12.4 C
Athens
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Εξι Airbus A320neo αποκτά η Sky Express αντί 400 εκατ. ευρώ

- Advertisement -
Η προμήθεια των αεροσκαφών πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αλλαγή της εμφάνισης του στόλου, με τα νέα Airbus A320neo να φέρουν στην άτρακτό τους την επωνυμία «Greece is bliss» (η Ελλάδα είναι ευτυχία).
Η προμήθεια των αεροσκαφών πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αλλαγή της εμφάνισης του στόλου, με τα νέα Airbus A320neo να φέρουν στην άτρακτό τους την επωνυμία «Greece is bliss» (η Ελλάδα είναι ευτυχία).
Εξι αεροσκάφη A320neo προσθέτει στον στόλο της η Sky Express, όπως προβλέπει η συμφωνία που ολοκληρώθηκε χθες σε ψηφιακή συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου IOGR, όπου ανήκει η αεροπορική με έδρα το Ηράκλειο, Γιάννη Γρύλου και του εμπορικού διευθυντή της Airbus Κριστιάν Σερέρ (Christian Scherer).
Η εταιρεία έχει παραγγείλει από τον γαλλικό αεροναυπηγικό όμιλο της Τουλούζης τέσσερα αεροσκάφη A320neo, ενώ απέκτησε πρόσφατα από το Aviation Capital Group (ACG) μέσω μίσθωσης (leasing) ακόμη δύο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική αξία της επένδυσης διαμορφώνεται σε 400 εκατ. ευρώ, με την αεροπορική να επιδιώκει την έναρξη δρομολογίων εξωτερικού, δεδομένου ότι σήμερα το πτητικό της έργο περιορίζεται σε 34 προορισμούς εντός Ελλάδας. Τα νέα αεροσκάφη θα φέρουν κινητήρες CFM-International’s Leap-1A και η πρώτη πτήση τους προγραμματίζεται για τις 14 Δεκεμβρίου με το δρομολόγιο «Αθήνα – Θεσσαλονίκη». Σταδιακά και μέχρι τον Μάρτιο του 2021, τα καινούργια αεροπλάνα θα καλύψουν τους προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.
«Η Sky Express μπαίνει σε μια νέα εποχή και αλλάζει το τοπίο των αερομεταφορών στην Ελλάδα. Η συνεργασία μας με την Airbus, μέσω της απόκτησης έξι νέων Α320neo Airbus, συνάδει με τη φιλοδοξία μας να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας και να προχωρήσουμε στη μετάβαση της εταιρείας σε μία νέα εποχή. Ο συνδυασμός της πιο σύγχρονης τεχνολογίας με την εξοικονόμηση καυσίμου, που προσφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους, αποτελούν στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα με το επιχειρηματικό σχέδιο της Sky Express για έναν σύγχρονο στόλο που σέβεται το περιβάλλον και εξασφαλίζει την παροχή ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών στους επιβάτες της», δήλωσε ο κ. Γρύλος χθες, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Airbus.
Ο εμπορικός διευθυντής της Airbus ανέφερε ότι επιλογή της Airbus από τη Sky Express για την επέκταση των δραστηριοτήτων και των προορισμών της σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, «είναι καλά νέα». «Αποτελεί ένα ισχυρό βήμα για την ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό. Τα A320neo εγγυώνται τις βέλτιστες επιδόσεις σε όρους κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και θορύβου», ανέφερε. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, η προμήθεια των νέων αεροσκαφών πραγματοποιείται συνδυαστικά με την αλλαγή της εμφάνισης του στόλου, με τα νέα Airbus A320neo να φέρουν στην άτρακτό τους την επωνυμία «Greece is bliss» (η Ελλάδα είναι ευτυχία). Η Sky Express διαθέτει συνολικά έντεκα αεροσκάφη τουρμποπρόπ της εταιρείας ATR –ιδρύθηκε το 1981 ως κοινοπραξία της Airbus και της Leonardo– από τα οποία πέντε είναι τύπου ATR 72-500 και έξι ATR 42-500.
O όμιλος IOGR (πρώην Aviareps) ιδρύθηκε το 1976 στο Ηράκλειο Κρήτης και εκτός από τη Sky Express διαθέτει εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των αεροπορικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης εδάφους (Swisport Hellas, Swissport cargo services, Skyserv), του τουρισμού, των logistics, της ενέργειας, αλλά και της παραγωγής ελαιολάδου (Terra Creta).
Πηγή: Δημήτρης Δελεβέγκος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tango.Alpha

Συγχαρητήρια για την αγορά και την γρήγορη παραλαβή. Ακρως ενδιαφέρουσα η επιλογή να επεκταθεί στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη που η παρουσία της εκσυγχρονισμένης ΤΡΕΝΟΣΕ θεωρητικά εντείνει τον ανταγωνισμό.

Δυο ακόμη παρατηρήσεις: πρόκειται μια εταιρεία που αναπτύχθηκε αρχικά για αμιγώς πτήσεις σε σχέση με τον τουρισμό στην Κρήτη μεταφέροντας με μικρά δικινητήρια επιβατικά τουρίστες ανάμεσα στο νησί και τη Σαντορίνη. Κρατώντας χαμηλούς τόνους κατάφερε να αναπτυχθεί και είναι δραστήρια κυρίως σε δρομολόγια δημοσιών αναγκών.

Το δεύτερο είναι η σημαντική προσθήκη χωρητικότητας στο δίκτυο της που είναι ενδιαφέρον πως θα την αξιοποιήσει τόσο από άποψη προορισμών όσο και τιμών – ιδιαίτερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Last edited 2 months ago by Tango.Alpha
Γρηγόρης

Εύστοχες και εύλογες οι παρατηρήσεις σας τ.α. Θα πρέπει οι δυο Ελληνικές αερ. εταιρείες να τα βρουν κάπως μεταξύ τους τώρα επί Covid, ούτω σώστε να αντιμετωπίσουν τις LCC, όπως Wizz, Volotea, EZY, κτλ. όταν έρθει η κανονικότητα. Οι LCC θα είναι αμείλικτες post-Covid…

Tango.Alpha

Θα προτιμούσα ανεξάρτητες ισχυρές εταιρείες που θα είχαν βρει το τμήμα της αγοράς που μπορούν να εξυπηρετούν. Με βάση τα στοιχειώδη οικονομικά που θυμάμαι από τις σπουδές μου το θετικό στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τώρα οι αεροπορικές εταιρείες είναι ότι η ζήτηση για ταξίδια υπάρχει αλλά εξαϋλώνεται από τον COVID-19 δεν μηδενίζεται από τις συνθήκες όπως στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Εκτιμώ, ίσως με μια δόση αισιοδοξίας, ότι θα υπάρχει χώρος για πολλές εταιρείες καθώς όπως έχει αποδειχθεί στις φυσιολογικές συνθήκες η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται συνεχώς – να θυμίσω την ανάκαμψη μετά τον πόλεμο του Κόλπου που δημιούργησε στην Ευρώπη (μαζί με τη χαλάρωση του νομικού πλαισίου) τον τομέα των εταιρειών χαμηλού κόστους.

evo_ii

Έξυπνη κίνηση από πλευράς Sky Express: εκμεταλλεύτηκε την παγκόσμια (λόγω πανδημίας COVID-19) κρίση του κλάδου και αγόρασε νέα αεροσκάφη -πιθανότατα- σε πολύ ελκυστικές τιμές, σε αντίθεση με παλαιότερη φημολογία ότι θα αποκτούσε κάποια από αυτά που θα αποδέσμευε η Aegean.

Γενικά πάντως, όντας αρκετά μικρότερη και με διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, φάνηκε μέχρι τώρα να επηρεάζεται λιγότερο από τις συνέπειες της πανδημίας, είναι, δε, πλέον νο. 2 στον ΔΑΑ με γνώμονα τον όγκο των διακινούμενων επιβατών.

Last edited 2 months ago by evo_ii
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για...

81
 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 4.49

Related News

Ν. Δένδιας: Ευχαριστώ τον Μάικ Πομπέο για την εξαιρετική συνεργασία μας

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για τα θερμά του λόγια και την «εξαιρετική τους συνεργασία», εξέφρασε ο Νίκος...

Ακόμη ένα βήμα εμπρός για την Ευρωκορβέτα

Τη στήριξη του στο πρόγραμμα της «Ευρωκορβέτας» εκδήλωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας εγκρίνοντας μια σειρά μελετών γύρω από το πλάνο που εντάσσεται στην πρωτοβουλία...

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...