25.1 C
Athens
Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
- Advertisement -

Αντικαθιστώντας τα F-4E της 117 ΠΜ. F-35A, νέα F-16V ή Rafale;

- Advertisement -

F-4E Phantom II. Αεροπλάνο θρύλος, μια ιστορία από μόνο του. Η δράση του, θα μπορούσε να είχε γεμίσει όχι μια, αλλά πολλές εγκυκλοπαίδειες. Αξίζει μια δική του phantompedia, καθώς το αγαπημένο Φάντασμα δεν είναι ούτε αεροπλάνο πλέον, ούτε μηχανολογική κατασκευή, ούτε καν έργο τέχνης, ούτε ζωντανή ιστορία. Για όλους εμάς, τους «παλιούς» της ΠΤΗΣΗΣ, το Phantom είναι Ιδέα, αν όχι Ιδεολογία. Δεν χρειάζεσαι να ακολουθείς κάποια Ομάδα ή Κόμμα, μπορεί κάποιος να δηλώνει φανατικός των Phantom.

«ΗΝΙΟΧΟΣ 2019» Οι πρώτες εικόνες με ιταλικά F-35A από την 117ΠΜ και οι «ιδιαιτερότητες» τους

H «Ομάδα» του Φαντάσματος, ήταν πάντα στη μεριά των νικητών. Το Phantom έχει πάρει όχι απλά τα πρωταθλήματα, και εκλογικές αναμετρήσεις, έχει πάρει ΟΛΑ τα πρωταθλήματα. Και εδώ στην Ελλάδα, που μας αρέσει να «χωριζόμαστε», το Phantom μας ενώνει, για την αγάπη που του έχουμε όλοι. Αν υπάρχει κάποιος που διαφωνεί, ας το γράψει στα σχόλια, κι αν έχει την ευγενή καλοσύνη να μας δώσει ακριβείς συντεταγμένες. Η GBU-24 μπορεί να προκαλέσει παράπλευρα θύματα, καλό είναι να μην έχει άλλους τριγύρω του…

135ΣΜ: Όταν τα Phantom της 339Μ εκτελούσαν Readiness

Βέβαια, ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν μπορεί το Phantom να υπηρετεί για πάντα. Αν και φανταζόμαστε πως αν υπήρχαν αρκετά ανταλλακτικά θα πετούσε μαζί με το NNC-1701 όταν αυτό θα απογειωνόταν για πρώτη φορά, μάλλον το Phantom δεν θα καταφέρει να παραμείνει στον αέρα. Ίσως βέβαια τα ιρανικά αεροσκάφη να συνεχίσουν να πετούν για όσο το θεοκρατικό καθεστώς βάζει την ανάγκη της εξαγωγής της ισλαμικής επανάστασης πάνω από τους ίδιους τους Ιρανούς.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Αιγαίο είναι το τελευταίο μέρος που δυο Φαντάσματα με διαφορετικά εθνόσημα έρχονται αντιμέτωπα. Τα τουρκικά Phantom, χάρη στο μέγα φιλέλληνα και ευεργέτη μας Ταγίπ, θα συνεχίσουν να πετούν μέχρι νεοτέρας. Άλλωστε, η Τουρκία δεν έχει και πολλές επιλογές. Ή θα επιλέξει κάποιο κινεζικό ή ρωσικό μαχητικό, ή θα ρίξει τους S-400 στο Βόσπορο. Μάλλον το πρώτο θα γίνει.

Συγχώνευση Πολεμικών Μοιρών 338Μ και 339Μ – Αναστολή λειτουργίας της 339Μ

Βέβαια τα τουρκικά μαχητικά είναι εκσυγχρονισμένα, με έμφαση στις αποστολές κρούσης. Η ισραηλινή υποστήριξη για τα ραντάρ και άλλα κρίσιμα υποσυστήματα έχει διακοπεί, αλλά υπολογίζουμε πως πλέον τα τουρκικά αεροσκάφη φέρουν πολλά τουρκικά ηλεκτρονικά υποσυστήματα. Αυτό βέβαια δεν τα κάνει νεότερα, απλά περισσότερο συντηρίσιμα. Θεωρούμε πως οι Ισραηλινοί έχουν σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια να υποστηρίζουν τα τουρκικά Phantom. Λογικά, τα τελευταία θα έπρεπε να αποσύρονται μεγαλοπρεπώς μετά την παράδοση των τουρκικών F-35A. Ας είναι καλά ο μέγας Σουλτάνος, και φανατικός φίλος της ΠΑ… Ξέρετε για ποιον λέμε.

66 Χρόνια συμπληρώνει η 338 Μοίρα «ΆΡΗΣ»

Πέρα από την πλακίτσα στους Τούρκους, η ελληνική πλευρά είναι επιεικώς απαράδεκτη στο θέμα της αντικατάστασης των F-4E. Τα ελληνικά αεροσκάφη, εκσυγχρονισμένα με το κορυφαίο για την εποχή του, αλλά και σήμερα, ραντάρ AN/APG-65 του F/A-18C, μπορεί να εκτελέσει αποστολές ανάλογες με αυτές που σήμερα καλούνται να εκτελέσουν τα αμερικανικά F-15E. Ελλείψει ενός καθαρόαιμου Interdiction Strike μαχητικού, όπως το F-15E, τα ελληνικά F-4E οπλισμένα με πυραύλους ΑΙΜ-120Β θα κρατούσαν τα εχθρικά μαχητικά μακρυά, ενώ με έξυπνα όπλα, αλλά και λύσεις όπως το AFDS αλλά και τα ατρακτίδια σκόπευσης Litening, θα χτυπούσαν στόχους υψηλής αξίας. Και άμα λάχει, τα φορτώνουμε και με 18 Mk82 για κάθε «χρήση».

CF-8 BLK 3Fi WDA 321 GBU-31v2 25K/0.9m. Piloted by Maj Corey “Rufus” Florendo over China Lake Weapon Impact Range. Ridgecrest, CA

Τα αεροσκάφη, είναι παλιά μόνο σαν σχεδίαση, στα ηλεκτρονικά τους είναι αρκετά ψηλά. Αλλά μπορεί το εξαιρετικό AN/APS-120 να έδωσε τη θέση του στο 65άρι, μπορεί το IFF να άλλαξε, μπορεί ο ΑΙΜ-7 να αντικαταστάθηκε με τον ΑΙΜ-120, αλλά το σύστημα των υδραυλικών έχει παραμείνει το ίδιο. Το σύστημα των φρενών, το ίδιο. Οι κινητήρες, είναι πάλι οι ίδιοι. Αφήνουμε στην άκρη παραλείψεις στο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, και μένουμε στο γεγονός ότι τα ελληνικά Φαντάσματα είναι πλέον σχεδόν 45 ετών. Το ίδιο και τα βασικά τους υποσυστήματα.

F-35 Vs Rafale: “Κατέβασμα” κινητήρα σε 36 και 3 ώρες αντίστοιχα!

Πολλοί εξεπλάγησαν όταν η ΠΑ (η ΠΑ, όχι κανείς άλλος) επέλεξε να αντικαταστήσει πρώτα τα νεότερα Mirage 2000EGM πριν τα F-4E Phantom. Η επιλογή των Rafale ήταν η λογική επιλογή για μια αεροπορία που έχει εδώ και 45 χρόνια γαλλικά μαχητικά. Αλλά όσο κι αν δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν, τα F-4E, είναι ικανότερα από τα Mirage 2000EGM. Η απουσία βλημάτων BVR, κάποιου αξιόπιστου ραντάρ, το ανεπαρκές IFF, λογικό ήταν να οδηγούσε τα παλιά Δίλιτρα στη σύνταξη. Τα εκσυγχρονισμένα και σίγουρα ικανότερα F-4E AUP, έχουν περισσότερα χρόνια, αλλά και περισσότερες ικανότητες.

‘Bunker Buster’ για το Rafale: H «βαριά» έκδοση του έξυπνου όπλου ΑΑSM

Με πολύ πόνο λοιπόν, πρέπει να παραδεχτούμε πως τα αεροσκάφη πρέπει να αντικατασταθούν. Η Τουρκία, από το 2003 περίπου είδε σαν αντικαταστάτη τους το F-35A. Εμείς, από τη μεριά μας, έχουμε φτάσει στο 2021 και απλά έχουμε αυτούς τους περίεργους στην ΠΤΗΣΗ κάθε Παρασκευή να δημοσιεύουν μια Phantom Phriday Photo. Τα ελληνικά Phantom, δεν θα αντικατασταθούν; Ποιος θα αναλάβει το ρόλο της 117 ΠΜ; Θυμίζουμε πως η 117 έχει πλέον μόνο μια πολεμική Μοίρα, καθώς η καθήλωση αρκετών μαχητικών λόγω παλαιότητας, δεν επέτρεπε τη διατήρηση δυο Μοιρών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Μια ΠΑ με 40 Rafale, 123 F-16V και 24 Mirage 2000-Mk2, πλήρως οπλισμένα και με FOS, ΧΩΡΙΣ F-35;

Λογικά, μια χώρα όπως ‘μείς που ξέρουμε πολύ καλά το μέχρι πότε μπορεί να υπηρετεί ένα μαχητικό, θα έπρεπε να είχαμε κινηθεί, εδώ και χρόνια, για το θέμα της αντικατάστασης των γηρασμένων μαχητικών μας. Βλέπουμε εδώ και χρόνια τα Φαντάσματα να εξαντλούν τις ώρες πτήσης τους, τη συντήρησή τους να γίνεται όλο και πιο δύσκολη, αλλά ουδεμία κίνηση προς αντικαταστασή τους. Τι θα κάνουμε με τα τελευταία μας F-4E της ΠΑ; Εντάξει, μπορούμε να τα κρατήσουμε στον αέρα αλά Ιράν, απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με τα αεροσκάφη αυτά υπηρετούν πολύτιμοι πιλότοι μας, που αξίζουν το καλύτερο.

Η νέα «Πτήση» 04, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Υπάρχει επίσης η λύση της απόσυρσης και του «κλεισίματος» της 117. Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, που θα άφηνε ένα ακόμη μεγαλύτερο κενό στις δυνατότητες της ΠΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνεπώς, πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει μια συμπληρωματική παραγγελία αεροσκαφών, ΝΕΩΝ αεροσκαφών (νέων με την έννοια των επιπλέον, μπορούν να είναι και μεταχειρισμένα από το εξωτερικό). Αυτά πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστο 24, και μπορούν να φτάσουν τα 36 ως 40, έτσι ώστε να επαναδραστηριοποιηθούν και οι δυο Μοίρες της ΠΜ.

Boeing προς USN: Τα μαχητικά 4,5 γενιάς είναι καλύτερη λύση από τα stealth. Ισχύει και για την Ελλάδα;

Πριν πάμε παρακάτω, και χωρίς περιστροφές, αν μας ρωτούσατε απευθείας, χωρίς να κοιτάξουμε ομοιοτυπίες ή κάτι άλλο, θεωρούμε πως ένα McDonel Douglas αντικαθίσταται με ένα άλλα McDonell. Δηλαδή, αν δεν έχουμε τα χρήματα για 36 F-15EX (που δεν τα έχουμε), θα θέλαμε 24 F/A-18E/F BlockIII, και 12 EF-18G Growler. Φυσικά, αυτά είναι όνειρα θερινής νυχτός, και το τρένο του F/A-18 έφυγε το 1985, και το τραίνο για το F-15H το 1999 (και ευτυχώς δηλαδή).

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Κατάληψη στα γραφεία της ΠΤΗΣΗΣ από συντάκτες που δεν θέλουν την αγορά των Rafale (αλλά είναι οπαδοί των F-35)

Έτσι, οι επιλογές είναι λίγες. Ή θα πάρουμε το Ιερό Δισκοπότηρο της Δύσης, το F-35A, ή θα αυξήσουμε τους αριθμούς των Rafale, βάζοντας μια παραγγελία για 24 διθέσια που θα τα δούμε πλέον πάνω από Ιόνιο κατά κύριο λόγο. Κάπου εδώ να πούμε πως για τις αποστολές της 117 θεωρούμε ιδανικά τα διθέσια μαχητικά, μια τακτική που ενστερνίζεται η USAF, η IAF αλλά ΚΑΙ η AdlAelE. Σε αποστολές κρούσης, οι δυο χειριστές αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας σημαντικά. Κάτι που το ξέρει και η ΠΑ, αν δούμε τις αναλογίες των μονοθέσιων με τα missionised διθέσια F-16D.

Συζήτηση ThinkOutOfTheBox: Μήπως να ξεχάσουμε το F-35Α/Β, και να δούμε σοβαρά το F-15EX;

Μιλώντας για missionised F-16D, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και το Ισραήλ. Τα F-16I Sufa είναι από τα καλύτερα του είδους τους. Και έτσι, με αυτό στο μυαλό μας, αλλά και το γεγονός ότι η ΠΑ θα βάλει σε υπηρεσία 84 μαχητικά F-16V, μήπως αξίζει να προσθέσουμε άλλα 36, νέας κατασκευής, F-16V missionised; Θα μπορούσαν να είναι αυτά οι αντικαταστάτες των αεροσκαφών που όλοι μας αγαπήσαμε;

ΘΕΜΑ: Rafale vs F-35. Μια αιρετική επιλογή για την ΠΑ;

Τα F-35A είναι ένα εξαιρετικό αεροσκάφος, και έχουμε γράψει πολλές φορές την άποψή μας για τον τύπο. Συνεχίζουμε να θεωρούμε σαν ιδανική έκδοση για την Ελλάδα το F-35B. Έτσι, με την εγκυρότητα της 117 στο Ιόνιο, θα λέγαμε πως είναι το ιδανικό μέρος για την φιλοξενία δυο Μοιρών από F-35B. Τα τελευταία φυσικά και δεν θα εκτελούν readiness στο Αιγαίο, και θα έχουν τις αποστολές που έχουν σήμερα τα F-4E. Απλά, τα αεροσκάφη θα έχουν και άλλες δυνατότητες, όπως αποπροσγείωσης σε σημεία των νησιών του Αιγαίου, για ανεφοδιασμό και επανεξοπλισμό.

Τα ελληνικά F-16V θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική κρούση και παρεμβολή σε Α/Α πυραύλους με το ραντάρ APG-83 SABR, όπως τα F-35!

Ταυτόχρονα, θα μπορούν να κάνουν και αποπροσνηώσεις, σε υπάρχοντα ή μελλοντικά πλοία του ΠΝ. Η εκπαίδευση που θα γίνεται στο Ιόνιο, μακρυά από τα αδιάκριτα τουρκικά μάτια και ραντάρ, θα είναι πάντα το «κρυφό μας χαρτί». Φυσικά η ΠΑ έχει δείξει την προτίμησή της για το μοντέλο -Α, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κι αυτό θεωρείται το μοναδικό αεροσκάφος 5ης γενιάς της Δύσης σήμερα. Πάντως πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη πως τα αεροσκάφη αυτά έχουν υψηλό κόστος χρήσης και συντήρησης, καθώς και μεγάλο κόστος υποδομών. Συνεπώς, μια παραγγελία 24 αεροσκαφών, εκτός του ότι θα προσέθετε έναν ακόμη τύπο στην ΠΑ, θα άξιζε αν συνδυάζαμε με μια επιπλέον για τουλάχιστον 20 αεροσκάφη που θα αντικαθιστούσαν και τα πρώιμα F-16C/D Block 30.

Το ξέρατε ότι οι καλωδιώσεις ΟΛΩΝ των Dassault Rafale είναι Made in Greece; Κι όχι μόνο…

H άλλη επιλογή θα ήταν η αγορά 24 με 36 Rafale, που θα έκαναν την 117 μια από τις πλέον ισχυρές Πτέρυγες Μάχης της ΠΑ, ένα δυναμικό asset, μια εφεδρεία πανίσχυρη. Το θέμα είναι πως η ΠΑ μάλλον θα προχωρήσει σε παραγγελία άλλων 24 Rafale εντός φανταζόμαστε 5ετίας, για την αντικατάσταση των Mirage 2000-5Mk2, προκειμένου να γίνει η Τανάγρα μια all Rafale Πτέρυγα. Βέβαια, η δημιουργία μιας ακόμη «γαλλικής» Πτέρυγας ίσως είναι too much για την ΠΑ, και δεν θα είχε πολλά οφέλη από επιχειρησιακής άποψης. Θεωρούμε πως τα Rafale σε ελληνική υπηρεσία κάποια στιγμή θα φτάσουν κι αυτά τα τουλάχιστον 50, όσα δηλαδή κάποια στιγμή έφτασαν τα Μ2000. Αλλά θα είναι όλα στην Τανάγρα, σε 2 ή 3 Μοίρες.

ΑΠΟΨΗ: Αγορά F-35B, καινούργια F-16V, και επένδυση στα F-16C/D Block 30 και 50 το μέλλον της ΠΑ

Τι θα γίνει λοιπόν στην 117; Μάλλον θα πρέπει να φτάσουμε κι εδώ στο ίδιο συμπέρασμα που είχαμε φτάσει και μερικά χρόνια πριν σε αντίστοιχο άρθρο. Η βελτίωση επιλογή θα είναι η αγορά επιπλέον μαχητικών F-16V νέας κατασκευής. Η ΠΑ έχει δει πολύ μακρυά με την απόφαση να μετατρέψει τα 84 F-16V. Αποκτά έτσι έναν πανίσχυρο κόσμο αεροσκαφών, το τελευταίο μονοκινητήριο μαχητικό της Δύσης που δεν είναι 5ης γενιάς (εντάξει, υπάρχει και το Gripen, αλλά δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για την απόκτησή του).

Αντίθετα, η αγορά 36 νέων F-16V, όλων διθέσιων, θα δημιουργούσε δυο Μοίρες μαχητικών, με εκπληκτικές δυνατότητες, αλλά χαμηλό κόστος κτήσης, και πολύ χαμηλότερο χρήσης και συντήρησης. Η ΠΑ είναι ήδη εξοικειωμένη με τα 16άρια, έχει αρκετό εκπαιδευμένο προσωπικό, σχολεία συντηρητών, χειριστές κοκ. Αντί λοιπόν για 24 F-35A, θα μπορούσε να αγοράσει 36 F-16V, 2 ή 3 σύγχρονα αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού όπως τα Α330 MMRT ή τα KC-46A Pegasus. Έτσι η ΠΑ θα μπορούσε να αποκτήσει πραγματική δυνατότητα παρουσίας στην Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να υπηρετούν είτε στην Πελοπόννησο (116 ή 117), είτε στη Σούδα (115) είτε στην Ελευσίνα (112).

Ακόμη και με την αγορά των τάνκερ, πάλι το κόστος θα ήταν αρκετά μικρότερο από ότι η αγορά σημαντικά μικρότερου αριθμού F-35A, ενώ τα κόστη σε βάθος χρόνου υποπολλαπλάσια. Φυσικά, όλα όσα γράφουμε παραπάνω είναι υποθέσεις εργασίας, που συζητάμε μαζί με τους αγαπητούς μας αναγνώστες. Η ΠΑ προφανώς ετοιμάζεται σιωπηλά για την αντικατάσταση των F-4E AUP, αλλά προφανώς περιμένει πρώτα να τελειώσει το ΠΝ με το ναυπηγικό του πρόγραμμα και μετά να αρχίσει πάλι τις κινήσεις της. Εδώ θα είμαστε και θα τα συζητάμε!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

186 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
186 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vassilis13

Διαφωνώ ξεκαθαρα!

Ο κύριος Παναγιωτόπουλος ειπε πως έως το 25 θα αποκτησουμε 40 μαχητικά αεροσκάφη.
18 ειναι τα Ραφαλε Φ3 οπότε κραταμε τον αριθμό 22.

Το φ16V ειναι σαφώς κατώτερο σε σύγκριση με Ραφαλε κ Φ35.

Αν παμε για Μπελχ@ρρα (μακαρι) τοτες σίγουρα θα πάρουμε φ35….αν παμε δυστηχως για τις μμσψ τοτες θα πάρουμε αλλα 22 ραφαλε.
Σφάλμα θα ειναι να ανταλλάξουμε τα μιραζ2000-5 με ραφαλε σε τετοια περίπτωση, ιδανικα τα μιραζ πρέπει να πανε στο μέρος των θρυλικών Φ4, ώστε η Τανάγρα να αποτελείται μοναχα απο ΡΑΦΑΛΕ.

Ιδανικο σενάριο βεβαια ειναι να παμε επιτέλους για 22φ35 κ ετσι να μπούμε στην πεμπτη γενια, κ επισης να καταληξουμε στην Ευρώπη οτι αφορά φρεγατες.

Vk77

Αγορά 2ης μοίρας Ραφαλ είναι αυτονόητη επιλογή,αλλά δεν νομίζω να πάει κάπου αλλού από την Τανάγρα.
Τα φάντομ,εκτός και αν μας πιέσει η αγορά κάποιου νέου μαχητικού από την Τουρκία ,το πιθανότερο είναι να αποσυρθούν χωρίς αντικαταστάτη.

geo79

Η λυση ειναι μονοδρομος και ακουει στο F-16 μιξη νεων και μεταχειρισμενων απο τις ΗΠΑ για να βγαινουν οι αριθμοι,πολλα θα θελαμε παιδια αλλα λεφτα δεν υπαρχουν….

DimitrisP

Τα F35, όσο stealth και αν είναι, ακόμα αντιμετωπίζουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό προβλημάτων, τα κόστη είναι εκτός ελέγχου και οι διαθεσιμότητες τους είναι στον πάτο. Επιπλεον, το τι θα κάνει η usaf με τις επιπλέον παραγγελίες F35 είναι ανοιχτό. Άφου δεν τα παραγγείλαμε από την αρχή για να τα παραλαμβάνουμε τώρα, δε βρίσκω λόγο να τρέξουμε να τα παραγγείλουμε αυτή τη στιγμή.

recce

Νομίζω ότι η χρυσή τομή μεταξύ οικονομίας και επιχειρησιακών δυνατοτήτων είναι να μας βρει το 2035 με δύο ή τρεις πλήρεις μοίρες rafale f4 και τα f16v συν τα b50++, έχοντας αποσύρει τα f4, τα 2000-5 και τα b30. Βασική προϋπόθεση σε αυτό το σενάριο, είναι να μπούμε από τώρα σε project μαχητικού 6 gen, έτσι ώστε στα μέσα της επόμενης δεκαετίας η 117 να αρχίσει να γεμίζει με FCAS(?) σιγά σιγά. Φυσικά 3-4 υπτάμενα τάνκερ όπως λέει και το άρθρο θα είναι πάντα καλοδεχούμενα όποτε δεήσουμε βεβαίως…

flatspin

ΑΝ με την κρουση πλέον εννοουμε να βαραμε stand off οπλα, αυτο το κάνει και ενα M346FA για κλασμα κόστους.

Σε καθε αλλη περίπτωση, αν πρεπει να αντικατασταθουν με κατι ικανότερο, το μονο ρεαλιστικο σεναριο που μπορω να φανταστώ ειναι μεταχειρισμένα F16 απο ΗΠΑ.

NNNN

Για τι είναι to much μια δεύτερη γαλλική βάση; δεν σημαίνει δα και το τέλος του κόσμου! Αλλά οκ! Αν είναι να ΠΑΜΕ σε αμερικανικό η ορθολογικότερη πρόταση οντος είναι τα F16V !!!Aλλα επιτέλους εξοπλισμένα με πολυ κρούσης ποτε σύγχρονες βόμβες ASSM HUMMER η SPICE !!!!

Epidauriotis

Πτήση, να κάνω μια αφελή-αστεία ερώτηση (και συγγνώμη εκ των προτέρων, είμαι άσχετος με το αντικέιμενο και ρωτάω για να μάθω) να μου πείτε τη γνώμη σας. Θα μπρούσε ποτέ τα προς απόσυρση F4-Phantom να υποστούν δομική συντήρηση και με κάποια ελληνική (ή και μη) πατεντιά και με ΛΟΓΙΚΟ κόστος να μετατραπούν σε κάποιου είδους εκπαιδευτικό για το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο της Καλαμάτας;;;; Γίνεται-δε γίνεται από τεχνικής απόψεως, συμφέρει-δε συμφέρει από οικονομικής/ελληνικής βιομηχανικής απόψεως, αξίζεί-δεν αξίζει από επιχειρησιακής απόψεως, βοηθάει-δε βοηθάει από διπλωματικής απόψεως:;;; (Όχι τίποτ’ άλλο, μπας και αποφύγουμε την απόσυρσή τους και σας σώσουμε έσας όλους εκεί στην Πτήση από την αυτοκτονία λόγω βαθιάς κατάθλιψης, και αν αυτοκτονήσετε δεν θα έχουμε και εμέις τι να διαβάζουμε χωρίς Πτήση)

Animades

όπιο και αν είναι το επόμενο μαχητικό της Π.Α. χρειαζόμαστε έναν πραγματικό πολλαπλασιαστή Ισχύος που είναι τα αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού ,είτε νέα (Α330 MMRT , KC-46A ) είτε μετατροπή πολιτικών αεροσκαφών που λόγο πανδημίας έχουν πολύ μικρό κόστος αγοράς…

Gatekeeper

Ας δεχθούμε ότι θα έχουμε λεφτά να πάρουμε 20 Rafale, η 36 F16V (το εύχομαι και το ελπίζω). Γιατί να μην πάρουμε 12 η 20 ανάλογα, και να αναπτύξουμε και να αγοράσουμε ελληνικά UAV συμπαραγωγή με Ισραήλ/ΗΠΑ/Ευρώπη. Δεν θα εξουθενωνονται οι πιλότοι, οικονομικά ωφέλη σημαντικά, και πολλές δυνατότητες για το μέλλον!

Aris

Επιτέλους να τελειώνουμε με τα παλιό φαντομ, σπατάλη πόρων και προσωπικού!!!
Για μένα πάρτε 16αρια όπως το λέτε αλλά και 2 μοίρες Ραφαλ διθέσια δεν θα με χάλαγε καθόλου απλά.
Βάση στο Καστέλι όμως…

S244

Γνώμη μου σε 5-10 χρόνια μόνο Rafale και F-16V και τα Μ-2000-5 πούλημα αν γίνεται ή “απόσυρση”. 2 τύποι μαχητικών είναι ιδανικό από κάθε άποψη και βεβαίως συμφωνώ για αεροσκάφη ανεφοδιασμού εν πτήση.

Panakas

Ο ιδανικός αντικαταστάτης του Phantom F-4E είναι το Rafale F-4 😁😁
Κορυφαία avionics, προηγμένα όπλα, ικανή αυτονομία, μεγάλο οπλικό φορτίο, διμελές πλήρωμα, στην έκδοση F-4 είναι ιδανικός αντικαταστάτης. Το F-35 έχει ακόμη πολλά προβλήματα να λύσει, το F-16V είναι ικανότατο αλλά προτιμώ το Rafale. Αν βρούμε μερικά ακόμα -5 ή -9 προς συμπλήρωση μιας ακόμη Μοίρας, είμαστε εντάξει για τον δυνητικό αντίπαλο.

Gkalk

Τα rafale θα πρεπει να αυξηθουν οχι για να αντικαταστησουν τα f4 αλλα τα mirage 2000. Τωρα για το μαχητικο που θα αντικαταστησει τα f4 η λογικη λεει πως για ενα δικινητιριο θα πρεπει να ερθει ενα νεο δικινητιριο μαχητικο και πιθανοτητα αμερικανικο. Αυτο ερχεται σε συγκρουση με την φετινη επιλογη της ΠΑ να επιλεξει το δικινητιριο rafale. Πως η ΠΑ θα μπορουσε να συντηρησει 84 f16 και δυο μοιρες απο καθενα rafale και f15 ή f18 ; Αρα ο κληρος πεφτει στο f16 και στο f35. Και ρωταω: αν τα f35 ειναι μια πολυτελεια με πολλα οικονομικα ρισκα για την RAF για την Ελλαδα τι ειναι; Ολοι οι βρετανοι τραβανε τα μαλλια τους με το προγραμμα των f35!!! Το f16V ειναι κομμενο και ραμμενο για την Ελλαδα μας και μονο με αυτο θα καταφερουμε να κρατησουμε τις μοναδες σε εναν τιμιο αριθμο.

Tjololo

Πείτε με ιερόσυλο…..αλλά το F4 Phantom σαν αεροδυναμική και εμφάνιση…..δεν μου αρέσει….:))

Κατά τ΄άλλα…..δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοραστουν ξανά F-16…..το Rafale μπορεί κάλιστα να γίνει το κύριο μαχητικό της ΠΑ τα επόμενα 20 χρόνια…..μέχρι να μπούμε σε πρόγραμμα μαχητικού 6ης γεννιάς

airman

Ο ισλαμιστης φοβαται μονο μπαμπουλα (φαντομ2)

NGAD.jpg
CEF

Νομίζω ότι επιλέξαμε το Rafale ως βαρύ (δικινητήριο) μαχητικό πολλαπλών ρόλων για την αντικατάσταση του Phantom. Απλά χρειαζόμαστε άλλη μια μοίρα γιατί 18, εκ των οποίων 13-14 σε διαθεσιμότητα, είναι επιεικώς απαράδεκτη επένδυση – οικονομικά και επιχειρησιακά. Άλλο δικινητήριο μαχητικό δε μας παίρνει.

Το Μ2000 πρέπει να φύγει γιατί το αφήσαμε χωρίς ΕΜΖ και είναι περιορισμένης επιβιωσιμότητας, με σύστημα αυτοπροστασίας του 80 και όλους αυτούς τους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας που υπάρχουν πλέον. Και φέρει Scalp και Exocet με αυτή την επιβιωσιμότητα… Το 2000-5 δε μπορεί να φύγει γιατί με πόσα θα μείνουμε; Προηγείται εξάλλου το F16 block 30 για απόσυρση.

Να δούμε αν βρούμε Μ2000-9 ή Block 50 (έχουμε απάρτια 52+) από ΗΑΕ ή Γαλλική Αεροπορία για να αντικαταστήσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο τα Μ2000 και το block 30, ώστε να πάμε την επόμενη δεκαετία στο F35.

Delkomo

Δώστε στη LM ό,τι θέλει. F-16, F-35, F-1, WRC, αρκεί να πάρει τις MMSC και μα μας αφήσει να πάρουμε ενα κανονικό πλοίο.

Dimitris

Η επιλογή F-16V είναι η οικονομικότερη. Η επιλογή F-35 είναι βέλτιστη επιχειρησιακά. Το πρώτο θα είναι μια ικανή ενίσχυση των υπαρχουσών δυνατοτήτων με σημαντικά μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης. Το δεύτερο αποτελεί μια ικανότατη πλατφόρμα για αποστολές SEAD/DEAD. Και το δεύτερο πρέπει να μας απασχολήσει. Ειδικά στην περίπτωση που οι S-400 συμπληρωθούν με συστήματα μεσαίας/ μικρής εμβέλειας.

Arideas

Μήπως θα έπρεπε η Ανδραβίδα να μετεξελιχτεί σε Βάση UCAV της ΠΑ? Ενός UCAV που θα αναπτυχθεί απο ελληνικές εταιρίες με την βοήθεια γαλλικών η Ισραηλινών εταιρειών, με βάση τα κριτήρια που θα θέσει η ΠΑ. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ενδεχομένως η τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε απο το NEURON και να συνδεθεί με το πρόγραμμα φρεγατών ή επιπλέον RAFALE.Σαφώς Θα είναι εξαιρετικά φιλόδοξο το εγχείρημα αλλα θεωρώ την συγκηρία ιδανική για κάτι τέτοιο. Θα ήθελα λοιπόν τα Phantom να αντικατασταθούν απο ένα ελληνικό UCAV της κατηγορίας του Neuron με δυνατότητα εσωτερική μεταφοράς τουλάχιστον 2 aasm 250kg ή 4 125kg και 2 Μica, Stealth, και με μεγάλη εμβέλεια.

ikaros

Από την στιγμή που τα Rafale θα είναι μόνο σε μια ΠΜ, το δίλημμα είναι F-16D Block 72V ή F-35A. Το F-35Β θεωρώ ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο Αιγαίο καθώς το δόγμα αλλά Harrier δεν το έχουμε και θέλει πολύ δουλειά και κόστος για να γίνει και τα έχω σχολιάσει στο παρελθόν. Ανάμεσα λοιπόν στις 2 επιλογές θα πρέπει να δούμε το συνολικό κόστος, δηλ. 40 F-16D Block 72V θα κοστίσουν όσο 20 F-35A ή όσο 30 ? Από εκεί και πέρα νέα αγορά F-16 όπως και να το κάνουμε είναι οπισθοδρομική, πετάς θα έλεγα λευκή πετσέτα και δίνεις την πρωτοβουλία των κινήσεων στην πλευρά των γειτόνων για επόμενη γενιά μαχητικών. Άντε και πάμε πάλι σε F-16. Αν την επόμενη 5ετια έχουμε εξελίξεις στην Τουρκία και από το πουθενά βρεθούν με παραγγελία F-35A ενώ εμείς θα περιμένουμε τα νέα F-16V τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση ? θα βρεθούμε και πάλι να εξετάζουμε πως θα απαντήσουμε και λογικά θα πάμε και εμείς για F-35A. Άρα μήπως θα ήταν καλύτερα να μην πάμε μέσο Λαμίας (αγορά νέων F-16V) αλλά κατευθείαν αγορά F-35A ?

Αλήθεια ποιά πλοία έχει σήμερα το ΠΝ από τα οποία μπορούν να επιχειρήσουν F-35B ?

Alkis

Δαγκωτο F3R ή και F4. Οι γαλλιδουλες είναι ικανές να προκαλέσουν πολλές συμφορές απέναντι ειδικά με όλα τα καλουδια τους και από οπλικης αλλά και από ηλεκτρονικής σουίτας άποψης είναι ο,τι καλύτερο είχε έχει αλλά και θα έχει η ΠΑ, σε συνδιασμό με τα F16V δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για εισαγωγή νέου αεροσκάφους.
Η ΠΑ χρειάζεται ιπτάμενα τάνκερ αλλά και επιτέλους έναν σεβαστό αριθμό UAV.
50 rafale F3R + 150 F16V + UAVs πολλά UAVs κυρ Στέφανε

massey-ferguson-65

Εγώ νομίζω ότι ποιο σώφρον είναι να αγωραστουν επιπλέον f16 viper για αντικατάσταση των f4… Τα f35 θα αργήσουν να έρθουν και μάλλον θα αντικαταστήσουν τα f16 bl30 …Αλλά μακάρι να βρεθούν επιπλέων rafale για την αντικατάσταση των f4 να βρεθούν μεταχειρισμένα Rafale…

KN1

Θα ήταν ενδιαφέρον ως σενάριο …να επενδύσουμε περισσότερο στα Rafale δημιουργώντας 3 μοίρες (60 Rafale) με νέα + μεταχειρισμένα σε βάθος 10ετιας.

Οπότε το 2031 να έχουμε:
60 Rafale
84 F16 Viper
Ίσως και περίπου 30 F16 block52 εκσυγχρονισμενα.

Οπότε το 2036 να έχουμε:
80-100 Rafale (τότε αρκετά και μεταχειρισμένα προς αγορά)
84 F16 Viper

Αντίστοιχα στο 2041:
100-120 Rafale (τότε αρκετά και μεταχειρισμένα προς αγορά)
84 F16 Viper που θα αντικαθίστανται πλέον με ένα νέο μαχητικό.

Όλα αυτά συνδυασμένα με την αεράμυνας μας που προφανώς θα αλλάξει ή μη ξεχνάμε την πιθανότητα δημιουργίας ενός κοινού στρατού της ΕΕ κοντά 2040… που ήδη επενδύει πολλά δισ η ΕΕ προς σε αυτήν την κατεύθυνση.

Tazos

Ωράια ακούγονται όλες αυτές οι θεωρίες για νέα μαχητικά προκειμένου οι αριθμοί να ευημερούν αλλά με τί θα εξοπλιστούν;
Έφυγαν τα RF-4 και αποσύρθηκαν τα ατρακτίδια ASTAC, λες και ο Η/Π είναι μπανάλ και η αντιαεροπορική ασπίδα των απέναντι ανύπαρκτη.
Κόντεψαν να φύγουν τα Μ2Κ-Ε και μείναμε χωρίς Excocet μια χώρα που 1ο μέτωπο θα ανοίξει στην θάλασσα, σκοπεύαμε το καλοκαίρι να προσβάλουμε σύγχρονες φρεγάτες με Maveric και GBU-24.Φυσικά τόσο καλά τα κατάφεραν οι Αργεντίνοι το 1982 να μην το επαναλάβουμε;
Τώρα να φύγουν τα F4E να χάσουμε τα AFDS γιατί ποιος να μπλέκει με τα stand off όπλα, θα προσβάλουμε τα αεροδρόμια των απέναντι με F16V και iron bombs. Να πετάξουμε και τα lightning, που να μπλέκουμε με πιστοποιήσεις στα F16, lantirn και πάλι lantirn με ανάλυση 120Χ80 Pixel.
Με λίγα λόγια, μήπως να σοβαρευτούν εκεί στην ΠΑ; Πρώτα ας γίνουν οι αγορές 1++δις € όπλων για τα μαχητικά που έχουμε μπας και περάσει η Π.Α. στον 21ό αιώνα και μετά συζητάμε για προσθήκη μαχητικών. Το ότι ξεφτιλιστήκαμε το καλοκαίρι “απειλώντας” με υπερσύγχρονα Β52 οπλισμένα με Agm-65 το έχει καταλάβει κανένας;

kyrNG

Αυτό το λεφτόδεντρο, τελικά, έχει πολύ ελκυστικούς καρπούς και προκαλεί ζαλάδες σε πολύ κόσμο, μου φαίνεται.

Εδώ προσπαθούμε να χωρέσουμε σε ένα πρόγραμμα των 5δις ευρώ την αναγεννηση του ΠΝ, και μάλλον θα κάνουμε παραχωρήσεις σε διάφορες από τις παραμέτρους της δυσεπίλυτης αυτής εξίσωσης.

Που θα βρούμε, ξαφνικά, περί τα 3 δις για αγορά 24 F-35 (πάνω κάτω κάπου εκεί θα πάει το αρχικό κόστος);

Προσοχή, δεν αμφισβητώ την αξία μιας τέτοιας αγοράς, ίσα ίσα που είμαι φανατικός υπέρμαχος της προσθήκης των F-35 στο οπλοστάσιο της ΠΑ.

Άλλα μήπως επείγουν άλλες ανάγκες, ακόμα και στην ΠΑ;

Αν είναι να γίνει συμπληρωματική αγορά, ας γίνει μια πρόσθετη αγορά 6 Rafale F4, καινούριων πάντα. Θα είναι σεβαστό το κόστος, αλλά θα ολοκληρώσει την δύναμη μιας μοίρας η οποία θα είναι η αιχμή του δόρατος για την Αεροπορία μας για πολλά χρόνια.

Αν στο λεφτόδεντρο περισσέψουν ακόμα λίγοι καρποί, μήπως να αγοράζαμε κάποια στιγμή και πολλαπλασιαστές δύναμης όπως ιπτάμενα τανκερ (π.χ. 2-3 Α330 MRTT), ή – επιτέλους – και αριθμό νεοκατασκευασθέντων C-130J; Ανάγκες υπάρχουν πολλές, π.χ. αντικαταστάτες των πυροσβεστικών, δίκτυο ραντάρ αεράμυνας, αντιαεροπορικά συστήματα προστασίας αεροδρομίων, όπλα για τα α/φη, και ο κατάλογος είναι ακόμα μακρύτερος….

Τα F-35 μπορούν να περιμένουν. Οι διαδικασίες, άλλωστε, απόκτησής τους είναι μακρόχρονες και απαιτουν συστηματικά βήματα. Και δεν ήρθε το τέλος του κόσμου αν για κάποιο χρονικό διάστημα η 117ΠΜ μείνει και χωρίς μαχητικά. Εδώ κοτζάμ Λάρισα, η πάλαι ποτέ κραταιά 110ΠΜ, έχει πλέον μια μόνο μοίρα.

Ας φύγουμε, επομένως, λίγο από την σκιά του λεφτόδεντρου, ας μας χτυπήσει λίγο ο καθαρός αέρας, ας δούμε τι λίγα λεφτά έχουμε στην τσέπη μας, και ας τα αξιοποιήσουμε ενδεδειγμένα για τις πολυάριθμες ανάγκες όλων των κλάδων των ενόπλων μας δυνάμεων.

Digenis

H ΠΑ πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει τεχνολογία .Τα F4 είχαν και έχουν εξειδικευμένο ρόλο και σε αυτό εκπαιδεύτηκαν οι μοίρες που τα έχουν ,οπότε και θα αντικατασταθούν από τα επόμενα εξειδικευμένα F35 . Τα F35 ειναι για χειρουργικές επιχειρήσεις,δεν ειναι ούτε καθημερινό ταξί μάχης (F16) ούτε ο μυώδης ιππότης των αιθέρων (Rafale) .

Αυτο που μένει να πάρουμε μεχρι το 2025 ειναι 22 Rafale για να πιασουμε τον μαγικο αριθμο 40 . Τα F35 ως αντικαταστατες των F4 μετα το 2025 .

GiorgosRou

Rafale f16v και μια μοίρα f35 για αναγνωριση και κατάδειξη στόχων. Και φυσικά τα απαραίτητα όπλα τους

billy

Θεωρώ την αγορά των F-35 μονόδρομο.
Η Τουρκική αεράμυνα δεν είναι όπως παλιά που μπορούσαν τα Phantom και τα Corsair να αλλωνίζουν .
Αυξάνει συνεχώς τις αντιεροπορικές της ικανότητες. Μπορεί ακόμα να μην έχει ενοποιημένο σύστημα πυραύλων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς όμως είναι θέμα χρόνου να το αποκτήσει.
Αυτό που μας ταιριάζει γάντι είναι το F-35 και οι αποστολές για τις οποίες σχεδιάστηκε. Δηλαδή stealth διείσδυση πρώτου κύματος για καταστροφή της εχθρικής αεράμυνας και ανοίγματος δρόμου για τα υπόλοιπα μαχητικά.
Και οι άλλοι τύποι αεροσκαφών μπορύν να το καταφέρουν αυτό , οχι stealth , με άλλες τακτικές , αλλα έτσι θα χαθούν περισσότεροι υπερπολύτιμοι πιλότοι όπως λέει και το άρθρο.
F-35 λοιπόν και αν χρειαστεί και με αυξημένο κόστος.
Σε ότι αφορά την κάλυψη της Κύπρου δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερος συνδιασμός Rafale/Meteor με αγορά βέβαια και αντίστοιχων όπλων αέρος εδάφους.

MPAMPIS

1) χαίρομαι για την προτίμηση σας στο f35B ειναι κομμένο και ραμμένο για Ελλάδα-Κύπρο-Αν Μεσόγειο.
2)νομιζω οτι ο αντικαταστάτης των F-4 πρεπει να ειναι αμερικανικό μαχητικό
Αν δεν μπορούμε να αποκτήσουμε f18 ή f15 τότε μια ενισχυμένη μοίρα με f16 60/70 με αρκετά διθέσια θεωρώ οτι ειναι μονόδρομος
Μακαρι να μπορούσαμε να πάρουμε καμια 20αρια f16/60 των ΗΑΕ τώρα που θα πάρουν F35……

Factor

Εύλογο το ερώτημα και ορθά το άρθρο αναφέρεται στις 3 λύσεις αεροσκαφών.

Η ουσία όμως παραλείπεται, και έχει να κάνει με τις οροφές αεροσκαφών. Καθώς τα αεροσκάφη γίνονται καλύτερα, αναλαμβάνουν πιο πολλές αποστολές μειώνεται και η ανάγκη για πολλά αεροσκάφη, και κάποιοι ρόλοι θα μεταφερθούν σε ΜΕΑ με τη πάροδο του χρόνου

Αν η ΠΑ αποφασίσει να διατηρήσει τις οροφές σε 200+ αεροσκάφη, πρέπει να αντικατασταθούν με νέα αεροσκάφη τα F4. Και τα F16V και τα Rafale είναι καλές λύσεις, διαφωνώ με την αγορά των F35 λόγω συγκυριών. Τα F35 είναι εξαιρετικά αεροσκάφη παρά τα όποια προβλήματα σε κτήση και χρήση. Με την Τουρκία να έχει μπει μόνη της σε αδιέξοδο δεν θεωρώ καλή ιδέα να ρίξουμε τόσα χρήματα σε νέο τύπο αεροσκάφους και με τέτοιες δυνατότητες που είναι αεροσκάφος πρώτου πλήγματος. Ίσως θα μπορούσε να πάρει την θέση των F16-30 την επομένη δεκαετία αλλά όχι των F4

Αν και η καρδιά μου λέει Rafale το μυαλό μου λέει F16V για αντικατάσταση και αυτό κυρίως για λόγους κόστους, αλλά με μια σημαντική προϋπόθεση, πως θα αποκτήσουμε σοβαρά όπλα κρούσης για τα F16V. Rafale λογικά θα πάρουμε άλλα 22 εντός 5ετιας για να έχουμε 2 πλήρεις μοίρες με έμφαση σε αεροπορική υπεροχή, στρατηγικό πλήγμα και ναυτική κρούση. Θα μπορούσαμε να πάρουμε και 24 ακόμη καινούργια F16V για να έχουμε 6 μοίρες F16V συνολικά προς το τέλος της δεκαετίας προς αντικατάσταση των F4 και εν μέρη των F16-30

Σε περίπτωση που πέσουν οι οροφές τότε μάλλον θα φύγουν τα F4 χωρίς αντικαταστάτη

MPAMPIS

Παρεπιπτωντος το F35 Α ή Β ειναι αντικαταστάτης του Α7…….με ενισχυμένες ικανότητες εναέριας υπεροχής……..

CKfurious

Από αριθμούς είμαστε εντάξει
Θέλουμε εκσυχρονισμό των F16B50 ΑΛΛΑ και των B30  με ότι βγει από τα F16V!!

Εάν βρούμε μερικά ακόμα μεταχειρισμένα -5 από Γαλλία η uae είμαστε εντάξει!!

Προτεραιότητα πρέπει να πάρουν
Συστήματα Radar /SAE/AEW
Όπλα Αέρος Εδάφους
Εκσυχρονισμός και λοιπών συστημάτων αεράμυνας
Και Αεροασκάφη εναεριου ανεφοδιασμού
Και βεβαια σε όλα τα αλλα FOS !!

*Και μετά ξύπνησα!!)

Η 117 ας Κλείσει η ας διατηρηθεί για ασκήσεις/ διασπορά /KEAT

Δεν βλέπω τον λόγο να έχουμε δυο αεροπορικές βάσεις Πελοπόννησο 

Μακρυά από Εvρό /Ανατολικό Αιγαίο

Episkeptis

“Ταυτόχρονα, θα μπορούν να κάνουν και αποπροσνηώσεις, σε υπάρχοντα ή μελλοντικά πλοία του ΠΝ”

Έχω την εντύπωση ότι το F35B δεν απογειώνεται κάθετα όπως το Harrier αλλά είναι short take off (STOVL). Αν είναι έτσι, από ποιο υπάρχον ή μελλοντικό πλοίο του ΠΝ μπορεί να εξυπηρετηθει;

Apostolis

Τα rafale σιγουρα πρεπει να γινουν 40 αλλιως δεν εχει νοημα ενας νεος τυπος αεροσκαφους με μολις 18 η 24 κομματια.Αυτο ομως που δεν καταλαβαινω ειναι για πιο λογο να αποσυρθουν τα mirage 2000-5mk2,ενα ικανοτατο εροσκαφος αμεσα ανταγωνιστικο και για μενα καλυτερο των Τουρκικων f-16.Το λογικο ειναι πως με οποια επομενη αγορα rafale θα πρεπει ν α ζητησουμε απο την Γαλλια και mirage 2000-5 για να συμπληρωσουμε 2 μοιρες στην ταναγρα.Αν μπορουμε να βρουμε απο αλλου καμια 15αρια mirage πχ ΗΑΕ κανενα προβλημα,το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο.Με αυτο τον τροπο θα εχουμε στην 117 2 μοιρες rafale και στην ταναγρα 2 μοιρες mirage.Αγορες αλλων αεροσκαφων ειτε f-16 ειτε f-35 δεν βλεπω να γινονται.Εδω θα ειναι δυσκολο να προμηθευτουμε τα υπολοιπα rafale που μας χρειαζονται για την 2η μοιρα.Σε καθε περιπτωση θα ειναι εγκληματικο να αποσυρουμε τα mirage 2000-5mk2 γιατι χρειαζονται και οι αριθμοι και αν σκεφτει κανεις οτι μετα τα απλα mirage και τα f-4e θα ερθει η σειρα των f-16 block30 που αφορουν αλλες 2 μοιρες τοτε τα πραγματα γινονται πολυ δυσκολα. οποτε καμια σκεψη αποσυρσης η πωλησης των -5mk2 παρα μονο συμπληρωση των αριθμων μεχρι να γινουν και αυτα 40 δηλ 2 μοιρες και τοτε θα εχουμε μια πραγματικα πανισχυρη αεροπορια με 80 Γαλλικα αεροσκαφη (40 rafale-40 mirage),84 f-16v και 38 εκσυχρονισμενα πιστευω απο τα απαρτια που θα περισεψουν f-16 block50.Aγορα 5ης γενιας f-35 η 6ης; fcas μονο οταν θα κανει την κινηση της η Τουρκια.

Astrolavos

Άντε κάντε μας την χάρη με τους “καρβουνιάριδες” έλεος. Μόνο “Γαλλιδούλες” και “Παριζιάνες” για το “ταγκό στον αέρα”!
Οι συντεταγμένες μου 34.785873, 32.434396

Peiratis

Κατά τη γνώμη μου η κυριότερη ερώτηση είναι η εξής:
Γιατί αντί για 84 F16V να μην τα κανουμε 123 όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός;

Η λογική λέει:
-Ναι σε επιπλέον Ραφάλ
-Ναι σε επιπλέον F16V (αναβαθμίζοντας δικά μας ή καινούρια)
-Όχι σε F35 (τραγικες διαθεσιμότητες, τεράστιο κοστος χρησης). Έχουμε άπειρες άλλες τρύπες να καλύψουμε στις Ένοπλες δυνάμεις

SPYRANGELOS

ΟΧΙ ΑΛΛΑ F-16…!!!!
Μπουχτίσαμε στα F-16…έχουμε μπόλικα!!!!
RAFALE – F-15 – F35….
Προσωπική άποψη, να μην παρεξηγηθούμε……
Πιστεύω η ΠΑ ξέρει καλύτερα….

garatzeos

Μάλλον 2 μικρές μοίρες Ραφαλ (2Χ18) θα φτιάξουν….αλλά τα δίλιτρα τα πεντάρια δε νομίζω να τα αποσύρουν συντόμως, ούτε και πρέπει, αφού εύκολα μπορουν αν βρούν ακόμα 15 κομμάτια, καθώς και ανταλλακτικά και όπλα από ΗΑΕ. Το Φ-35 είναι αναπόφευκτο διότι….τώρα που βγήκαν οι Τούρκοι πρέπει να μπούμε εμείς διότι μία μέρα…θα ξαναμπούν! Δεν επιτρέπεται αυτό το Α/Φ να το έχει μόνο 1 αεροπορία στο Αιγαίο (εκτός άμα είναι η δική μας, αλλά…) και σίγουρα κάποια στιγμή θα ξαναπάρουν οι Τούρκοι. Έχει πέσει καπάρο, έχουν και 6 κομμάτια κάβα ήδη….ο διάδοχος του ερντογάν θα τα πάρει σα δώρο επιστροφής στο μαντρί.
Αν και παιδί της 11, δικός μου ευσεβής πόθος: Όλα τα Φ-16 σε V και Βl-52+ (και τα 30ρια!), 2 δίλιτρες – Μκ5-9 μοίρες Τανάγρα, 2 Ραφάλ………..Λάρισα!….(just up the road, βαριά συντήρηση/επισκευή/αναβαθμίσεις γίνεται ούτως ή άλλως στην ΕΑΒ στην Τανάγρα).
Μία μοίρα Φ-35 Άραξο, μαζί ομως με UAV κρούσης τύπου Neuron….ακούγεται τρελό?
Στην 10 έχει απομείνει μία μοίρα όλη κι όλη! Η 337!

NVASSMAN

Θεωρητικά καταλαβαίνω την εμμονή σας στο F-35B, πρακτικά άμα δείτε τι προβλήματα έχουν οι Ιταλοί με το διαβολοαεροπλάνο, μέχρι που αναγκάστηκαν να πάνε κρουαζιέρα στις ΗΠΑ μπας και το δουν να προσγειώνεται/απογειώνεται στο Cavour και όχι …στατικό μοντέλο.
Για την επόμενη 10ετία με μια ακόμα μοίρα Ραφάλ είμαστε οκ. Το F-35 είναι μια περιπέτεια που δεν είμαστε αναγκασμένοι πλέον να ζήσουμε.
Η άποψη μου είναι να μπούμε σε κάποιο δυτικό πρόγραμμα 6ης γενιάς και επένδυση σε νέα όπλα με κλάσμα που θα ξοδεύαμε για αντικατάσταση των Φάντομ.
Υ.Γ. Τα baby Ραφαλ ( M2K-5)δεν τα πειράζουμε απλώς τους βάζουμε σκοπευτικό στο κράνος και link 16.

Stelios

Δεν καταλαβαίνω γιατί και που εμπλέκοντε οι Αμερικάνοι….
Πήραν και τα F16 παίρνουν και τις βάσεις και τις αμυντικές συμφωνίες και δίχως σοβαρό αντάλαγμα , τι άλλο θέλουν;;;;;
Δεν είμαστε υποχρεωμένοι αφού δίνουμε βάσεις να πληρώνουμε από πάνω και να μοιράσουμε το εξοπλιστικό μας …..
Τουλάχιστον τα Rafalle πρέπει να αποκτιθούν οπωσδήποτε και τα πλοία αφου οι Αμερικάνοι δεν εχουν σοβαρή πρόταση να πάρουμε αυτο που μας ταιριάζει !!!!

Ας δούμε και μεις λίγο το συμφέρον μας
Μήπως με την αγορά των FDI H.N. μπορούμε να αποκομίσουμε καλύτερη συμφωνία σε μεταχειρισμένα και νέα Rafalle για την συμπλήρωση της πολυπόθητης δεύτερης μοίρας ;
Αντισταθμιστικά ,υποκατασκευαστικό εργο , τιμή χρόνο κ.λ.;

Strike-Eagle-13

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από το ποια είναι η σχεδιαζόμενη οροφή σύγχρονων μαχητικών για την ΠΑ. Έχει αναφερθεί από διάφορους ο αριθμός 200. Αλλά είναι 200? 180? 220? κλπ
Μετά το επόμενο ερώτημα είναι αν υπάρχουν διαθέσιμα τα κονδύλια για άμεση αγορά μαχητικών ή θα πάμε προς το τέλος της δεκαετίας. Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε σχεδόν 206% Χρέος/ΑΕΠ, θα προχωρήσουμε σε πρόγραμμα 5.5 δισ για το ΠΝ και από την επόμενη χρονιά θα πρέπει να επανέλθουμε στα πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή ξανασφίγγουν τα λουριά.
Μεγάλο ερωτηματικό είναι το τι θα κάνει η άλλη πλευρά με τους S-400 και την επιλογή μαχητικού. Να μην παραβλέψουμε την πιθανότητα και επιλογής Δυτικού Μαχητικού πχ Eurofighter Typhoon από την Αγγλία.
Οπότε πρέπει να ληφθούν όλες αυτές οι παράμετροι υπόψιν πριν πούμε η επιλογή Α θα είναι καλύτερη από την επιλογή Β. Με μια οροφή 200 μαχητικών προφανώς τα 36 F-4 και τα 30 F-16 Block 30 δεν θα αντικατασταθουν 1 προς 1 (όταν θα έχουμε 165 Rafale, Mirage 2000-5 και λοιπά F-16). Τα μαθηματικά λένε άλλα 35-36 αεροσκάφη θα αγοραστούν.

Επιπλέον Rafale σίγουρα κάποια στιγμή θα αγοραστούν για να αντικαταστήσουν τα Mirage 2000-5. Οπότε λογικά η αντικατάσταση των F-4 και F-16 Block 30 θα είναι με Αμερικανικό Αεροσκάφος. Για τις αποστολές που αναφέρεται στο άρθρο με διθέσιο μαχητικό, ανεξάρτητα αν θα το προμηθευτούμε ή όχι, το ιδανικότερο μαχητικό στον Δυτικό κόσμο ήταν, είναι και θα είναι, μέχρι να βγει κάτι ανώτερο, το F-15.
Θα διαφωνήσω με τον αρθρογράφο που αναφέρει ότι ευτυχώς δεν προμηθευτήκαμε F-15 το 1999 (δεν είναι της παρούσης). Επίσης θα διαφωνήσω με τον αρθρογράφο που κάνει consider την λύση των 24+20 F-35 των 8000 ωρών πτήσης και της πανάκριβης συντήρησης και απορρίπτει την λύση των 36 F-15EX των 20000 ωρών πτήσης ως πανάκριβα. Αν είχαμε χρήματα (που δεν έχουμε) για 44 F-35, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε 36 F-15EX.

Οπότε λογικά για λόγους πολυτυπίας προς το τέλος της δεκαετίας εικάζω ότι θα πάμε σε μεταχειρισμένα/καινούργια 20-24 F-35 και 12-16 F-16V για να αντικαταστήσουμε τα 36 F-4 και τα 30 F-16 Block 30.

KostisM

Ρε μανία που την έχετε κάποιοι να διώξετε όλα τα δίλιτρα, ακόμα και τα -5, και γιατί όχι να μην έχουμε και δεύτερη πτέρυγα με γαλλικά? Εξάλλου ο κ. Τζέφρι μας είπε ότι θα πάρουμε F-35 όταν θα είμαστε έτοιμοι, δεν μας δίδει πριν το 2030. Όσο είμαστε “εύκολοι” θα μας πουλάνε ότι θέλουν αυτοί και θα μας λένε και beggars (αυτό τελικά θα μείνει παροιμιώδες). Ας κάνουμε και λίγο τους δύσκολους , ας ζητήσουμε πρώτα ατρακτίδια, νέα όπλα της προκοπής για τα F-16 όπως να είμαστε από τους πρώτους που θα προμηθευτούν AARGM-ER (θα είναι αδικαιολόγητοι αν δε δώσουν λόγω S400 ) και μετά βλέπουμε για F-35 να αντικαταστήσουν τα block30, να πέσει όμως και το κόστος συντήρησης, να έρθει το ODIN αντί για το ALIS, να πάρουν επιτέλους FullOC και όχι IOC. Μέχρι τότε Rafale και ιπτάμενα βενζινάδικα !

garatzeos

Επίσης: Ας ανεβάσουν και τα Β-30 σε 52 για ομοιοτυπία. Απλά πρέπει να συνηθίσουμε τα ζευγάρια Φ-16 να αποτελούνται από ένα Βαιπερ και ένα 52 με λινκ16, ώστε το ραντάρ του βάιπερ να κατευθύνει και το 52ρι. Δε νομίζω οτι είναι value for money να αποκτήσουμε στόλο Φ-16 μόνο Βάιπερ, αλλά και 3 τύποι είναι πολλοί.

isstefan

Προσωπικά μιας και λεφτά για πολλά πολλά δεν υπάρχουν
.. θα κοίταζα τα Gripen με τα μισά και πιο κάτω λεφτά του F35..ενα συνδυασμό από διθέσια Gripen F και Gripen EA.. Η τελευταία έκδοση του φέρνει πολλές βελτιώσεις και η ποικιλία όπλων θα το έκανε ένα πολύ καλό αντικατάστατη με λογικό κόστος και αρκετά αεροπλάνα αντί για 24 κλπ..
Τώρα αν ήθελα να ονειροπόλησω θα έπαιρνα Silent eagle να κάνω βόλτες και πάνω από τη Κύπρο..

Nikolaos

Το Φάντομ έχει ακόμη θέση στην ελληνική διάταξη μάχης, αλλά όχι σημαντικά εχέγγυα επιβίωσης. Παραλήφθηκε στον – εξαίρετο και συμφέροντα, με τα αυστηρότερα διεθνή κριτήρια – εκσυγχρονισμό του η προμήθεια stand-off weapons και η αναβάθμιση RWR & jammers.

Όμως οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν έχουμε πλοία επιφανείας, τα περισσότερα υ/β είναι πανάρχαια, τα όπλα επιφανείας-επιφανείας και αέρος-επιφανείας λίγα και παλαιά. Ο ΕΣ χρειάζεται επείγοντα εκσυγχρονισμό των επιθετικών του ε/π και ένταξη των ΝΗ90 (αφού τα πήραμε, θα τα λουστούμε), με πακέτα FOS, όσο και αν κοστίζουν. Πάνω από όλα, χρειάζεται ΤΟΜΑ, φυσικά μεταχειρισμένα, διότι νέα κοστίζουν κάτι λιγότερο από άρμα αιχμής, και σοβαρές βελτιώσεις της παθητικής προστασίας των Λέο 1Α5.

Επίσης, δεν έχουμε εικόνα πώς θα διαμορφωθεί η αεροπορική απειλή. Το σχέδιο για 100 F-35A της Τουρκίας ήταν έτσι και αλλιώς χίμαιρα, αλλά σε μελλοντική ανατροπή, με πώληση των S-400 αλλού (προφανώς από άλλη μελλοντική κυβέρνηση) δεν μπορεί να αποκλειστεί μια λογική προμήθεια 40 α/φ από την Τουρκία. Τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με άλλη επένδυση.

Η Ελλάς πρέπει να περιμένει. Αν το F-35 δεν έχει αγορασθεί από την Τουρκία ως το 2026, μπορεί και να το παραλείψουμε τελείως, αν και κομίζει ορισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες χωρίς όμοιο, με κόστος όμως τη βασική ακαταλληλότητά του για παρατεταμένες τακτικές επιχειρήσεις. Τα δε μειονεκτήματά του συντρέχουν στην έκδοση -Β επηυξημένα κατά 200% τουλάχιστον, με πολύ πιο περιορισμένες επιδόσεις εμβέλειας. Οι επιχειρήσεις από νησιά είναι καλαμπούρι όταν κλείνουμε σμηναρχίες επειδή δεν μπορούμε να τις επανδρώσουμε (π.χ. Σαντορίνη). Ποιοι θα φυλάνε τις FOL, ποιοί θα ανεφοδιάζουν τάχιστα τα α/φ; Αν δεν αυξηθεί παράλληλα με όλα τα άλλα η επάνδρωση όλων των κλάδων, δεν είμαστε για πόλεμο.

Προς το παρόν λοιπόν, όπλα για την ΠΑ, φρεγάτες, υ/β, όπλα για το ΠΝ, ΤΟΜΑ και εκσυγχρονισμός ΑΗ-64 για τον ΕΣ, αποκατάσταση διαθεσιμότητας όλων των μέσων όλων των κλάδων.

Ήδη για τα ολίγα που περιγράφω ΔΕΝ υπάρχουν χρήματα.

tsir266

Ο αντικαταστάτης του F4 είναι το RAFALE. Ο αντικαταστάτης του Α7 είναι το F35. Το F16 θα είναι για τη βρωμοδουλειά στις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο.

ANDREW

https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2021/05/10/world/middleeast/iraq-f-16s-lockheed-martin.amp.html
Πτήση μπορούμε να κλείσουμε deal με τους Ιρακινούς και να τους τα πάρουμε; Πόσα διθέσια έχει το Ιράκ; Ακόμα και μονοθέσια να είναι τα περισσότερα εμείς και πάλι πρέπει να τα πάρουμε, εάν μας δωθεί η ευκαιρία.

ANDREW
stepa

Σαν πολυ βιαζεστε να ξεφορτωθειτε τα -5. Η αποκτηση μιας επιπλεον μοιρας ισως ενισχυμενης, rafale ειναι εκ των ουκ ανευ προκειμενου να αποκτησει νοημα η επενδυση.Τωρα το κατα ποσον ειναι εξυπνο να συγκεντρωσεις το συνολο των αφων αυτων , τα καλυτερα χαρτια σου δηλαδη,, αλλα και των απαραιτητων υποδομων σε μια πτερυγα στην Ταναγρα, οπου ειναι σαφες οτι θα αποτελεσει το κερασακι των στοχων του αντιπαλου ,το αφηνω στην κριση σας. Δεν καταλαβαινω λοιπον το σκεπτικο του αποκλεισμου της Ανδραβιδας απο τα Γαλλικα μαχητικα.Σαφως το κοστος θα ειναι αυξημενο, τα πλεονεκτηματα ομως τα εχετε υπολογισει?

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Οι 32 CAMM-ER της HF2 δεν μας φτάνουν και είναι λίγοι, είναι λίγοι και οι 64 της AH140; Είχαμε ποτέ τέτοια πλοία;

Διαβάζουμε με περίσσια προσοχή τα σχόλια, όσο μπορούμε, αλλά τα διαβάζουμε. Όταν γράψαμε, με ικανοποίηση (όχι για το πλοίο, αλλά διότι είναι φανερό πως...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Η ιταλική FREMM έρχεται με αμερικανικό εξοπλισμό; Θα κάνει η Fincantieri...

42
Η Fincantieri φέρεται να έχει υποβάλει μια προσφορά στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) βασισμένη στην κλάση Constellation της FREMM, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα «La Tribune».Τη...
- Advertisement -
Card image

June #12 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 March 2014 #334

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 September 2016 #364

Αγορά 2.29

Related News

Η ιταλική FREMM έρχεται με αμερικανικό εξοπλισμό; Θα κάνει η Fincantieri το colpo grosso, προσφέροντας μια ιταλική FFG(X);

Η Fincantieri φέρεται να έχει υποβάλει μια προσφορά στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) βασισμένη στην κλάση Constellation της FREMM, υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα «La Tribune».Τη...

Καταδίκη για τον «ψευδομουφτή» της Ξάνθης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ´Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον «ψευδομουφτή» της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: H αλήθεια για την αγορά του νέου VIP αεροσκάφους τύπου Falcon από την ΠΑ

Διαπιστώσαμε μέσα από κάποια "σχόλια", πως υπάρχει μια "ανησυχία" κάποιων αναγνωστών μας, για την επικείμενη αγορά ενός αεροσκάφους τύπου Falcon από την ΠΑ, προκειμένου...