31.2 C
Athens
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021
- Advertisement -

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ με τη NAVANTIA: Συνέντευξη με τον Abel Mendez, “4 F110, 2 A300 και εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ200ΗΝ εντός προϋπολογισμού του ΠΝ”

- Advertisement -

Η ΠΤΗΣΗ ρωτά για την ισπανική υποψηφιότητα! Απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις!

Abel Mendez, International Commercial Director της Navantia

H ισπανική Navantia είναι μια από αυτές που μετέχουν στο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού για τέσσερις νέες φρεγάτες πολλαπλών ρόλων, την αναβάθμιση των ΜΕΚΟ 200HN και την παροχή «ενδιάμεσης λύσης». Η κρατική ισπανική εταιρία, όπως αποκαλύψαμε στους ιστοτόπους μας (ptisidiastima.com και navaldefence.gr), έχει υποβάλει προτάσεις με βάση την σχεδίαση F110 και Alpha 3000 για το πρώτο και τρίτο σκέλος των ελληνικών αναγκών, ενώ έχει επίσης καταρτήσει πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό των Φ/Γ κλάσης ΥΔΡΑ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παρουσίαση της ισπανικής φρεγάτας F110 της Navantia που έχει προταθεί στο ΠΝ

Η ισπανική πρόταση περιλαμβάνει επίσης πτυχές κατασκευής των πλοίων στην Ελλάδα και συνεργασίας με την ελληνική βιομηχανία, με προοπτική μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνολογίας. Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης πάνω στο άκρως ζωτικό εξοπλιστικό πρόγραμμα του ΠΝ εξασφαλίσαμε συνέντευξη με τον Abel Mendez, International Commercial Director της Navantia.

 

«Πτήση»: Θα μπορούσατε να μας δώσετε μια σύντομη περιγραφή της F110, εστιάζοντας ειδικά στα πλεονεκτήματα της σχεδίασης. Πόσο «σπονδυλωτή» είναι η σχεδίαση της φρεγάτας; Μπορεί να υιοθετήσει διαφορετικά ή περισσότερα όπλα και συστήματα από όσα θα διαθέτει η έκδοση του Ισπανικού Ναυτικού, όπως επιπλέον VLS Mk41, CIWS, ή υποδομή άμυνας με λέιζερ χωρίς ανασχεδίαση μεγάλης έκτασης και κατά συνέπεια κλιμάκωση του κόστους;

Abel Mendez: Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των F110 είναι τα ευρέα χαρακτηριστικά «σπονδυλωτής» σχεδίασης («modularity») και της χωρικής δυνατότητας να φιλοξενήσει όπλα και συστήματα, ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες διαφορετικών ναυτικών. Παράδειγμα των εύκολα διαμορφούμενων χαρακτηριστικών είναι ακριβώς οι VLS Mk41. Το Ισπανικό Ναυτικό αρκείται σε 16 θύλακες με δυο οκταπλούς εκτοξευτές, αλλά έχουμε ήδη αναπτύξει εξαγωγικές εκδόσεις με 32 θύλακες σε διπλάσιο αριθμό συγκροτημάτων Mk41.

Η εγκατάσταση CIWS ή δευτερεύοντος οπλισμού πυροβολικού είναι απολύτως δυνατή στο πίσω μέρος του πλοίου. Έχουμε ήδη την εμπειρία ολοκλήρωσης συστημάτων εγγύς άμυνας, όπως παραδείγματος χάριν Phalanx ή Millennium σε άλλες πλατφόρμες και πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία οποιαδήποτε σχετική πρόκληση. Αναφορικά με συστήματα άμυνας βασισμένα σε λέιζερ, ή άλλες υποδομές όπλων εφαρμογής υψηλής ενέργειας, η F110 για το Ισπανικό Ναυτικό διαθέτει προβλέψεις χώρου, βάρους και παροχής ηλεκτρικής ισχύος για την εγκατάσταση τους, που αναμένεται να γίνει στο μέλλον. Φρονούμε όμως ότι λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στην σχετική τεχνολογία μια τέτοια επιλογή συστημάτων πρέπει να γίνει κοντά στην έναρξη κατασκευής. Η προσέγγισή μας διέπεται ακριβώς από αυτό το σκεπτικό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Φρεγάτα Navantia A3000, η ισπανική “Ενδιάμεση Λύση” για το ΠΝ, αν επιλέξουμε τις F110

Αναφορικά με τους εκτοξευτές VLS, ποια έκδοση των Mk41 μπορεί να δεχθεί η F110, ειδικά στην πιθανότητα σημερινής ή μελλοντικής ενσωμάτωσης πυραύλων κρουζ Tomahawk;

Η σχεδίαση της F110 έχει πρόβλεψη για την υποδοχή VLS Mk41 «Strike Length», δηλαδή της έκδοσης με ικανότητα για δεχθεί BGM-109. Σημειώστε βέβαια ότι οι Mk41 είναι εκτοξευτές με δυνατότητα φιλοξενίας πολλών τύπων πυραύλων για πολλαπλές αποστολές, περιλαμβανομένων των Standard RIM-66, RIM-67, RIM-161, RIM-174, RGM-109 Tomahawk, RUM-139 VL-ASROC, RIM-7 Sea Sparrow και φυσικά RIM-162 ESSM.

Τι είδους σύστημα κύριου πυροβολικού μπορεί να τοποθετηθεί στις F110; Μπορεί να φιλοξενηθεί το OTO Melara 76 mm στην έκδοση Strales ή μεγαλύτερο πυροβόλο των 127 mm;

Η F110 για τις ισπανικές ανάγκες έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιήσει το Leonardo 127/64 Lightweight (LW) στην έκδοση που βάλλει πυρομαχικά Vulcano, σύστημα που είναι πολύ πιο απαιτητικό σε χώρο και υποδομές, από ότι το μικρότερο πυροβόλο των 3 ιντσών της ίδιας εταιρίας, περιλαμβανομένης και της έκδοσης Strales. Σημειώστε ότι η F110 μπορεί να δεχθεί και το αμερικανικό πυροβόλο Mk45 των 5 ιντσών, εάν αυτό απαιτηθεί για λόγους ομοιοτυπίας με υπάρχον υλικό, όπως στην περίπτωση του Ελληνικού Ναυτικού.

A3000. H Navantia έχει προτείνει λύσεις με Φ/Γ Alfa 3000, Alfa 4000 και F110 για το πρόγραμμα νέων φρεγατών του ΠΝ ή ως «ενδιάμεση λύση» με επιλογές κατασκευής των πλοίων στην Ελλάδα.

Έχετε επιλέξει στο ραντάρ SPY-7. Μπορείτε να μας πείτε τον λόγο και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η επιλογή. Γιατί όχι το SPΥ-6 ή κάποια ευρωπαϊκή λύση;

Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε λόγω συμβατότητας με άλλα συστήματα σε υπηρεσία με το Ισπανικό Ναυτικό. Το SPY-7 όμως είναι αποδεδειγμένης τεχνολογικής αξίας σε χρήση και υπεροχής σε αντιαεροπορικό αγώνα.

Οι Ισπανοί έρχονται με εκσυγχρονισμένες Santa Maria σαν εναλλακτική Ενδιάμεση Λύση για το ΠΝ;

Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερα στοιχεία για το CATIZ CMS και ποια πλεονεκτήματα προσφέρει η επιλογή του;

Το CATIZ της Navantia είναι ένα σύγχρονο Σύστημα Διαχείρισης Μάχης με ανοικτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει την εύκολη ολοκλήρωση αισθητήρων, συστημάτων και όπλων, όπως για παράδειγμα του ραντάρ SPY-7, στο οποίο αναφερθήκαμε προηγουμένως. Θα είναι έτσι μια ευέλικτη λύση στην ολοκλήρωση διαφορετικού ή επιπλέον εξοπλισμού και οπλισμού που το Ελληνικό Ναυτικό απαιτεί για τις μελλοντικές φρεγάτες του.

Προφανώς γνωρίζετε ότι η ελληνική κυβέρνηση ευνοεί στο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού μια συμφωνία σε διακρατική βάση, δηλαδή G2G. Μπορεί η ισπανική κυβέρνηση να προσφέρει μια τέτοια λύση;

Η πρόταση της Navantia έχει την…

H συνέχεια στο Navaldefence.gr, εδώ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

191 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
191 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MareNostrum

Κατ’ αρχάς, συγχαρητήρια για την συνέντευξη.

Ως προς τα λεχθέντα τώρα…
Οι Ισπανοί λοιπόν τι έχουν κάνει;
Εχουν φέρει ίσως την ισχυρότερη φρεγάτα-ελαφρύ αντιτορπιλικο (;;;), μία πολύ αξιόλογη ενδιάμεση λύση (και όχι πρόβλημα) και βεβαίως ακολουθούν το ελληνικό αίτημα για εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ και εγχώρια ναυπήγηση.
Βασικά λένε… “αν μπορείτε να ξεμπερδέψετε το γόρδιο δεσμό με τα ναυπηγεία σας, πολύ ευχαρίστως να σας μεταφέρουμε τεχνογνωσία ”
(μεγάλο ΑΝ ειναι αυτό, αλλά ας μην το αναλύσουμε σήμερα)…

Από κει και πέρα όπως αποδεικνύεται από τα λεγόμενα του κ.Mendez, έχουν ήδη προτείνει και τις Α4000 και είναι και αυτές στο τραπέζι… αλλά κατάλαβαν από τα λεγόμενα του ΠΝ ότι χρειαζόμαστε μονάδες με μεγάλη ισχύ και έμφαση στο AAW!!!
ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ βάση του παραπάνω η επιλογή μονάδων με 8, 10, 11 κελιά απορρίπτεται απο τα standards που έχει θέσει το ίδιο το ΠΝ.
Επίσης ο κ.Mendez αναφέρει και το εξίσου σημαντικό θέμα της μελλοντικής αναβάθμισης των F110, μιας και το πλοίο ΜΠΟΡΕΙ να μετατραπεί σε καθαρά AAW αν προστεθούν άλλα 16 κελιά. Δεν θα αναφερθώ καν στο κορυφαίο ραντάρ που φέρει, τα σόναρ στα συστήματα εγγύς άμυνας που προφανώς φέρει (ακούει κανείς από τη Naval Group;;;;) γιατί θα κουράσω.

Ας μην γελιόμαστε βέβαια, η γεωπολιτική ισχύς των Ισπανών είναι ήσσονος σημασίας. Τα ναυπηγεία πρέπει να “σωθούν” από κάποιο μεγάλο fund που θα έρθει να επενδύσει και κάπου εκεί η σεμνή τελετή λαμβάνει τέλος.

ΥΓ1
Ως προς το θέμα με την Τουρκία, ο άνθρωπος ήταν ξεκάθαρος (με πολύ δόση διπλωματίας βέβαια) … business is business

ΥΓ2
Όταν έχεις στο τραπέζι τέτοιες προτάσεις, πραγματικά πώς μπορείς να τις προσπερνάς και να δίνεις σε έναν άλλο υποψήφιο με την αντικειμενικά πιο ανίσχυρη υποψηφιότητα αβαντάζ;
(ρητορικό)

Ska

Φέρνω δρακουλινια !
Χαμός γίνεται .

Digenis

Τι να λεμε, σκαφος με ηδη ολοκληρωμένα τα καλυτερα συστήματα που υπαρχουν … Spy7 ,Blue Master, Captas 4 , 127 με Volcano , ESM,ECM, ανθυποβρυχιακά αντίμετρα . Τέλειο ,δεν περιγράφω άλλο .

Fingolfin

Τούμπανο λέμε! 2-4 Μ για ενδιάμεση και ας κάνει το ΠΝ αυτό που ξέρει. Ας αγοράσει δλδ το καλύτερο πλοίο! Φυσικά μιλάμε για 32 κελιά με sm-2!

ANDREW

Άρα από αυτή τη συνέντευξη, η οποία παρεπιπτόντως ήταν πολύ καλή, βγαίνει ένα πράγμα ως συμπέρασμα. Το ελληνικό ΠΝ χρειάζεται φρεγάτες με αυξημένη ικανότητα αντιαεροπορικού αγώνα.
Άρα που κολλάνε οι MMSC και που κολλάνε και οι FDI HN σε περίπτωση που δεν έρθουν και με 4πλο essm blk 2/ camm er.
Πουθενά δεν κολλάνε αυτά τα 2 πλοία ως έχουν. Θα έπρεπε χθες να έχουν φύγει απ’ τον διαγωνισμό, ειδικά η MMSC.

CKfurious

Εξαιρετική πρόταση και συνέντευξη!!

Στο CADIZ κολλάω
χάθηκαν να βάλουν ένα TACTICOS να κάνουμε τη δουλειά όπως όλος ο κόσμος??

Ενδιάμεσες φρεγάτες σε 24 μήνες

Τι συζητάμε για ενδιάμεσα προβλήματα τύπου m,23, TIcosaurs και ενδιάμεση σαβούρα τύπου CASSARDOsapakia??

Ναυπήγηση έξω και δουλειά σε ελληνικές εταιρίες 
Όχι μονο λαμαρινοδουλια αλλα πιο high tech!!

Johnny

Πραγματικά πολύ αξιολόγηση πρόταση μαζί με A140 οι καλύτερες κυρίες μονάδες.
Μακάρι να επιλέγει μια από τις δύο και ενδιάμεση τις Μ η μερικές μικρές 10514 από Ολλανδία που είναι ότι πρέπει για να αντικατάσταση των παλαιών σιγμα.

Kostas_pe

Το καλύτερο πλοίο όλων και εντός του προϋπολογισμού που οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι ξεφεύγει. Έχουμε 3 πολύ καλές προτάσεις όποια και να δεχτούμε θα λέμε κρίμα για τις άλλες 2.

Vk77

Εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η ισπανική πρόταση είναι εντός προϋπολογισμού και δεν υπάρχουν κρυφά κόστη. Αν είναι εντός προϋπολογισμού πάντως και επειδή λέγεται ότι έχει το πράσινο φως από ονεξ και τους Αμερικανούς ίσως να αποτελεί μοναδική ελπίδα σωτηρίας από τις mmsc και είναι καλοδεχούμενη.

kchris

Εγω βλεπω στο τελος MMC οτι και να γινει.

Δυστυχώς 4 νέα πλοία δεν φτάνουν.
Και φένεται μάλλον η όλη διαδικασία λάθος.

Η ενδιάμεση λύση έπρεπε να είναι πρωταρχικής σημασίας με τουλάχιστον 4-6 πλοία που θα αποδωθούν άμεσα και παράλληλα και εκσυχρονισμός ΟΛΩΝ(κατά το δυνατό) των υφιστάμενων φρεγατών.

Και από εκεί και πέρα να επιλεγεί μια κορυφαία σχεδίαση που θα αποδώσει μέσα από ένα εγχώριο και μακροχρόνιο ναυπηγικό πρόγραμμα τουλάχιστον 12 καινούργια πλοία.

Alex1975

Καταπληκτικη συνεντευξη. Ο ανθρωπος απαντησε σε ολα αναλυτικα χωρις σκοτεινα σημεια οπως πχ μισολογα των Γαλλων η θα μιλησουμε με το ναυτικο σας η ειναι απορρητες πληροφοριες των Αμερικανων. Οι ανθρωποι ειναι σιγουροι για το πλοιο τους και για τις προτασεις τους.Και τελος ειναι αληθεια.Η δουλεια ειναι δουλεια εμεις προτεινουμε αυτα αν σας κανουν, που μας παρακανουν, παρτε τα.Γιατι να δικαιολογηθει στην τελικη επειδη εβγαλε σαν εταιρεια λεφτα απο Τουρκια? Καποια στιγμη πρεπει να σοβαρευτουμε νομιζω.

stepa

Μετα τις δηλωσεις του κου Υπουργου, τους camm!!! στις HF2 [ sic}, νομιζω οτι το πραγμα ειναι σαφες που παει….οποτε ναχαμε να λεγαμε

Arideas

Η πρώτη F110 που είδη κατασκευαζεται θα παραδοθεί στο Ισπανικό ναυτικο το 2026. Εμείς ποτέ θα παραλάβουμε το πρώτο πλοίο αν μπει παραγγελία αρχές 2022; Επίσης ενώ έχει κορυφαία ηλεκτρονικά, ο οπλισμός που μπορεί να φέρει είναι μικρότερος από την πολύ φθηνότερη Arrowhead. Αν με αυτήν την επιλογή πρόκειται να γλυτώσουμε από τις mmsc καλοδεχουμενη. Διαφορετικά προτιμώ Arrowhead με 2η επιλογή την fdi-hn που και γεωστρατηγικα έχει πλεονεκτήματα και σύντομο σχετικά χρόνο παράδοσης έχει ενώ και επιχειρησιακα θεωρώ πως μας καλύπτει απόλυτα.

Polaris

Η ισπανικη προταση μου φαινεται η πιο ενδιαφερουσα. Το μειονεκτημα που βλεπω ειναι τα διαφοετικα οπλα και ηλεκτρονικα που εχουν οι Α3000.
Αν με καποιον τροπο καταφερουμε να υπαρχει σχετικη ομοιτυπια μεταξυ F110, A300 και ΜΕΚΟ, θα εχουμε 10 καλα πλοιο. Ειναι πολυ θετικο το γεγονος οτι η ενδιαμεση λυση ειμαι καινουργιο πλοιο.
Υστερα μπορουμε να συμπληρωσουμε τα νουμερα με EPC και να κανουμε διαγωνισμο με την ησυχια μας για τον αντικαταστατη των ΜΕΚΟ.
Ας αφησουμε τους αμερικανους και τους γαλλους να κουρευονται, οι μεν με τα περιπολικα και οι δε με τις Cassard.

geo21

Το θεμα είναι η ενδιάμεση που θελει 2 χρόνια αλλιώς γιατι να μην επιλεγαμε GIBBS & COX?
Οι Ολλανδοι μπορεί να δίνουν 2 νέες κορβέτες αλλά έχουν και τις Μ διαθέσιμες.
Παρόλα αυτά η F110 ειναι απ τις 3 πιο δυνατές Φρεγάτες,ενα πλοιο υπερσύγχρονο.
Βέβαια εμπιστευόμαστε Τζεφρι Πάϊατ μιας και η “ασυναγώνιστη” πρόταση για πλοίο θα πρέπει να ξεπερνάει την F110, την A140, την SIGMA και την FDI..

kyrNG

Πραγματικά συγχαρητήρια για την συνέντευξη! Νομίζω όλοι μας ενθουσιαστήκαμε με την ευθύτητα και εύρος των απαντήσεων του. Ειδικά αν συγκρίνουμε την συνέντευξη αυτή με άλλες άλλων προτάσεων 😉

Εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η σοβαρότητα με την οποία απαντούσε, που δείχνει και την σοβαρότητα της ίδιας της εταιρείας και πόσο πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα. Ούτε υπεκφυγές ούτε τίποτα. Και πόσο προσεκτικοί είναι στην Navantia σχετικά με την μεταφορά τεχνογνωσίας στα δικά μας ναυπηγεία

Για τις F110 τι να πει κανείς. Εξαιρετικά πλοία, απο τις πιο δυνατές προτάσεις. Πάντοτε θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ή μικροαλλαγών, αλλά είναι ένα από τα πλοία που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Για τις Α3000 έχουν γραφτεί πολλά, ας κρίνει το ΠΝ για την αξία και την χρησιμότητα τους. Μην επαναλαμβανόμαστε.

Πολλά θα παιχτούν στο γεωπολιτικό βάρος της Ισπανίας, ειδικά σε σχέση με τις ΗΠΑ και Γαλλία. Υπομονή.

Και πάλι συγχαρητήρια στην @ΠΤΗΣΗ για αυτήν την συνέντευξη υπόδειγμα, αλλά και θερμά συγχαρητήρια στον κο Α. Mendez για τις απαντήσεις του

Observer-GR

Μπράβο και συγχαρητήρια για την πλήρη συνέντευξη.
Μακάρι να πραγματοποιήσετε έγκαιρα και για υπόλοιπους συμμετέχοντες έτσι ώστε να έχουμε ισότιμη και πλήρη εκ των έσω ενημέρωση.
Αν το καταφέρετε επιβεβαιώστε αν η πρόταση της Gibbs and Cox είναι όντως εντός 5.5 δις κόστους.

Spartan

Δέστε τον Digenι γιατί θα κόψει… αλυσίδα με αυτά που ακούστηκαν

Σοβαρά μιλώντας, όσο πλησιάζουμε στο κόψιμο του νήματος, τόσο μαθαίνουμε
λεπτομέρειες από εκπροσώπους εταιριών και όχι διάσπαρτες διαρροές που θολώνουν
τις προτάσεις.
Πιστεύω οτι θα ενταθούν και άλλο οι ‘αναπροσαρμογές’ των υπολοίπων υποψηφίων

ΥΓ: : Όσο γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες τέτοιων προτάσεων, τόσο δυσκολεύει
το έργο της απευθείας ανάθεσης σε υποδεέστερη πρόταση (ο νοών νοείτο)

Arionas

Μπράβο για την συνέντευξη… Καθόλου στημένη, είναι και ο έρωτας της πτήσης αυτό το πλοίο και πιστεύω πραγματικά είναι το πληρέστερο από αυτά που έχουμε διαβάσει-προταθεί…πως να γίνει σύγκριση του αμερικανικού με αυτό το εργαλείο!! Πως να γίνει σύγκριση της ενδιάμεσης με της Γαλλίας!! Και εντός προϋπολογισμού.. Και G2G! Δεν θα με χαλάσουν καθόλου τα πλοία από Αγγλία το ίδιο και από Ολλανδία αλλά εδώ νομίζω με τα σημερινά δεδομένα εντός προϋπολογισμού 6 καινούργια πλοία τέτοιου επιπέδου δύσκολο να υπάρχει κάτι ουσιαστικά πιο ανταγωνιστικό επιχειρησιακά πάντα..

Υγ δεν νομίζω ότι θα έχουμε απόφαση μέχρι Σεπτέμβριο όπως βλέπω να εξελίσσονται τα πράγματα το οποίο το θεωρώ λογικότατο.

Seagull

Πραγματικά το καλύτερο πλοίο… 4 F110 + 2 A300 είναι πολύ καλος συνδυασμός με μόνο θέμα το CMS. Δε βλέπω κάποια αναφορά σε ASW και δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτόν τον τομέα καθώς θα έχουμε 214 απέναντι μας. Αν δεν κάνω λάθος παντως θα έχει CAPTAS4 Compact ή BlueScan.

Στον αντίποδα οι Άγγλοι με 4 AH140 + 5 Type 23 και Ολλανδοι με Sigma + κορβέτες και 2+2 Μ (αν και δεν ξέρω κατα ποσο ισχύει αυτό τελικά).

Δυνατές λύσεις, ευχάριστος πονοκέφαλος…

Digenis

Παντος εχθες διαβασα οτι οι 8 προσφορες έκλεισαν .Ναι εκαναν και οι Γερμανοι και οι Ιταλοι προσφορά σιωπηρά χωρίς φασαρία . Εχει φτιαχτεί πολυμελής επιτροπή ναυταιων που θα αρχίσουν να ‘ξυρίζουν’ τις προσφορές . Θεωρω οτι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν βγει αποτέλεσμα και την μεθεπόμενη θα πάει στον υπουργό για περαιτέρω πολιτικό ξύρισμα .Θερμό Ιούνιο θα έχουμε .

milman

100αδες φθηνά τουρκικά ντρόουν πως τα αντιμετώπιζει αυτό το πλοίο ? Με ssm 2?

Episkeptis

Τσαβούσογλου: Μόνο η Ισπανία είναι πραγματικά φιλική χώρα

https://www.ptisidiastima.com/cavusoglou-on-spain/

TYN.

A.K.

Έχετε βρεθεί έξω από φούρνο στις 6 το πρωί? Έτσι μυρίζει η πρόταση τους! Φρέσκο ψωμάκι. Το ίδιο και των Άγγλων και Ολλανδών. Από την άλλη έχουμε έναν Γάλλο σεφ που κατάφερε να καταντήση μια μπουγιαμπέσα έτσι που ούτε οι γάτες δεν την τρώνε και έναν Αμερικανό ψήστη που σερβίρει Μακντόναλντς.
Και πολύ το κουβεντιάσαμε. Έχουμε τρεις προτάσεις να κάνουμε την δουλειά μας. Κάθε μια με τα δικά της πλεονεκτήματα. Διαλέγουμε και τέλος.

dimitrisx

Όλα καλά, αλλά όταν εμπλέκονται ελληνικά ναυπηγεία με προίκα τους συνδικαλιστές, άστα να πάνε. Το Νεώριο δεν μπορεί να αναλάβει το έργο, καθώς ανοίκει στην onex;

gdmast

Βρε και το Enterprise να μας δώσει κάποιος με 500 μύρια, 256 κελιά, 2 φόρτους δώρο, 8 λέιζερ, 4 σμήνη ucav και 4 Romeo, πάλι αυτοί ΜΜΣΨ θα πάρουν και θα μας διαφημίζουν.

Hrpc

Καλησπέρα, νομίζω πως το πλέον σημαντικό είναι η οποιαδήποτε δέσμευση για πώληση τεχνολογίας laser. Οχι απλά χώρος τοποθέτησης.

Strike-Eagle-13

Για την Navantia δεν χρειάζεται να γίνουν συστάσεις.
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί του και το έχω αναφέρει στα σχόλια μου ότι προτιμότερο είναι να πάρουμε καινούργια πλοία έστω σε μέγεθος κορβέτας για ενδιάμεση λύση, πλοία που θα κρατήσουμε για δεκαετίες, παρά μεταχειρισμένα και δώστου ράβε-ξήλωνε και μετά από 10 χρόνια απόσυρση και διαλυτήρια.
Δεν υπάρχει κανείς να αμφισβητεί ότι η F110 είναι πολύ καλή φρεγάτα. Αυτό που μας δημιουργούσε έναν προβληματισμό από την αρχή που διαβάσαμε τις τιμές πώλησης των διαφόρων προτάσεων, ήταν ότι η τιμή της F110 σε σχέση με άλλες προτάσεις ήταν σημαντικά πιο ακριβή. Στο βάθος του μυαλού μας πρέπει να έχουμε ότι έχουμε μακροπρόθεσμα να προμηθευτούμε 10 πλοία για να αντικαταστήσουμε τις 9S. Εδώ όμως επισημαίνει ότι η πρόταση της Navantia είναι εντός μπάτζετ ΠΝ για το συνολικό πακέτο (πολύ ενδιαφέρον)
Επίσης αναφέρει στην συνέντευξη ότι έχει προτείνει εναλλακτικά και 4 Alfa3000 και 4 Alfa4000 σαν εναλλακτικές προτάσεις. Ευελιξία δηλαδή με 3 συνολικά προτάσεις. Επίσης πολύ ενδιαφέρον.
Αν και θεωρούσα ότι η Ισπανική πρόταση δεν θα είχε καμμία τύχη λόγω κόστους, ύστερα από όλες αυτές τις διευκρινήσεις για το κόστος, την μεταφορά τεχνογνωσίας, την ευελιξία κλπ κλπ βλέπω ότι βάζει πολύ δυνατη υποψηφιότητα.

vascristos4

Όλα κορυφή, ραντάρ, όπλα, εκτόπισμα, ενδιάμεση καινούργια σκάφη, πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή με τους Αμερικανούς και αυτούς να μην δυσαρεστήσουμε ως ο μεγάλος παίκτης δεν ξέρω με ποιον τρόπο αλλά και πλοία ικανά επιχειρησιακά να αποκτήσουμε. Είναι κρίμα τόσο αξιόλογες προτάσεις να μην επιλεγεί κάποια από αυτές.

Mavi70

Καλησπέρα. Συγχαρητήρια για την συνέντευξη. Όταν κάποιος γνωρίζει ότι έχει μια πρόταση ισχυρή δεν χρειάζεται να βγάλει το κουνέλι από το καπέλο. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι πλήρης και εμένα προσωπικά με ικανοποιεί. Οτιδήποτε έχει εκτόπισμα πάνω από 4000tn αυτομάτως μας δίνει πολλές επιλογές σε οπλισμό και συστήματα. Το ναυτικό επιτέλους πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά και να φύγει από τους καταραμένους 4000τν. Το είχα γράψει και από την αρχή και εξακολουθώ να το υποστηρίζω. Επίσης πρέπει επιτέλους να αποκτήσει δυνατότητα άμυνας περιοχής. Βρισκόμαστε πλέον στο 2021 και όχι στο 1990 και η ΑΑ περιοχής είναι πλέον εφικτή και ο κανόνας για σχεδόν όλα τα ναυτικά . Όλες οι προτάσεις για τις καινούργιες φρεγάτες μας καλύπτουν πλήρως σε αυτόν τον τομέα εκτός από 1-2. Δεν θα γράψω ποιες είναι αυτές διότι όλοι μπορούμε να καταλάβουμε και δεν θα γίνουμε εμείς οι γραφικοί και οι εμπαθείς. Ελπίζω ο θεός να βάλει το χέρι του και σύντομα η πολιτική ηγεσία να καταλάβει ότι το πρόγραμμα των φρεγατών πρέπει να αποσυνδεθεί και από την ενδιάμεση λύση και από τα ναυπηγεία. Ίσως αυτή η επιλογή συνδυασμού του προγράμματος να ήταν εφικτή αν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο να το κάνουμε. Όποιος επιθυμεί να έρθει να επενδύσει στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας καλώς να ορίσει. Δεν χρειάζεται να πάρει προίκα τις φρεγάτες. Πάλι αν νομίζει ότι δεν τον συμφέρει να τα αφήσει να κλείσουν ή να τα πάρουν οι Κινέζοι αλλά μην έρθει να μας πει μετά για Κινεζική επιρροή.

ARMAGEDON

Ωραια συνεντευξη κ σωστες ερωτησεις.
Ας ελπισουμε ο Θεος να βαλει το χερι του κ να παρουν μια απο αυτες τις επιλογες.
Ειναι ειλικρινα αστειο να εχουμε τόσες καλες προτασεις κ στο τελος να καταληξουμε στην ακατανομαστη “φρεγάτα”…μονο καποιος που μας μισεί θα εκανε κατι τετοιο…σε λιγες βδομαδες θα ξερουμε….

Mavi70

Καλησπέρα εγώ είμαι πάλι!! Πάντως αν θέλατε να ταράξετε τα νερά στην συνέντευξη έπρεπε να ρωτάγατε αν τα Romeo συνεργάζονται με την συγκεκριμένη φρεγάτα. Γιατί από τις διαρροές της LM αρχίζω να πιστεύω ήμερα με την ημέρα ότι δεν πήραμε ελικόπτερα αλλά τα Viper από το Battlestar Galactica!!

Greg575tpn

Ένα τεράστιο μπράβο και πολλα συγχαρητήρια για την συνέντευξη! Πραγματικά εντυπωσιακή! Μπραβο στην Πτηση! Οι ερωτησεις ακριβώς αυτες που έπρεπε να ειπωθούν!

Fedas

Αναλυτική συνέντευξη μπράβο στην Πτήση.
Για μένα το πιο ενδιαφέρον σημείο ήταν εκεί που λέει για cms της ΣΑ που αναπτύχθηκε πάνω στο cadiz το οποίο με τη σειρά του προέρχεται από το aegis. Νομίζω ότι είναι φανερό τι εννοώ… Μήπως θα ήρθε η ώρα η Χώρα να επενδύσει πάνω σε ένα δικό της cms που θα εξοπλίζει από εδώ και έπειτα τα πλοία που θα αγοραζει-ναυπηγει;;;

Vassilis13

Ολοι ξερουμε οτι τα γεωπολιτικά δυστυχώς θα παίξουν τον μεγαλύτερο ρόλο κ η διπλωματία.

Δυστηχως ξεχναμε φ110.

Στην καλύτερη Μπελ, στην χειρότερη την μμσψ διχως σοναρ γαστρας κ με αμφισβητούμενη θωρακιση

Thersitis

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική συνέντευξη!
Πληρέστατες οι ερωτήσεις της ΠΤΗΣΗΣ, καίριες και ολοκληρωμένες οι απαντήσεις του Ισπανού.
Βέβαια, τι να πεις, έχει ο άνθρωπος μια πρόταση που στέκεται, οπότε μπορεί να την υποστηρίξει. Ο καημένος ο Αμερικάνος τι να απαντήσει, “αυτό είναι διαβαθμισμένο, θα ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες του ΠΝ με τον βέλτιστο τρόπο”;

Για μένα ίσως η πιο ολοκληρωμένη πρόταση, αν είναι όντως εντός προϋπολογισμού, εξαίρετη πλατφόρμα σαν κύρια λύση, καινούργια και σύγχρονα πλοία ως “ενδιάμεση” λύση.
Οψόμεθα…

Ioannis2

Πραγματικά βλέπουμε τώρα αυτήν την πρόταση , χτές την Βρετανική , την Ολλάνδική. Πραγματικά πώς μπορεί να υπάρξει σύγκριση με την οριακά επαρκή HF2. Είναι σαν να συγκρίνουμε Την Λωζάνη με την Κοζάνη.

Poirot

Εξαιρετική συνέντευξη και συγχαρητήρια στην ΠΤΗΣΗ για την δημοσιοποίησή της. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η F110 είναι ένα πλοίο με εξαιρετικές προδιαγραφές και δυνατότητες, ίσως τις κορυφαίες μεταξύ των υποψηφίων, (με εξαίρεση το paper project της G&C). Αν το ΠΝ μπορεί να το αποκτήσει με ικανό οπλισμό, θα μιλάμε για μια σχεδόν ιδανική λύση. Υπάρχουν βέβαια κάποια ερωτήματα που προκύπτουν. Ποιό το τελικό κόστος και κυρίως, με πόσα κελιά θα προσφερθεί και με ποιά βλήματα. Αν πράγματι έλθει με 32 κελιά και SM-2, τότε αξίζει να γίνει ακόμα και υπέρβαση στον αρχικό προϋπολογισμό.

F-117

Η καλυτερη προταση ΟΛΩΝ. Παιρνεις και 4 M για μεταχειρισμενα και εχεις αλλο ναυτικο.

Jk7

Οποιαδήποτε επιλογή ανάμεσα σε Αγγλία, Ισπανία και Ολλανδία (σειρά προσωπικής προτίμησης) θα είμαι και θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Οι Γάλλοι και οι Αμερικάνοι μόνοι τους έβαλαν τα αυτογκόλ. Γερμανία, Ιταλία τι γίνεται μάλλον τίποτα

MPAMPIS

Εξαίρετη επιλογή αλλα γιατι οχι ffgx;

poupol

H F110-HN (4x Mk41) είναι το καλύτερο πλοίο που κατεβαίνει στο πρόγραμμα του ΠΝ με υποστήριξη και υπό ναυπήγηση από τη χώρα προέλευσης……

MPAMPIS

Ενταξει τώρα…….(βρε Ck????)
Τι μεταφορά τεχνολογίας;
Το πλοίο ειναι αμερικανικό, αν είχε και tacticos δεν θα είχε τιποτα ισπανικό επάνω του.
Γιατι να υποστηρίξουν οι αμερικανοί τους Ισπανούς ενώ κατεβαίνουν με δικα τους πλοία;
Οι Ισπανοί ειναι διεκπεραιωτές, πάνε να βγάλουν χαρτζιλίκι για τα ναυπηγεία τους.
Τα λεφτά θα τα πάρουν οι αμερικανοί και φυσικα θα ειναι πολλά λεφτά. Σίγουρη η υπερκοστολόγηση.Με τα όπλα θα σου κοστίσει όσο ενα ΑΒ…..
ΥΓ προς καποιουσ Σχολιαστές
ο μόνος τρόπος να πάρουμε sm3 (τώρα) ειναι να βάλουμε στο χέρι ΤΙΚΟ (πρεπει να εχουμε ξεκάθαρο τοπίο για το τι προσφέρουν τελικα οι αμερικανοί)
Προς ΠΤΗΣΗ τι σας είπαν οι αμερικανοί για sm2 και hf2;Δεν μπορει να μην ρωτήσατε….

Stelios

Πράγματι !
Πολύ καλή συνέντευξη !
Παραμένει όμως μία απλή συνέντευξη !
Δεν είναι π΄ροταση περιέχει σκέψεις για επιπλέον εκτοξευτές και Ciws …!
Τιμή σε Ελληνική έκδοση δεν ξέρουμε απλά μας είπε ότι οι ΜΕΚΟ + Φραγάτες + 2x Α300 θα είναι εντός προυπολογισμου δηλαδη κάτι παρακάτω απο 5,5 δις!
Με αρχικό φόρτο με Fos : Με τι ;

Κανείς σας δεν ξέρει…

Και το σπουδαιότερο δεν έχει υπογεγραμένες συμφωνίες όπως οι ακόλουθες :

Το σχέδιο βιομηχανικής συνεργασίας περιλαμβάνει:

  1. 3 “Made in Greece” φρεγάτες FDI HN με πλήρη μεταφορά τεχνολογίας που θα μεγιστοποιήσει την εμπλοκή της Ελληνικής βιομηχανίας,
  2. εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ 200ΗΝ με εκτενή συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας
  3. Μεταφορά τεχνολογίας που επιτρέπει τον εντοπισμό στην Ελλάδα των λειτουργικών δραστηριοτήτων συντήρησης της FDI HN, δραστηριότητες που μπορούν να επεκταθούν και σε άλλα προγράμματα.
  4. Συμμετοχή στην ανάπτυξη προσομοιωτών εκπαίδευσης με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών και τη θέση των συναφών δυνατοτήτων που προσφέρουν ανταγωνιστικότητα, αντιδραστικότητα και ευελιξία στην ανάπτυξη και συντήρηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ελληνικού Ναυτικού
  5. Ενσωμάτωση εξειδικευμένων ελληνικών εταιρειών στον παγκόσμιο πίνακα προμηθευτών , προκειμένου να ενσωματωθεί η αλυσίδα εφοδιασμού τους και να επωφεληθεί από την άμεση πρόσβαση σε όλες τις αγορές τους.
  6. Συμμετοχή σε κοινά έργα R&D για την ανάπτυξη μελλοντικών ναυτικών συστημάτων
  7. Σημαντική ενίσχυση της ελληνικής ναυτικής βιομηχανίας, διασφαλίζοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού και δημιουργώντας σημαντικά οικονομικά οφέλη σε βάθος χρόνου.
  8. Ισχυροποίηση της βιομηχανικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας

Απλά μια καλή συνεντευξουλα….

Argyrisp

Απορω πως μπορει κανεις να πει οχι σε ενα τετοιο πλοιο..πανεμορφο σκαρι υπεροχη σχεδιαση..ΚΤΗΝΟΣ..σε συνδυασμο με το κορυφαιο ρανταρ μπορεις να του βαλεις οτι και οσα καλουδια θελεις ειτε τωρα ειτε στο μελλον..ισως το μονο που με οικονομικη δυνατοτητα στο μελλον μπορει να μετατραπει σε φρεγατα αντιαεροπορικου πολεμου και αρνησης περιοχης..δεν θα πεταει ουτε τουρκικο σπουργιτι!

Stelios

Αγαπητή ΠΤΗΣΗ τόσο καιρο δεν είχαμε την τύχη να διαβάσουμε κάποιο άρθρο Update ή συνέντευξη για την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα Ιταλική πρόταση ή για τίς Γερμανικές προτάσεις τών στιβαρών ΜΕΚΟ Α200 που είναι μακράν η καλύτερη πρόταση σε απλή πολλαπλών ρόλων και τις Α300 που αν και χάρτινη είναι ίσως η αποκάλυψη για AAW πλοίο 5000-6000 τόνων !
Θα μπορούσατε να μας παρουσιάσετε κάτι ;

Εξαιρετική πρόταση, αν και το ύψος που έχει με φοβίζει λίγο…. έχουμε ένα θέμα με το να γέρνουν λίγο…

sotbak

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Φαίνεται ότι τους ενδιαφέρει σοβαρά η υπόθεση ΠΝ/Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι μόνο οι 4 Φ110 και οι 2 Α3000. Σε σχετικά σύντομο διάστημα αναμένεται να τεθεί και το θέμα της ανανέωσης όλων των υπολοίων φρεγατών. Μιλάμε για 14 κύριες μονάδες επιφανείας του ΠΝ αν θέλουμε να μιλάμε για ουσιαστική παρουσία στην Αν. Μεσόγειο-Κύπρο και προστασία της υλοποίησης του σχεδιασμού για τον East-Med, οπότε θα ακολουθήσουν και άλλες ναυπηγήσεις, το μόνο σίγουρο. Συνεπώς, προσβλέπουν και στη συνέχεια και φαίνεται και από τα λεγόμενα του International Commercial Director. Η ισπανική πρόταση είναι ένα από τα φαβορί με καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια. Το άλλο είναι η Ολλανδία και το τρίτο το ΗΒ.

GK59

Ωραία νέα.
Αφήνοντας τα ναυπηγεία εκτός εξίσωσης προς το παρών, είναι καιρός να δούμε μια εξέταση όλων τον προτάσεων ίσως σε excel με τα συν και τα μείον για κάθε πλοίο.
Size, speed, propulsion mode, cost, weapon load, etc etc…
Είναι δυνατόν να γίνει αυτό?
Αν είναι, η πτήση είναι οι καλύτεροι για να το κάνουν.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Προχώρησε η αγορά τορπιλών βαρέος τύπου για τα 214ΗΝ, όταν φορείς του ΥΠΕΘΑ μπορούν και διδάσκουν την τέχνη της διαπραγμάτευσης

Πολλές φορές έχουμε γράψει για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΝ διαπραγματεύεται, και παίρνει αυτό που θέλει, στην τιμή που θέλει, και...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

O εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN: το πρόγραμμα του 2019 με αναγωγή...

Για λόγους σύγκρισης με τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κατανόηση των εξελίξεων που μας έφεραν έως και σήμερα, θεωρούμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάλυση...
- Advertisement -
Card image

July#13 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 January 2014 #332

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 December #331

Αγορά

Related News

ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Προχώρησε η αγορά τορπιλών βαρέος τύπου για τα 214ΗΝ, όταν φορείς του ΥΠΕΘΑ μπορούν και διδάσκουν την τέχνη της διαπραγμάτευσης

Πολλές φορές έχουμε γράψει για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΝ διαπραγματεύεται, και παίρνει αυτό που θέλει, στην τιμή που θέλει, και...

“Αίας” θα λέγεται το 3ο πλοίο γενικής υποστήριξης, δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη

Σε μια συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη ενόψει σημαντικών αποφάσεων για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού και για την αναβάθμιση της ναυτικής ισχύος της χώρας,...

Ναύτης υπεύθυνος για την καταστροφή του USS Bonhomme Richard

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό κατηγόρησε χθες Πέμπτη ναύτη πως προκάλεσε τη θεαματική πυρκαγιά που κατέστρεψε τον Ιούλιο του 2020 ένα μεγάλο σκάφος στη βάση...