Ιστορικός ανεφοδιασμός F-22 σε περιβάλλον ακραίων αρκτικών καιρικών συνθηκών

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Για κάποιο λόγο κανένας πιλότος δεν θέλει να δει τον δείκτη καυσίμων του στο μηδέν, ιδιαίτερα αν πετάει ένα μαχητικό stealth 5ης γενιάς.

Πρόσφατα, αεροσκάφη F-22 Raptor της 3ης Πτέρυγας της Αεροπορικής Δύναμης του Ειρηνικού εκτέλεσαν άσκηση ανεφοδιασμού σε προκεχωρημένη τοποθεσία, μια απαραίτητη ικανότητα για ταχύ ανεφοδιασμό που θα χρειαστεί να εκτελέσουν, αν ποτέ βρεθούν σε μάχη.

Συγκεκριμένα, μέλη της 27ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων απογειώθηκαν από τη βάση τους τον προηγούμενο μήνα στο Cannon του Νέο Μεξικό και με τη συνεργασία ομάδας ειδικών τακτικών εκτέλεσαν ανεφοδιασμό προκεχωρημένης τοποθεσίας ( “forward area refueling point,” ή FARP) στην διακλαδική αεροπορική βάση Elmendorf-Richardson στην Αλάσκα.

Ήταν η πρώτη FARΡ που πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφη 5ης γενιάς σε ακραίες καιρικές συνθήκες. “Αν ένα αεροσκάφος επιχειρεί πίσω από τις εχθρικές γραμμές και ξεμένει από καύσιμα, ο ανεφοδιασμός σε προκεχωρημένη τοποθεσία είναι η μόνη του επιλογή”, ανέφερε η ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Προσωπικό όπως οι ειδική μονάδα αναγνώρισης της αεροπορίας (παλιότερα γνωστή ως “ομάδα καιρού ειδικών επιχειρήσεων”) είναι συχνά οι πρώτες που φτάνουν σε ένα αεροδρόμιο, αξιολογούν τις εγκαταστάσεις και την κατάστασή του και ελέγχουν τη διαδικασία ανεφοδιασμού και υποστήριξής του ώστε το αεροσκάφος να προσγειωθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον παρά την εγγύτητά του στην εχθρική περιοχή.

Η διακλαδική βάση του Elmendorf-Richardson ήταν ιδανική για την άσκηση καθώς περνά μια από τις πιο κρύες περιόδους από το 2017, με τη θερμοκρασία να έχει πέσει στους -22 βαθμούς Κελσίου.

Τον Αύγουστο η Υπηρεσία δοκίμασε το άλλο προηγμένο αεροσκάφος της, το F-35, στις θερμές συνθήκες της Μέσης Ανατολής στο πλαίσιο της άσκησης ανάπτυξης αεροσκαφών σε ταχείς ρυθμούς.

Άλλες προσπάθειες της αεροπορίας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη αρθρωτών εγκαταστάσεων για την γρήγορη συναρμολόγησή τους και την υποστήριξη επιχειρήσεων σε προκεχωρημένες βάσεις. Ήδη η Αεροπορία των ΗΠΑ έχει εγκαταστήσει αποθήκες υλικού σε διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης υποστηρίζοντας μονάδες ταχείας αντίδρασης.

Συγχρόνως, η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Αεροπορίας δοκίμασε πώς πρέπει να τοποθετούνται και να κινούνται τα μέλη των ομάδων της ετοιμάζοντας το ανεφοδιαζόμενο αεροσκάφος και προετοιμαζόμενα για το επόμενο, ενώ αντιμετώπιζαν απρόοπτα περιστατικά. Στην άσκηση, ρόλο αποθήκης καυσίμων διαδραμάτισε ένα MC-130J που συνδέθηκε με σωλήνες με τα F-22 και F-35.

Πηγή: Military.com


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
My_name_is_NobodyNikolaoschikichiki Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Νομίζω πως το γεγονός ότι εξασκούνται τώρα για πρώτη φορά σε ακραίες συνθήκες τα F-22 με ανεφοδιασμό από FARP είναι μάλλον απογοητευτικό. Από την άλλη, διαπιστώνω με ευχαρίστηση την επισήμανση του ρόλου μερικών από τις πιο ανορθόδοξες ΔΕΕ, αυτών της USAF. Μολονότι είναι μάλλον πολυτέλειες για τις περισσότερες χώρες, αποδεικνύονται υπερ-πολύτιμες για τις αεροπορικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ μέσα από την παροχή υπηρεσιών και πληροφοριών που πολύ απλά δεν αποκτώνται αλλιώς. Η USAF δείχνει πως εκτιμά ειλικρινά τις SOF της και τις παίρνει απολύτως στα σοβαρά, ακόμα κι αν φέρουν τίτλους τύπου “κομάντο-μετεωρολόγος”.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

comment image

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Δηλαδή α/φ όπως F-89, F-94, F-86D, F-102A, F-101B & F-106A που πέρασαν όλη τη ζωή τους στους μείον 30 και 40 ήταν υπερφυσικά; Γιατί είναι τόσο εξωτικό για ένα σύγχρονο μαχητικό;