιπεδο δεν αλλαξε.
Οι μεν αριστεροι-αριστεριστες βρηκαν ευκαιρια να βγαλουν χολη για τους αξιωματικους-υπαξιωματικους(ιδεολογικοι οι λογοι,τους γνωριζετε),οι δε κατακτητες-απευλευθερωτες(δια του πληκρολογιου) της Κων/λεως,απαιτουσαν παραιτησεις Α/ΓΕΣ,Διοικητων μοναδων,ξηλωμα και αποταξη των δυο στρατιωτικων κτλ.Καφενιακος κανιβαλλισμος.
Χωρις να γνωριζουμε τι ακριβως εγινε,δοθηκε η ευκαιρια σε πολλους να δειξουν την ασχετοσυνη τους,αλλα και την κακια τους.
Ενα πραγμα μονο ρε “σχολιαστες”:Προσπαθειστε να νοιωσετε αυτην την στιγμη τους δυο στρατιωτικους…προσπαθειστε!

Jerry

Στην τελευταία πρόταση, να προσθέσω και τους συγγενείς. Αυτοί, ακούνε και τις μπαρούφες παρά την αγωνία τους. Για τους στρατιωτικούς όσο και να το κάνεις, είναι οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, χωρίς αυτό να μειώνει το βάσανό τους.

selenos

Πληκτρολογιου…καντε τον κοπο να το διωρθωσετε!

Theo

Η ουσία είναι ότι ανεξαρτήτως των συνθηκών που επικράτησαν η ελληνική ηγεσία (πολιτική ή/και στρατιωτική) έχει χάσει 2 στρατιωτικούς. Αυτή είναι η ουσία: μείον 2 Σε λίγες ώρες θα μάθουμε την τελική έκβαση των γεγονότων. Προσωπικά πρέπει να επισημάνω ότι το ελληνικό κράτος σήμερα εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα σε κάθε επίπεδο γι` αυτό και η καχυποψία του κόσμου είναι διάχυτη. Αν δεν την παλεύουμε σήμερα με τα fake news (που πρώτη παρούσα συγκυβέρνηση χρησιμοποίησε στο οπλοστάσιό της), τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές αν μπουν στη Βουλή κόμματα με σαφές διχαστικό και ρατσιστικό ρεπερτόριο και στενούς δεσμούς με χώρες που αποτελούν… Read more »

agnostosependytis

Πάντως σε άλλο site (infognomon) είχε παραπομπή σε ένα καταπληκτικό άρθρο του Foreignpolicy.com το οποίο κατά απίστευτη σύμπτωση δημοσιεύτηκε στις 2 Μαρτίου 2018 και ο απίστευτα επίκαιρος τίτλος του ήταν “Η νέα εξωτερική πολιτική της Άγκυρας μέσω της απαγωγής ομήρων” και αναφέρεται στην φυλάκιση Αμερικανών (όπως του πάστορα), Γερμανών (όπως του δημοσιογράφου) κτλ, μέσω των οποίων εκβιάζει στις σχέσεις με άλλες χώρες στην εξωτερική πολιτική για να πάρουν αυτό που θέλουν. Το κρίμα είναι ότι το άρθρο δεν είχε πάρει χαμπάρι τι έγινε στην Ελλάδα, αλλιώς θεωρώ ότι ήδη τους ξεφτιλίζει που τους ξεφτιλίζει, αν περιλάμβανε και την δική μας… Read more »

larisinos1

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγες μέρες σε ανάλογο περιστατικό, τούρκοι επαναπροωθήθηκαν ως είθισται εδώ και χρόνια κατόπιν συνεννοήσεως των τοπικών σχηματισμών δλδη της τ54 μ/κ ταξ και της 3 Μ/Κ ΤΑΞ, ενώ τώρα? για αυτό υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Εύχομαι τα δύο στελέχη να επιστρέψουν γρήγορα, Παναγία μας να βάλει το χέρι της.

montblanc

Το αρθρο σας εχει σοβαρα λαθη. Πως ξερετε οτι “οι δυο Ελληνες στρατιωτες … περασαν τα τουρκικα συνορα” ; Πιο κατω συνεχιζετε στο ιδιο μοτιβο οτι “η παρεισφρηση της ελληνικης περιπολου δεν ειναι φυσικα …” Απο που αντλειτε τετοια βεβαιοτητα ; Σας εδωσαν στοιχεια οι εταρειες κινητης τηλεφωνιας ; Η μήπως βασιζεστε στην καταθεση των δυο στελεχων στο τουρκικο δικαστηριο ; Η επισημη ανακοινωση του ΓΕΣ αναφερει “φερεται να εντοπιστηκε … σε τουρκικο εδαφος” ( σημειωστε την λεξη “φερεται”). Στη συνεχεια δινετε μια εντονη χροια καθυσυχασμου γραφοντας οτι “δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια πως η υγεία και η ζωή τους… Read more »

Neilos

Το πρόβλημα είναι οτι έδω και δυο μέρες τρώμε στη μάπα την τουρκική προπαγάνδα και τον ψυχολογικό πόλεμο μέσω των εικόνων που μας δείχνουν, των κουκουλομένων στρατιωτικών να περιφέρονται με τη στολή και το εθνόσημο σίδηροδέσμιοι σαν κοινοί εγκληματίες. Και που για λόγους κατευνασμού έχει πλήρως υιοθετήσει η ελληνική πλευρά…, σε λίγο θα ζητήσουμε και συγνώμη για τις πατημασιές που έκαναν στο τουρκικό έδαφος! Τα ερώτηματα που ακόμα δεν έχουν απάντηση είναι Πως αφοπλίστηκαν και απο Ποιούς και Πόσους; Πως δυο ένοπλοι στρατιωτικοί σε υπηρεσία που εντοπίζουν ίχνη στο χιόνι, τα ακολουθούν φαντάζομαι με κάποιες προφυλάξεις γιατί θέλουν να εντοπίσουν… Read more »

Καυτή Πιπεριά

Οι στρατιωτικοί μας θα αργήσουν πολύ να γυρίσουν.. άμα πιαστούν και στην γραφειοκρατία.. ουου.. καλό Πάσχα και άμα..
Ευχαριστούμε την Πτήση για ένα ακόμα πλήρες άρθρο της.

Το Σχόλιο της Ημέρας

Karel Doorman ή M class για το ΠΝ, ίσως η καλύτερη και εκσυγχρονισμένη “ενδιάμεση λύση” που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά και η...

 Οι φίλοι μας αναγνώστες θυμούνται όλες τις παρουσιάσεις που έχουμε κάνει σε πλοία που πιθανόν να ενδιέφεραν το ΠΝ. Βλέποντας αρκετά νωρίς πως το...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τα 6 ελληνικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα έρθουν το 2022

28
Τα 6 ελληνικά μαχητικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα φτάσουν στη χώρα μας το 2022, σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο Vincent Lamigeon.https://twitter.com/VincentLamigeon/status/1306206249361510400Όπως επισημαίνει ο...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 January 2014 #332

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 October 2016 #365

Αγορά 1.99

Related News

Operation Irini: Κανόνες Εμπλοκής – Το ζητήσατε, ρωτήσαμε και λάβαμε διευκρινήσεις

 Σε προηγούμενα άρθρα μας καλύψαμε δραστηριότητες της επιχείρησης Irini, όπως επίσης και τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα. Σε πολλούς αναγνώστες δεν ήταν ξεκάθαρο τι...

Arsenal of Democracy Flyover: Μαζική διέλευση warbirds για τα 75 χρόνια από το τέλος του Β΄ΠΠ

Αυτά τα αεροπλάνα δεν είναι για το Μουσείο. Είναι ζωντανή Ιστορία που την βλέπεις, την ακούς και την μυρίζεις. Και στις 25 Σεπτεμβρίου θα...

Έ. Ένγκελ: Οι ΗΠΑ να πιέσουν την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

ΑΠΕ-ΜΠΕΟι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών...

Ρώσος εισέβαλε με αυτοκίνητο στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα

ΑΠΕ-ΜΠΕΈνας Ρώσος που επέβαινε σε αυτοκίνητο εισέβαλε σήμερα, Παρασκευή, στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην...

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Καλύτερα τα πράγματα από τον Αύγουστο στην Αν. Μεσόγειο, αλλά ακόμη υπάρχουν προβλήματα

ΑΠΕ-ΜΠΕΤη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 09.30 (ώρα Βρυξελλών), ξεκινά το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, «υπάρχουν ιδέες στο τραπέζι για...
- Advertisement -