Τα βρετανικά F-35 για πρώτη φορά στο Ακρωτήρι, ήρθαν για εκπαιδευτικούς σκοπούς

1
513
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στο αεροδρόμιο των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου προσγειώθηκαν αργά το απόγευμα έξι τελευταίου τύπου αεροσκάφη F-35Β, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, με σκοπό να λάβουν μέρος σε υπερπόντια άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με την ονομασία Lightning Dawn. Δεν υπάρχουν σχέδια για πολεμικές επιχειρήσεις και η παρουσία των αεροσκαφών είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σύμφωνα με την διοίκηση των Βάσεων.

Με αφορμή την πρώτη παρουσία των υπερσύγχρονων μαχητικών εκτός Μεγάλης Βρετανίας, οι Βρετανικές Βάσεις φιλοξένησαν κυπριακά ΜΜΕ καθώς και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα οποία κατέγραψαν την άφιξη των έξι F-35B, του 617ου σμήνους της βάσης Marham στο Norfolk.

(ΚΥΠΕ)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Τch
Guest
Τch

Μάλλον ακόμα δεν έχουν χρειαστεί ανταλλακτικά μέσω του υπέροχου Alis οι Άγγλοι “φίλοι” μας. Όταν αρχίσουν να χρειάζονται θα τις κόψουν αυτές τις long distance πτήσεις.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-20/f-35-spare-parts-funding-at-risk-as-pentagon-seeks-data-rights

Από όπου και να το δει κανείς το πρόγραμμα δείχνει χαοτικό ως προς το κόστος προς αποτέλεσμα. Και να θέλει να αγιάσει δεν μπορεί, δεν γίνεται … :-).

Ρε μήπως ο Τούρκος είναι ακόμα πιο έξυπνος από αυτό που πιστεύουμε;
(παίρνω S400- ότι και να είναι φόβητρο στο Αιγαίο θα αποτελέσουν, με διώχνουν από το χωρίς πάτο πρόγραμμα F35 που δεν το πολυ-χρειάζομαι κιόλας-έχω πυραύλους, τους ζητάω και αποζημίωση που με έδιωξαν, καζάν καζάν).