Έτοιμο προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την απαγόρευση πώλησης F-35 στην Τουρκία

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αμερικανοί γερουσιαστές έχουν εκπονήσει νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό που θα απαγόρευε την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία προκειμένου να αποφευχθεί να εκτεθεί η αμερικανική τους τεχνολογία στην Ρωσία, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή Πιστοποίησης του Σώματος της Γερουσίας.

Για το θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί σχετικά, καθώς η πορεία των πραγμάτων ήταν πλέον προδιαγεγραμμένη.

Τα ψέματα τελείωσαν: Στην τελική ευθεία ο νόμος για την απαγόρευση πώλησης F-35 στην Τουρκία

Η Επιτροπή εξάλλου σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν λίγο ανέφερε ακριβώς ότι η απαγόρευση αυτή αποσκοπεί στο να αποφευχθούν τυχόν διαρροές τεχνολογίας εξ αιτίας της συνυπηρέτησης των μαχητικών αεροσκαφών του τύπου με τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του αμυντικού προϋπολογισμού για το δημοσιονομικό έτος 2020 που εκπονήθηκε από την εν λόγω Επιτροπή προβλέπει ότι δεν θα πρέπει να διατεθούν κεφάλαια για την παράδοση «αεροσκαφών F-35 ή οποιουδήποτε άλλου εξοπλισμού ή συστήματος οπλισμού για το F-35 στην Τουρκία».

Το τελευταίο χαρτί που παίζουν οι δυο χώρες είναι πλέον αυτό της αναβολής, αφού εφόσον περάσει ο νόμος, τα αεροσκάφη δεν θα μπορούν να παραδοθούν για ένα διάστημα τουλάχιστον.

Bloomberg: H Τουρκία εξετάζει αμερικανικό αίτημα για αναβολή παραλαβής S-400 μέχρι το 2020

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Guest
ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Τα ψεματα τελειωσαν τερμα φ35 και προβλεπω και τερμα σ400 για τουρκια! Οσο και να θελουν να τους προσεγγίσουν οι αμερικανοί έχουν εκ διαμέτρου αντίθετα συμφέροντα με τους Τούρκους

AESA
Member
Famed Member
AESA

Μην βιάζεστε. Δεν είναι ΗΠΑ εναντίων τουρκίας. Είναι ΗΠΑ εναντίων ταγίπ. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Τα F35 στην πολιτική ατζέντα ταγιπ είναι άχρηστα, εφόσον ελέγχονται. Η κόντρα του με το Ισραήλ και η κολεγιές με το Ιράν μόνο καλό δεν του κάνουν. Έχει πειράξει πολλούς και τώρα εισπράτει. Έχει πολλές δόσεις αυτό το χρέος.

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

«αεροσκαφών F-35 ή οποιουδήποτε άλλου εξοπλισμού ή συστήματος οπλισμού για το F-35 στην Τουρκία». Αν βγάζαμε το κομμάτι “για το F-35” θα έμενε «αεροσκαφών F-35 ή οποιουδήποτε άλλου εξοπλισμού ή συστήματος οπλισμού στην Τουρκία». Χμ… Καλύτερα έτσι.
Που καταθέτω τροπολογία;

Gema33
Member
Member
Gema33

Abwarten! Jeden Tag gibt was Neues. Ich warte noch bis die P & D uns das Thema eröffnet was besser für Griechenland wäre F35 oder S400. Am besten gar nichts, aber das wäre ein Traum.