Αμερικανικά F-35A, F-15E και C-130J πραγματοποιούν ασκήσεις ετοιμότητας σε προκεχωρημένα αεροδρόμια συμμαχικών χωρών.

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μαχητικά αεροσκάφη F-35A Lighting II και F-15E Strike Eagle της USAFE αναπτύσσονται σε προκεχωρημένες βάσεις , κρατών μελών στης Συμμαχίας. Συμφωνά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η U.S. Air Forces Europe o λόγος είναι έτσι ώστε να βελτιώσουν την ετοιμότητα και την διαλειτουργικότητα σαν μέρος της άσκησης Operation Rapid Forge. Μεταγωγικά και μαχητικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν σε βάσεις στην Πολωνία, την Λιθουανία και την Εσθονία σαν μέρος της άσκησης.

Αεροσκάφη F-15E και MC-130 Commando II προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση του Amari στην Εσθονία για να πραγματοποιήσουν ασκήσεις ασκήσεις ανεφοδιασμού καυσίμων. Αναλόγως F-15E και C-130J Super Hercules προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Powidz της Πολωνίας για να πραγματοποιήσουν ασκήσεις ανεφοδιασμού και επαναφόρτωσης οπλισμού. Τέλος Αεροσκάφη F-35A, F-15E και C-130J προσγειωθήκαν και στην αεροπορική βάση Lielvarde της Λιθουανίας.

Τα F-35A που συμμετάσχουν ανήκουν στις 388η και 419η Μοίρες μαχητικών με έδρα την αεροπορική βάση Hill στην Γιούτα, τα F-15E ανήκουν στην 4η Μοίρα μαχητικών με έδρα την αεροπορική βάση Seymour Johnson της Βόρειας Καρολίνας. Και οι τρεις μοίρες αεροσκαφών επιχειρούν από την Αεροπορική βάση Spangdahlem της Γερμανίας. Τα MC-130J προέρχονται από την 352η Πτέρυγα ειδικών επιχειρήσεων με βάση το αεροδρόμιο της RAF Mildenhall στην Αγγλία, ενώ τα C-130 προήλθαν από την 86η Πτέρυγα αερομεταφορών με βάση το Ramstein της Γερμανίας, καθώς και από την 317η Πτέρυγα αερομεταφορών που επιχειρεί προσωρινά από την Ramstein άλλα έχει μόνιμη βάση το Dyess στο Τεξας των ΗΠΑ.

Σκοπός αυτού του είδους των πολυεθνικών ασκήσεων, είναι η βελτίωση του μεταξύ των συμμάχων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •