Το F/A-18 Super Hornet θα είναι υποψήφιο για τη Βουλγαρία;

15
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας της Βουλγαρίας πρόκειται να εκδώσει νέο RfP για το επόμενο μαχητικό της πολεμικής της αεροπορίας τον Μάρτιο, όπως αναφέρει το “Defense News”.

Οι υποψήφιες επιλογές αναμένονται να είναι τα EF-2000 Typhoon, JAS 39 Gripen, F-16 και F/A-18 Super Hornet. Το τελευταίο θα βρίσκεται στην τελική φάση βουλγαρικού διαγωνισμού ΝΜΑ για πρώτη φορά. Το μαχητικό που θα επιλεγεί θα αντικαταστήσει τα διαθέσιμα MiG-29. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα αγγίξει τα $946 εκατομμύρια.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
photographix
Member
photographix

τι ειδους ονειρα βλεπουν οι βουλγαροι

Spyros
Member
Spyros

Περίπου σαν αυτά που βλέπουμε κι εμείς (για F-35).

Em.Ti
Member

Δε λέω, καλά όλα τα υποψήφια για το βουλγάρικο ΝΜΑ (το καθένα για άλλο λόγο), αλλά την ομορφιά του MiG-29 δεν την έχει κανένα.

Mat
Guest
Mat

12 κομμάτια maximum ή 8 με FOS. Υποθέτω όπλα για ένα άντε δύο γεμισματα βαριά.

montif74
Member
montif74

φίλοι και σύμμαχοι Βούλγαροι,

εχουμε και λέμε:

30+ F16 Block30 400 εκατ ευρώ
30+ απαρτίες Block50 100 εκατ ευρώ
Δομική ανακαστκευή στην ΕΑΒ 100 εκατ ευρώ
και ρίχουμε στο πακέτο εκπαιδευση+ διακοπές στα ΚΑΙ για 50+ πιλότους σας FOR FREE

σας περισευουν 350 εκατ ευρώ για νέα όπλα,συστήματα προστασίας,και και και

DEAL?

4Horsemen
Member
4Horsemen

Πιάνουν τόπο τα λεφτά των Ελλήνων επιχειρηματιών που με την έδρα τους στην Βουλγαρία πληρώνουν εκεί φόρους (αντί εδώ)…

RR
Guest
RR

Εδώ δεν πληρώνουν φόρους, αλλά Καρανίκες και λοιπούς δημόσιους χαραμοφάηδες. Μόνο το 2017 δημιουργήθηκαν 207 νέοι δημόσιοι οργανισμοί κατά την ΕΡΓΑΝΗ! Βέβαια είναι αστικός μύθος, τα καραβάνια των Ελλήνων επιχειρηματιών που μετέφεραν την έδρα τους στην Βουλγαρία. Κάποιες δεκάδες του κλάδου της μεταποίησης. Η Κύπρος, ειδικά για τον κλάδο των υπηρεσιών, είναι ελκυστικότερη.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

1) Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση του Γ. Παυλίδη πριν, θα ήταν η καλύτερη για αυτούς (σαν concept, τα ποσά μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά, άλλα μέσες άκρες εκεί θα ήταν και κάτι λιγότερο ίσως), καθώς έτσι θα έφτιαχναν αεροπορία, ενώ τώρα θα έχουν απλά δείγμα αεροπορίας. 2) Με βάση αυτά, απλά φαίνεται ότι θα πάρουν το Gripen ή το f-16 αν θέλουν να έχουν κάποιον αριθμό (10-15), ενώ αν παίρνανε μεταχειρισμένα f-16 (όχι απαραίτητα τα 30άρια αλλά και πιο νέα έκδοση) θα έπαιρναν καμιά 30αριά και ίσα που μερικά τα έφταναν και σε επίπεδο V (θα μπορούσε να… Read more »

chikichiki
Member
chikichiki

Τι σούπερ χόρνετ βρε καβουροτσέπηδες έχουμε τζάμπα μπλοκ 30 ξεκολλάτε λίγο, ούτε για γκρίπεν δεν είστε εσείς

nick
Guest
nick

αν δεν είναι Tomcat ,δε λέει))
https://www.youtube.com/watch?v=3efXVyZXpFk

AnnaVasilis Τ.
Guest
AnnaVasilis Τ.

Πρός Πτήση , άσχετο αλλά (δέν ξέρω άν φταίει τό ουισκάκι πού πίνω ) , πώς πρέπει νά διαβάζουμε τά σχόλια , από πάνω πρός τά κάτω , από κάτω πρός τά πάνω , διαγωνίως ? έχουμε χάσει τήν μπάλλα , καλό βράδυ

Flight and Space
Admin
Famed Member

Δεν φταίει το ποτό, εμείς κάναμε μια αναβάθμιση που έφερε τα πάνω κάτω. Λογικά τώρα διορθώθηκε

Spyros
Member
Spyros

Όταν ξεμπερδέψετε με το πάνω-κάτω, δείτε λίγο και το δεξιά-αριστερά με τις απαντήσεις, γιατί έχει χάσει η μάνα το παιδί και τούμπαλιν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Guest
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μακαρι ν ειναι μουφα η ειδηση δεν θ ηταν ν ειχαμε ενα το F/A-18 Super Hornet στα βορεια συνορα μας οι Βουλγαροι εχουν δειξει οτι δεν ειναι πολυ να τους εμπιστευεσαι.

Nikolaos
Member
Nikolaos

Το budget φτάνει μετά βίας για δεκαετή μίσθωση μιας δωδεκάδας Γκρίπεν και λίγα όπλα (ένα φόρτωμα). Τι Χόρνετ και ιστορίες … Και τι λειτουργικό κόστος μπορεί να σηκώσει έθνος που πασχίζει να έχει μισή (άντε μια αγγλικής σύνθεσης) μοίρα μαχητικών;