Συζήτηση θεμάτων για την υποστήριξη των F-16

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας «Lockheed Martin Aeronautics» με αρμόδιους επιτελείς.

Όπως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει, σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην υποστήριξη των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Το F-16 αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του στόλου μαχητικών της ΠΑ, η οποία διατηρεί σε ενεργή χρήση τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις παραγωγής του τύπου. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει συμβόλαια υποστήριξης των αεροσκαφών, ενώ το υπό εξέλιξη πρόγραμμα αναβάθμισης F-16V-GR στοχεύει στην επίτευξη πολύ μεγαλύτερου βαθμού ομοιοτυπίας. Για το πρόγραμμα F-16V υπάρχει εκτενής αναφορά στο τεύχος Φεβρουαρίου της «Πτήση & Διάστημα» που κυκλοφορεί. Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για το μέλλον των F-16 Block 30 και ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός για τα F-16 Block 50 και τις πιθανότητες να εξελιχθούν σε «V».

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

10
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
7 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
CKfuriousChristos "choris" ATomcattersGeorgiosSAAB Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tomcatters
Guest
Tomcatters

Όχι πιθανότητες !!! Tα Block 50 πρέπει πάση θυσία να γίνουν V !!! Με στόλο 123 F-16V, 24 Mirage 2000-5Mk2, και 25+25 F-35A είμαστε σε πλεονεκτική θέση. (Με τα ανάλογα όπλα βεβαίως)

kouk21
Guest
kouk21

Δεν υπαρχουν τα χρηματα για 123 viper.To καλυτερο που μπορει να γινει για τα block 50 ειναι αυτο που εχει αναφερει σε προηγουμενο αρθρο της η ΠΤΗΣΗ,δηλαδη η αναβαθμιση τους στο επιπεδο advanced με υλικα απο τα F-16 που θα αναβαθμιστουν σε viper.

Tomcatters
Guest
Tomcatters

Γνωστά τα προβλήματα με τα χρήματα άλλα δεν είναι και ένα τραγικό ποσό για 38 μονάδες, επιπλέον θα έχουμε έναν τύπο F-16 με ότι αυτό συνεπάγεται σε συντήρηση-εκπαίδευση-ανταλλακτικά. Το να τα κάνουμε Block 52+/M από 2025 και μετά που θα είναι διαθέσιμα τα υλικά δεν ξέρω κατά πόσο παραγωγικό και αποτελεσματικό θα είναι , γιατί και εκεί χρήματα θα απαιτηθούν και θα μιλάμε για αεροσκάφη 28 ετών τότε….απλά για να γίνουν 50+. Δεν ξέρω κάτι δεν μου κάθεται καλά μπορεί να κάνω λάθος…

Christos "choris" A
Guest
Christos "choris" A

Αυτό προβλέπεται να γίνει. Θα πρόσθετα ακόμα και τα απάρτια που προκύποτουν από την αναβάθμιση των block 50 σε block 52 από τα απάρτια των V να τοποθετούνται στα block 30 και όταν θα κοντεύουν να ολοκληρωθούν τα 84 F-16V να παρθούν οι αποφάσεις σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα.

Christos "choris" A
Guest
Christos "choris" A

Αν είναι να προχωρήσει η Π,Α, σε αναβάθμιση και των block-50 σε V θα ήταν καλύτερο να το κάνει το 2024 και όχι από τώρα. Τότε η τιμή της αναβάθμισης ( η αξία του ραντάρ, του IFF,του link I-16 του υπολογιστή ) θα έχουν πέσει λόγω παλαιότητας. Μετά την αναβάθμιση και των block-50 ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν τα block-30 ( η απόφαση να παρθεί όταν θα κοντεύουν να παραδοθούν και τα εκσυγχρονισμένα πρώην 50-άρια με τις τιμές που θα ισχύουν ΤΟΤΕ (2026) ). Αυτό σημαίνει οτι τα απάρτια από την αναβάθμιση των F-16block-52 σε V θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Πάρε τη ΠΤΉΣΗ φεβρουαρίου

έχει εξαιρετική ανάλυση επί του θέματος

Δεν γράφω παραπάνω να πουλήσει και κάνα τεύχος το περιοδικό!!!

Georgios
Member
Noble Member
Georgios

Μπορεί να έχεις βγει και νέο ραντάρ GaN αντί για GaS και αντί για Link 16 να περνάνε Link 22, τι σημαίνει αυτό, ας τα αφήσουμε και μέχρι το 2030 με αυτή τη λογική. mad

Christos "choris" A
Guest
Christos "choris" A

Μην ξεχνάτε οτι το χρονοδιάγραμμα της αναβάθμισης των 84 block 52 σε V ήταν αρχικά έως το καλοκαίρι του 2027. Η σημερινή κυβέρνηση το επιτάχυνε έως το 2024 χρονικό σημείο που θα συμπέσει με την άφιξη των πρώτων F-35A. Το χρονοδιάγραμμα που προτείνω προβλέπει οτι τα μισά του 2027 ή λιγο αργότερα θα παραδίδονται και τα 155 F-16 συμπεριλαμβανομένων και των block 30 σε V.

CKfurious
Member
CKfurious

Δεν υπάρχει ουδεμία επιτάχυνση του προγράμματος

Οι Λεπτομέρειες στο τεύχος Φεβρουαρίου της ΠΤΉΣΗΣ

ʼντε πάρτε και κάνα τεύχος του περιοδικού
όχι μονο τζάμπα σχόλια
έχει και έξοδα το forum!!!

SAAB
Member

Από την στιγμή που αποφασίστηκε να παραμείνουν, όλα viper gr. Και συμπαραγωγή εάν γίνεται.