18.1 C
Athens
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020
- Advertisement -

Εξι Airbus A320neo αποκτά η Sky Express αντί 400 εκατ. ευρώ

- Advertisement -
Η προμήθεια των αεροσκαφών πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αλλαγή της εμφάνισης του στόλου, με τα νέα Airbus A320neo να φέρουν στην άτρακτό τους την επωνυμία «Greece is bliss» (η Ελλάδα είναι ευτυχία).
Η προμήθεια των αεροσκαφών πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αλλαγή της εμφάνισης του στόλου, με τα νέα Airbus A320neo να φέρουν στην άτρακτό τους την επωνυμία «Greece is bliss» (η Ελλάδα είναι ευτυχία).
Εξι αεροσκάφη A320neo προσθέτει στον στόλο της η Sky Express, όπως προβλέπει η συμφωνία που ολοκληρώθηκε χθες σε ψηφιακή συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου IOGR, όπου ανήκει η αεροπορική με έδρα το Ηράκλειο, Γιάννη Γρύλου και του εμπορικού διευθυντή της Airbus Κριστιάν Σερέρ (Christian Scherer).
Η εταιρεία έχει παραγγείλει από τον γαλλικό αεροναυπηγικό όμιλο της Τουλούζης τέσσερα αεροσκάφη A320neo, ενώ απέκτησε πρόσφατα από το Aviation Capital Group (ACG) μέσω μίσθωσης (leasing) ακόμη δύο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική αξία της επένδυσης διαμορφώνεται σε 400 εκατ. ευρώ, με την αεροπορική να επιδιώκει την έναρξη δρομολογίων εξωτερικού, δεδομένου ότι σήμερα το πτητικό της έργο περιορίζεται σε 34 προορισμούς εντός Ελλάδας. Τα νέα αεροσκάφη θα φέρουν κινητήρες CFM-International’s Leap-1A και η πρώτη πτήση τους προγραμματίζεται για τις 14 Δεκεμβρίου με το δρομολόγιο «Αθήνα – Θεσσαλονίκη». Σταδιακά και μέχρι τον Μάρτιο του 2021, τα καινούργια αεροπλάνα θα καλύψουν τους προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.
«Η Sky Express μπαίνει σε μια νέα εποχή και αλλάζει το τοπίο των αερομεταφορών στην Ελλάδα. Η συνεργασία μας με την Airbus, μέσω της απόκτησης έξι νέων Α320neo Airbus, συνάδει με τη φιλοδοξία μας να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας και να προχωρήσουμε στη μετάβαση της εταιρείας σε μία νέα εποχή. Ο συνδυασμός της πιο σύγχρονης τεχνολογίας με την εξοικονόμηση καυσίμου, που προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους, αποτελούν στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα με το επιχειρηματικό σχέδιο της Sky Express για έναν σύγχρονο στόλο που σέβεται το περιβάλλον και εξασφαλίζει την παροχή ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών στους επιβάτες της», δήλωσε ο κ. Γρύλος χθες, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Airbus.
Ο εμπορικός διευθυντής της Airbus ανέφερε ότι επιλογή της Airbus από τη Sky Express για την επέκταση των δραστηριοτήτων και των προορισμών της σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, «είναι καλά νέα». «Αποτελεί ένα ισχυρό βήμα για την ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό. Τα A320neo εγγυώνται τις βέλτιστες επιδόσεις σε όρους κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και θορύβου», ανέφερε. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, η προμήθεια των νέων αεροσκαφών πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αλλαγή της εμφάνισης του στόλου, με τα νέα Airbus A320neo να φέρουν στην άτρακτό τους την επωνυμία «Greece is bliss» (η Ελλάδα είναι ευτυχία). Η Sky Express διαθέτει συνολικά έντεκα αεροσκάφη τουρμποπρόπ της εταιρείας ATR –ιδρύθηκε το 1981 ως κοινοπραξία της Airbus και της Leonardo– από τα οποία πέντε είναι τύπου ATR 72-500 και έξι ATR 42-500.
O όμιλος IOGR (πρώην Aviareps) ιδρύθηκε το 1976 στο Ηράκλειο Κρήτης και εκτός από τη Sky Express διαθέτει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των αεροπορικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης εδάφους (Swisport Hellas, Swissport cargo services, Skyserv), του τουρισμού, των logistics, της ενέργειας, αλλά και της παραγωγής ελαιολάδου (Terra Creta).
Πηγή: Δημήτρης Δελεβέγκος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
8 days ago

Συγχαρητήρια για την αγορά και την γρήγορη παραλαβή. Ακρως ενδιαφέρουσα η επιλογή να επεκταθεί στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη που η παρουσία της εκσυγχρονισμένης ΤΡΕΝΟΣΕ θεωρητικά εντείνει τον ανταγωνισμό.

Δυο ακόμη παρατηρήσεις: πρόκειται μια εταιρεία που αναπτύχθηκε αρχικά για αμιγώς πτήσεις σε σχέση με τον τουρισμό στην Κρήτη μεταφέροντας με μικρά δικινητήρια επιβατικά τουρίστες ανάμεσα στο νησί και τη Σαντορίνη. Κρατώντας χαμηλούς τόνους κατάφερε να αναπτυχθεί και είναι δραστήρια κυρίως σε δρομολόγια δημοσιών αναγκών.

Το δεύτερο είναι η σημαντική προσθήκη χωρητικότητας στο δίκτυο της που είναι ενδιαφέρον πως θα την αξιοποιήσει τόσο από άποψη προορισμών όσο και τιμών – ιδιαίτερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Last edited 8 days ago by Tango.Alpha
Γρηγόρης
Γρηγόρης
8 days ago
Reply to  Tango.Alpha

Εύστοχες και εύλογες οι παρατηρήσεις σας τ.α. Θα πρέπει οι δυο Ελληνικές αερ. εταιρείες να τα βρουν κάπως μεταξύ τους τώρα επί Covid, ούτω σώστε να αντιμετωπίσουν τις LCC, όπως Wizz, Volotea, EZY, κτλ. όταν έρθει η κανονικότητα. Οι LCC θα είναι αμείλικτες post-Covid…

Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
7 days ago

Θα προτιμούσα ανεξάρτητες ισχυρές εταιρείες που θα είχαν βρει το τμήμα της αγοράς που μπορούν να εξυπηρετούν. Με βάση τα στοιχειώδη οικονομικά που θυμάμαι από τις σπουδές μου το θετικό στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι αεροπορικές εταιρείες είναι ότι η ζήτηση για ταξίδια υπάρχει αλλά εξαϋλώνεται από τον COVID-19 δεν μηδενίζεται από τις συνθήκες όπως στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Εκτιμώ, ίσως με μια δόση αισιοδοξίας, ότι θα υπάρχει χώρος για πολλές εταιρείες καθώς όπως έχει αποδειχθεί στις φυσιολογικές συνθήκες η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται συνεχώς – να θυμίσω την ανάκαμψη μετά τον πόλεμο του Κόλπου που δημιούργησε στην Ευρώπη (μαζί με τη χαλάρωση του νομικού πλαισίου) τον τομέα των εταιρειών χαμηλού κόστους.

evo_ii
Active Member
evo_ii (@evo_ii)
7 days ago

Έξυπνη κίνηση από πλευράς Sky Express: εκμεταλλεύτηκε την παγκόσμια (λόγω πανδημίας COVID-19) κρίση του κλάδου και αγόρασε νέα αεροσκάφη -πιθανότατα- σε πολύ ελκυστικές τιμές, σε αντίθεση με παλαιότερη φημολογία ότι θα αποκτούσε κάποια από αυτά που θα αποδέσμευε η Aegean.

Γενικά πάντως, όντας αρκετά μικρότερη και με διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, φάνηκε μέχρι τώρα να επηρεάζεται λιγότερο από τις συνέπειες της πανδημίας, είναι, δε, πλέον νο. 2 στον ΔΑΑ με γνώμονα τον όγκο των διακινούμενων επιβατών.

Last edited 7 days ago by evo_ii
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και πως τον αντιμετωπίζουν τα νέα MH-60R (και ίσως τα εκσυγχρονισμένα P-3B)

 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

H καναδική Bombardier αναστέλλει τις παραδόσεις κινητήρων UAV στην Τουρκία, τέλος...

24
 Σύμφωνα με καναδικά μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης, η Bombardier Recreational Products (BRP) ανέστειλε τις παραδόσεις αεροπορικών κινητήρων σε χώρες που έκαναν "ασαφή χρήση". Η εταιρεία,...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 September #376

Αγορά 1.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 3.99

Related News

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γερμανικό άδειασμα στην Τουρκία, Ελληνική ΑΟΖ το κομμάτι νότια της Κρήτης σε επίσημο γερμανικό έγγραφο

 Η έρευνα του AegeanHawk έφερε στην επιφάνεια κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, για μια ακόμη φορά. Νότια της Κρήτης βρίσκεται το γερμανικό θαλάσσιο ερευνητικό σκάφος RV...

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και πως τον αντιμετωπίζουν τα νέα MH-60R (και ίσως τα εκσυγχρονισμένα P-3B)

 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...

Πλήρης στήριξη Μητσοτάκη στον Μακρόν: Οι προσωπικές προσβολές της τουρκικής ηγεσίας τροφοδοτούν το θρησκευτικό μίσος

ΑΠΕ-ΜΠΕΤην πλήρη υποστήριξή του στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος δέχθηκε φραστική επίθεση από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε ο...