Νέοι αισθητήρες τα F/A-18 Super Hornet του Αμερικανικού Ναυτικού

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Boeing ανακοίνωσε πως στα τέλη του 2019 πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές πτήσεις μαχητικών F/A-18 Super Hornets του Ναυτικού με το νέο ατρακτίδιο αισθητήρα υπερύθρων έρευνας και εντοπισμού Block II (IRST Block II).


To IRST Block II είναι ουσιαστικό στοιχείο της αναβάθμισης των Super Hornets στο επίπεδο Block III. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει αυξημένη ικανότητα διασύνδεσης κι ελέγχου, μεγαλύτερη εμβέλεια δράσης με σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου, προηγμένο cockpit, μειωμένη υπογραφή εντοπισμού και καλύτερα συστήματα επικοινωνιών.

Το IRST Block II είναι ένα προηγμένο ατρακτίδιο σκόπευσης που χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερύθρων κι άλλα συστήματα εντοπισμού για να επιτυγχάνει μεγάλη ακρίβεια στοχοποίησης με μεγάλες αποστάσεις.

F/A-18 Super Hornet εφοδιασμένο με το ατρακτίδιο δοκιμών IRST Block II της Boeing (φωτογραφία: US Navy)

Οι δοκιμές αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο ενσωμάτωσης του ατρακτιδίου στο αεροσκάφος για να εξασφαλιστεί ασφαλής πτήση. Οι παραδόσεις στο Αμερικανικό Ναυτικό αναμένονται μέσα στο 2021 με τα αεροσκάφη να επιτυγχάνουν αρχική επιχειρησιακή ικανότητα λίγο μετά.

Εκπρόσωποι της Boeing εκφράστηκαν ιδιαίτερα κολακευτικά για τις ικανότητες που προσφέρει το ατρακτίδιο στην αύξηση της αντίληψης του πεδίου της μάχης και την ικανότητά του να αντοπίζει εχθρικούς στόχους από μεγάλες αποστάσεις αυξάνοντας την επιβιωσιμότητά του.

Γραφική αναπαράσταση του ατρακτιδίου IRST Block II ενσωματωμένο στο κέλυφος απορριπτόμενης δεξαμενής FPU-13. H Boeing αρχικά είχε προτείνει την ενσωμάτωση του αισθητήρα στο ρύγχος του F/A-18 κάτι που θα απαιτούσε την αφαίρεση του συγκροτήματος του πυροβόλου Μ-61 Α2 Vulcan των 20 mm.

Με το νέο ατρακτίδιο το F/A-18 Super Hornet αναμένεται να μείνει σε υπηρεσία στην πρώτη γραμμή για πολλά ακόμα χρόνια. Ήδη, η Boeing έλαβε τον περασμένο Μάρτιο συμβόλαιο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση 78 F/A-18 Super Hornet στο επίπεδο Block III.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GiannisKrKonstantinos_Zikidisd.b Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
d.b
Member
d.b

Υπάρχει και καύσιμο;

Konstantinos_Zikidis
Member
Noble Member
Konstantinos_Zikidis

Εδώ και καιρό, το USN επιδεικνύει ένα εντυπωσιακό συνδυασμό σωφροσύνης και καινοτομίας, συνδυάζοντας τα ίσως όχι τόσο εντυπωσιακά αλλά αξιόπιστα Super Hornet, επισπεύδοντας την έκδοση Block III, με αισθητήρα IRST, με τα E-2D Advanced Hawkeye και το ραντάρ τους ΑΝ/ΑΡΥ-9 που εκπέμπει στην περιοχή UHF (για βέλτιστη αποκάλυψη δυσδιάκριτων απειλών), και αναπτύσσοντας την προσέγγιση του Cooperative Engagement Capability. Το UHF ραντάρ ΑΡΥ-9 παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπόδειξη (cueing) της κατεύθυνσης των στόχων στα συστήματα IRST των Super Hornet, καθώς όσο πιο στενός είναι ο τομέας έρευνας, τόσο μεγαλύτερη η απόσταση αποκάλυψης (όπως και στο ραντάρ… Read more »

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

“Με το νέο ατρακτίδιο το F/A-18 Super Hornet αναμένεται να μείνει σε υπηρεσία στην πρώτη γραμμή για πολλά ακόμα χρόνια.” Μόνο που τα αεροσκάφη που θα το φέρουν στο πεδίο της μάχης μάλλον θα μένουν στα μετόπισθεν γιατί η απόρριψη της δεξαμενής με το IRST, θα είναι κάτι που θα πρέπει να αποφεύγεται εκτός και αν είναι σίγουρο ότι επίκειται πιθανή κατάρριψη από εχθρικό πύραυλο.