24.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Οι Τούρκοι πιλότοι των F-35 έχουν προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου για να...

Οι Τούρκοι πιλότοι των F-35 έχουν προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου για να φύγουν από τις ΗΠΑ!

Μοιραστείτε το άρθρο
  • 397
  •  
  •  

Η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 Lightning II θα ανασταλεί από τις 31 Ιουλίου 2019

Στις 6 Ιουνίου 2019, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Patrick Shanahan υπέβαλε επιστολή στον υπουργό άμυνας της Τουρκίας Hulusi Akar ότι οι πιλότοι της THK – τουρκικής αεροπορίας που παρακολουθούν (-σαν) επί του παρόντος την εκπαίδευση στα αεροσκάφη F-35 στη βάση Luke, θα πρέπει να αναχωρήσουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019. Σε αυτό το σημείο όλες οι διεθνείς ταξιδιωτικές εντολές θα ακυρωθούν και το προσωπικό της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα απαγορευθεί να εισέλθει στις βάσεις. Σύμφωνα με το ForeignPolicy.com, στην επιστολή αναφέρεται ότι “42 Τούρκοι εκπαιδευόμενοι στην Luke Air Force Base (Arizona) και στην Eglin Air Force Base (Florida) περιλαμβάνονται σε αυτούς που θα πρέπει να αναχωρήσουν”.

Άκυρο σε επιπλέον Τούρκους πιλότους για εκπαίδευση στο F-35

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη σταματήσει την παράδοση υλικών του F-35 και σχετικού εξοπλισμού στην Τουρκία. Αν τυχόν η Τουρκία αλλάξει γνώμη για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 (το οποίο αναμένεται να φτάσει στο τουρκικό έδαφος το συντομότερο αυτό το μήνα) η εκπαίδευση στα F-35 θα επανέλθει, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο. Σε κάθε άλλη περίπτωση (πχ αν η Τουρκία λάβει το σύστημα S-400 πριν από τις 31 Ιουλίου 2019), αυτό το “μετρημένο και σκόπιμο” σχέδιο θα “ακυρωθεί”, σύμφωνα με την επιστολή.

Πηγή: Scramble Magazine


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 397
  •  
  •  
- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

18 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sim

….Άιντε και αντίο θα σε δω στο πλοίο….

Em.Ti

“Κοίτα να δεις που τελικά θα πάρουν και F-35 και S-400”

TurkishO

i agree eventually ( maybe 10 years late ).
Turkish goverment still declaring to they are getting S400 no matter what. So, we Turkish people also wondering which one we are going to buy.

sotbak

what do you prefer?

Mitsos_Mantzos

Τους ρώτησε κανείς αν θέλουν να γυρίσουν πίσω;
Και για να σας την σπάσω λίγο, θα συνεχίσω την πλάκα του φίλου Εμ τι.
Κοίτα να δεις που στο τέλος θα τα πάρουν και τα δύο, και S 400 και F35.

Nikolaos

Χμμ … αρχίζει και σοβαρεύει το πράγμα … Ομολογώ ότι ως τώρα με πολύ σκεπτικισμό αντιμετώπιζα το θέμα … Αλλά οι ΗΠΑ μάλλον δεν αστειεύονται αυτή τη φορά … Αν και θεωρώ ότι τα θέματα είναι από τη φύση τους ανεπίδεκτα επιείκειας, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ κατά πόσο ένας Πρόεδρος του συνήθους στυλ “νταξ, μη χαλάσουμε και τις καρδιές μας με αγαπητούς συμμάχους τώρα” θα το επέβαλε … Και γνωρίζουν όλοι οι σχολιαστές την απέχθεια μου για τον τύπο με τα πορτοκαλί μαλλιά … Για τον οποίο αρχικά πλανάτο η ιδέα ότι συμπαθεί όλως ιδιαιτέρως τον Σουλτάνο (όπως και… Read more »

x-m

Η εξωτερική πολιτική δεν είναι μόνο θέμα του Προέδρου ,πολλώ μάλλον όταν αυτός δεν το κατέχει το θέμα και ταυτοχρόνως δεν είναι ισχυρός. Περίπτωση Τράμπ δηλαδή. Έχει ήδη φανεί ότι η γραφειοκρατία του τραβάει το αυτί όταν ξεφεύγει και οι σχέσεις με την τουρκία αλλά και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή δεν γίνεται να αφεθούν στο θυμικό ενός ερασιτέχνη. Νομίζω ότι και οι δυο πλευρές δεν θέλουν οριστική ρήξη , θα πάνε σε damage control, αλλά δεν παίζει με τίποτα όπως φαίνεται συνδυασμός S-400 και F-35. Και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά το κύριο αίτιο δεν πιστεύω ότι είναι ο… Read more »

sotbak

πάντως ο τύπος με τα πορτοκαλί μαλλιά δεν μας φέρεται και τόσο άσχημα….άσε που μπορεί να μας δώσει και κάνα ΤΙΚΟ……

x-m

Δεν υπάρχουμε γι’αυτόν……αναμενόμενο όμως. Με τα σφιξίματα που έχουν όχι Tico, ούτε zodiac , άσε που θα πλακωνόμασταν μεταξύ μας ” είναι καλό” “όχι μπακατέλα είναι, είναι στόχος, θέλει πολύ κόσμο κλπ,κλπ”.

sotbak

εγώ βλέπω ότι οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει εν μέρει να μας ενισχύσουν με μτχ υλικό για τα δικά τους συμφέροντα. Όπως έδωσαν στο ΣΞ αυτά που έδωσαν (ΚΙΟΒΑ κλπ.) θα δώσουν και στο ΠΝ. Τώρα ΤΙΚΟ θα είναι, βοήθεια μέσω ΟΝΕΧ για καμιά συμπαραγωγή LCS θα είναι, δεν ξέρω, αλλά λογικά εκεί δείχνουν οι εξελίξεις και καταλαβαίνω και γω ότι δεν αφορά τις κινήσεις της Τουρκίας στο θέμα των Σ-400. Είναι μία διόρθωση στη γεωπολιτική επιρροή των ΗΠΑ στο σκέλος αυτό του ΝΑΤΟ λόγω Ισράηλ & συμφερόντων στην Αν. Μεσόγειο.

x-m

Επειδή αναφερθήκατε σε πλοίο και δεδομένων των σχεδίων τους για στόλο των 355 εξέφρασα αμφιβολία. Γενικά δεν διαφωνώ ότι έχουν δείξει καλή διάθεση να προσφέρουν υλικό. Αν και αντί για οτιδήποτε άλλο θα προτιμούσα να δήλωναν απλά ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

sotbak

αυτό θα γίνει σίγουρα την επόμενη μέρα που θα έχουν χάσει την Τουρκία. Μόνο με τα 12 ν.μ. ”κλείνει” το Αιγαίο και μετατρέπεται σε εσωτερική χωρική θάλασσα, κάτι που “τρέμουν” και οι ”φίλοι” μας οι “Ρος”.

FTS

@ Nikolaos
@ x-m

μετά από πέντε χρόνια που θα έρθουν οι Δημοκρατικοί και θα αρχίσουν πάλι τις στενές φιλίες με την Τουρκία τότε Τραμπ θα λέτε και θα κλαίτε.

x-m

Πιστεύετε πραγματικά ότι ειναι θέμα Τράμπ (ή Ρεπουμπλικανών ); Ότι ο Τράμπ έστω μας συμπαθεί; Ήδη έχουν “καταπιεί” πολλά στην προσπάθεια να μην υπάρξει σύγκρουση ,αλλά οι γείτονες δεν αλλάζουν ρότα. Στον παρόντα χρόνο η τουρκία αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των Η.Π.Α. και θα πληρώσει το ανάλογο τίμημα . Θα συνέβαινε το ίδιο ακόμα και αν κυβερνούσε η Χίλαρι.

FTS

Προφανώς και δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι one man show. Προφανώς και είναι η πραγματικότητα που κάνει να προσαρμόσει ακόμη και την προσωπική πολιτική ο κάθε Προέδρος στις καταστάσεις. Αλλά όχι. Δεν είναι όλοι το ίδιο και το ποιος είναι Πρόεδρος δεν έχει σημασία επειδή… έτσι σας συμφέρει. Αν ήταν έτσι -και ο POTUS ήταν απλώς μια γλάστρα- τότε θα την καταργούσαν την Προεδρία. Προφανώς και δεν είναι θέμα συμπάθειας Τραμπ στην Ελλάδα (συγνώμη αλλά με περνάτε για γιδοβοσκό και μου το λέτε αυτό?) αλλά θέμα σημαντικής αλλαγής πολιτικής των ΗΠΑ επί Τραμπ. Ο πολυδιαφημισμένος αγαπημένος Ομπάμα… Read more »

x-m

“(συγνώμη αλλά με περνάτε για γιδοβοσκό και μου το λέτε αυτό?)”. Μου λέτε ότι σας υποτίμησα, καταλάβατε (;) προφανώς λάθος .

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο Τράμπ, η Χίλαρι, ο Μπάνον ή η Ελεν ντε Τζενέρις πρόεδρος τους. Δικαίωμα τους να ψηφίσουν και καπάκι κατσαρόλας για πρόεδρο, πράγμα για το οποίο τους έχω ικανούς, αρκεί το καπάκι να υποσχεθεί φοροαπαλλαγές.

Faethon

Η Τουρκία πάντα λειτουργούσε ΚΑΙ ευκαιριακά.Με τον Ερντογάν όμως εκμεταλλεύτηκε ένεκα μεγαλοιδεατισμού όλες τις ευκαιρίες και πρόνοιες που της δόθηκαν επι προεδρίας προηγούμενων προέδρων και έδειξε το πραγματικό πρόσωπό της.Πήρε οτι ήθελε απο προγράμματα και αρχίζει το κλόπυ με δικές της τεχνολογικές πινελιές .Τώρα, βλέποντας οτι και οι ίδιες οι ΗΠΑ “πιέζονται” δημοσιοικονομικά, στρατηγικά κ.α απο άλλες δυνάμεις (Κίνα -Ρωσία) αλλά και απο τα πολλά μέτωπα , έκανε την κίνησή της όταν συγκρούστηκαν και τα συμφέροντα στα νότια σύνορά της.Ο Ερντο τα παίζει όλα για όλα και ποντάρει οτι η υπερδύναμη δεν μπορεί να αντιδράσει όπως παλιότερα όπου οι κινήσεις… Read more »

Babis_UK

Βαστα σουλτανο… μπορει να σκεπτονται μερικοι Απ την αλλη αν το σκεφτουμε λογικα η απαγκιστρωση τους σ αυτη τη φαση του προγραμματος των F-35 δεν ειναι και ασχημη. Χανουν μεν 30 συγχρονα μαχητικα που ομως δεν θα ηταν ομως πληρως λειτουργικα και θα χρειαζονταν upgrades εντως 5ετιας ενω η χρηση τους θα μπορουσε να ελεγχθει απ την αλλη πλευρα του Ατλαντικου. Γλυτωνουν απ την αλλη 5 δις που μπορουν να τα ριξουν στην εσωτερικη τους αμυντικη βιομηχανια με συμπραραγωγες ή να γεμισουν τον τοπο με S-400. Η καλη εξέλιξη θα ειναι αν περα απ τα F-35 υπαρξουν γενικοτερες επιπτωσεις σε… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μετα τον εκσυγχρονισμό των F-16C/D σε F-16V, τι; Ποιο είναι το επόμενο βήμα για την ΠΑ;

 Οι παλιοί μας αναγνώστες θα θυμούνται τα "άγχη" του 2016, 2017 και 2018. Η Τουρκία έστελνε πιλότους στις ΗΠΑ για να εκπαιδευτούν στα F-35A,...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

260
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 August #375

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 January 2014 #332

Αγορά $

Related News

Οι στρατιωτικοί συντάκτες εκφράζουν την υποστήριξη τους στον Ιβάν Σαφρόνοφ που κατηγορείται για εσχάτη προδοσία

Οι συντάκτες των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλύπτουν θέματα που σχετίζονται με την δραστηριότητα του στρατιωτικό-βιομηχανικού συμπλέγματος και του διαστημικού τομέα, με ένα...

FAP Alouette III, 57 χρόνια: «Κανίβαλοι», «Κακοί Λύκοι» και «Σφήκες»

Πρωτοπέταξε με τα πορτογαλικά διακριτικά όταν ακόμα η Πορτογαλία είχε… αποικίες. Πενήντα επτά χρόνια αργότερα και με περισσότερες από 300.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό...

Πολύ σκληρό για να πεθάνει: Η Αμερικανική Αεροπορία μόλις παρήγγειλε τα πρώτα F-15EX!

Η Αμερικανική Αεροπορία έχει επίσημα αναθέσει στη Boeing το πρώτο συμβόλαιο για την παραγωγή του μαχητικού F-15EX.Το συγκεκριμένο συμβόλαιο κοστίζει περίπου $1,2 δις και...

Συντριβή κι άλλου αμερικανικού F-16 – πέντε απώλειες μαχητικών από τον Μάιο

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-16C της 49 Πτέρυγας χάθηκε σε ατύχημα κατά την προσγείωση στην αεροπορική βάση Χόλομαν στο Νέο Μεξικό χθες 18:00 τοπική...

USS Bonhomme Richard: Δύο καταστρώματα χωρίζουν τη φωτιά από 1.000.000 γαλόνια καυσίμου!

Πάνω από 400 ναύτες μάχονται για να σωθεί το πλοίο από μια καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί. Για δεύτερη ημέρα πυροσβέστες και...
- Advertisement -