Το F-35 μπορεί να κατασκευαστεί και χωρίς την Τουρκία

14
4370
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 140
  •  
  •  

Ο αποκλεισμός της Τουρκίας από το πρόγραμμα του μαχητικού F-35 θα μπορούσε να περιπλέξει την παραγωγή του, αλλά δεν θα έκανε τη διαδικασία κατασκευής του αδύνατη.

 

Όπως μετέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το «Reuters», η Ουάσινγκτον σκέφτεται να διακόψει τις προετοιμασίες μεταβίβασης των μαχητικών F-35 που κατασκευάζονται για την Τουρκία, εφόσον προχωρήσει στην παραλαβή του Α/Α συστήματος S-400. Και αυτό γιατί οι ίδιες και οι υπόλοιποι Δυτικοί αγοραστές του F-35 φοβούνται ότι μέσω του S-400 η Ρωσία θα μάθει πως να εντοπίζει και να στοχοποιεί το αεροσκάφος, με συνέπεια το F-35 να καταστεί μελλοντικά ευάλωτο απέναντι στα ρωσικά οπλικά συστήματα. Σε μία προσπάθεια να ματαιώσει την απόκτηση του ρωσικού συστήματος, οι ΗΠΑ προτείνουν στην Τουρκία το δικό τους Α/Α σύστημα Patriot, για να ακυρώσει την προμήθεια του S-400, κάτι που η τουρκική πλευρά απορρίπτει ως ενδεχόμενο.

 

Με τη σειρά της η Άγκυρα συμμετέχει στο πρόγραμμα συμπαραγωγής του μαχητικού, αναγκάζοντας τις ΗΠΑ να σκεφθούν την κατασκευή του χωρίς τη συνδρομή των τουρκικών εταιρειών. Οι τελευταίες κατασκευάζουν γύρω στα 800 μέρη του F-35, αλλά σε ελάχιστα αποτελούν τον αποκλειστικό προμηθευτή. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του «Reuters», αν οι τουρκικές εταιρείες αποχωρήσουν από το πρόγραμμα, θα υπάρξει καθυστέρηση μόνο τριών μηνών στο ίδιο. Για παράδειγμα το κύριο τμήμα της ατράκτου, που κατασκευάζεται στην Τουρκία, θα μπορούσε να παραχθεί από την Northrop Grumman Corp, που ήδη το κατασκευάζει σε εργοστάσιο στην Καλιφόρνια. Φυσικά, η Lockheed Martin αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

 

Η Τουρκία αναμένει την άφιξη των δύο πρώτων μαχητικών τον Νοέμβριο.

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιες θα είναι οι βιομηχανικές συνέπειες αν η Τουρκία αποχωρήσει (ή την διώξουν) από το F-35;


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 140
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MUSTAFA
Guest
mustafa

ειλικρινά
Χωρίς F35
επίσης
Το εμπάργκο μας ενισχύεται
Από το 1974
Θα κάνουμε καλύτερα
Μην ανησυχείτε για τον εαυτό σας …

My name is Nobody
Guest
My name is Nobody

Amat Mustafa
Ο Sancta simplicitas!

P.S.
Quo usque tandem abutere, Mustafa, patientia nostra?

Captain_Kal
Guest
Captain Kal

Νομίζω ότι θα αποχωρίσει, σε ένδειξη διαμαρτηρίας και αγανακτήσεως!!!! razz

My name is Nobody
Guest
My name is Nobody

Φίλτατε.
Ο εκλεκτός Mustafa υπομένει μετά στωικότητας τα λεκτικά ραπίσματα.

Captain_Kal
Guest
Captain Kal

Ή απλά δεν έχει συνέλθει από το σοκ!!!! lol

sotbak
Guest
sotbak

άντε να φεύγουν οι πρωινοί να παίρνουμε σειρά οι επόμενοι…

neighbour
Guest
neighbour

Greeks open their mouths and think these planes won’t come? grin These planes will come, maybe we may have trouble about the time. Maybe 1 year maybe, maybe 5 years. But this aircraft will come to Turkey. Do not think the event as F 35 only. This aircraft does not come Turkey , Russia-Turkey relations have peaked. The United States will not be able to reach the Black Sea easily.
Russia and radar bases in Turkey can give Bases and radar bases gifts to russia

Π.Α
Guest
Π.Α

Propably you do’t understand what exactly you writing and you think that regociations and relations between countries is like ”ok man what happen” Learn better english…
my advise.

consigliere
Guest
consigliere

it has nothing to do with F35 mate…F35 is the tip of the iceberg.. Russia cant save Turkish economy,nor the Quatarian petrodollars. Erdogan insisting to buy S-400 should worry all Turks for various reasons.

chikichiki
Guest
chikichiki

Είναι ανάγκη να ακούμε κάθε φορά αυτές τις δηλώσεις; Δε μιλάω για το περιοδικό, μιλάω για αυτούς που τις κάνουν, γιατί παιδιά το μήνυμα το εμπεδώσαμε και οι μεν και οι δε. Αν έχετε κάτι νέο δηλώστε το, αλλά έλεος κάπου με την κασέτα.

G - 164g ag-cat
Guest
G - 164g ag-cat

Όχι πολύ καιρό πριν, κάποια γατάκια σκίζανε τα πληκτρολόγια ότι οι Τούρκοι θα πάρουν και S400 και F35. Τα ξεχάσαμε;
Άρα, έχουμε καιρό για να το εμπεδώσουμε όλοι..

The Outsider
Guest
The Outsider

I think this is the 20th post on the same issue. We got it. Greeks seem to be fixated on this.

Houdini
Guest
Houdini

The Americans seem to be too. smile

G...
Guest
G....

Μονο ενας ανοητος θα πιστευε οτι η εταιρια που το σχεδιασε και μαλιστα μια εταιρεία σαν την Lockheed Martin να μην μπορει να φτιαξει ενα αεροσκαφος της λογο μερικών τουρκικων εταιριων.
Ουτε σαν αστειο δεν παιζει