Η στιγμή που ο πιλότος του F-16 που έπεσε στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί το εκτινασσόμενο κάθισμα (βίντεο)

7
2513
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το μαχητικό F-16 που κατέπεσε στην αεροπορική βάση Μαρτς στην Καλιφόρνια την προηγούμενη Πέμπτη ήταν οπλισμένο, ενώ καταγράφηκε καρέ-καρέ η εκτίναξη του πιλότου από κάμερες διερχόμενων οχημάτων.

Σύμφωνα με το «ABC», το μοιραίο F-16 έφερε όπλα γιατί συμμετείχε σε αποστολή επιφυλακής της NORAD. Αν και δεν έγινε γνωστό τι όπλα είχε το αεροσκάφος, θεωρείται δεδομένο πως αυτά ήταν πύραυλοι αέρος-αέρος AIM-9 και AIM-120. Τα όπλα έχουν ασφαλιστεί και θα παροπλιστούν. Από τη συντριβή του αεροσκάφους σε εμπορική αποθήκη δίπλα από την αεροπορική βάση δεν υπήρξαν νεκροί, παρά μόνο 12 ελαφρά τραυματίες. Σε αυτό βοήθησε ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη κατά την πρόσκρουση του F-16 στο κτίριο. Ο χειριστής είχε εγκαταλείψει νωρίτερα το μαχητικό, ενεργοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα.

 

Συντριβή αμερικανικού F-16 στην Καλιφόρνια


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Τα όπλα του αεροσκάφους αφαιρέθηκαν από την αποθήκη και έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με άλλες δημοσιεύσεις.

Kimon
Member
Noble Member
Kimon

Όπως το βλέπω ο πιλότος δεν σιγουρεύτηκε ότι δεν θα προκαλέσει θανάτους ή τραυματισμούς, απλά διέφυγε της σύγκρουσης

Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Και η πλάκα είναι ότι μόλις εγκατέλειψε το αεροπλάνο όχι μόνο δεν έπεσε αμέσως αλλά ανασηκώθηκε μόνο του και συνέχισε την πτήση του.

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Ο πιλότος εγκατέλειψε γιατί είχε απώλεια υδραυλικών. Άρα είναι πολύ πιθανόν να μην είχε έλεγχο του αεροσκάφους. Αν ο πιλότος διαπίστωσε πως δεν μπορεί να επέμβει και απλώς είναι επιβάτης, καλά έκανε και εγκατέλειψε όπως εγκατέλειψε.

SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Κι εγώ αυτό θα έλεγα…φαίνεται ότι ο πιλότος δεν έκανε “τα πάντα” προκειμένου να αποτρέψει ένα θανατηφόρο δυστύχημα στο έδαφος. Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες συμπεριφορές…Ευτυχώς που τελικά δεν υπήρξαν θύματα παρότι δημιουργήθηκαν όλες οι συνθήκες προς αυτή την κατεύθυνση.

ΚΚ76
Guest
ΚΚ76

Ετσι φαίνετε αλλά από την άλλη δεν ξέρουμε κατά πόσο είχε στοιχειώδη έλεγχο του αεροσκάφους για να το “ρίξει” κάπου με ασφάλεια.

phantomakis
Guest
phantomakis

Υδραζινη που θα αρπαξανε οι γυρω γυρω….