Οι Τούρκοι πιλότοι των F-35 έχουν προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου για να φύγουν από τις ΗΠΑ!

18
4254
US President Donald Trump speaks with F-35 fighter plane pilot Lt Col Jason Curtis as he tours Luke Air Force Base in Phoenix, Arizona where he is for a "Make America Great" rally on October 19, 2018. (Photo by NICHOLAS KAMM / AFP) (Photo credit should read NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 Lightning II θα ανασταλεί από τις 31 Ιουλίου 2019

Στις 6 Ιουνίου 2019, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Patrick Shanahan υπέβαλε επιστολή στον υπουργό άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar ότι οι πιλότοι της THK – τουρκικής αεροπορίας που παρακολουθούν (-σαν) επί του παρόντος την εκπαίδευση στα αεροσκάφη F-35 στη βάση Luke, θα πρέπει να αναχωρήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019. Σε αυτό το σημείο όλες οι διεθνείς ταξιδιωτικές εντολές θα ακυρωθούν και το προσωπικό της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα απαγορευθεί να εισέλθει στις βάσεις. Σύμφωνα με το ForeignPolicy.com, στην επιστολή αναφέρεται ότι “42 Τούρκοι εκπαιδευόμενοι στην Luke Air Force Base (Arizona) και στην Eglin Air Force Base (Florida) περιλαμβάνονται σε αυτούς που θα πρέπει να αναχωρήσουν”.

Άκυρο σε επιπλέον Τούρκους πιλότους για εκπαίδευση στο F-35

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη σταματήσει την παράδοση υλικών του F-35 και σχετικού εξοπλισμού στην Τουρκία. Αν τυχόν η Τουρκία αλλάξει γνώμη για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 (το οποίο αναμένεται να φτάσει στο τουρκικό έδαφος το συντομότερο αυτό το μήνα) η εκπαίδευση στα F-35 θα επανέλθει, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο. Σε κάθε άλλη περίπτωση (πχ αν η Τουρκία λάβει το σύστημα S-400 πριν από τις 31 Ιουλίου 2019), αυτό το “μετρημένο και σκόπιμο” σχέδιο θα “ακυρωθεί”, σύμφωνα με την επιστολή.

Πηγή: Scramble Magazine


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Sim
Guest
Sim

….Άιντε και αντίο θα σε δω στο πλοίο….

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

“Κοίτα να δεις που τελικά θα πάρουν και F-35 και S-400”

TurkishO
Guest
TurkishO

i agree eventually ( maybe 10 years late ).
Turkish goverment still declaring to they are getting S400 no matter what. So, we Turkish people also wondering which one we are going to buy.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

what do you prefer?

Mitsos_Mantzos
Guest
Μήτσος Μάντζος

Τους ρώτησε κανείς αν θέλουν να γυρίσουν πίσω;
Και για να σας την σπάσω λίγο, θα συνεχίσω την πλάκα του φίλου Εμ τι.
Κοίτα να δεις που στο τέλος θα τα πάρουν και τα δύο, και S 400 και F35.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Χμμ … αρχίζει και σοβαρεύει το πράγμα … Ομολογώ ότι ως τώρα με πολύ σκεπτικισμό αντιμετώπιζα το θέμα … Αλλά οι ΗΠΑ μάλλον δεν αστειεύονται αυτή τη φορά … Αν και θεωρώ ότι τα θέματα είναι από τη φύση τους ανεπίδεκτα επιείκειας, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ κατά πόσο ένας Πρόεδρος του συνήθους στυλ “νταξ, μη χαλάσουμε και τις καρδιές μας με αγαπητούς συμμάχους τώρα” θα το επέβαλε … Και γνωρίζουν όλοι οι σχολιαστές την απέχθεια μου για τον τύπο με τα πορτοκαλί μαλλιά … Για τον οποίο αρχικά πλανάτο η ιδέα ότι συμπαθεί όλως ιδιαιτέρως τον Σουλτάνο (όπως και… Read more »

x-m
Member
Noble Member
x-m

Η εξωτερική πολιτική δεν είναι μόνο θέμα του Προέδρου ,πολλώ μάλλον όταν αυτός δεν το κατέχει το θέμα και ταυτοχρόνως δεν είναι ισχυρός. Περίπτωση Τράμπ δηλαδή. Έχει ήδη φανεί ότι η γραφειοκρατία του τραβάει το αυτί όταν ξεφεύγει και οι σχέσεις με την τουρκία αλλά και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή δεν γίνεται να αφεθούν στο θυμικό ενός ερασιτέχνη. Νομίζω ότι και οι δυο πλευρές δεν θέλουν οριστική ρήξη , θα πάνε σε damage control, αλλά δεν παίζει με τίποτα όπως φαίνεται συνδυασμός S-400 και F-35. Και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά το κύριο αίτιο δεν πιστεύω ότι είναι ο… Read more »

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

πάντως ο τύπος με τα πορτοκαλί μαλλιά δεν μας φέρεται και τόσο άσχημα….άσε που μπορεί να μας δώσει και κάνα ΤΙΚΟ……

x-m
Member
Noble Member
x-m

Δεν υπάρχουμε γι’αυτόν……αναμενόμενο όμως. Με τα σφιξίματα που έχουν όχι Tico, ούτε zodiac , άσε που θα πλακωνόμασταν μεταξύ μας ” είναι καλό” “όχι μπακατέλα είναι, είναι στόχος, θέλει πολύ κόσμο κλπ,κλπ”.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

εγώ βλέπω ότι οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει εν μέρει να μας ενισχύσουν με μτχ υλικό για τα δικά τους συμφέροντα. Όπως έδωσαν στο ΣΞ αυτά που έδωσαν (ΚΙΟΒΑ κλπ.) θα δώσουν και στο ΠΝ. Τώρα ΤΙΚΟ θα είναι, βοήθεια μέσω ΟΝΕΧ για καμιά συμπαραγωγή LCS θα είναι, δεν ξέρω, αλλά λογικά εκεί δείχνουν οι εξελίξεις και καταλαβαίνω και γω ότι δεν αφορά τις κινήσεις της Τουρκίας στο θέμα των Σ-400. Είναι μία διόρθωση στη γεωπολιτική επιρροή των ΗΠΑ στο σκέλος αυτό του ΝΑΤΟ λόγω Ισράηλ & συμφερόντων στην Αν. Μεσόγειο.

x-m
Member
Noble Member
x-m

Επειδή αναφερθήκατε σε πλοίο και δεδομένων των σχεδίων τους για στόλο των 355 εξέφρασα αμφιβολία. Γενικά δεν διαφωνώ ότι έχουν δείξει καλή διάθεση να προσφέρουν υλικό. Αν και αντί για οτιδήποτε άλλο θα προτιμούσα να δήλωναν απλά ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

αυτό θα γίνει σίγουρα την επόμενη μέρα που θα έχουν χάσει την Τουρκία. Μόνο με τα 12 ν.μ. ”κλείνει” το Αιγαίο και μετατρέπεται σε εσωτερική χωρική θάλασσα, κάτι που “τρέμουν” και οι ”φίλοι” μας οι “Ρος”.

Z10V
Guest
Z10V

@ Nikolaos
@ x-m

μετά από πέντε χρόνια που θα έρθουν οι Δημοκρατικοί και θα αρχίσουν πάλι τις στενές φιλίες με την Τουρκία τότε Τραμπ θα λέτε και θα κλαίτε.

x-m
Member
Noble Member
x-m

Πιστεύετε πραγματικά ότι ειναι θέμα Τράμπ (ή Ρεπουμπλικανών ); Ότι ο Τράμπ έστω μας συμπαθεί; Ήδη έχουν “καταπιεί” πολλά στην προσπάθεια να μην υπάρξει σύγκρουση ,αλλά οι γείτονες δεν αλλάζουν ρότα. Στον παρόντα χρόνο η τουρκία αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των Η.Π.Α. και θα πληρώσει το ανάλογο τίμημα . Θα συνέβαινε το ίδιο ακόμα και αν κυβερνούσε η Χίλαρι.

Z10V
Guest
Z10V

Προφανώς και δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι one man show. Προφανώς και είναι η πραγματικότητα που κάνει να προσαρμόσει ακόμη και την προσωπική πολιτική ο κάθε Προέδρος στις καταστάσεις. Αλλά όχι. Δεν είναι όλοι το ίδιο και το ποιος είναι Πρόεδρος δεν έχει σημασία επειδή… έτσι σας συμφέρει. Αν ήταν έτσι -και ο POTUS ήταν απλώς μια γλάστρα- τότε θα την καταργούσαν την Προεδρία. Προφανώς και δεν είναι θέμα συμπάθειας Τραμπ στην Ελλάδα (συγνώμη αλλά με περνάτε για γιδοβοσκό και μου το λέτε αυτό?) αλλά θέμα σημαντικής αλλαγής πολιτικής των ΗΠΑ επί Τραμπ. Ο πολυδιαφημισμένος αγαπημένος Ομπάμα… Read more »

x-m
Member
Noble Member
x-m

“(συγνώμη αλλά με περνάτε για γιδοβοσκό και μου το λέτε αυτό?)”. Μου λέτε ότι σας υποτίμησα, καταλάβατε (;) προφανώς λάθος .

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο Τράμπ, η Χίλαρι, ο Μπάνον ή η Ελεν ντε Τζενέρις πρόεδρος τους. Δικαίωμα τους να ψηφίσουν και καπάκι κατσαρόλας για πρόεδρο, πράγμα για το οποίο τους έχω ικανούς, αρκεί το καπάκι να υποσχεθεί φοροαπαλλαγές.

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Η Τουρκία πάντα λειτουργούσε ΚΑΙ ευκαιριακά.Με τον Ερντογάν όμως εκμεταλλεύτηκε ένεκα μεγαλοιδεατισμού όλες τις ευκαιρίες και πρόνοιες που της δόθηκαν επι προεδρίας προηγούμενων προέδρων και έδειξε το πραγματικό πρόσωπό της.Πήρε οτι ήθελε απο προγράμματα και αρχίζει το κλόπυ με δικές της τεχνολογικές πινελιές .Τώρα, βλέποντας οτι και οι ίδιες οι ΗΠΑ “πιέζονται” δημοσιοικονομικά, στρατηγικά κ.α απο άλλες δυνάμεις (Κίνα -Ρωσία) αλλά και απο τα πολλά μέτωπα , έκανε την κίνησή της όταν συγκρούστηκαν και τα συμφέροντα στα νότια σύνορά της.Ο Ερντο τα παίζει όλα για όλα και ποντάρει οτι η υπερδύναμη δεν μπορεί να αντιδράσει όπως παλιότερα όπου οι κινήσεις… Read more »

Babis_UK
Guest
Babis_UK

Βαστα σουλτανο… μπορει να σκεπτονται μερικοι Απ την αλλη αν το σκεφτουμε λογικα η απαγκιστρωση τους σ αυτη τη φαση του προγραμματος των F-35 δεν ειναι και ασχημη. Χανουν μεν 30 συγχρονα μαχητικα που ομως δεν θα ηταν ομως πληρως λειτουργικα και θα χρειαζονταν upgrades εντως 5ετιας ενω η χρηση τους θα μπορουσε να ελεγχθει απ την αλλη πλευρα του Ατλαντικου. Γλυτωνουν απ την αλλη 5 δις που μπορουν να τα ριξουν στην εσωτερικη τους αμυντικη βιομηχανια με συμπραραγωγες ή να γεμισουν τον τοπο με S-400. Η καλη εξέλιξη θα ειναι αν περα απ τα F-35 υπαρξουν γενικοτερες επιπτωσεις σε… Read more »