Σιάτλ: Κατάρριψη «κλαπέντος» Q400 από F-15; ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

4
3237

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

 

Ένα ακόμη βίντεο από τις τελευταίες στιγμές του Q400 με τον δράστη να φαίνεται να “παίζει” με το αεροπλάνο:

——————————————

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση το Q400 δεν καταρρίφθηκε αλλά κατέπεσε. Παραμένει πάντως αδιευκρίνιστο εάν αυτό συνέβη επειδή το αεροπλάνο βγήκε εκτός ελέγχου από αδυναμία χειρισμού του δράστη ή εάν οι κινητήρες αποστερήθηκαν από καύσιμα (που ήταν περιορισμένα αφού το Q400 δεν είχε προετοιμαστεί για πτήση ενώ και η κατανάλωση αναφέρεται ώς πολύ μεγάλη από τις συνομιλίες του δράστη με τον ΕΕΚ

———————————————-

Συνομιλία του δράση με το ΕΕΚ όπου ρωτά τον ελεγκτή εάν η Alaska Airlines θα του δώσει δουλειά εάν κατορθώσει και προσγειώσει το Q400.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές  ο δράστης του περιστατικού είναι 29χρονος που ζει στην περιοχή.

———————————–

Η ανακοίνωση της Horizon Air

—————————————-

Τα F-15C παρέμειναν για αρκετές ώρες σε περιπολία στην περιοχή με την υποστήριξη τάνκερ


Επιπλέον φωτογραφίες και από το σημείο της συντριβής

————————————————-

Βίντεο από την στιγμή του περιστατικού

 

——————-

Σύμφωνα με κάποιες νεώτερες πληροφορίες το άτομο που φέρεται να “έκλεψε” το Q400 ήταν τεχνικό προσωπικό που εργαζόταν στο αεροδρόμιο. Επίσης γίνονται όλο και πιο ισχυρές οι ενδείξεις ότι το αεροπλάνο ίσως κατέπεσε λόγω κακού χειρισμού ή έλλειψης καυσίμων και όχι από την επέμβαση των F-15.

Και φωτογραφίες από τα 2 F-15C που ανταποκρίθηκαν στη συμβάν την στιγμή της απογείωσής τους σύμφωνα με ανάρτηση του 

—————————————————————–

Μια απίστευτη κατάσταση εξελίχθηκε νωρίς χθες το βράδυ (τοπική ώρα) στο αεροδρόμιο SeaTac στο Σιάτλ που κατέληξε σε δράμα όταν  όταν ένα άδειο από επιβάτες Q400 της Horizon Air, μητρικής της Alaska Airlines “κλάπηκε” από άγνωστο άτομο που όχι μόνο κατόρθωσε να το απογειώσει αλλά στη συνέχεια πραγματοποιούσε ελιγμούς πάνω από την περιοχή. Κινητοποιήθηκαν F-15 της  142 FW της Εθνοφρουράς της Πολιτείας του Όρεγκον και αναφέρεται ότι στην προσπάθεια να εξουδετερωθεί η απειλή, που προφανώς αντιμετωπίστηκε ως τρομοκρατία, ίσως κατέρριψαν το αεροσκάφος. Το τελευταίο βέβαια μένει να επιβεβαιωθεί αλλά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι λίγο μετά την εμφάνιση των Eagle διέκριναν ένα «μανιτάρι» καπνού να ανεβαίνει στον ουρανό, πιθανότατα από το σημείο της συντριβής.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα έχουμε περαιτέρω ενημέρωση.

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες αλλά το ενδιαφέρον (πέραν των πραγματικών γεγονότων) είναι να μάθουμε για την αντίδραση και την αποτελεσματικότητα των μέτρων

Comments are closed.