Ο νέος προτεινόμενος αετός για το Ισραήλ, νέος μέσα κι έξω

12
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Boeing παρουσίασε πρόσφατα ορισμένες απεικονίσεις του νέου προτεινούμενου F-15I Eagle, με την κωδικοποίηση F-15IA, αφήνοντας να διαρρεύσουν ορισμένα στοιχεία για τις πιθανές του επιχειρησιακές ικανότητες.

Το πρώτο πράγμα που χτυπάει βέβαια στο μάτι είναι η νέα ψηφιακή (φρακτάλ) παραλλαγή που φοράει το αεροσκάφος, που όμως δεν διαφέρει σε σχέση με τα υπάρχοντα σχέδια παραλλαγών στα ισραηλινά αεροσκάφη και ακολουθεί τις γραμμές τους.

Όσον αφορά την διαμόρφωση οπλισμού, γίνεται σαφές ότι πλέον οι νέοι σταθμοί οπλισμού στις πτέρυγες θα είναι στάνταρ διαμόρφωση σε όλα τα F-15 που θα παράγονται στο εξής, επιτρέποντας την απροβλημάτιστη μεταφορά τεσσάρων επιπλέον πυραύλων κατηγορίας ΑΙΜ-120.

Κατά τα λοιπά, το αεροσκάφος παρουσιάζεται να μεταφέρει σχεδόν αποκλειστικά ισραηλινά όπλα, όπως πύραυλους αέρος-αέρος Python και Derby αλλά και κατευθυνόμενες βόμβες SPICE και πύραυλους πλεύσης, σε συνδυασμό με νέα ατρακτίδια ναυτιλίας και στοχοποίησης.

Ουσιαστικά η μεγάλη μεταφορική ικανότητα του αετού είναι και το μεγαλύτερο προσόν του, αφού του επιτρέπει να αποτελέσει άριστο δίδυμο με τα αεροσκάφη F-35I του Ισραήλ, που λόγω του προσανατολισμού τους δεν θα μπορούν να φέρουν μεγάλο αριθμό όπλων, τουλάχιστον το αρχικό διάστημα πολεμικών επιχειρήσεων.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ο βαθμός επεμβάσεων που θα έχει η εγχώρια ισραηλινή βιομηχανία στα ηλεκτρονικά πτήσης των αεροσκαφών κι η ολοκλήρωση εγχώριων υποσυστημάτων, όπως έχει συμβεί και στα προγενέστερα F-15I και F-16I.

Μπορούμε όμως να θεωρήσουμε ως βεβαιότητα πως η αμερικανική εταιρεία προκειμένου να πάρει την δουλειά και δεδομένου ότι πρόκειται για έναν ένα από τους πλέον πιστούς συμμάχους των ΗΠΑ, δεν θα έχει πρόβλημα να επιτρέψει περίπου… τα πάντα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
alex70
Guest
alex70

Αυτό το κάτι που θέλωωωωω………

Mitsos_Mantzos
Member
Mitsos_Mantzos

Τού-μπα-νο, ιδικά η παραλλαγή και τα κάθετα σταθερά σε διαφορετικό χρώμα, απίστευτα όμορφο.

Thanos74
Member
Noble Member
Thanos74

Mε παραλλαγη Aεgean Ghost θα ειναι ακομα ποιο ομορφο……

Mitsos_Mantzos
Member
Mitsos_Mantzos

Χμμ θα έλεγα εξίσου όμορφο, αλλά επειδή είναι πιο πολύ βομβαρδιστικό απο οτι μαχητικό, παραλλαγή Βιετνάμ Pixelαρισμένη και τα κάθετα σταθερά Aegean ghost Επίσης pixel.

Apostolis
Member
Noble Member
Apostolis

Ο ογκος οπλισμου που μπορει να μεταφερει ειναι απλα απιστευτος,οσον αφορα το δυτικο οπλοστασιο.

vasilis87
Member
Member
vasilis87

2 ΜΟΙΡΕΣ F15X ΠΑΡΑ F35 ΓΙΑ ΝΜΑ

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

καθόλου άσχημα όντως…..

Mitsos_Mantzos
Member
Mitsos_Mantzos

Ναι σε όλα.

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Τόσα και τόσα όπλα φορτωμένο, ένα αισθητήρα IRST κάπου στην άτρακτο δεν μπορεί να ενσωματώσει η Boeing, να το μετατρέψει και σε stealth killer, χωρίς να δεσμεύσει πυλώνα μεταφοράς όπως με το legion pod;

GeorgeKofteros
Member
GeorgeKofteros

…άντε και στα δικά μας….ίσως η συγκυρία να είναι ευνοική….για να πάρουμε και εμείς τους αετούς, με σχεδόν…τα πάντα…..!

filon26
Member
Famed Member
filon26

Μην ανησυχείτε, θα έρθουν…όταν εκλείψουν οι λόγοι που δεν τα άφησαν να έρθουν το 1999.

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

περιμένετε μέχρι την καθαρή δευτέρα που θα τους αμολύσουμε…