EKTAKTH ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Καθήλωση όλων των F-35 ένεκα διερεύνησης ατυχήματος

18
2806

H αμερικανική Αεροπορία μέσω του Διακλαδικού Γραφείου Προγράμματος (JPO) επιβεβαίωσε ότι το σύνολο των μαχητικών αεροσκαφών F-35 καθηλώνεται  με αναστολή των πτητικών δραστηριοτήτων, είτε πρόκειται για πρόγραμμα δοκιμών των αντίστοιχων μοιρών, είτε για εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρησιακών μοιρών.

Το μέτρο αφορά όλα τα F-35 όλων των εκδόσεων τόσο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Αεροπορία, Πεζοναύτες, Ναυτικό) όσο και διεθνών πελατών. Η καθήλωση αφορά την διευρεύνηση ενός πιθανόν ελαττωματικού αγωγού καυσίμου που ενδεχομένως να οδήγησε στην συντριβή ενός F-35B πριν λίγο καιρό.

Συντριβή (η πρώτη) F-35 στις ΗΠΑ, δεύτερη απώλεια μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται για την ίδια αιτία που είχε οδηγήσει σε καθήλωση το σύνολο του στόλου των F-35A πριν λίγο διάστημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος ανάπτυξης είχε υπάρξει πολλές φορές διαταγή για τέτοια μαζική καθήλωση του συνόλου του στόλου των αεροσκαφών του τύπου, είτε μονάδων ανάπτυξης είτε επιχειρησιακών.

Το αποτέλεσμα ήταν αφενός μεν ένα εξαιρετικό μητρώο ασφάλειας πτήσεων με μόλις μία απώλεια σε συντριβή (δυο συνολικά) μετά από δέκα χρόνια και 150.000 ώρες πτήσεων, αλλά και δυσανάλογες χρονικές καθυστερήσεις, αφού το πρόγραμμα δοκιμών έπρεπε να σταματήσει μέχρι νεοτέρας.

Καθήλωση των F-35B της VMFA-211 λόγω ALIS

Θα είναι αξιοσημείωτο αν η καθήλωση αυτή ληφθεί υπ’ όψιν και επιβληθεί κι εφαρμοστεί και στα F-35I του Ισραήλ. Κανονικά δεν θα έπρεπε να αποτελούν εξαίρεση.

Όμως σε καιρό πολέμου κι εν όψει πραγματικών επιχειρήσεων, τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας δεν τηρούνται πάντα κι αν ένα αεροσκάφος πρέπει να πάει να πολεμήσει, θα πάει έστω και με περιορισμούς κι επιφύλαξη.

Notify of
Dimitris L.
Guest
Dimitris L.
Offline

Μεγάλη τύχη που γλυτώσαμε από αυτό το πρόγραμμα τελικά!

x-m
Guest
x-m
Offline

Το ότι δεν έχουμε λεφτά είναι τύχη; Μεταξύ άλλων , Ολλανδοί, Ιταλοί, Κορεάτες , Ιάπωνες που το αγοράζουν κάνουν λάθος;

Nidikos
Guest
Nidikos
Offline

Ετοιμάζονται για επιθεώρηση, και τα κατέβασαν για το σφουγγάρισμα.

Πέρα απ’ την πλάκα, αυτά είναι φυσιολογικά. Εδώ ανακαλούν αυτοκίνητα κατά καιρούς, δε θα βγάζει μικροπροβλήματα κάτι τόσο σύνθετο όπως ο Κουβ..το f-35!

ΔΙΚΑΙΟΣ Γ
Guest

Αγωγός καυσίμου ελλατωματικός; Και το πιστέψαμε; Λοιπόν ας είμαστε σοβαροί γιατί ψύχομαι το καύσιμο του αεροσκάφους για να ψύχεται το ραντάρ; Ή για να ψύχεται η RAM; Ή αυτά που γράφω για τα ηλεκτρικά φορτία που ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένεις έχεις το πρόβλημα υποξίας, διαρροής καυσίμου ή λάθος σηματοδοσία ότι έχεις διαρροή και άλλα προβλήματα. Δεν συμπεριφέρεται το αεροσκάφος όπως τα υπόλοιπα αλλά υπάρχει μια ειδική αναλογία εν σχέση με τα ηλεκτρομαγνητικά φορτία- τιμές που δέχεται και αποβάλει το αεροσκάφος. Όσο περισσότερο δέχεται τόσο επηρεάζετε για αυτό θα πετάει ψηλά κλπ. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνω πράγματα που τα… Read more »

Αλέξανδρος
Guest
Αλέξανδρος
Offline

Δεν κατάλαβα τίποτα

Stamatis Rapanakis
Guest
Stamatis Rapanakis
Offline
Kostas
Guest
Kostas
Offline

Ούτε αυτός που το έγραψε το κατάλαβε, αλλά το ψάχνεις τώρα.

Fingolfin
Guest
Fingolfin
Offline

Ανάλογα τί Ram θα βάλεις. Θα πρέπει να βάλεις ανοξείδωτη ώστε το σημείο τηξης και ψύξης να απέχουν τουλάχιστον 30 βαθμούς φαρενάιτ και να αντέχουν στην αλλοίωση της κοσμικής ακτινοβολίας, διαφορετικά θα γίνει αντιληπτό στα αντίπαλα 2d ραντάρ στα 150 μίλια λόγω εσωτερικής έκρηξης των quark τους. Τροοολλ.. Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη.. Χαχαχχα.. smile

nkary
Guest
nkary
Offline

Με τη συμμετρία του Lorentz, επιπλέον δομές μπαίνουν στο παιχνίδι. Προσδιορίζονται από το σύνολο των κώνων φωτός. Οι κώνοι φωτός ορίζουν ένα causal structure: για κάθε ενδεχόμενο A, υπάρχει ένα σύνολο ενδεχομένων τα οποία μπορούν είτε να επηρεάσουν είτε να επηρεαστούν από το Α μέσω σημάτων είτε αλληλεπιδράσεων τα οποία δε χρειάζεται να ταξιδέψουν με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός και ένα σύνολο ενδεχομένων για τα οποία μια τέτοια επίδραση είναι αδύνατη. Τα σύνολα αυτά είναι ανεξάρτητα από τον παρατηρητή. Σε συνδυασμό με το ίχνος στον 4-διάστατο χωροχρόνο της ελεύθερης πτώσης σωματιδίων, οι κώνοι φωτός μπορούν να χρησιμοποιηθούν για… Read more »

Παλιουρας
Guest
Παλιουρας
Offline

Κατσικοποδαρος ο υπουργαρας μας…την ημερα που πατησε το ποδι του εκει, καθηλωνεται το #1 προιον τους

Γιαννης Μ.
Guest
Γιαννης Μ.
Offline

Kάνει ό,τι μπορεί για να ρίξει το κόστος του ανά μονάδα razz

Chris
Guest
Chris
Offline

Concurrency…

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis
Offline

Χμμμ έτσι είναι και θα έπρεπε να είναι η αντικειμενική πληροφόρηση.

Φυσικά αν ήταν άλλης χώρας κάποιος αρθρογράφος θα έλεγε πέφτει το ένα, πέφτει το άλλο, καθηλώνονται όλα μαζί παρά το ότι έκλεισαν 10ετία και βάλε, και όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος για το Fail 35 “ευτυχώς που επιπλέει”.

Φυσικά αστειεύομαι και αν πάρουμε, αυτό βλέπω να παίρνουμε, αλλά καμιά φορά όταν βλέπω αντικειμενικά αρθρα για τα κάζα της μιας πλευράς, θυμάμαι τον τόνο των άρθρων για τα κάζα της άλλης…

lexandreas
Guest
lexandreas
Offline

@ agnostosependytis. Πάψε πια να χτυπάς τις ανοιχτές τις πόρτες και να πηδάς την λογική!!!

ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ
Guest
ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ
Offline

Το όποιος κατάλαβε κατάλαβε δεν είναι σωστή έκφραση!
Υπάρχουν-υπήρχαν δεκάδες προβλήματα στο αεροσκάφος και δεν έχουν λυθεί ακόμα όλα αυτό είναι και το ζητούμενο.

Nikodimos Pavlidis σωστά αναφέρεσαι δυστυχώς όμως αφού δεν καταφέραμε ακόμα να ξεπεράσουμε και να αποβάλουμε της κομματικές μας αντιλήψεις -προτιμήσεις ούτε και της οπαδικές προτιμήσεις και να της αφήσουμε έξω από τα σχόλια.

Μα δεν θα γίνει αυτό γιατί δεν θα βάλουμε μυαλό και δεν θα αλλάξουμε σαν χώρα.

revipm
Guest
revipm
Offline

Ε ρε και να ανακοινωθεί ότι οι συγκεκριμένοι αγωγοί καυσίμου φτιάχνονται στην τουρκία…

ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ
Guest
ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ
Offline

Fingolfin ψάξε βρες διάβασε και μην κάνεις σχόλια του τύπου: πάω να γράψω για να περάσω την ώρα μου και να γελάσω κλπ.
Δυστυχώς δεν θα αλλάξει η χώρα έτσι γιατί;

Γιατί δεν βλέπουμε ούτε τι έχουν φτιάξει στην πολεμική τους βιομηχανία οι κουτοί Τούρκοι και δεν μας ενδιέφερε ποτέ να κάνουμε κάτι για αυτήν την χώρα.

Σπάστε πλάκα όσο θέλετε οι άλλοι όμως οι προ αιώνιοι εχθροί Τούρκοι τα κατάφεραν γιατί;
Γιατί δεν έκαναν αυτά του τύπου τα σχόλια, δεν έχετε δει με πόση υπερηφάνεια απαντούν για την πολεμική τους βιομηχανία;