Η ExxonMobil θα προχωρήσει τις έρευνες στα κυπριακά ύδατα παρά τις τουρκικές προειδοποιήσεις

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο αμερικανικό κολοσσός ενέργειας ExxonMobil δήλωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να διενεργήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, παρά τις προειδοποίησεις της Τουρκίας.

“Το σχέδιό μας είναι να κάνουμε γεωτρήσεις κάποια στιγμή στο τέταρτο τρίμηνο, δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία αυτή τη στιγμή”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil Neil Chapman σε δημοσιογράφους στη Λευκωσία νωρίτερα σήμερα.

Ο Chapman είχε συνομιλίες με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, μια μέρα μετά τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας προς ξένες εταιρίες να μην προχωρήσουν σε έρευνες διότι η Τουρκία έχει επίσης δικαιώματα στα εν λόγω ύδατα.

Την Τετάρτη, η Κύπρος κάλεσε την γαλλική Total, την ιταλική ENI και την αμερικανική ExxonMobil, να υποβάλουν προσφορές για το οικόπεδο 7 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι ένα “σημαντικό τμήμα” του οικοπέδου 7 βρίσκεται στα εξωτερικά όρια της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Chapman δήλωσε ότι η συνάντηση της Παρασκευής επικεντρώθηκε σε σχέδια για την εξόρυξη κοιτασμάτων στο οικόπεδο 10, το οποίο έχει δοθεί για έρευνες στην ExxonMobil και την Qatar Petroleum.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Μιχάλης Σκαλιωτης
Guest
Μιχάλης Σκαλιωτης

Αν έχουν κότσια ας πλησιάσουν Αμερικανικό πλοίο και θα δουν πόσο γρήγορα μπορεί να βουλιάξει μια φρεγάτα, για να μην πω ενας στόλος! Απλώς θα φτερνιστούν οι Αμερικάνοι και θα κρυώσει η μισή Τουρκία! Πήραν θάρρος αυτοί με τούς Ιταλούς (που είναι κότες) αλλά εδώ το παιχνίδι δεν αλλάζει απλώς αλλά τελειώνει. Αν πάρουν τελικά και τους
s-400 χάνουν κάθε ελπίδα για ενεργειακά κοιτάσματα στη Μεσόγειο!
By by sultan !!!!!!