Ξεκίνησε η ανθυποβρυχιακή άσκηση «Dynamic Manta 2020» με συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας και υποβρυχίου

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Από σήμερα 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου διεξάγεται στην Κεντρική Μεσόγειο και το Ιόνιο Πέλαγος η ανθυποβρυχιακή Συμμαχική άσκηση «Dynamic Manta 2020».

Στη φετινή άσκηση παίρνουν μέρος 5 υποβρύχια, 7 πολεμικά πλοία, 5 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 8 ελικόπτερα από 9 χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Καναδάς, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και ΗΠΑ). Δύο από τα 5 υποβρύχια είναι ιταλικά. Τα υπόλοιπα 3 ανήκουν στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Τα πλοία επιφανείας προέρχονται από τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, και την Τουρκία. Τέλος, εναέρια μέσα (που επιχειρούν από τη Σιγκονέλα και την Κατάνη) έχουν στείλει ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει στην άσκηση με την φρεγάτα S «ΑΙΓΑΙΟΝ» και (το πιο πιθανό) το υποβρύχιο Type 214HN «ΚΑΤΣΩΝΗΣ».

https://twitter.com/DefenceGeo/status/1231898430508847104

Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού πολέμου, υπό ρεαλιστικές συνθήκες, σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής, καθώς και η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης σε Συμμαχικό επίπεδο.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TwoHourstoDoomchikichikiDiogenis Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Diogenis
Member
Active Member
Diogenis

Μια απορία , σε μια άσκηση που συμμετέχει και η Τουρκία με πλοίο και υποβρύχιο ποια η σκοπιμότητα να στείλουμε εμείς την κορωνίδα μας το υποβρύχιο κλάσης 214. Θα μου πείτε σε λίγο θα έχουν αυτοί το δικό τους 214 στο νερό άλλα και πάλι . Γιατι πρεπει να τους δωσουμ στο πιατο ακουστική υπογραφή και τακτικές που όσο και να προσέξει το πλήρωμα το Τουρκικό πλοίο και το υποβρύχιο θα καταγράφουν .Ενώ εμείς δεν έχουμε κάτι να καταγράψουμε που δεν γνωρίζουμε ήδη .Αν πηγαίναμε με το 209 τι θα γινόταν ;Τάσο πολύ μας πιέζει πλέον το ΝΑΤΟ ώστε να… Read more »

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Οι ασκήσεις αυτές δεν δίνουν κάτι που οι Τούρκοι δεν έχουν ήδη. Απ’τις βόλτες στο Αιγαίο και μόνο μαθαίνει κανείς πολλά.

TwoHourstoDoom
Guest
Member
TwoHourstoDoom

Δε αποκαλυπτεται κανενα μυστικο.

Οπως τα λεει o chikichiki , μαλιστα οι τακτικες των υ/β ειναι διαφορετικες σε καθε (υπο)θαλασσια περιοχη.