“Παρέλαση” F-35 πάνω από τον Λευκό Οίκο προς τέρψιν του Πολωνού πρόεδρου, εν αναμονή της αγοράς τους από την ανατολικοευρωπαϊκή χώρα (βίντεο)

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα μαχητικό F-35B πραγματοποίησε χθες τιμητική διέλευση πάνω από τον Λευκό Οίκο, κατά την επίσκεψη του Πολωνού προέδρου Andrej Duda στην αμερικανική πρωτεύουσα.

 

Το θέαμα παρακολούθησαν στον κήπο του Λευκού Οίκου ο Πολωνός πρόεδρος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, μαζί με τις συζύγους τους. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως στο γεγονός θα συμμετείχαν δύο μαχητικά του τύπου, αλλά πήρε τελικά μέρος μόνο το ένα. Το δεύτερο F-35B θα πετούσε μόνο αν αντιμετώπιζε κάτι το πρώτο, επισημαίνει το «ABC».

 

Η Πολωνία ενδιαφέρεται να προμηθευτεί 32 μαχητικά F-35, για να αντικαταστήσει τα MiG-29 και Su-22. Νεότερες αναφορές θα μπορούσαν να αυξήσουν τη συγκεκριμένη ποσότητα στα 48. Σε κάθε περίπτωση, η Πολωνία ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα του πρώην Ανατολικού Μπλοκ και της Κεντρικής / Ανατολικής Ευρώπης γενικότερα, που θα προμηθευτεί μαχητικό 5ης γενιάς.

 

To τεύχος Ιουνίου της ΠΤΗΣΗΣ (397), τώρα διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Koursaros312
Member
Trusted Member
Koursaros312

Υποψήφιος πελάτης των παρά λίγο τουρκικών και ίσως αντικαταστάτης;

ariseagle
Guest

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο πρώτος που έπρεπε να κινηθεί για την απόκτηση των τουρκικών f-35a είναι η Ελλάδα με την απαραίτητη προϋπόθεση μιας συμφωνίας μακροπροθεσμης αποπληρωμής γιατί αλλιώς δεν αντέχουμε οικονομικά.. Και εξηγουμαι: θεωρώ ότι επιχειρησιακά ο πρώτος σύμμαχος του ΝΑΤΟ που καίγεται για τα αεροσκάφη αυτά είναι η Ελλάδα που έχει τον μπαμπούλα δίπλα της, πόσο μάλλον τώρα που απομακρύνεται από το μαντρί και καθίσταται πιο απρόβλεπτος και επικίνδυνος. Το f-35a έχει το ειδικό βάρος σαν όπλο να αποτρέψει πιθανή κίνηση του εχθρού και έτσι να δώσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα στην χώρα για να ορθοποδήσει και… Read more »

AESA
Member
Famed Member
AESA

Όσο περισσότερο απομακρυνθεί τόσο το καλύτερο για εμάς. Με ιδανικό σενάριο την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. Μετά βάση του άρθρου 5 …. . Θα είναι λάθος να αγοράσουμε τα τουρκικά slot την στιγμή που θα μειωθεί η τιμή του. Αναβάθμιση θα γίνει σύντομα, οπότε προς τι η βιασύνη? Να ολοκληρώσουμε την αναβάθμιση των F16, αν μπορούμε να αγοράσουμε και επιπλέον Viper και να δούμε που θα κάτσει η μπίλια. Στην περίπτωση που οι Τούρκοι φύγουν από το ΝΑΤΟ το F35 μας είναι άχρηστο, μιας και συμμαχικά αεροπλάνα θα κάνουν κουμάντο αν κάνουν την στραβή. Με καμιά 100 Viper και με… Read more »

ariseagle
Guest

Το σκεπτικό της άμεσης αγοράς(με πολλά εάν και εφόσον) είναι η κάλυψη του χρονικού διαστήματος που θα προσφέρει το F-35 ως στρατηγικό όπλο. Όποιος έχει F-35 απλά κάνει τον διπλανό του να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές περισσότερο γιατί η απάντηση που θα εισπράξει θα είναι καταστροφική. Σίγουρα τα slot παραγωγής θα βαίνουν φθηνότερα, πράγμα που εξυπηρετεί μια μελλοντική αγορά, αλλά το θέμα είναι ότι τώρα ήδη το “ρισκάρουμε”. Η αναβάθμιση που λέτε ως επί το πλείστον είναι στο λογισμικό του αεροσκάφους που “ξεκλειδώνει” και προσθέτει δυνατότητες ή διορθώνει πιθανά λάθη. Δηλαδή σχεδόν όλα τα αεροσκάφη που έχουν κατασκευαστεί,… Read more »

AESA
Member
Famed Member
AESA

Με δεδομένο πως δεν θα το πάρουν οι δίπλα, με την απαξίωση των πτητικών τους μέσων, με την αναβάθμιση των δικών μας και ένα εκσυγχρονισμό των ΑΣΕΠΕ και φρεγατών ώστε να επικοινωνούν όλα τότε έχουμε το πάνω χέρι. Το F35 σε αυτή την περίπτωση το θες περισσότερο για το fusion. Όμως δεν μπορεί νε περιπολεί ανάμεσα στο Καστελόριζο και την Κρήτη. Εκεί που ένα F15 Se θα κάνει θαύματα. Δύσκολο σενάριο που θα πρέπει να καλυφθεί και σύντομα μάλιστα. Όπως και να έχουν τα πράγματα το ρυθμό τον δίνουν οι δίπλα. Θα μπορούσαν να μας κάνουν να τρέχουμε αλλά ευτυχώς… Read more »