Και επισήμως τα F-35I έχουν πάρει μέρος σε επιχειρήσεις!

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που έχει χρησιμοποιήσει το μαχητικό F-35 σε επιχειρήσεις, μεταδίδουν διεθνή δημοσιεύματα.

Την ανακοίνωση έκανε ο αρχηγός της Ισραηλινής Αεροπορίας Amikam Norkin μιλώντας σε διεθνές αεροπορικό συνέδριο που γίνεται στο Ισραήλ και στο οποίο παίρνουν μέρος 20 χώρες, μεταξύ αυτών η Ελλάδα και η Κύπρος.

Στην ίδια ομιλία, όπως περιγράφει το «Reuters», αναφέρθηκε ότι το F-35I έχει ήδη πετάξει σε αποστολές επιθέσεων σε δύο μέτωπα, ενώ γίνονται πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Μάλιστα επιδείχθηκε φωτογραφία με το Adir να πετά πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό.

Τα πρώτα F-35I προσγειώθηκαν στο Ισραήλ στις 12 Δεκεμβρίου 2016. Έως τώρα έχουν παραδοθεί εννέα αεροσκάφη από συνολικά 50 μαχητικά. Άλλο ένα μαχητικό θα μεταβιβαστεί ξεχωριστά από τις ΗΠΑ για χρήση ως αεροσκάφος δοκιμών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolas K
Guest
Nikolas K

Ελα μωρε, τενεκες ειναι!

chikichiki
Member
chikichiki

Άρα να αναθεωρήσουμε για το bird strike; :p

Kostas
Member
Kostas

απλα οι σχολιαστές να θυμηθούν τις ιστοσελίδες των «ειδικων» και τα σχολια ορισμένων που έκαναν ολόκληρες αναλύσεις οτι το Φ35 δεν θα ολοκληρωθεί ποτε…

Διογενης
Guest
Διογενης

Κανενα συστημα δεν λειτουργει μονο του σαν πανακεια (ουτε ειναι κοσμοφαιρες εχουν αρνητικα και θετικα) , το δηλωνουν οι ιδιοι Ισραηλινοι …. Οι Ισραηλινοί εξετάζουν την αγορά βελτιωμένων F-15I αντί της αγοράς επιπλέον F-35I Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πρόκειται να αποφασίσει μέσα σε λίγους μήνες μεταξύ της αγοράς μιας τρίτης μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-35 ή επιπλεόν βλετιωμένων F-15I, το οποίο, αν και λιγότερο προηγμένο, έχει άλλα πλεονεκτήματα. Η απόκτηση απαιτεί την έγκριση του Γενικού Επιτελείου και μιας Υπουργικής Επιτροπής. Ο επικεφαλής της IAF, πτέραρχος Amikam Norkin, φέρεται να κλίνει προς το F-15.Οι περισσότεροι αξιωματικοί της IAF, συμπεριλαμβανομένου του προηγουμένου… Read more »