F-21: o δρόμος της Ινδίας προς το F-35

28
4928
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 78
  •  
  •  

Το F-16 απέκτησε μια ακόμα ολοκαίνουρια κωδικοποίηση προκειμένου να προωθηθεί η υποψηφιότητά του σε ένα διεθνή διαγωνισμό. Μετά τα «μοναδικά» F-2 της Ιαπωνίας, και η Ινδία θα έχει το δικό της «μοναδικό» F-16, εφόσον το επιλέξει: Το F-21.

Η κωδικοποίηση αυτή είχε χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν, σίγουρα οι περισσότεροι θυμόμαστε το F-21 Lion, που δεν ήταν άλλο από το ισραηλινό IAI Kfir, που με την σειρά του ήταν αντίγραφο άνευ άδειας του γαλλικού Mirage III με αμερικανικό κινητήρα J79.

Η Lockheed Martin αποφάσισε να «οικειοποιηθεί» την συγκεκριμένη κωδικοποίηση προκειμένου να δώσει μία νότα ιδιαιτερότητας στην ινδική πρόταση για το F-16, δηλαδή να τονίζει πως θα είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα F-16 που έχουν ήδη κατασκευαστεί.

Η εταιρεία επικεντρώνεται στην εγχώρια παραγωγή του αεροσκάφους, στην από κοινού ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, τις οικονομίες κλίμακας καθώς και την αυτόνομη προώθηση του μαχητικού στην διεθνή αγορά στο εξής.

Επιπλέον επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο F-16 θα μπορούσε να ήταν το τέλειο μονοπάτι προς την μελλοντική προμήθεια και του F-35 καθώς εκ κατασκευής θα ολοκληρώνει πολλές τεχνολογίες και υλικά που υπάρχουν και στο F-35.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι η μισή εφοδιαστική αλυσίδα των F-21/16 και F-22/35 είναι κοινή, αν και αυτό μάλλον εγείρει περισσότερα ερωτήματα από όσα διευθετεί.

Στο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα πάντως αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ο νέος τριπλός φορέας για πύραυλους ΑΙΜ-120 – για σύνολο δέκα πυραύλων συνολικά συν δυο ακόμα για δεξαμενές καυσίμου, καθώς και το σύστημα εναέριου ανεφοδιασμού με πτυσσόμενο ακροσωλήνιο ενσωματωμένο στην δεξιά σύμμορφη δεξαμενή καυσίμου.

Το F-16 είχε προταθεί και στο παρελθόν στην Ινδία, στα πλαίσια του διαγωνισμού MMRCA. Τότε είχε την μορφή μίας εξελιγμένης μορφής του F-16E/F που είχε πωληθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μάλιστα για την περίσταση ένα αραβικό αεροσκάφος είχε επισκεφθεί την Ινδία.

Η Lockheed Martin υποστηρίζει ότι τα περιθώρια συμπαραγωγής του F-16 δεν είναι αμελητέα, καθώς εκτός των αεροσκαφών που θα αγοράσει η Ινδία για την Αεροπορία της, θεωρείται πως υπάρχει χώρος για πωλήσεις ακόμα 200 αεροσκαφών του τύπου στην διεθνή αγορά.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 78
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
JohnnyB
Guest
JohnnyB

Ο τριπλός φορέας AMRAAM θα πρέπει να απασχολήσει κι εμάς σοβαρά εφ’όσον προχωρήσουμε και σε αύξηση των πυραυλικών μας αποθεμάτων.

Επίσης μια ερωτηση:
Προβλέπεται στα υπό αναβάθμιση F-16V της ΠΑ και τοποθέτηση CFT σε όσα δεν είχαν την δυνατότητα πριν?

Shadowman®
Guest
Shadowman®

Καλή ερώτηση. Επίσης ξέρουμε πόση παραπάνω αυτονομία προσφέρουν αυτές οι δεξαμενές? Είναι σοβαρό πλεονέκτημα εναντίον των τουρκικών που δεν έχουν??

JohnnyB
Guest
JohnnyB

Απ’ότι ξέρω προσφέρουν αρκετή την απαιτούμενη εμβέλεια για ένα έμφορτο (με πυραύλους αλλα και κατευθυνόμενες βόμβες) μαχητικό που θα ξεκινήσει απο την Κρήτη να φτάσει Κύπρο ΚΑΙ να εμπλακεί έχοντας αρκετό καύσιμο για να επιστρέψει πίσω στην Κρήτη.

Ενάντια σε ένα τουρκικό μαχητικό που δεν φοράει CFT όμως έχει ένα μικρό μειονέκτημα σε κλειστή αερομαχία λόγω αυξημένου βάρους και οπισθέλκουσας που δεν μπορούν να αποβληθούν όπως οι εξωτερικές δεξαμενές. Βέβαια ο συνδυασμός σκοπευτικών επί κράνους και IRIS-T εκμηδενίζουν το εν λόγω μειονέκτημα σε Dogfight.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Τα F-16 Block-30 και -50 μας δεν θα μπορούν να έχουν δεξαμενές C.F.T.

Γιώργος
Guest

Γιατί;

Em.Ti
Guest
Em.Ti

Δεν υπάρχει δομικά υποδομή για κάτι τέτοιο.

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Όλα τα υπό αναβάθμιση F-16 στο επίπεδο “V”, είναι Block-52+/M. Συνεπώς μπορούν ήδη να φέρουν CFTs.

Γιώργος
Guest

+1 JohnnyB, ειδικά για τον τριπλό φορέα που δεν γνωρίζω άμα τώρα που αναβαθμίζονται χρειάζονται και κάποιες επιπλέον τροποποίηση στην καλωδίωση.

Jigsaw
Guest
Jigsaw

Άλλο ένα σημείο με ενδιαφέρον είναι η ύπαρξη της dorsal επιμήκυνσης σε μονοθέσια έκδοση.

Παῦλος Πιτσελᾶς
Guest
Παυλος

Aν ηθελαν να παρουσιασουν ενα ‘νεο’ F16 απο πλευρας σχεδιασης, θα επρεπε να ”δοσουν” το δελταπτερυγο F-16XL https://en.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16XL

Γιώργος
Guest

+1

Em.Ti
Guest
Em.Ti

Ατυχής η επιλογή της κωδικής ονομασίας, εκτός κι αν το “21” έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία στους Ινδούς. Ας το έλεγαν F-26 ώστε να γίνεται και ευκολότερα σύνδεση με το αυθεντικό. Παρ’όλα αυτά, η επιλογή ξεχωριστής ονομασίας είναι εξαιρετική σαν κίνηση. Ατυχές και το βίντεο. Θα μπορούσαν να έχουν τα F-21 να εμπλέκουν διαφορετικούς στόχους σε διάφορα ύψη, μιας και το καθένα μετέφερε εντυπωσιακό φόρτο σε AIM-120 ενώ είναι και τα 2 πλήρως διασυνδεδεμένα και μεταξύ τους αλλά και με άλλα μέσα. Τα ατρακτίδια που έχει στο βίντεο, είναι το ένα Sniper και το άλλο Legion; Η LM πάντως θεωρεί αυτή… Read more »

Γιώργος
Guest

+1 ή αντί για 26 να το κάναν 16+16=32 δηλαδή F-32, μιας και φτάσαμε στα F-35 πλέον, να ακούγεται τριαντακάτι ή ίσως ακόμα και F-36, αν μπορούσαν κάπως να στηρίξουν αυτήν την κατά έναν έστω αριθμό μεγαλύτερο από το F-35 κωδικοποίησή του.

Spyros
Guest
Σπύρος

Το -32 είναι “πιασμένο”. Το F-35 ως πρωτότυπο Χ-35 είχε αντίπαλο το Χ-32 της Boeing. Μάλλον είναι αρκετά πρόσφατο για να το οικειοποιηθεί η LM… αν και θα είχε πλάκα.

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Κίνηση ΜΑΤ απο την Λόκχιντ. Κάπου εδώ τελειώνουνε τα γαλλικά, ρωσικά και εγχώρια μαχητικά της κακιάς ώρας.

Αντωνιος
Guest
Αντωνιος

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος καλο θα ηταν να ενδιαφέρει και την Ελλάδα εστο σαν ενδιάμεση λύση του φ35 που σημειωτέον θα αργήσει να έρθει στην χώρα μας αλλα και γιατί ακόμη όπως φαίνετε δεν εχει λυση ολα τα προβληματα του

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Αν τελικά δεν προμηευθτεί η Τουρκία το F-35, η αγορά επιπλέον F16V στο μέλλον για αντικατάσταση των Block30/Mirage-2000/F-4 AUP είναι ιδανική λύση.

Π.Α
Guest
Π.Α

Tα γαλλικα της κακιας ωρας δεν ειναι, βασικα σπερνουν σα μαχητικο, να χαιροννται οι απεναντι που δε μπορουμε να τ’ αγορασουμε, ειναι ομως ακριβα -και θα μου πεις ποια δεν ειναι-.

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Τα F16V με την δανεισμένη τεχνολογία από τα F-35 είναι τεχνολογικά ανωτερα από οτιδήποτε έχει να επιδείξει η Ευρώπη στο σύνολο της. Για χώρες που ήδη διαθέτουνε F16 Block50 και πάνω, είναι η λογική λύση η αναβάθμιση στο επίπεδο -V πριν αποκτηθεί οτιδήποτε καινούργιο.

Αν δεν αποκτήσει η Τουρκια τα F35, και με δεδομένη την οικονομική στενότητα, το επόμενο βήμα θα έπρεπε να είναι η απόκτηση άλλων 40-50 F16V Block70 για να αντικαταστήσουμε όλους τους άλλους τύπους τα επόμενα 10 χρονια.

tsir266
Guest
tsir266

Στο βίντεο είναι ενδιαφέρον και το σύστημα εναέριου ανεφοδιασμού με πτυσσόμενο ακροσωλήνιο ενσωματωμένο στην δεξιά σύμμορφη δεξαμενή καυσίμου. Επειδή εμείς δεν έχουμε και ούτε προβλέπεται να έχουμε στο μέλλον αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, μήπως θα έπρεπε να προμηθευτούμε δύο, τρεις συλλογές εναέριου ανεφοδιασμού για τα δικά μας C-130; Πιστεύω θα άξιζε τον κόπο γιατί ούτε μεγάλο κόστος θα είχαν και δε θα πρόσθεταν έναν ακόμα τύπο στην Π. Α. Το μόνο που θα είχε κάποιο κόστος θα ήταν η προμήθεια των CFT με το σύστημα εναέριου ανεφοδιασμού, εκτός και εάν μπορεί στο C-130 να μπει και σύστημα που να ταιριάζει με… Read more »

Bill
Guest
Bill

Ετσι ακριβώς όπως είναι τα Ινδικά F-16 ή F-21, έτσι ακριβώς θέλουμε κι εμείς να γίνουν όλα τα δικά μας F-16VIPER Με το ίδιο πιλοτήριο, την ίδια κεντρική οθόνη και τις ίδιες δυνατότητες Fusion στα πλαίσια (σχεδόν) του F-35 Με τα ίδια ακριβώς ατρακτίδια από κάτω, και Sniper και Legion Pod Με τις ίδιες ακριβώς 3 CFT και στην μονοθέσια έκδοση Με το ίδιο ακριβώς σύστημα εναέριου ανεφοδιασμού* Με τον ίδιο τριπλό φορέα AMRAAM στους πυλώνες 3, 4, 6, 7 Ξέρει κανείς πόσο είναι η διαφορά κόστους για το συγκεκριμένο F-16 ή F-21 σε σχέση με τα δικά μας F-16V… Read more »

Αντωνιος
Guest
Αντωνιος

Σωστοτατος…..

Vasilis 07
Guest
Vasilis 07

Η συγκεκριμένη CFT με το hose and drogue έχει παρουσιαστεί εδώ και χρόνια και δεν είναι αποκλειστικότητα του “F-21”. Λογικά όποιο F-16 είναι ικανό να φέρει CFT μπορεί να αντικαταστήσει την δεξιά με μια τέτοιου τύπου που επειδή έχει τον πρόβολο έχει μικρότερη χωρητικότητα σε καύσιμο. To θέμα είναι αν εμείς έχουμε αρκετά C-130 για να τους αναθέσουμε και ρόλο τάνκερ… ΥΓ: Οι υπεύθυνοι της LM θεωρούν ότι η μετονομασία του F-16 θα κάνει ποιο αποδεκτή ή θα βοηθήσει τυχών επιλογή του από τους Ινδούς, ότι δηλαδή μετά από 30+ χρόνια επιλέγουν μαχητικό που έχει ο Νο1 αντίπαλός τους ?… Read more »

Είπαμε καλό το f16 αλλά όχι και για το 2030
Guest
Είπαμε καλό το f16 αλλά όχι και για το 2030

Οι Κίνα επίσημος χορηγός των f 16 indian.
Αν θέλουν Αμερικάνοι να προσεγγίσουν την Ινδία πρέπει να σοβαρευτούν. Είναι δυνατόν να προσφέρουν το f16 το 2019 σε μια χώρα που καλείται να αντιμετωπίσει την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη σε ποιότητα και αριθμούς αεροπορική δύναμη παγκοσμίως. Έχουν ήδη χάσει πολύτιμο έδαφος και πρέπει να τρέξουν. Το f16 ήταν μια καλή επιλογή για νέα αγορά πριν από 20 χρόνια όχι σήμερα.
Δεν μπορεί μια σχεδίαση 50 χρόνων να αποτελεί ρεαλιστική επιλογή.

evaggelos
Guest
βαγγελης

to φ-16 ειναι φορεας οπλισμου αρκετα συγχρονος το εχουν οι ηπα κ αρκετοι συμμαχοι τους το συγκεκριμενο κιολας ειναι πολυ καλυτερο απο την μιση αεροπορια τους mig21/27/29 tejas παλαια/απαρχαιομενα mirage και jaguar. το ποιο καινουργιο ειναι το rafael kai to su30 mki λοιπον ανευ αμερικανικου αεροπλανου τι θες να τους δωσουν αμεσα φ35 η το νεο φ15? φ16 η 21 για εκμαθηση και σε 5 χρονακια θα ξεκινησουν για τα φ35.ποιο ευκολο ειναι να τσακωθουν με το πακισταν παρα με την κινα.

gd
Guest
gd

Οι ανάγκες της Ινδικής αεροπορίας είναι τόσο μεγάλες που την αναγκάζει να κρατάει παλαιά μαχητικά ..Αλα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λεσ…τα Ming 29 k mirage 2000 μονο απαρχαιομενα δεν είναι διπλα στα Su 30……

Τέλος για όσους αναφέρονται στους δείκτες ατυχημάτων να έχουν υπόψη ότι αυτοί είναι συνάρτηση των αριθμών εξόδων , της ρεαλιστικής εκπαίδευσης κ υλικού που ισιωσ είναι στα όρια του οπωσ τα ΙΙΓ 21…

Όσο περήφανοι είμαστε για τισβεπιδοσεισ της ΠΑ στην red flag αλλο τόσο είναι οι Ινδοι για την πρωτιά που πέτυχαν λίγα χρονια πριν με τα Su 30

Γιώργος
Guest

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Άραγε η αγαπητή Lockheed Martin ως τι θα τα προωθήσει τα νέα F-16 της που λέει και μακάρι να τα πουλήσει τα 200 επιπλέον κομμάτια της, ως F-16 ή ως F-21??? Επίσης μου άρεσε στο βιντεάκι στο 0:33 ο δεύτερος τρόπος για εισαγωγή καυσίμου αέρος αέρος, πάνω στην CFT και η πρακτικά μονή οθόνη μπροστά στον χειριστή αλά F-35 στυλ μετά το 0:56. Το κυριότερό όμως που μου άρεσε είναι ότι τα μαχητικά εξ ολοκλήρου θα κατασκευαστούν στην Ινδία. Έχει γούστο, τα επόμενα χρόνια που πιθανά θα κλείσουν τα εργοστάσια με… Read more »

Spyros
Guest
Σπύρος

“Η Lockheed Martin υποστηρίζει ότι τα περιθώρια συμπαραγωγής του F-16 δεν είναι αμελητέα, καθώς εκτός των αεροσκαφών που θα αγοράσει η Ινδία για την Αεροπορία της, θεωρείται πως υπάρχει χώρος για πωλήσεις ακόμα 200 αεροσκαφών του τύπου στην διεθνή αγορά.”

[μακάβριο χιούμορ]
Αφήστε που με τον ρυθμό που χάνει αεροσκάφη σε ατυχήματα η Ινδία, η παραγωγή μιας 50αριάς αεροσκαφών το χρόνο, κάθε χρόνο, για αναπλήρωση απωλειών, θα εξασφαλίσει έργο στη γραμμή παραγωγής για αρκετές δεκαετίες…
[/μακάβριο χιούμορ]