Η Νότια Κορέα προχωρά το διαγωνισμό F-X για νεά μαχητικά αεροσκάφη

1
1558
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση ενός διαγωνισμού για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών επόμενης γενιάς για την Αεροπορία της χώρας ξεκινώντας το 2021 με προϋπολογισμό ύψους 4 τρισεκατομμυρίων γουόν (3,34 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Με την πρώτη φάση του διαγωνισμού με κωδική ονομασία FX ή Fighter eXperimental, η Νότια Κορέα επιδίωξε να αντικαταστήσει τα απαρχαιωμένα μαχητικά αεροσκάφη της τύπου F-4Ε και F-5E/F από το 2012.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του έργου αξίας 7,74 τρισεκατομμυρίων γουόν, η χώρα αποφάσισε να αγοράσει 40 F-35A μαχητές μέχρι το 2021, κάποια από τα οποία έχουν ήδη παραληφθεί.

Δύο μαχητικά F-35A παρέλαβε η Νότια Κορέα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα τέσσερα

Το υπουργείο άμυνας προσδιορίζει τις στρατιωτικές απαιτήσεις και με βάση τα αποτελέσματα, ο οργανισμός αμυντικών προμηθειών DAPA θα καταρτίσει ένα γενικό σχέδιο για το έργο και θα διεξαγάγει μελέτη σκοπιμότητας.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η κυβέρνηση εξετάζει απλών την επιπρόσθετη αγορά 20 F-35A, αλλά ο οργανισμός και η Αεροπορία δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τίποτα τέτοιο.

Παρόλαυτά το F-35A θα έχει ένα εύλογο προβάδισμα έναντι άλλων υποψηφιοτήτων, όχι μόνο λόγω του ότι είναι ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) αλλά και γιατί η επιλογή του σε δεύτερη φάση θα μείωνε ουσιαστικά την πολυτυπία.

Το εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος KF-X θεωρείται βέβαιο πως δεν θα είναι έτοιμο μέχρι το χρονικό πλαίσιο του διαγωνισμού, συνεπώς δεν πρέπει να θεωρείται ανταγωνιστικό ενώ η προοπτική του έτσι ή αλλιώς ήταν η αντικατάσταση σε βάθος χρόνου των μαχητικών αεροσκαφών KF-16.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
dimitrisx Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
dimitrisx
Member
Active Member
dimitrisx

Αγορές από εδώ , αγορές από εκεί και εμείς τίποτα. Μου έρχεται μια ατάκα του Καλογερόπουλου από την ταινία “Safe sex”, “Everybody in this town fucks exept me”!!!!!!