Ισραήλ: Και το όνομα αυτού… F-15I Advanced

12
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Οι άνθρωποι της Boeing προωθούν την πώληση στο Ισραήλ εδώ και καιρό ενός βελτιωμένου μοντέλου F-15, του F-15I Advanced. Τον περασμένο Μάιο, δε, επιτροπή της επισκέφτηκε την χώρα.

 

 

Η αμερικανική εταιρία θεωρεί κατάλληλο το αεροσκάφος για το δόγμα «του πολέμου μεταξύ των πολέμων», το οποίο υπηρετεί σήμερα το Ισραήλ. Το F-15I Advanced υπόσχεται αυξημένη μεταφορική ικανότητα οπλικού φορτίου, διμελές πλήρωμα και δύο κινητήρες. Παράλληλα φέρει ισχυρό ραντάρ AESA, βελτιωμένο σύστημα αυτοπροστασίας, ισχυρούς υπολογιστές αποστολής, ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου FBW και ένα σημαντικό ποσοστό έργου κατασκευής έχει δοθεί στην ισραηλινή αμυντική βιομηχανία.

 

Η Boeing «βλέπει» στο F-15I Advanced το επόμενο «στρατηγικό βομβαρδιστικό» της Ισραηλινής Αεροπορίας και στοχεύει το νέο της μοντέλο να αντικαταστήσει τα F-15B/C/D, συνεργαζόμενο αρμονικά με το F-35I. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα αναβάθμισης των υφιστάμενων F-15I σε F-15I Advanced.

Το ενδιαφέρον του Ισραήλ δεν είναι καινούργιο (η είδηση εδώ), ενώ είναι γνωστή η “αγάπη” της αεροπορίας των ισραηλινών για το αεροσκάφος.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, δεδομένου και του ότι το κόστος του μαχητικού υποθέτω είναι αρκετά μεγαλύτερο απο αυτό του F-35Α…

Όσον αφορά την “…αρμονική συνεργασία με το F-35I”: τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Θα έχουν και τα F-15Iadv προηγμένο πιλοτήριο α-λα F-35 ή απλώς θα μπορούν να ανταλλάσσουν [κάποια] δεδομένα, όπως επέδειξαν και οι Βρετανοί με τα F-35B και Typhoon; Ή αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με τις διαφοροποιήσεις των Ισραηλινών F-35I σε σχέση με τα Α;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Προφανώς Link16 και MADL. Αλλά το F-35I συνεργάζεται “αρμονικά” και με το F-16I

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Πως τα λέτε πως τα λέτε..

Jerry
Guest
Jerry

Φαίνεται σαν να σε γλύκανε η ανάρτηση αυτή https://www.ptisidiastima.com/digi-hip-fod/ Για αυτό τοποθετήθηκες ηπιότερα;

Τάξε του, ptisi2. Τάξε του κι άλλα….

Flight and Space
Admin
Famed Member

Φήμες δε αναφέρουν πως μπορεί με (μικρο)αλλαγές να συνεργαστεί και με Su-35I….

Spyros
Member
Spyros

Με Su-35GR θα μπορεί λέτε;

4Horsemen
Member
4Horsemen

Τι “τρελό” οπλικό φορτίο είναι αυτό;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Σημειώνουμε ότι δεν είναι το F-15I Advanced, αλλά το F-15 2040 (στις φωτό)

Em.Ti
Member
Em.Ti

Με F-35I και F-15I ήδη έχουν υπεροπλία (σε ποιότητα) έναντι του οποιοδήποτε γείτονα. Με κάτι τέτοιο εξαφανίζουν την οποιαδήποτε αμφιβολία.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Κανονικά οι Αμερικάνοι έπρεπε να δεχτούν να πουλήσουν στο Ισραήλ τα 24 F-22A Raptor που ήθελε πως και πως για χρόνια. Αντί των F-22 για Ισραήλ και Ιαπωνία οι Αμερικάνοι κοίταξαν και τώρα πάλι κοιτάνε να τους πλασάρουν ένα βελτιωμένο δικινητήριο μαχητικό, που είναι η νέα έκδοση του F-15. Ένα μαχητικό που οι ισραηλινοί ήδη το έχουν εδώ και 41 χρόνια, ενώ και ιαπωνέζοι το έχουν και αυτοί για πολλά χρόνια.

Spyros
Member
Spyros

Αν έχω καταλάβει καλά, δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί που θέλουν να τα πλασάρουν, τα γλυκοκοιτάνε και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί.

x-m
Member
x-m

Σου χαρίζουν γαϊδαρο και τον κοιτάς στα δόντια; Ντροπή……..