Τα F-35A της USAF έρχονται στην Ευρώπη μέσα στο Σαββατοκύριακο!

6
AL-1 Arrival at NAS Patuxent River, MD on 5 February, 2016. This was the first time a foreign assembled F-35 to land on US soil.
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα F-35A της USAF, από το 388 Σμήνος Μαχητικών (Γιούτα, αεροπορική βάση Hill), θα έρθουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη, σε άγνωστο προς στιγμή τοποθεσία, στην πρώτη επιχειρησιακή μεταστάθμευση του τύπου εκτός ΗΠΑ. Την είδηση μεταδίδει το DefenceNews αλλα κι άλλα site του χώρου, και ανατρέπει τον αρχικό προγραμματισμό, που προέβλεπε την μεταστάθμευση των F-35A πρώτα στον Ειρηνικό και μετά στην Ευρώπη (η είδηση εδώ, όπως την είχαμε γράψει τον Φεβρουάριο). Τελικά όμως ο Τραμπ ανατρέπει για μια ακόμη φορά τα δεδομένα, και στέλνει τα F-35A στην Ευρώπη αυτό το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια της European Reassurance Initiative, μιας στρατηγικής που είχε ξεκινήσει προκάτοχός του Ομπάμα, με την αποστολή μαχητικών στην Γηραιά Ήπειρο. Θα θυμάστε την αποστολή F-22A και A-10C τον περασμένο χρόνο που μας είχαν χαρίσει και πλήθος φωτογραφιών, καθώς η USAFE είχε φροντίσει να διαφημίσει την παρουσία τους όσο καλύτερα γινόταν. Υπενθυμίζουμε πως η πρωτοβουλία European Reassurance Initiative είχε ξεκινήσει σαν απάντηση των ΗΠΑ στην ρωσική επιθετικότητα (μετά την κατάληψη της Κριμαίας από ρωσικά στρατεύματα και την στήριξη της Μόσχας στους αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας).
Παρακολουθούμε συνεχώς το θέμα, και θα επανέλθουμε φανταζόμαστε αρκετές φορές μέσα στις επόμενες μέρες. Μείνετε συντονισμένοι!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Αυτός ο Ντόναλτ πια, έχει βαλθεί να μας πείσει πως είναι μαλωμένος με τον Βλαδίμηρο…

ΚΩΣΤΑΣ
Guest
ΚΩΣΤΑΣ

Σε κάποια ΑΒ στη σύμμαχο Μεγάλη Βρετανία προφανώς..

Geo
Guest
Geo

Τελευταίες πληροφορίες λένε ότι έρχονται Ευρώπη και δη Ελλάδα, κατ΄απαίτηση δική μας για να τα αξιολογήσουμε. Τι, γουρούνι στο σακί θα αγοράσουμε; Και οι πληροφορίες συνεχίζουν λέγοντας ότι οι Αμερικάνοι συμφώνησαν γιατί θα εκμεταλλευτούν την επίσκεψη για γευστική δοκιμή του ελληνικού οβελία (και του κοκορετσιού πριν απαγορευτεί) στις βάσεις της ΠΑ με φόντο F35. (να και το photo-opp, αυτό κι αν είναι διαφήμιση). Καλό Πάσχα σε όλους.

Spyros
Member
Spyros

Έτσι ακριβώς. Διατίθεται και κοντοσούβλι αντί κοκορετσίου, για τους… σιχασιάρηδες.

Καλή Ανάσταση και καλά μυαλά νά ‘χουμε, όλοι [κάποια στιγμή].