14.6 C
Athens
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: AM39 Exocet στα ελληνικά Rafale, η ναυτική κρούση θα συνεχίσει να έχει “γαλλικό άρωμα” στο Αιγαίο

- Advertisement -

 

Απάντηση του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του αρχηγού του κόμματος Ελληνική Λύση, Κ. Βελόπουλου, αποκαλύπτει πως οι πύραυλοι ΑΜ39  Exocet,  που αυτή τη στιγμή εξοπλίζουν τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000EGM/BGM, θα συνεχίσουν να αποτελούν απειλή για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, καθώς η ΠΑ θα προχωρήσει σε σύμβαση υποστήριξής τους. Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, “σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη των πυραύλων AM-39 EXOCET, αυτή πρόκειται να συμπεριληφθεί στη σύμβαση προμήθειας όπλων για τα υπό προμήθεια Α/Φ RAFALE“. Αυτό σημαίνει πως το όπλο δεν αποσύρεται, αλλά θα παραμείνει στο οπλοστάσιο της ΠΑ, σαν οπλισμό των Rafale.

AM39 Exocet, όταν τα Mirage άρχισαν να εξουσιάζουν το Αιγαίο (κι όχι μόνο)

Υποθέτουμε πως τα επαναπιστοποιημένα Exocet θα εξοπλίσουν τη Μοίρα των ελληνικών Rafale, καθώς τα Mirage 2000EGM  θα αποσυρθούν στα πλαίσια της συμφωνία που θα κάνουμε με τη Γαλλία. Υπενθυμίζουμε πως τα όπλα αυτά δεν μπορούν να “φορεθούν” από τα Mirage 2000-5Mk2, αλλά χρειάζεται ειδική τροποποίηση στο λογισμικό των αεροσκαφών. Αντιθέτως, τα Rafale φέρουν εξαρχής δυνατότητα χρήσης του AM39, και διαφόρων Block παραγωγής του, καθώς ήταν από τα πρώτα όπλα που πιστοποίησε η Dassault λόγω της πιεστικής ανάγκης εισαγωγής σε υπηρεσία των αεροσκαφών Rafale M για το Ναυτικό. Έκτοτε, όλα τα “F” του Rafale μπορούν να φέρουν το όπλο. Προφανώς, η ΠΑ θα προχωρήσει και σε αναβάθμιση του πυραύλου και του αποθέματός που έχει σε υπηρεσία. Δεν γνωρίζουμε, αν οι Γάλλοι θα προσφέρουν και αυτή την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση στα Mirage 2000-5Mk2. Έτσι τα 24 M2K θα μπορούν άνετα να συνεισφέρουν στην ναυτική κρούση.

Αξιοποίηση για τα ελληνικά Mirage 2000EGM/BGM: New tricks for an old fighter dog!

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως τα Rafale αν και λίγα στον αριθμό, θα είναι πλήρως εξοπλισμένα και, το βασικότερο, πλήρως οπλισμένα. Έτσι δεν πρόκειται να έχουμε υπερσύγχρονα μαχητικά και να τα χρησιμοποιούμε με iron bombs ή ατρακτίδια σκόπευσης της δεκαετίας του ’80 (βλέπε LANTIRN). Αυτό και μόνο σηματοδοτεί την αλλαγή νοοτροπίας στην ΠΑ, που αναγκάζεται εδώ και χρόνια να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία, και να πρέπει να εκτελέσει αποστολές με τα κατάλληλα μαχητικά, και ακατάλληλα όπλα. Θα λέγαμε πολύ περισσότερα ΜΠΡΑΒΟ για την αλλαγή αυτή, περιμένουμε να δούμε και την πολυπόθητη σύμβαση να υπογράφεται!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

37 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
37 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Punker

Ευχάριστη είδηση αν και για πολλούς από εμάς ήταν κάτι το δεδομένο. Ελπίζω όμως αυτό να μην σημαίνει ότι δεν θα γίνουν ανάλογες κινήσεις για την πιστοποίηση Harpoon/NSM στα F-16 ώστε να συνεισφέρουν και αυτά στην ναυτική κρούση στο μέλλον.

Thatcherite

Μα αφού είναι γνωστό ότι οι Αμερικάνοι δεν αποδεσμεύουν τους Harpoon…:)

dk137

Να δούμε τι θα πρωτοκάνουν αυτά τα rafale…. Σε περίπτωση εμπλοκής

1) Κάποια από αυτά θα πρέπει να αναλάβουν την υποστρατηγική κρούση σε κρίσιμους στόχους.
2) Κάποια θα χρησιμοποιηθούν για εναέρια κυριαρχία
3) Η τανάγρα είναι επιφορτισμένη με την προστασία της πρωτεύουσας

Ποία θα “περισσέυουν” για υποστήριξη των ναυτικών επιχειρήσεων? 18 θα είναι όλα κι όλα.

Last edited 2 months ago by dk137
tnt-am

Αυτό έχω γράψει κι εγώ, όπου ζοριζόμαστε σκεφτόμαστε τα RAFALE χωρίς να έχουν έρθει καν, λες και θα έχουμε 80 για να μοιράζουμε αποστολές.
Είπαμε να κλείσουμε τρύπες αλλά δυστυχώς ανοίγουμε και άλλες με τα lcs

dk137

Rafale για πάσα νόσο και πάσα μ…..

Και για την ανύπαρκτη αεράμυνα περιοχής του ναυτικού “rafale”.

Fingolfin

Με την αυτονομία που έχουν μπορούν να εκτελέσουν πολλές αποστολές σε μια έξοδο. Πού να είχαμε άλλα τόσα!

dk137

Επ ουδενί δεν αμφισβητώ την ικανότητα του αεροσκάφους να φέρει σε πέρα με επιτυχία οποιαδήποτε αποστολή. Η μεγάλη αυτονομία και το οπλικό φορτίο είναι τεράστια πλεονεκτήματα για συνδυασμό αποστολών. Παρόλα αυτά, μέχρι να ενσωματωθούν τα viper, θα πρέπει να έχουν σημαντικό ρόλο και στην εναέρια υπεροχή. Πχ δεν μπορεί ένα μικρό πλήθος αεροσκαφών να παρέχει αντιαεροπορική κάλυψη στον στόλο και ταυτόχρονα ασχολείται και με τις αναχαιτίσεις. Μακροπρόθεσμα πρέπει να πάμε σε περισσότερα, ώστε να έχουμε οικονομία κλίμακας, αλλά και να εκμεταλλευτούμε πλήρως την υπεροχή τους.

christos_choris_a

Πολύ σωστά ! Με 18 Rafale όλα κι όλα μονάχα το ρόλο της αεροπορικής υπεροχής καλύπτεις και μάλιστα όχι χωρίς τη συνδρομή και των F-16V. Τη ναυτική κρούση λογικό είναι να την αναλάβουν οι παλαιότεροι τύποι αεροσκαφών ( Mirage-2000-5Mk-2, F-16 block 52 ).

Stealth

Τι να πρωτοκανουν τα Rafale, αποστολες αεραμυνας με Meteor / Mica, αποστολες κρουσης με scalp-eg, αποστολες ναυτικης κρουσης ΤΑΝΥΕ με Exocet?

Πιστευω πως ειναι αναγκαιο να γινει η αναβαθμιση του λογισμικου των Mirage-2000-5 ωστε να μπορουν να εκτελουν αποστολες ναυτικης κρουσης με Exocet.

Θα πρεπει επιτελους να εξοπλιστουν KAI τα F-16 με βληματα μεγαλου βεληνεκους (stand-off) oπως τα JASSM, JSM, NSM, Harpoon.

Last edited 2 months ago by Stealth
Fingolfin

Στον πηγαιμό για το Αιγαίο να εύχεσαι να μη βρεις Ραφάλ στον δρόμο σου… 🙂

Last edited 2 months ago by Fingolfin
Vas

Ευχάριστη είδηση φυσικά αλλά πρέπει οπωσδήποτε να πιστοποιηθεί στα Mirage 2000-5Mk2 για να αναλάβουν αυτά τις TAYNE αποστολές, δηλαδή ήμαρτον, τα μόλις 18 Rafale τι να πρώτο κάνουν, αεροπορική υπεροχή, τακτικό και υποστρατηγικό βομβαρδισμό ή απόστολες ΤΑΥΝΕ. Επαναλαμβάνω, 18 είναι, όχι 48.

eforius

Μάλλον θα αυξηθούν στο νούμερο που λες (προσωπική εκτίμηση)

GioFlo

Συμφωνω με το φιλο eforius.Τα Rafale ειναι επενδυση,οπως και οι Γαλλικοι πυραυλοι που διαθετουμε ηδη(Scalp,Exocet,Mica).40 χρονια εμπειριας-επενδυσεων στα αεροσκαφη της Dassault και μεγαλο αποθεμα Γαλλικων οπλων,εχει “ψωμι” ακομα ο Γαλλος…Σιγουρα θα αποκτηθουν αλλα 18 σε βαθος χρονου.Το ερωτημα ειναι το εξης.Θα αποκτηθουν σαν αντικαταστατες των 2000-5 η ποιο πριν?Προσωπικα πιστευω το πρωτο.Γυρω στο 2030+ υπολογιζω.Εκτος αν υπαρχει καποια option η κατι αλλο που δεν γνωριζουμε.
Υ.Γ Κατι τελευταιο.Με πολυ μεγαλη χαρα βλεπω παγιες απαιτησεις ΟΛΩΝ μας(και κυριως των Ε.Δ) να γινονται πραξη σιγα σιγα.Πολλες FOS,πολλες επαναπιστοποιησεις-αναβαθμισεις,ομοιογενεια συστηματων και γενικα εξυπνες συνολικες συμφωνιες που καλυπτουν πολλες “τρυπες” ταυτοχρονα.Καλιο αργα,παρα ποτε.Καποτε κραζαμε που αποκτουσαμε οπλικα συστηματα,χωρις επαρκη υποστηριξη η χωρις διαφορα κρισιμα συστηματα, οπλικα και μη,πανω σε αυτα.Κατι φενεται να αλλαζει σε αυτους τους χαλεπους καιρους.

etolikiotis

Μακάρι! Όμως θα πρέπει να ασχοληθείτε λίγο και με τον ΣΞ διότι οι ανάγκες είναι σοβαρές π.χ. θητεία, ΤΟΜΑ, αντιαεροπορικά, αντιαρματικά, ηλεκτρονικός πόλεμος κ.λ.π.

Episkeptis

Ένα ερώτημα που θα ήθελα να με διαφωτισετε, η εμβέλεια του am39 είναι 70km; αν ναι, δεν είναι λίγη με βάση τις σύγχρονες απαιτησεις για antiship βλήμα; μήπως θα συνέφερε να παίρναμε κατευθειαν harpoon, αφού το κόστος επαναπιστοποιησης δεν είναι συνήθως χαμηλό;

Επίσης τα f16 είναι σε πολύ περισσότερα σημεία στον χάρτη και ίσως και πιο καλά γεωγραφικά π.χ. Κρητη.

Σας ευχαριστώ.

Last edited 2 months ago by Episkeptis

Ισχύει, αλλά από μεγάλο ύψος εξαπόλυσης. Η επιχειρησιακή είναι γύρω στα 55 χλμ. Επαρκεί στον βαθμό που λόγω χαμηλού ύψους δεν εντοπίζεσαι εύκολα ή εφόσον εξαπολύεται υπό γωνία, με κάλυψη εδαφικού όγκου. Τα Harpoon έχουν μεγαλύτερο βεληνεκές αλλά γνωρίζει τα χαρακτηριστικά τους ο αντίπαλος. Η παραγγελία τους θα αποδώσει βλήματα μετά από 2 χρόνια. Φέξε μου και γλίστρησα…

Last edited 2 months ago by Daidalos
Limnos_M110A2_RM70

Νομίζω η ιδιαιτερότητα του Exocet έγκειται στο λεγόμενο sea skimming. Αυτό είναι που τον καθιστά ‘θανατηφόρο’. Βρίσκει ευκολότερα στόχο…

Vk77

Μια μοιρα rafale δεν φτανει για αεροπορικη υπεροχη,ναυτικη κρουση και υποστρατηγικη κρουση.
Παραγγελια δευτερης μοιρας με την ιδια μιξη 12 μεταχειρισμενων (κροατιας?) +6 καινουργιων με μειωση της τιμης με πωληση και των 2000-5 (Αν υπολογισουμε την αξια των 2000-5 σε σχεση με τα egm/bgm και οτι οι υποδομες εχουν ηδη πληρωθει με την 1η μοιρα το κοστος σιγουρα δεν ειναι απαγορευτικο) .
Αν δεν γινει ειναι σιγουρο οτι θα μεινουμε για παντα με αυτην την μια κουτσουρεμενη μοιρα

Last edited 2 months ago by Vk77

Σωστά. Μόνο εφόσον αναλάβουν κατ’ αποκλειστικότητα την στρατηγική κρούση τα Μ2000-5 με τα SCALP-EG βγαίνουν οι αποστολές αριθμητικά. Άλλωστε τα Rafale θα τα παραλάβει η 332 Μ που ήδη έχει χειριστές πιστοποιημένους στην ναυτική κρούση.

Last edited 2 months ago by Daidalos
dk137

Τα Mirage κουβαλούν ένα scalp, ενώ τα rafale πρέπει να κουβαλούν τρεις. Η λογική λέει ότι αναβαθμίζεις τα Mirage ώστε να έχεις πιο πολλά αεροπλάνα γι αυτο τον ρόλο. Αξίζει πολυ περισσότερο σε σχέση με το να πάμε σε harpoon και να μπλέξουμε τα f16. Μακροπρόθεσμα θα προκύψει και το perseus.

andreasmp412c

Να δω τι θα πρωτοκανουν αυτα τα ερμα τα ραφαλ κ τι πυραυλους θα πρωτοφορτωσουν… Πρεπει στο μελλον να αποκτηθει οπωσδηποτε αλλη μια μοιρα κ να επιδιωξουμε πιστοποιηση των εξοσετ στα πενταρια… Κ μιας κ οπως λετε οι αμερικανοι μας αποδεσμευουν τα παντα, το ιδιο να γινει κ με τα viper. Να αποκτησουν παρομοιο πλουραλισμο σε οπλα αντιστοιχου επιπεδου, ωστε να μη τα περιμενουμε ολα απ τα ραφαλ

tnt-am

Σε αυτήν την Χώρα τα έχουμε δει όλα.
Leopard 2 δις χωρίς πυρομαχικά,Υποβρύχια σύγχρονα χωρίς τορπίλες,Mirage εναέριας υπεροχής καθηλωμένα χωρίς ανταλλακτικά.
Συνεπώς δεν θα κάνει σε κανέναν εντύπωση η μη τροποποίηση λογισμικού για πιστοποίηση των EXOCET και στα MK2 που είναι άκρως σημαντική για να εκμεταλλευτούμε αυτό το σημαντικό όπλο απο 1 Μοίρα ακόμα.
Να δούμε και αυτό το έργο που θα κολλήσει (σίγουρα όχι στους Γάλλους) μεταξύ πολιτικής ηγεσίας,ΠΑ,ΓΔΑΕΕ λίγο η γραφειοκρατία λίγο η απροθυμία κάποιων πρόθυμων για άλλες προμήθειες όμως κτλ κτλ
Υγ.Μόνο ανθυποβρυχιακό πόλεμο δεν θα κάνουν τα Rafale (ακόμα..)

Last edited 2 months ago by tnt-am
My_name_is_Nobody

Oι εξώκοιτοι είναι επικίνδυνα ψάρια…comment image

kalant74

Φυσικά και σε μένα έκανε εντύπωση ο φόρτος αποστολών που θα αναλάβουν με το καλό τα αεροπλάνα μας. Λίγο σχετικό, αλλά δεν είδα κάπου να αναφέρεται αν και σημαντικό, τα Rafale μπορούν να δανείσουν Meteor στους γονείς τα -5 κι έτσι μέσω τις νέας αυτή αγοράς να αναβαθμιστεί και ο στόλος των Mirage; Θα είχε νόημα;

GreeceFirst

Μπορείτε να μας ενημώσετε αν τελικά ο Meteor θα περιλαμβάνεται στα όπλα που θα παραλάβει η ΠΑ γιατί έχουν ακουστεί φήμες ότι η Γερμανία είπε όχι και τελικά δεν θα παραδοθεί…..

ShadowMan

την τελευταία φορά που ειπε τρίτη χώρα οτι δεν αποδεσμεύει τα εξαρτήματα που φτιάχνει για τα όπλα της Γαλλίας επειδή αυτη θελει να τα πουλήσει κάπου που “δεν προβλέπεται” θυμάμαι εδωσε εντολή η Γαλλίδα υπουργός αμυνας στην εταιρία να απεξαρτητοποιηθεί απο τον τρίτο κατασκευαστή για να προχωρήσει η παραγγελία… Money talks bullshit walks!

Georgios75

Προσωπικά δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο…Αν όντως ίσχυε ,τότε θα είχαν ενστάσεις όταν η πολεμική αεροπορία προμηθευόταν τους SCALP για τα Mirage 2000-5

Andreas

Ωραια αυτά, αλλά να βάλουμε και καμία τζίφρα σε σύμβαση; προσφέρω montblanc αν υφίσταται ζήτημα.

flatspin

θα ειναι απλα εκπληκτικό αν οι Γάλλοι συνεχίσουν να μην παρέχουν την S/W αναβάθμιση στα 2000-5 και επιμεινουν να ζητάνε οσα τους λειπουν. Θα μιλάμε για τους χειρότερους εμπόρους μακραν.

photographix

Tην πλερωνω εγώ στο κάτω-κάτω, πόσο κάνει η ρημάδα ρε φράγκο…φονιαδες?

Last edited 2 months ago by photographix
ShadowMan

Όπως έχω παρατηρήσει και με τις πολλές συζητήσεις περί φρεγατών που κάνουμε στο φιλόξενο site, οι περισσότεροι σχολιαστές νομίζουν πως ο κάθε τύπος οπλικού συστήματος επιχειρεί μόνος του στη κάθε αποστολή.
Οπως δεν θα δουμε ποτέ στη μεσόγειο μια φρεγάτα (ειτε MMSC ειτε αλλη) μονη της να κόβει βόλτες ετσι μην βλέπετε τα ραφάλ μόνα τους.
Θα πρέπει να τα σκεφτόμαστε πάντα σαν σύνολο με τα 24 μιράζ.
Όταν λέμε εναέρια υπεροχή ή υποστρατηγική κρούση αναλαμβάνουν αυτά στο σύνολο τους και το μείγμα αυτών το ξέρουν καλά οι σχεδιαστές των επιχειρήσεων (βασικά νέος τύπος, δεν το ξέρουν αλλά θα το μάθουν).
Εαν πχ πρεπει να επικρατήσεις στον αέρα τις πρώτες ωρες μιας συρραξης και ταυτόχρονα να στειλεις και ενα ισχυρό μυνημα απέναντι με σκαλπ (που εχω ξαναπει, αυτό το ισχυρό μνμ μπορει να μετατραπει σε όλεθρο για απέναντι με 50 σκαλπ σε μια έξοδο) ναι οντως 18 ραφαλ δεν φτουράνε αλλά ειναι 18+24 για την ιδια αποστολή. Μια χαρά θα τα βολέψουν. Η ΠΑ θα ξέρει τι ομάδες των 2 τυπων να σηκώσει σε τι μίξη μεταξύ τους και πως θα τους μοιράσει τη κάθε δουλειά. Ευτυχώς τα μιραζ μας ειναι ακομη ικανότατα και στις 2 αυτές αποστολές.
Μένει η ναυτική κρουση βεβαια αλλά με τα βιπερ μάλλον θα έχουμε καλές εξελίξεις αργότερα.

photographix

Αισιοδοξω ότι τα Dash5 θα δεχτούν μικρής έκτασης εκσυγχρονισμο που θα περιλαμβάνει και τη δυνατότητα Exocet συν HMCS [μαλλον Targo II, που ΙΣΩΣ θα εχουν και τα Ελληνικα Rafale (?)]. Αν περαστεί και Link16 κιολας….. Επίσης αισιοδοξω ότι θα εκσυγχρονιστουν και οι Μica σε NG.

ShadowMan

πιστέυω δεν θα γινει τιποτα απο αυτά. Να λέμε παλι καλά αν παρουμε δευτερη μοιρα μεσα στη 5ετια με οσα πανε να γίνουν. Οι καραντίνες θα συνεχιστουν εστω και διαδοχικά μεχρι την ανοιξη και τα λεφτά θα τελειώσουν νωρίτερα…

Ares

Για άλλη μια φορά θα πω πως πρέπει να το δούμε συνολικά και με μακροχρόνιο σχεδιασμό. Ιδανικά ολική αντικατάσταση όλων των φάντομ με ραφαλ συνεπώς άλλες 2 μοίρες, αναβάθμιση και πιστοποίηση όλων των όπλων τους και σαφώς αγορά νέων όπως μετεορ και hammer, με κλειδωμένη τιμή για αναβάθμιση όλων στο f4 κατόπιν συμφωνίας και εισαγωγή μας στο fcas. Αυτή θα ήταν κάτι εμέ σοβαρή κίνηση με ομογενοποίηση του στόλου και ικανότητα πλήθους αποστολών που θα κάνει κάποιους να χάνουν τον ύπνο τους. Εννοείται οι mica να γίνουν ng και οι am39 και scalp στην τελευταία έκδοση τους. Θα είχε ακόμη μεγαλύτερη ουσία και σε οικονομία κλίμακας να εντάξουμε τους mica ng και στις φρεγάτες μας καθώς επίσης και τους mdcn όσο κι αν κάποιοι χτυπιουνται να μην αποκτήσουμε. Έτσι θα διεκδικούσαμε και συμπαραγωγή στον μελλοντικό Perseus. Συμπαραγωγής, μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, συνεισφορά στο ΑΕΠ και απίστευτη αποτρεπτική ισχύς. Για εμένα αυτό είναι δόγμα.
Τα σέβη μου.

swan1908

Ρε παιδια ειπαμε οχι τοση γκρινια τοσο καιρο λεμε τι θα γινει με τους exocet και τωρα μας χαλαει που θα τα κουβαλανε τα Rafale?

NNNN

Μια ερώτηση προς τους συντάκτες η όποιον άλλον που ξέρει οι exocet block iii μπορούν να εκτοξεύουν από τα ραφαλ η Μιράζ? Γιατί δεν εχω δει κάτι ανάλογο και η am39 έχουν μόνο 70-75 χιλιόμετρα βεληνεκές!!!

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αμυντική βιομηχανία στα χρόνια του COVID-19: Είναι ο κρατικός προστατευτισμός το μέλλον;

Γράφει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συστημάτων Άμυνας & Ασφάλειας της Embraer SA. Jackson SchneiderΕνώ έγραφα αυτό το άρθρο, ο κόσμος αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη παγκόσμια...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Το πρώτο F-16V ανοίγει φτερά και έπεται άμεση συνέχεια στα Viper!

28
Για πολλούς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16 Peace Xenia III και IV σε F-16V δεν είναι -ακόμη- κάτι το χειροπιαστό. Eντούτοις η διαδικασία...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 February #369

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 April 2016 #359

Αγορά 2.29

Related News

Ν. Δένδιας: Είναι χρήσιμο να έχουμε διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο με τον οποίο συζήτησε θέματα...

Οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Σε εγκάρδιο κλίμα υποδέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, στη Ρώμη τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Ιταλός ομόλογός του, Λουίτζι ντι Μάιο (Luigi Di Maio).Οι...

Ομιλία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην παρουσίαση Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΘΑ για την έγκριση σχεδίων συμβάσεων από την Αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος κατά την παρουσίαση στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμύνης & Εξωτερικών Υποθέσεων του Σχεδίου Νόμου «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα...