- Advertisement -

(Φωτογραφίες) F-21, ένα «ντοπαρισμένο» F-16 για την Ινδία

- Advertisement -

Με αφορμή το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η Lockheed Martin με την παρουσίαση του «νέου» F-21, δηλαδή ενός αναβαθμισμένου, ριζικά όπως υποστηρίζει η εταιρεία, F-16, παραθέτουμε ορισμένα εντυπωσιακά στιγμιότυπα.

Αποκαλυπτήρια του F-21: Το “νέο” μαχητικό της Lockheed που προορίζεται για την Ινδία


Το F-16 σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο όπως και να έχει, όμως είναι αγαπητό σε όλους μας λόγω της υπηρεσίας του στην Πολεμική Αεροπορία και κάθε νέα εξέλιξη για αυτό έχει αναμφίβολα ξεχωριστό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όσο βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα αναβάθμισης μέρους του στόλου των αεροσκαφών της ΠΑ, μετά το οποίο τα νέα F-16V μας θα φέρουν ορισμένες από τις δυνατότητες που βλέπουμε στο βίντεο.
Ακολουθούν ορισμένα χορταστικά στιγμιότυπα…

Ρυμουλκούμενο δόλωμα παραπλάνησης επερχόμενων πυραύλων ενεργού καθοδήγησης ραντάρ. Δεν είναι κάτι αποκλειστικό για το F-21 βέβαια, αλλά η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί να ολοκληρωθεί και σ’ αυτό.

Μία όψη της θήκης του δολώματος, ενσωματωμένης στην βάση του φορέα υπ’ αρ. 2.

Μία ακόμα όψη του επιβλητικού τριπλού φορέα ΑΙΜ-120. Με τον φορέα αυτό το οπλικό φορτίο του αεροσκάφους αυξάνεται στους 10 πύραυλους, που μπορούν να είναι όλοι ΑΙΜ-120 ή συνδυασμός ΑΙΜ-120 και ΑΙΜ-9Χ / Iris-T.

Στην σύνθεση αυτή, διακρίνεται καθαρά, σε απ’ ευθείας σύγκριση με ένα F-16C και ένα F-16D της ΠΑ η επιπρόσθετη «ράχη» που φέρουν τα missionized μαχητικά του τύπου και προσφέρει επιπλέον χώρο για ηλεκτρονικά συστήματα που αλλιώς θα έλειπε λόγω του χώρου που καταλαμβάνει η δεύτερη θέση στο πιλοτήριο. Στα F-21 η ράχη αυτή είναι στάνταρ ΚΑΙ στα μονοθέσια αεροσκάφη.

10 πύραυλοι αέρος-αέρος, για ένα αεροσκάφος που όταν ήρθε στο Αιγαίο σηκωνόταν για αναχαιτίσεις με τυπικό φόρτο μάχης δυο ΑΙΜ-9Ρ…

Στην απεικόνιση αυτή, δυο F-16 με την χρήση του ειδικού συστήματος εναέριου ανεφοδιασμού λαμβάνουν καύσιμο από αεροσκάφος ΚC-130J. Η ινδική Αεροπορία βέβαια δεν διαθέτει την έκδοση εναέριου ανεφοδιασμού του C-130, όχι ακόμα τουλάχιστον.

Ο ειδικός πτυσσόμενος σωλήνας εναέριου ανεφοδιασμού που συμπτύσσεται εντός της δεξιάς σύμμορφης δεξαμενής δεν είναι κάτι καινούριο. Είχε προταθεί εξ αρχής από την εταιρεία όταν συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό MMRCA πριν δέκα και πλέον χρόνια.

Παρόλαυτά το συγκεκριμένο σύστημα είναι απλά μία πρόταση και δεν έχει υιοθετηθεί από κανέναν χρήστη F-16 μέχρι σήμερα.

Μία κοντινή λήψη στην «ράχη» με τα επιπλέον ηλεκτρονικά πτήσης του F-21, που πλέον είναι στάνταρ και στα μονοθέσια αεροσκάφη.

Σε ρόλο missile truck, το F-21 έχει επιβλητικό αριθμό πυραύλων που δεν μπορεί να συγκριθεί με τις περισσότερες από τα υπόλοιπες ανταγωνιστικές προτάσεις.

Μία ακόμα όψη του επιβλητικού τριπλού φορέα ΑΙΜ-120.

To situational awareness και η σύντηξη δεδομένων είναι σε άλλο επίπεδο, σύμφωνα με την εταιρεία πάντα.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα μπορεί να φέρει μέχρι δυο φορείς δολωμάτων παραπλάνησης, ένα σε κάθε πτέρυγα.

Δεν τολμάμε να φανταστούμε αν η εταιρεία εξέτασε το ενδεχόμενο πιστοποίησης του τριπλού φορέα και στους σταθμούς 4 και 6. Τότε ο αριθμός των μεταφερόμενων πυραύλων θα εκτοξευόταν στους 16…. στην οποία περίπτωση ο φόρτος μάχης θα κόστιζε σχεδόν όσο το μισό μαχητικό αεροσκάφος!

Η εικόνα αυτή είναι δικιά μας δημιουργία εδώ στην Π&Δ, ώς ένα υποθετικό «What if?». Οκτώ πύραυλοι στην κάθε πτέρυγα για σύνολο 16, με επιπλέον καύσιμο μόνο στην κεντρική και στις σύμμορφες δεξαμενές.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Πλήρες καυσίμου και με τους τριπλούς εκτοξευτές AMRAAM, ο λόγος ώσης προς βάρος θα πάει στο… δεύτερο δεκαδικό. Ελιγμοί προαιρετικοί.Μόνο στην Ινδία…

Nikodimos Pavlidis

Εμείς το γνωρίζουμε αυτό και το έχουμε γράψει σε αρκετά σχετικά θέματα περί αερομαχιών στο παρελθόν. Μερικοί όμως αρέσκονται να αντιμετωπίζουν το F-16 ως το υπερμαχητικό που θα σαρώνει τα ιπτάμενα τούβλα F-35 από τους ουρανούς γιατί… είναι πιο ευέλικτο. Με 2 ΑΙΜ-9 στα ακροπτερύγια ναι είναι. Για λίγο.

Ευστάθιος Παλαιολόγος

Τα δολωματα ειναι 4, αφου ειναι 2+2 (διπλα δολωματα σε καθε πυλωνα)

Mirage

Ο τριπλός φορέας έχει προταθεί για τα ελληνικά vipers; Μια απάντηση παρακαλώ…

Αντωνιος

Κορυφαίο μαχητικο με ενα ισχυρότερο κινητήρα και 4 τριπλους εκτοξευτες θα ηταν ασυναγώνιστο απο καθε αποψη!!!

ΒΑΣΙΛΗΣ

Αυτό το ολοκληρωμένο F-16 με τους 4 3πλους φορείς και τα 16 βλήματα, είναι ότι πρέπει για την ΠΑ!
Μακάρι και τα δικά μας να βγούνε έτσι από το υπόστεγο μετά την αναβάθμιση.

FTS

Αυτό είναι το μέλλον (τουλάχιστον) για τις νατοικες αεροπορίες. Ίσως και για την Ελλάδα αν ξαναγίνει κανονική χώρα με κανονικούς ανθρώπους.
Συνδυασμός stealth σε ρόλο σκοπευτή με 4+++ γενιάς σε ρόλο πυροβολητή. Μην ξεχνάμε ότι σε μια καλή ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε το ταλέντο, αλλά χρειάζονται και οι εργάτες. Και αν το ταλέντο εδώ είναι τα F35, τότε οι εργάτες είναι τα νέα “ντοπαρισμένα” F16/F15/F18.
Απλώς μια ερώτηση. Οι τριπλοί εκτοξευτές είναι αμερικανική πατέντα ή την έχουν και οι ευρωπαίοι για τα ef2000/rafale?
Πάντως βλέπω την προσφέρει και η Boeing στο F15 και τώρα η LM στο F16

a.o.

Αν τελικά η Τουρκία δεν πάρει F35 και με δεδομένα τα θέματα που φέρεται να αντιμετωπίζει, δεν αποκλείεται το F21 να είναι το επόμενο μαχητικό της Π.Α.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Data Links και ελληνικά MH-60R (απαντώντας στην ερώτηση “γιατί δεν έχουν Link16 τα MH-60R”)

Γράφει ο Ηρακλής ΜαρδύρηςΜε αφορμή ερώτηση αναγνωστών, χρήσιμο είναι να κάνουμε κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τα δίκτυα επικοινωνιών γενικότερα και σε σχέση με το...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Γιατί το ΠΝ επέλεξε τις MMSC; 12+1 ερωτήσεις για τις...

612
Ο σκοπός του σημερινού άρθρου μας, αφορά την επιλογή της Multi Mission Surface Combattant από το Πολεμικό μας Ναυτικό. Μας έκανε εντύπωση το χτεσινό...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούνιος #397

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 January #368

Αγορά 1.99 $

Related News

Ποια ιαπωνική βιομηχανία θα φτιάξει το μελλοντικό (F-X) ιαπωνικό μαχητικό πέμπτης γενιάς;

Η Ιαπωνία έχει ορίσει τη Mitsubishi Heavy Industries ως τον κύριο ανάδοχο για την κατασκευή του μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς, με το Υπουργείο Άμυνας...

Η Τουρκία δοκιμάζει εγχώριο ηλεκτροπτικό σύστημα στο Bayraktar TB2 μετά το εμπάργκο του Καναδά

Τουρκικό οπλισμένο drone Bayraktar TB2 πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική βολή πυρομαχικού MAM-L την Παρασκευή, φέροντας το ηλεκτροπτικό/υπέρυθρο σύστημα CATS της ASELSAN.Η δοκιμή έγινε μερικές...

Βομβαρδιστικό Τu-160 δοκιμάζει τους «ισχυρότερους κινητήρες στον κόσμο»

Την πρώτη πτήση με τους νέους κινητήρες ΝΚ-32-02 πραγματοποίησε ένα εκσυγχρονισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160M2 στο Καζάν, ανακοίνωσε η εταιρία UAC (United Aircraft Corporation/Объединенная авиастроительная...