11.4 C
Athens
Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Built to last: Το πρώτο F-16 των ΗΠΑ στην Ευρώπη «σπάει» το φράγμα των 10.000 ωρών πτήσης

- Advertisement -

Το αεροσκάφος «91-0343», ένα F-16 Fighting Falcon της 480th Fighter Squadron με έδρα το Spangdahlem, έγινε το πρώτο F-16 Block 50 που ξεπέρασε τις 10.000 ώρες πτήσης στην ιστορία της USAFE-AFAFRICA.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος εισήλθε σε υπηρεσία το 1993 και χρειάστηκε 26 χρόνια και 9 μήνες για να ξεπεράσει αυτό το ορόσημο. Παρόμοια επίδοση έχουν σημειώσει F-16 με έδρα το Aviano, αλλά αυτά ανήκουν στην έκδοση Block 40, η οποία εισήλθε νωρίτερα σε υπηρεσία. Τις 10.000 ώρες πτήσης έχει επίσης υπερβεί ένα F-16 Block 50 με έδρα τη Misawa στην Ιαπωνία, αλλά απαιτήθηκαν 26 χρόνια και 11 μήνες.

Αμερικανικό F-16C Block 50 συμπλήρωσε 9.500 ώρες πτήσης


Πίσω από την επιτυχία του «91-0343» κρύβονται οι αναρίθμητες ασκήσεις και πολεμικές επιχειρήσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει. Και αυτό επειδή το αεροσκάφος έχει πάρει μέρος στις Επιχειρήσεις Operation Northern και Southern Watch, Iraqi Freedom, Odyssey Down και Inherent Resolve.
Τα μαχητικά F-16 Block 50 έχουν σχεδιαστεί για χρήση 8.000 ωρών πτήσης. Ωστόσο μια σειρά από δομικούς εκσυγχρονισμούς μπορεί να επεκτείνει τον επιχειρησιακό τους βίο αρκετά παραπάνω.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ShadowMan

και έλεγες οτι ενα τετοιο ρεκόρ θα το ειχαμε εμεις πρώτοι…. Αλλά και οι πολεμικές επιχειρήσεις που εχει αναλάβει το συγκεκριμένο οντως ειναι αρκετές. Φανταζομαι οτι ειναι και πιο πολύ ώρες συνολκικά απο αναχαιτίσεις.

Spider

Γιατί θα έπρεπε να το έχουμε εμείς? Οι αναχαιτίσεις (ιδίως αυτές που εξελίσσονται σε εμπλοκή) δεν βάζουν ώρες στα αεροσκάφη απλά τα κουράζουν.Ταχεία απογείωση,άνοδο και κατεύθυνση προς την περιοχή ενδιαφέροντος με μεγάλη ταχύτητα, αναγνώριση, εμπλοκή (μετάκαυση εννοείται) απεμπλοκή,περιπολία και επιστροφή λόγω ..καυσίμων. Και συνήθως,εάν τα καύσιμα επαρκούν, κανά 2-3 touch and go για εκπαίδευση. Οι μεγάλες δεξαμενές που φοράνε τα F-16 χρησιμοποιούνται κυρίως σε αποστολές κρούσεις που σε συνδυασμό με εναέριο ανεφοδιασμό μπορούν να κάνουν μία πτήση να διαρκέσει 2-3 ώρες. Δεν είναι τυχαίο που οι έλληνες χειριστές αν και ιδιαίτερα έμπειροι στην εναέρια μάχη δεν μπορούν να βάλουν πολλές ώρες. Νομίζω ότι μόνο 5-6 χειριστές έχουν πάνω από 3000 ώρες στα F-16. Χωρίς εναέριο ανεφοδιασμό και με τόσες πολλές αναχαιτίσεις στο Αιγαίο δεν μπορούν να μπουν πολλές ώρες. Παλιότερα με τα F-5 που είχαν μικρότερη ακτίνα δράσης 30-35 λεπτά ήταν ο μέσος όρος πτήσης.
Πάντως για να γίνουν αυτά τα ρεκόρ, απαιτείται σχολαστική και ενδελεχής συντήρηση, επάρκεια ανταλλακτικών,πολύ δουλειά και…εναέριος ανεφοδιασμός.

Nikolaos

Δυστυχώς (και όχι “ευτυχώς διότι διατηρείται το υλικό” …) η εκπαίδευση στην ΠΑ έχει πληγεί σφοδρά από περικοπές εδώ και δεκαετία. Τα 29-31 ετών δικά μας πρώτα “γεράκια” έχουν πολύ λιγότερες ώρες πτήσης από τα αμερικάνικα, παρά το ότι οι αναχαιτίσεις είναι πολλές ώρες αθροιστικά. Παρεμπιπτόντως, οι αναχαιτίσεις δεν είναι αεροπορική εκπαίδευση, είναι ετοιμότητα, δηλαδή το αντίθετο της εκπαίδευσης. Η λύση να διαφυλάσσεται αρκετός χρόνος ΚΑΙ για εκπαίδευση είναι να λιώνουν τα α/φ, που σημαίνει και μεγάλο κόστος αναλωσίμων και ανταλλακτικών, πέραν της γοργής απομείωσης της δομικής ζωής του σκάφους. Υπόψη ότι τα πληρώματα πρέπει, κατά τις διεθνείς νόρμες, να είναι διπλάσια από τα α/φ, για να γίνονται πολλές έξοδοι την ημέρα σε καιρό πολέμου χωρίς κάμψη της απόδοσης, να μην επηρεάζουν άδειες και ασθένειες τη δυνατότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων κλπ, να καλύπτεται το φάσμα ημέρας/νύκτας κλπ. Σε μας, αν και τα στοιχεία είναι προφανώς απόρρητα, η αναλογία στις πολεμικές μοίρες δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,2-1,5 πληρώματα ανά α/φ. Αυτό εξηγεί σε κάποιο βαθμό και τον απίστευτα χαμηλό (για τα χρόνια) αριθμό ωρών κάποιων α/φ, που τις μαθαίνουμε συνήθως με αφορμή κάποιο ατύχημα.
Στις ΗΠΑ, αν συνεχιζόταν ο Ψυχρός Πόλεμος, με την αυτονόητη απαίτηση συνδυασμού ετοιμότητας και εκπαίδευσης και χωρίς τις αιώνιες εκστρατείες στη Μέση Ανατολή, τα α/φ θα είχαν γράψει λιγότερες ώρες. Συν τοις άλλοις και επειδή τα λιγοστά εκσυγχρονισμένα F-4E (με AN/ARN-101 & AN/ASQ-203 WDNS), καθώς και όλα τα A-7D & F-16A θα παρέμεναν για χρόνια ακόμη σε υπηρεσία, ενώ τα καθήκοντα θα επιμερίζονταν σε υπερδιπλάσιο αριθμό πτερύγων και μοιρών.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

37
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 May #372

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά

Related News

ΓΕΕΘΑ: Οδηγίες προς τους υπόχρεους στρατιωτικής θητείας με την 2021 Α ΕΣΣΟ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ενόψει της 11ης Ιανουαρίου , ημερομηνίας έναρξης της κατάταξης κατηγοριών των υπόχρεων στρατιωτικής θητείας με την 2021 Α' ΕΣΣΟ, το ΓΕΕΘΑ , με ανακοίνωση...

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Γερουσία ζητά την άμεση απομάκρυνση του Τραμπ από την εξουσία

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία ζήτησε σήμερα από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προσφύγει στην 25η τροπολογία...

Η Αίγυπτος παρέλαβε άλλο ένα σύγχρονο πλοίο, αυτή τη φορά τη δεύτερη Gowind 2500

Στις 6 Ιανουαρίου εισήλθε σε υπηρεσία με το Αιγυπτιακό Ναυτικό η κορβέτα ENS Port Said, η δεύτερη από τις τέσσερις Gowind 2500 που η...