Τον Ιούνιο παραδίνεται η πρώτη φρεγάτα τύπου F125 στο Γερμανικό Ναυτικό

12
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η πρώτη από τις τέσσερις νέες φρεγάτες τύπου F125 θα παραδοθεί τον Ιούνιο στο Γερμανικό Ναυτικό.

 

Η φρεγάτα «FGS Baden-Wurttemberg» πέρασε στον έλεγχο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας προμηθειών του υπουργείου άμυνας της Γερμανίας (BAAINBw) στις 30 Απριλίου 2019, ολοκληρώνοντας τελικά μια περίοδο γεμάτη με εκπλήξεις τόσο για το Γερμανικό Ναυτικό όσο για τη γερμανική ναυπηγική βιομηχανία. Το πλοίο, που κατασκεύασε η κοινοπραξία ARGE F125, παραδόθηκε αρχικά το 2016, αλλά επέστρεψε στον κατασκευαστή λόγω αστοχιών. Αυτό ήταν συνέπεια να εμφανισθούν δύο χρόνια καθυστερήσεων στην ένταξή του σε υπηρεσία, που τώρα έχει προγραμματισθεί για τον επόμενο μήνα.

 

Το Γερμανικό Ναυτικό πρόκειται να προμηθευτεί τέσσερις φρεγάτες F125, μήκους 149,5m και εκτοπίσματος 7.200t. Όπως αναφέρει το «Naval Today», το πλοίο θα διαθέτει 190 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες και θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 26kn. Ο κύριος οπλισμός της «FGS Baden-Wurttemberg» θα απαρτίζεται από Κ/Β Harpoon (μέχρι την αντικατάστασή τους από νεότερο τύπο), κύριο πυροβόλο των 127mm, δύο πυροβόλα των 27mm και πέντε πολυβόλα των 12,7mm. Τέλος θα διαθέτει δύο αντιβληματικά συστήματα RAM.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

“Εξαιρετικό” κατόρθωμα: φρεγάτα 150μ. και 7,5 χιλιάδων τόνων (η μεγαλύτερη “φρεγάτα” στον κόσμο), με οπλισμό και επιδόσεις μικρής κορβέτας και κόστος ….650 εκατ. ανά μονάδα!

YannisPavlidis
Member
Active Member
YannisPavlidis

Tέσσερις φρεγάτες F125 που απο 3,5 δίς αρχικά θα κοστίσουνε τελικά 5,3 δις. Ετσι για να ξέρουμε για τί ποσά μιλάμε….

f1890
Guest
f1890

Παραφράζοντας το γνωστό if it looks good it flies good, δεν είναι καθόλου περίεργο που ένα τόσο άσχημο πλοίο αντιμετώπισε τόσα προβλήματα…

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Όταν δεν έχεις απειλές και σχέδιο κι απλά πρέπει να έχεις κάποιες οροφές…

nikos
Guest
nikos

Και άσχημο κ γυμνό…τους είχα για έξυπνους.

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Το πλοίο αυτό είναι η ζωντανή απόδειξη του ρίσκου που έχουν οι νέες σχεδιάσεις, ακόμα και κορυφαίων κατασκευαστών, ιδίως όταν δεν είναι ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ οι απαιτήσεις! Βγήκε υπέρβαρο ως άδειο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναβαθμιστεί με “σωστά” συστήματα αργότερα, ακόμα και αν το θελαν Προορίζεται για περιπολίες και βοήθεια σε κρίσεις, αλλά είναι εκτοπίσματος αντιτορπιλικού σχεδόν! Γέρνει κατά 1,5 μοίρες και έχει οπλισμό (με εξαίρεση το κύριο κανόνι) κορβέτας Σχεδιάστηκε για ελάχιστο πλήρωμα 110 ατόμων αλλά είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσει με 190! Και τέλος οι Γερμανοί “έδωσαν δουλειά” σε 4 ναυπηγεία με αποτέλεσμα όταν το πρώτο πλοίο ήταν… Read more »

adpanos
Guest
adpanos

Αυτό τώρα είναι φρεγάτα;

Μια μεγεθυσμένη Ρούσσεν με σόναρ και ελικόπτερο θα είχε την ίδια φονικότητα …..

Spirit
Guest
Spirit

Θα κινηθούμε για τις Bremen έχουμε καμιά πληροφορία;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Μένουμε εντυπωσιακά ακίνητοι!

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Μπορεί να νομίζουμε ότι γίναμε… δέντρο!!

Spirit
Guest
Spirit

Χρόνια τώρα… μην ξυπνήσουμε απότομα φοβάμαι και τότε μετράμε τα κομμάτια μας.

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Πρωτη φορα βλεπω τοσο μεγαλο ΠΑΘ….