21.8 C
Athens
Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
- Advertisement -

Τα F-104 εναντίον της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών

- Advertisement -

Η ανάδειξη των γεγονότων οφείλεται στον Ταξίαρχο ε.α., προέλευσης ΣΜΑ, Αναστάσιο Μπασαρά, βαφτιστήρι του τότε Δκτού της 116 Π.Μ., Σμηνάρχου Γεωργίου Βαγιακάκου, νεαρού Ανθυποσμηναγού Τ-Η εκείνη την εποχή. Τα γεγονότα σε κάποιο βαθμό τα ζήσαμε εμείς οι παλαιότεροι στην Π.Α. Θα σημειώσω όμως και τη μαρτυρία του τότε Ανθυπασπιστή Μηχανικού Γεωργίου Ντάλλα (Μαλάματα) όπως μου την διηγήθηκε πρόσφατα «την 13 Δεκεμβρίου ήρθε στη ΜΣΒ ο Διοικητής μας Σμήναρχος Βαγιακάκος και μας είπε ότι εμείς είμαστε με το Βασιλιά».
Το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ο καιρός στην περιοχή του αεροδρομίου Αράξου ήταν πολύ άσχημος (χαμηλή νέφωση, βροχή καικαταιγίδες στην γύρω περιοχή) με αποτέλεσμα μέχρι τις 10.00 π.μ. να μην έχουν αρχίσει ακόμη οι συνήθεις εκπαιδευτικές πτήσεις.
Στις 10.30; ώρα περίπου και ενώ ευρισκόμουν στο γραφείο μου στην Διασπορά της 116 ΠΜ, με ενημέρωσαν να μεταβώ στο κέντρο επιχειρήσεων της Μονάδας και να επικοινωνήσω με τον Δκτή της 114 ΠΜ (Τανάγρα) Σμήναρχο Λάμπρο Πρωτοπαπά.
Έτσι μετά από 5 περίπου λεπτά κάλεσα από το Γραφείο Επιχειρήσεων στο τηλέφωνο τον Δκτή της 114 ΠΜ, από τον οποίο έμαθα ότι ο Βασιλεύς μεταβαίνει αεροπορικώς με το βασιλικό σκάφος στην Καβάλα μετά της οικογενείας του και του τότε πρωθυπουργού Κ. Κόλια για να ηγηθεί κινητοποιήσεως των Στρατιωτικών Μονάδων της Βορείου Ελλάδος με σκοπό την αποκατάσταση της Δημοκρατικής νομιμότητας.
Επίσης μου ανέφερε ότι έθεσε την Μονάδα του σε επιφυλακή κατόπιν εντολής του Α/ΓΕΑ, Απτχου Γ. Αντωνάκου, ο οποίος με άλλο αεροσκάφος τύπου DACOTA και μαζί με τον υπασπιστή του Βασιλέως Σμχο Δ. Παπαγεωργίου κατευθύνονταν προς την 110 ΠΜ (Λάρισα) προκειμένου να θέσουν σε επιφυλακή το σύνολο των Μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας για συμπαράσταση στην προσπάθεια του Βασιλέως. Επίσης μου εζήτησε να ακούσω τον ραδιοφωνικό σταθμό Λαρίσης που εκείνη την στιγμή μετέδιδε το διάγγελμα του Βασιλέως προς τον Ελληνικό Λαό, τον οποίο ενημέρωνε για την προσπάθειά του, αποκατάστασης της Δημοκρατικής νομιμότητας.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η συνομιλία μου με τον Διοικητή της 114 ΠΜ και να ακούσουμε όλοι οι αξιωματικοί της Μονάδος το διάγγελμα του Βασιλέως, ελήφθη και το πρώτο σήμα από το ΑΤΑ (Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας) υπογεγραμμένο από τον Α/ΓΕΑ Απτχο Γ. Αντωνάκο, με το οποίο διατασσόταν: 1. Να τεθεί η Μονάδα σε κατάσταση επιφυλακής. 2. Να ετοιμαστούν 4 αεροσκάφη (Α/Φ) F-104G σε πρώτη φάση προκειμένου να πετάξουν πάνω από την Αθήνα για τόνωση του λαϊκού φρονήματος και ειδικότερα πάνω από τις εγκαταστάσεις του Πενταγώνου, σε ένδειξη συμπαράταξης και συμπαράστασης στην προσπάθεια του Βασιλέως. Επίσης στο ίδιο σήμα αναφερόταν να αποφευχθούν υπερπτήσεις των Α/Φ F-104G άνωθεν Αρχαιολογικών χώρων (Ακρόπολις κλπ.) προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές σε Αρχαία Μνημεία λόγω της υπερηχητικής ταχύτητας των εν λόγω Α/Φ. 3. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας της Μονάδος προκειμένου να αποφευχθεί κατάληψή της από τυχόν Μονάδες του Στρατού Ξηράς (Καταδρομείς), όπως συνέβη τις μεσημβρινές ώρες της 13ης Δεκεμβρίου 1967 στην 112 ΠΜ (Αεροπορική Βάση Ελευσίνας). Αμέσως μετά την λήψη του ανωτέρω σήματος διετάχθη από τον Δκτη τη Μονάδας Σμχο Γ. Βαγιακάκο η λήψη όλων των προβλεπόμενων σε αυτό μέτρων. Επίσης έλαβε χώρα συγκέντρωση όλων των αξιωματικών της Μονάδος στη λέσχη αξιωματικών. Οι αξιωματικοί ενημερώθηκαν από τον Διοικητή τους επί των ανωτέρω, ο οποίος επίσης τους πληροφόρησε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέσα της Μονάδος τάσσονται στο πλευρό του Βασιλέως για την αποκατάσταση της Δημοκρατικής νομιμότητας και ζητήθηκε από του αξιωματικούς να λάβουν θέση επ’ αυτού. Το σύνολο σχεδόν των αξιωματικών επιδοκίμασε την θέση του Δκτου και με ενθουσιασμό εξεφράσθη υπέρ της ενέργειας του Βασιλέως. Αν τυχόν στο σύνολο των αξιωματικών υπήρξαν και μερικοί μη συμφωνούντες, γεγονός που δεν διαπιστώθηκε, αυτοί δεν εκδηλώθηκαν μπροστά στην γενική και ενθουσιώδη τοποθέτηση των υπολοίπων.
Τα 4 Α/Φ F-104G αφού ετοιμάστηκαν, απογειώθηκαν παρά τις επικρατούσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χαμηλή νέφωση, βροχή), με ισάριθμους χειριστές του Σγους Μπέκα, Βαρκούτα και Υπσγούς Γιαμπουράνη και Καραθανάση περί ώραν 11.30 πμ τοπική. Επ’ αυτού ενημερώθηκε τηλεφωνικά τόσο ο Α/ΓΕΑ, όσο και ο κ. Α/ 28ΑΤΑ (Απτχος Ι. Αναγνωστόπουλος). Επίσης εξασφαλίσθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τις Διοικήσεις της 117 ΠΜ (Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας με Α/Φ F-84G), Σχολής Ικάρων (Αεροδρόμιο Καλαμάτας με εκπαιδευτικά Α/Φ), Αεροπορικού Αποσπάσματος Πρεβέζης (Αεροδρόμιο Ακτίου με Α/Φ F-84F) και Αεροπορικού Αποσπάσματος Αγρινίου (Αεροδρόμιο Πρεβέζης με Α/Φ F-84F) στα οποία Α/Δ είχαν μετασταθμεύσει Πολεμικές Μοίρες σε εφαρμογή σχεδίων διασποράς Α/Φ λόγω της κρίσεως του Κυπριακού και δεν είχαν επιστρέψει ακόμα στις βάσεις τους.
Σκοπός της εν λόγω τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν ο συντονισμός των ενεργειών των Διοικήσεων ώστε να μην παρουσιασθεί το φαινόμενο Μονάδες της Αεροπορίας να ευρεθούν σε αντίπαλα στρατόπεδα και να εκδηλώσουν εχθρικές ενέργειες, η μια εναντίον της άλλης.
Πράγματι ο συντονισμός υπήρξε άριστος και δεν παρουσιάσθηκε κανένα κρούσμα απειθαρχίας τις εντολές του 28ΑΤΑ.
Στην διαδρομή του χρόνου μέχρι τις απογευματινές ώρες και λόγω των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Βόρεια Ελλάδα (Αποτυχία χρησιμοποιήσεως Ραδιοφωνικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, συλλήψεις Δκτου 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας και Δκτου 3ου Σώματος Στρατού από πιστούς στην Χούντα αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς κλπ.) επικρατούσε κατάσταση αβεβαιότητος ως προς την έκβαση του Βασιλικού εγχειρήματος.
Παράλληλα ελήφθησαν στην Μονάδα (κέντρο επιχειρήσεων) τηλεφωνήματα από το ΓΕΑ που ανέφεραν ότι ως Αρχηγός ΓΕΑ τοποθετήθηκε από τους Απριλιανούς ο Υπτχος Δ. Κωστάκος, μέχρι τότε Υπαρχηγός ΓΕΑ και ως εκ τούτου εζητήθη η Μονάδα να υπακούει στις εντολές του νέου Αρχηγού ΓΕΑ και μόνο.
Επ’ αυτού η απάντηση του Δκτου της Μονάδας Σμχου Γ. Βαγιακάκου ήταν άμεση και αυθόρμητη. Συγκεκριμένα, απήντησε ότι αν υπάρξει Βασιλικό Διάταγμα που να ορίζει ως Α/ΓΕΑ τον Υπτχο Δ. Κωστάκο, τότε η Μονάδα θα εκτελέσει τις εντολές του, οι οποίες όμως παρακαλούμε να δίδονται μέσω του 28ΑΤΑ προκειμένου να τηρείται και η ιεραρχία, καθότι όλες οι Πολεμικές Μονάδες της Αεροπορίας υπάγονται ιεραρχικά και ελέγχονται επιχειρησιακά από το 28ΑΤΑ, πράγμα που φυσικά δεν συνέβη. Επίσης μεταξύ των πολλών τηλεφωνημάτων που έλαβε ο Διοικητή της Μονάδας, από διάφορες πηγές, για να αλλάξει «στρατόπεδο» η Μονάδα, ήταν ένα τηλεφώνημα του Επγού Ι. Παλαιολόγου, Δντου του Γραφείου του Υπουργού Προεδρίας Γ. Παπαδόπουλου, ο οποίος μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρας ανέλαβε καθήκοντα Πρωθυπουργού της χώρας. Ο εν λόγω Επγος σε ύφος απαράδεκτο για στρατιωτικό άσκησε αφόρητη πίεση, λόγω της θέσης του στην ιεραρχία των Απριλιανών, όπου ζήτησε επιτακτικά από τον Δκτη της Μονάδας να ξεκαθαρίσει την θέση του: «Αν δηλαδή είσαι με το μέρος του πρωθυπουργού Γ. Παπαδόπουλου ή με τον Βασιλέα: Τον οποίο χαρακτήρισε κατά τρόπο που δεν είναι δυνατόν να αναφερθεί».
Η απάντηση του Δκτου σε αυτό ειδικά το τηλεφώνημα ήταν άμεση και κοφτή: «Ο Παπαδόπουλος υπό τις παρούσες συνθήκες δεν αντιπροσωπεύει τίποτα για την Πολεμική Αεροπορία, είναι τελείως άγνωστος και επομένως κακώς τίθεται τέτοιο ερώτημα. Ο Διοικητής της Μονάδας και όλο το προσωπικό της θα εκτελέσουν το καθήκον τους, όπως επιβάλλεται από τον όρκο τους και την συνείδησή τους». Για τα ανωτέρω (τηλεφωνήματα, στιχομυθίες κλπ.) ο Διοικητής ενημέρωσε το 28ΑΤΑ και τον Α/ΓΕΑ Απτχο Αντωνάκο που ευρίσκετο στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΑΤΑ – Λάρισα, ο οποίος όπως αναμενόταν συμφώνησε πλήρως με τη θέση του Δκτου της 116 ΠΜ.
Επίσης για την στάση του Δκτου και του προσωπικού της 116 ΠΜ, ενημερώθηκε στο Πεντάγωνο και ο Στρατηγός Αγγελής, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε προαχθεί την ημέρα αυτή στην θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑαπό τους Απριλιανούς.
Ο Στρατηγός Αγγελής κατόπιν αυτού έδωσε εντολή να διακόψουν την παροχή ρεύματος στην Μονάδα για να βυθιστεί στο σκοτάδι, δεδομένου ότι λόγω της εποχής είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει από τις 17.00. Αυτό όμως δεν επηρέασε καθόλου δεν επηρέασε καθόλου το έργο και τα μέτρα ασφαλείας της Μονάδας γιατί λόγω του επιχειρησιακού ρόλου της, ήταν πλήρως εφοδιασμένη με εφεδρικές γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες αναλάμβαναν αυτομάτως να λειτουργούν μόλις έπεφτε η ηλεκτρική τάση της ΔΕΗ, ώστε να μην μένουν οι εγκαταστάσεις που εξυπηρετούσαν πυρηνικές επιχειρήσεις ούτε δευτερόλεπτο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που το ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι δεν γνώριζε.
Τις απογευματινές ώρες της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ελήφθη η πληροφορία ότι έφτασαν στην Πάτρα αρκετά αυτοκίνητα του Στρατού Ξηράς με
πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες, πιθανόν για να ενεργήσουν αιφνιδιαστικά προς κατάληψη της Μονάδας.
Πλην όμως τα εν λόγω οχήματα παρέμειναν στην Πάτρα και δεν κινήθηκαν προς το αεροδρόμιο Αράξου. Προκειμένου να αποφευχθεί αιφνιδιασμός της Μονάδος από τυχόν Μονάδες του Στρατού Ξηράς, διατάχθηκαν οι άνδρες Προστασίας του Αεροδρομίου να λάβουν θέσεις Μάχης και επίσης εστάλησαν οχήματα τύπου Jeep εφοδιασμένα με ασυρμάτους (R/T) και συγκεκριμένα μη εμφανή σημεία του δρόμου Πατρών – Αράξου, ώστε αν κινηθούν Μονάδες του Στρατού Ξηράς προς το Αεροδρόμιο αν υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση.
Επίσης , μετά την άφιξη των προαναφερθεισών στρατιωτικών ενισχύσεων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικών (ΚΕΤ) Πάτρας και προκειμένου να αποφευχθεί σύγκρουση της Μονάδας με τμήματα του Στρατού Ξηράς, ο Διοικητής ενημέρωσε το ΓΕΑ στο Πεντάγωνο ότι: «Έφτασαν στην Πάτρα ενισχύσεις του Στρατού Ξηράς και επομένως θα πρέπει, αν αποφασίσουν να κινηθούν κατά του Αεροδρομίου, να λάβουν υπόψη τους τα ακόλουθα:
1ον. Η Μονάδα ανήκει στην Αεροπορία και στην Πατρίδα και δεν πρόκειται να παραδοθεί τον Στρατό Ξηράς.
2ον. Η 116 ΣΜ μαζί με την γειτονική 124 ΠΒΕ διαθέτουν άνω των 4500 ανδρών εξοπλισμένους με τουφέκια, πολυβόλα, οπλοπολυβόλα, 30 περίπου αντιαεροπορικά πυροβόλα των 30 χιλ. και άλλα τόσα τετράκανες των 20 χιλ., τα οποία είναι τεταγμένα περιφερειακά και οριζόντια στην περιοχή του αεροδρομίου.
3ον. Διατίθενται επίσης 20 ετοιμοπόλεμα πολεμικά Α/Φ τύπου F-104G τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση προσπάθειας κατάληψης του Α/Δ από Μονάδες του Στρατού Ξηράς.
4ον. Επίσης επισημάνθηκε να μη σταλούν Α/Φ DACOTA για να προσγειωθούν στο Α/Δ με οιοδήποτε πρόσχημα, γιατί το Α/Δ θα είναι κλειστό για όλες τις πτήσεις μεταφορικών Α/Φ.
Εάν δε, δεν ληφθούν υπόψη τα πιο πάνω και εκδηλωθεί επιθετική κατά της Μονάδας ενέργεια, την ευθύνη για ότι συμβεί θα φέρουν ακέραια οι επιτιθέμενοι». Κατόπιν τούτου φαίνεται ότι επικράτησε ψυχραιμία και δεν εκδηλώθηκε καμία ενέργεια του Στρατού Ξηράς που να θέτει σε κίνδυνο την Μονάδα.
Τις βραδινές ώρες (μετά τις 22.00 περίπου) έγινε γνωστό και από τον ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών ότι η προσπάθεια του Βασιλέως στην Βόρεια Ελλάδα απέτυχε και ότι σχηματίστηκε νέα κυβέρνηση υπό τον συνταγματάρχη Παπαδόπουλο και επίσης ότι ορκίστηκε Αντιβασιλέας ο Στρατηγός Ζωϊτάκης. Κάτι βέβαια που ήταν ήδη γνωστό από τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με το ΑΤΑ, όσο και με το ΓΕΑ’
Ανάρτηση Ταξιάρχου (ε.α.) Αναστασίου Μπασαρά
Επιμέλεια: Σμήναρχος (ε.α.) Ηλίας Δημητρόπουλος
Πηγή: Ναυπακτιακή Φωνή, τριμηνιαία έκδοση του ΝΑΥΠΑΚΤΙΚΑΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ “ο Άγιος Χαράλαμπος”, που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1892.
Πρώτη δημοσίευση 29/9/2018

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

Το αεροσκάφος αυτό είχε την επωνυμία ιπτάμενο φέρετρο από τους ίδιους τους πιλότους. Τι σαπάκια μας έβαζαν οι αμερικάνοι να αγοράσουμε κατά καιρούς είναι εκπληκτικό.

Jester

Για το αντικίνημα ή “αντικίνημα” (ανάλογα την οπτική σκοπιά του καθενός) του Κωνσταντίνου, έχουν γραφτεί πολλά και υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις και ερμηνείες. Στο παρόν άρθρο αναφέρεται πως τελικώς δεν εκδηλώθηκε καμία ενέργεια από το Στρατό Ξηράς στον Άραξο. Πριν από 4 έτη περίπου, είχε κυκλοφορήσει στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής ένα άρθρο, όπου και πάλι γινόταν αναφορά στον τότε διοικητή της 114ΠΜ Πρωτοπαππά, μόνο που η εκεί εκδοχή είναι πως ο Στρατός Ξηράς πολιόρκησε την Τανάγρα, οι σμηνίτες κατέλαβαν επτά (!) άρματα μάχης και πως υπήρξε και νεκρός… Στο τέλος του άρθρου ο Πρωτοπαππάς ανέφερε πως συνελήφθη, ανακρίθηκε χωρίς να υποστεί το παραμικρό (αν αναλογιστούμε την κατάληξη του Σπύρου Μουστακλή στο κίνημα του Ναυτικού το 1973) και μετά απλά ετέθη σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αν αναλογιστούμε ότι υπήρξαν τελεσίγραφα για παραδόσεις, μάχες, αιχμαλωτισμοί αρμάτων και νεκρός, προκαλεί απορία η μεταχείριση του διοικητή της 114ΠΜ.

stratos_

Οι απώλειες τον Γερμανών οφείλονται σε 2 λογούς,τα πήραν το 1960 σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που τα πήραν 5 χρονιά μετά ,και ήξεραν τα χούγια του.
Και ο ρόλος που τα είχαν,που ήταν να πετάνε χαμηλά ,αντίθετο με την σχεδίαση,τα πουλήσανε σε ολο το νατο για μην φαλιρίσει η Lockheed
η ιστορία δείχνει το μέλλον και ότι συμβαίνει σήμερα με την εν λόγο εταιρία .

ikaros

Το F-104G ήταν το μαχητικό που έδωσε οντότητα στην μεταπολεμική Luftwaffe. Αποκτήθηκαν 916 όλων των εκδόσεων εκ των οποίων χάθηκαν 292 (115 θανατηφόρα). Τουλ. 2 ατυχήματα σημειώθηκαν σε ελληνικό έδαφος κατά την διάρκεια ασκήσεων-συνεκπαιδεύσεων.
Και στην ΠΑ τον πρώτο καιρό είχαν σημειωθεί αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα λόγω της ιδιαιτερότητας της σχεδίασης με τον καιρό όμως ,η εκπαίδευση και η εμπειρία οδήγησαν την ΠΑ να σημειώσει από τους καλύτερους δείκτες ασφαλείας στα Starfighter.

Spyros

Πριν κάποια χρόνια σε μια κουβέντα με φίλους Βρετανούς, μας γκρίνιαζαν για την Ελισάβετ και την βασιλική οικογένεια γενικότερα, με αφορμή κάποια σκάνδαλα τότε σχετικά με αλόγιστα έξοδα, ερωτικά τετ-α-τετ κτλ. “Δηλαδή θα προτιμούσατε να μην έχετε βασίλισσα;”, ρώτησα. “Oh no, we love to hate her”, απάντησαν χαμογελώντας.
(όπου Βρετανία βάλτε Ελλάδα και όπου Ελισάβετ βάλτε Lockheed. Άντε γιατί μερικοί γίνεστε λιγάκι κουραστικοί, εκτός του ότι είστε παντελώς εκτός θέματος)

stratos_

Κάνεις δεν μαλώνει εδώ και έχεις δίκιο για το offtopic και συγνώμη για αυτό,άλλα δεν καταλαβαίνω την αντίδραση σου,εκτός και αν σού ανήκει κάποιο κομμάτι της εν λόγο εταιρίας,άλλα αν διαφωνείς για αυτό παρουσίασε μας επιχειρήματα και θα το συζητήσουμε,έτσι και αλλιώς ότι γίνεται εδώ ανήκει στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας/ανταλλαγής απόψεων σε πολιτισμένο επίπεδο πάντα,εγώ προσωπικά σαν καταναλωτής λαμβάνω υπόψη μου το ιστορικό μιας εταιρίας που πουλάει κάποιο προϊον που σκοπεύω να αγοράσω,το εξετάζω βλέπω πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και κάνω την επιλογή μου,ώστε να προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ με τα μέσα πού έχω,και έτσι θα ήθελα να λειτουργούν και τα εξοπλιστικά στην χωρά μου,με κεντρικό γνώμονα τον πελάτη.
Άλλα όταν βλέπουμε για αδιευκρίνιστους λογούς να λαμβάνονται αποφάσεις που κόστισαν την ζωή κάποιων ανθρώπων,είναι κάτι που δύσκολα θα προσπεράσουμε έτσι άπλα,γιατί η ιστορία έχει την κακή τάση να επαναλαβαίνεται.

Nikolaos

Το α/φ σχεδιάστηκε από τον θρυλικό Κέλλυ Τζόνσον του Skunk Works ως μαχητικό αεροπορικής υπεροχής, επί τη βάσει δεκάδων συνεντεύξεων που πήρε από βετεράνους της Κορέας, και οι οποίοι φορτικά αξίωναν ανώτερες επιδόσεις, ιδίως ταχύτητας και βαθμού ανόδου. Είναι αυτά στα οποία ένοιωθαν ότι το Σέημπρ υστερούσε έναντι του Μιγκ-15. Μικρή λεπτομέρεια: Δεν είπαν στον Κέλλυ ότι η ευελιξία τους είναι αδιάφορη, μάλλον τη θεωρούσαν δεδομένη από το Σέημπρ. Ο Κέλλυ ξεκίνησε να σχεδιάσει ένα α/φ με αυτές τις προτεραιότητες, ελαχιστοποιώντας την οπισθέλκουσα με κάθε δυνατό τρόπο και βάζοντας τον ισχυρότερο και καλύτερο κινητήρα της Αμερικής (αν και πρωτοπέταξε με J65 μέχρι να ετοιμαστεί ο J79). Ως γνωστόν, το α/φ προέκυψε χωρίς φτερά (χαμηλή οπισθέλκουσα), χωρίς μεταφορική ικανότητα, με ακτίνα μάχης 55 ναυτικά μίλια (ναι, πενήντα πέντε …), τεράστιο κύκλο στροφής, θανάσιμα χαρακτηριστικά προσέγγισης, και με ανάγκη άμεσης εγκατάλειψης επί απώλειας ισχύος, έστω ελάχιστης, στο (τερατώδες και ασύμβατο με καιρό/χαμηλή νέφωση) landing pattern. Ένα α/φ με τερατώδη θεμελιώδη χαρακτηριστικά, εργονομικά άρτιο κόκπιτ, προηγμένα συστήματα και αστρονομικές επιδόσεις. Για τις τελευταίες επιλέχτηκε να στελεχώσει πρώτα μονάδες ηπειρωτικής αεράμυνας, λόγω ρυθμού ανόδου. Η έλλειψη ραντάρ έρευνας και η αστεία ακτίνα (ο όρος μαχητικό άμυνας σημείου ήταν ήδη ευφημισμός …) οδήγησε στην απόσυρσή του από τον κλάδο αυτό, μετά από υπηρεσία τριών ετών, με άπειρα θανάσιμα ατυχήματα και χαμηλότατες διαθεσιμότητες. Υπηρέτησε σε τρεις μοίρες της Εθνοφρουράς (που πήγαν και στην Κρίση του Βερολίνου το 1961 για να τρομάξουν την ΕΣΣΔ με ίχνη των 2 Μαχ στα ραντάρ …), και έπειτα ανακλήθηκαν σε δύο ενεργές μοίρες αεράμυνας σε Φλόριντα και Τέξας για άμυνα κατά της Κούβας λόγω ρυθμού ανόδου. Αναβαθμίστηκαν με τους 18.000 λιβρών κινητήρες των ιταλικών -S και έκαναν εύκολα supercruise με πάνω από 1.5 Μαχ και αναχαιτίσεις U-2 στα 70.000 πόδια. Ακολούθησαν 77 τακτικά μαχητικά -C, με ικανότητα μεταφοράς μικροποσότητας όπλων ή ενός πυρηνικού, που για μια σχεδόν δεκαετία ήταν η “παγκόσμια πυροσβεστική” της USAF, στελεχούμενα με της αφρόκρεμα της TAC (αλλά χωρίς αποτελέσματα στο Βιετνάμ … οι θαυμαστές τους λένε ότι όταν τα Μιγκ τα αντιλαμβάνονταν, προσγειώνονταν … Τα ευρήματα του Ινδοπακιστανικού του 1971 δεν συνηγορούν υπέρ της εκδοχής αυτής …). Επειδή με 150+77 περίπου μαχητικά η επένδυση δεν θα αποσβηνόταν ποτέ, προτάθηκε μια έκδοση πολλαπλού ρόλου για το ΝΑΤΟ, το -G: Αναχατιστικό βομβαρδιστικών με απλοϊκό ραντάρ έρευνας, και α/φ πυρηνικής κρούσεως με ενισχυμένη δομή και μεταφορική ικανότητα, διαμορφώσεις χαρτογράφησης στο ραντάρ και αδρανειακό σύστημα πλοήγησης (όλα state of the art για την εποχή και πολύ παραπάνω από ό,τι χωρούσε η φαντασία των ευρωπαϊκών εθνών, που ήταν στην εποχή των Χάντερ και Σέημπρ). Εννοείται ότι η προσθήκη βάρους μεγέθυνε κι άλλο την τερατωδώς υψηλή πτερυγική φόρτιση, κάνοντας το α/φ από τη μια απόλυτα σταθερό σε χαμηλό ύψος/μεγάλη ταχύτητα, από την άλλη ακόμη φονικότερο από ότι ήταν. Ανταγωνιστής του ήταν το F11F Super Tiger της Grumman, ένα παράγωγο του υπέρκομψου πρώτου υπερηχητικού μαχητικού του Ναυτικού με J79. Καθαρόαιμο αερομαχίας, κλάσεως F-8 Crusader & MiG-21. Πολύ ανώτερο τακτικό αεροσκάφος, πολύ λιγότερο κατάλληλο για την κρίσιμη για το ΝΑΤΟ αποστολή της πυρηνικής κρούσεως. Η τελευταία ήταν για τη Γερμανία αδιαπραγμάτευτη: Η ανάθεση πυρηνικών όπλων θα την αποκαθιστούσε σε ισότιμο μέλος της διεθνούς κοινωνίας, από υπόδικο και αποσυνάγωγο παρία της. Όπερ και εγένετο. Με αρκετό λαδάκι που έρευσε από τη Λόκχηντ στις τσέπες του Βαυαρού ΥΠΑΜ της Γερμανίας Φραντς Γιόζεφ Στράους, του βασιλικού συζύγου Πρίγκηπα Βερνάρδου της Ολλανδίας που κατά το Σύνταγμα είχε κάποια αρμοδιότητα για τις ΕΔ (έτσι μάθαμε και πώς σχημάτισε την παγκοσμίου φήμης συλλογή κλασσικών και coachbuilt Φερράρι …) και ιαπώνων αξιωματούχων, κατ’ άλλη δε εκδοχή και του Κρουπίνσκι (196 καταρρίψεις στο Β’ ΠΠ, αρχηγός της Λουφτβάφε και της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ αργότερα). Πάντως το α/φ έκανε (με μεγάλο κίνδυνο) αυτά που υποσχόταν και ήταν πρακτικά μη ανασχέσιμο σε χαμηλό ύψος, αλλά ζημιά μπορούσε να κάνει μόνο με πυρηνικό. Αξκός της ΠΑ έλεγε “για να φτάσει στο Ασκή Σεχίρ θέλει 4 δεξαμενές και φέρει μόνο μια Μ117 των 750 λιβρών, τι να το κάνω;” …
Πιστεύω ότι και χωρίς τις δωροδοκίες θα επιλεγόταν. Η αξία της αερομαχίας θα γινόταν εκ νέου γνωστή πολλά χρόνια μετά, στο Βιετνάμ, το 1961 μόνο η δυνατότητα να ριφθεί ο μέγιστος αριθμός πυρηνικών βομβών στους Κόκκινους μετρούσε … Εξάλλου, για αεροπορική υπεροχή πάνω από το πεδίο της μάχης πάντα υπήρχαν άλλα καθαρόαιμα, όπως Χάντερ, καναδικά Σέημπρ, αργότερα Λάιτνινγκ και Μιράζ ΙΙΙ, και τέλος Φ-5 και Φάντομ … Για αναχαίτιση βομβαρδιστικών Tu-16/22/22M τα F-104 αρκούσαν …

photographix

Ντροπη η περιοδος αυτη της ελληνικης ιστοριας, με ηρωες αλλα ομως δυστυχως πολλους τριτοκοσμικους καμενους πυροβολημενους ψυχοπαθεις …..

Lefteris

Διαβάζοντας τα σχόλια είναι προφανές πως η ουσία του άρθρου στην οποία πρέπει να εστιάσουμε είναι το μαχητικό αεροσκάφος F104. Να βγω λοιπόν εκτός θέματος μιας και τυχαία είναι 21 Απριλίου:
Αξίζει να το διδασκόμαστε ως παράδειγμα θάρρους. Το ίδιο θάρρος να εναντιωθούν στην δικτατορία επέδειξαν πολλά στελέχη πιστά στον βασιλιά όταν έπρεπε να στείλουν στρατό στην Κύπρο. Κρίμα που τα F104 δεν σηκώθηκαν από μόνα τους να γίνουν f-104s-vs-turkey
Μακάρι να μιλάγανε κιόλας να μας εξηγήσουν τι ακριβώς θα είχαμε ως πολίτευμα αν ισχύει κατά λέξη το “αποκατάσταση του πολιτεύματος”, γιατί οι δημοσιογράφοι και οι ιστορικοί μας το πλασάρουν ως τρίγωνο των βερμούδων το τι ακριβώς πρέπει να χειροκροτήσουμε ως αντίσταση κατά της χούντας.
Πάντως το ότι δικαιώθηκε ο αγώνας της αριστεράς με την κατάκτηση από αυτήν της εξουσίας μας απαλλάσσει από ενοχικά συμπλέγματα ότι υπήρχαν κάποιοι αντιδημοκράτες που αντιστέκονταν στην πολιτική συνέχεια και ολοκλήρωση του έθνους μας.
Αλλά πλέον, δεν υπάρχει κανένας λόγος κανένας στρατιωτικός να προβεί σε αποφασιστικές ενέργειες συμβολικές και ενθαρρυντικές για το ηθικό του λαού, από τον οποίο προέρχεται και υπηρετεί.
Φαντάζεστε τι ανυπόφορο θα ήταν να σβήνει ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, να δωρίζεται η Μακεδονία να γίνει σλαβική κτήση ως εκπλήρωση του κουμουνιστικού οράματος της διεθνής σοσιαλιστικής, να μπαίνει σε διάλογο η αποζημίωση τσάμηδων, η θάλασσα να μην έχει σύνορα, να γίνεται πληθυσμιακή αλλοίωση με την πρόσκληση και κρατική φιλοξενία ασιατικών φυλών και να σταματά η διδασκαλία της μακραίωνης ιστορίας μας μαζί με την κατάργηση άρθρων του Συντάγματος και Συμβόλων του αγώνα αυτών που έχυσαν το αίμα τους για να υπάρχει “Ελλάδα” και όλα αυτά σε μια δικτατορία;
Ευτυχώς που η παρούσα και η μελλοντική ηγεσία μας αντιπροσωπεύει, εμπνέει και εκφράζει τα στελέχη και του Στρατού, και της Αεροπορίας και του Ναυτικού.
Θα χορτάσω downvotes και ban αλλά ήθελα να πω κι εγώ την γνώμη μου για τα F104.

George

Πως την βγάλαμε καθαρή και δεν χάθηκε και η μισή Ελλάδα με αυτή την εικόνα διάλυσης?

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι 32 CAMM-ER της HF2 δεν μας φτάνουν και είναι λίγοι, είναι λίγοι και οι 64 της AH140; Είχαμε ποτέ τέτοια πλοία;

Διαβάζουμε με περίσσια προσοχή τα σχόλια, όσο μπορούμε, αλλά τα διαβάζουμε. Όταν γράψαμε, με ικανοποίηση (όχι για το πλοίο, αλλά διότι είναι φανερό πως...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Αγορά 44 πυροσβεστικών αεροσκαφών μέχρι το 2030 προτείνει η Πολιτική Προστασία!

46
Για τομή στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας στη χώρα μας και πρότυπη δουλειά, μακριά από «εκ των υστέρων μεμψιμοιρία» και για να προλάβουμε νέες...
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 September #376

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 December 2016 #367

Αγορά 2.29

Related News

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 16 Ιουνίου 1487: Μάχη του Stoke Field, το τέλος του πολέμου των Ρόδων

Πρόκειται για την τελευταία μεγάλη σύγκρουση του «Πολέμου των Ρόδων» που τερματίζει την υπερτριακονταετή σύγκρουση για τον αγγλικό θρόνο.To 1487 στο θρόνο βρισκόταν ο...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 16 Ιουνίου 1815: Μάχες του Ligny και Quatre Bras, το προοίμιο του Βατερλώ

Λαμβάνει χώρα η διπλή μάχη του Ligny και Quatre Bras, προανάκρουσμα της σύγκρουσης του Βατερλώ.Mε την επιστροφή του Ναπολέοντα από την εξορία, οι μεγάλες...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 16 Ιουνίου 1955: Ο εμφύλιος βομβαρδισμός της Plaza de Mayo στην Αργεντινή

Σε ένα μοναδικό περιστατικό, 30 βομβαρδιστικά της Αργεντινής Αεροπορίας και του Ναυτικού με κυβερνήτες αντι-Περονιστές αξιωματικούς βομβαρδίζουν την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες...