Πέταξαν τα F-35B στο Queen Elizabeth, καθηλώθηκαν τα ισραηλινά, επανέρχονται όμως σταδιακά

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μετά την καθήλωση που ανακοινώθηκε χθες για το σύνολο του στόλου των αεροσκαφών F-35 όλων των εκδόσεων (A, B, C), προκειμένου να επιθεωρηθούν τα αεροσκάφη για την κατάσταση ενός συγκεκριμένου απάρτιου (αγωγός καυσίμου στο εσωτερικό του κινητήρα), η κατάσταση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται.

Το κάθε αεροσκάφος αφού ολοκληρώσει την επιθεώρηση και πιστοποιηθεί ότι το εν λόγω απάρτιο δεν παρουσιάζει φθορές ή δυσλειτουργίες, αποδεσμεύεται για επιστροφή στο πρόγραμμα πτήσεων, είτε για εκπαίδευση είτε για δοκιμές αναλόγως της μοίρας.

Όπως είχαμε σημειώσει και χθες, καθήλωση του συνόλου του στόλου των αεροσκαφών του τύπου μόνο πρωτοφανής δεν είναι, ιδιαίτερα στην φάση του προγράμματος δοκιμών, που ήταν και μία βασική αιτία για τις μεγάλες καθυστερήσεις.

Άξιο αναφοράς πάντως είναι πως ειδικά τα F-35B που συμμετείχαν σε ασκήσεις πιστοποίησης για το νέο βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, δεν ανέστειλαν το πτητικό τους πρόγραμμα αλλά συνέχισαν κανονικά τις πτήσεις.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1050395060293050368

Αντίθετα, τα ισραηλινά F-35I Adir σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής Αεροπορίας ακολουθώντας την σχετική οδηγία.

Μένει τώρα να προσδιορισθεί κατά πόσο όντως έφταιγε το συγκεκριμένο απάρτιο καθώς και να αποφασιστούν τυχόν διορθωτικές ενέργειες στην διαδικασία παραγωγής του.

 

 

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •