Ένα F-16 για τον κήπο. Γιατί όχι;

8
2941

H αμερικανική εταιρεία DMS LLC εξασφάλισε και διαθέτει προς πώληση δεκάδες ομοιώματα μαχητικών αεροσκαφών σε πραγματική κλίμακα 1:1.

Σκηνή από την ταινία Indepedence Day (1996) όπου διακρίνονται μεταξύ άλλων και τα ισραηλινά (sic) F-18 που πρωταγωνιστούσαν…

Πρόκειται για ομοιώματα που είχαν χρησιμοποιηθεί ως «κομπάρσοι» σε διάφορες ταινίες του Χόλυγουντ. Η εταιρεία γενικώς εξειδικεύεται στην κατασκευή εξομοιωτών πτήσης με βάση ομοιώματα πιλοτηρίου F-16 σε πραγματική κλίμακα με την χρήση εμπορικών προγραμμάτων εξομοίωσης, π.χ. Falcon 4.0 κ.ά.

Φυσικά οι τιμές των ομοιωμάτων πλήρους κλίμακας είναι αρκετά ακριβότερες και μόνο οι πλέον ευκατάστατοι από τους πελάτες της μπορούσαν να τα αποκτήσουν.

Τα ομοιώματα είναι κατάλοιπα από διάφορες ταινίες όπως Iron Eagle, Ημέρας της Ανεξαρτησίας κτλ που αφού χρησιμοποιήθηκαν ξανά και ξανά για κινηματογράφηση, ξέμειναν σε στις αποθήκες κάποιου στούντιο του Χόλιγουντ κι εκποιήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και πρόκειται για ομοιώματα, διαθέτουν ωστόσο μία λειτουργική καλύπτρα που ανοίγει και κλείνει, καθώς και λειτουργικά εξωτερικά φώτα.

Φυσικά δεν αρκεί να έχει κάποιος τα χρήματα, πρέπει να έχει και κατάλληλο μέρος για να τοποθετήσει το ομοίωμα αυτό. Κάποιοι πιο τυχεροί θα τα έχουν σε κλειστούς χώρους ή θα τα αναβαθμίσουν με εξομοιωτή πτήσης στο πιλοτήριο.

Άλλοι θα τα μετατρέψουν σε gate guards στις επαύλεις τους, ή διακοσμητικά πολυτελείας στους κήπους τους.

Οι τιμές για ομοιώματα F-16 ξεκινούν από 120.000 δολάρια, ποσό που περιλαμβάνει παράδοση και συναρμολόγηση εντός 7 το πολύ ημερών στις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Υπάρχουν διαθέσιμα και ομοιώματα άλλων αεροσκαφών κι από άλλες ταινίες όπως ενδεικτικά:

F-18: 55.000 δολάρια συν κόστος μεταφορικών.
F-15: 55.000 δολάρια συν κόστος μεταφορικών.
Harrier: 22.000 δολάρια συν κόστος μεταφορικών.

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αν πάω να το πάρω με το Τογιότα πόσο;;; Με ΦΠΑ ή χωρίς απόδειξη;;;
  Αααααααχ και μόνο ααααααααχ

 2. Ωραια επιχειρηματικη σκεψη… Φτιαχνεις αντιγραφα 1:1,ποσο να κοστισουν αραγε και τα πουλας σαν διακοσμητικα, θα βρεθουν πολλοι αγοραστες, αν τα κανεις και με κανα δυο λειτουργιες πχ φωτα καλυπτρα

  • Πριν κάμποσα χρόνια, τουλάχιστον μιά 15αριά, κάποιος είχε βάλει αγγελία σε πολύ γνωστή εφημερίδα αγγελιών ότι πουλάει ένα ομοίωμα F-16 που πάλι αν θυμάμαι καλά έγραφε ότι είναι σε φυσικό μέγεθος. Δηλαδή 1/1.
   Η τιμή πώλησης νομίζω ήταν 4.500.000 δραχμές και έγραφε στην αγγελία να του τηλεφωνήσουν μόνο για σοβαρές προτάσεις. Η περιοχή που βρισκόταν το F-16 ήταν στην Καρδίτσα ή αλλιώς κάπου εκεί κοντά.
   Μου φαίνεται πως το F-16 της φώτο είναι αυτό της τότε αγγελίας.

Comments are closed.