- Advertisement -

Στο Υπουργικό Συμβούλιο τα «αντισταθμιστικά» των F-16 και η υποστήριξη των Mirage

- Advertisement -

Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάζεται επιτέλους αύριο το νομοθετικό κείμενο με τις συμβάσεις για τα «αντισταθμιστικά» των F-16V και την υποστήριξη των Mirage.
Την είδηση έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην 1η συνάντηση εργασίας με θέμα «Ανάλυση Γεωπολιτικού Περιβάλλοντος Βαλκανίων και Ανατολικής Μεσογείου», η οποία διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ.
Όπως γράψαμε νωρίτερα τον Νοέμβριο, τα «αντισταθμιστικά» των F-16V ήταν στο μενού της ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής στις 7 Νοεμβρίου. Τα ίδια κρίνονται σημαντικά για την εμπλοκή της ΕΑΒ στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16, που είναι ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μαχητικών στα χρονικά της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Επιστρέφουν (επιτέλους) τα «αντισταθμιστικά» των ελληνικών F-16V στη Βουλή, το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά


Το θέμα των «αντισταθμιστικών» είχε βρεθεί στην πολιτική επικαιρότητα τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και αποσύρθηκαν χωρίς να εγκριθούν από τη Βουλή, λόγω βιαστικών τότε κυβερνητικών κινήσεων και της τότε αντιπολιτευτικής αντιμετώπισης. Τα «αντισταθμιστικά» έχουν δύο σκέλη (την ελληνική βιομηχανική συμμετοχή και τη δημιουργία υποδομών προς όφελος της ΠΑ) και η ονομαστική τους αξία υπερβαίνει τα $230 εκατομμύρια.
Το ζήτημα είναι πιο συγκεκριμένο για τα Mirage. Η υπογραφή της πολυπόθητης FOS, ώστε η χρήση των γαλλικών αεροσκαφών να μην συναντά προβλήματα υποστήριξης. Είναι κοινό μυστικό πως οι τακτικές συμβάσεις FMS για ανταλλακτικά και υπηρεσίες κράτησαν τα F-16 όρθια στην περίοδο της κρίσης, στην περίπτωση των Mirage όμως δεν κατέστη εφικτό για αρκετά χρόνια να γεφυρωθούν οι εκκρεμότητες για το «κλείσιμο» της υπόθεσης. Στο ίδιο νομοθετικό κείμενο θα υπάρχει αναφορά για τα «excess materials» των υποβρυχίων.

Που μπορούν να προσφέρουν τα εναπομείναντα Mirage 2000EGM/BGM; Αξίζει η διατήρησή τους σε υπηρεσία;


«Ο αγώνας όλων, κι είμαι σίγουρος ότι αυτό καλύπτει τον καθένα και την καθεμία από εσάς μέχρι κεραίας, είναι να κάνουμε τώρα την προσπάθεια ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να καταστούν πιο έτοιμες, πιο αξιόμαχες και σε επίπεδο πλατφόρμας και σε επίπεδο προσωπικού. Αυτό χρειάζεται παρεμβάσεις. Χρειάζεται να προχωρήσουμε χωρίς φόβο και πάθος στις διευθετήσεις, τακτοποιήσεις των εκκρεμοτήτων που πρέπει να γίνουν και να προχωρήσουμε γοργά», κατελήξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος
Χρήστος
11 months ago

Ο προφανώς αξιοπρεπής Διοικητής της Τανάγρας παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος…

Miscojones
Active Member
Miscojones (@miscojones)
11 months ago
Reply to  Χρήστος

Δεν τον ξέρω προσωπικά και εύχομαι να το έκανε λόγω αξιοπρέπειας. Το πρόβλημα είναι ότι η ΠΑ και το ΠΝ- ο ΕΣ λίγο λιγότερο, είναι βαθύτατα πολιτικοποιημένα σώματα (περισσότερο και από τα ΕΛΤΑ και την ΔΕΗ) οπότε είθισται οι παρατρεχάμενοι της προηγούμενης κυβέρνησης, να βροντάνε παραιτήσεις για να έχουν μπόνους να βολευτούν όταν επιστρέψει στην εξουσία το αφεντικό. Κακίες αλλά κάποιος κάποτε πρέπει να λέει και την αλήθεια σε αυτούς που πληρώνουν τους φόρους τους. Μην μιλάμε μόνο για όμορφα αεροπλανάκια και βαποράκια, ας μιλήσουμε κάποτε και για το κηφηναριό που αργόμισθα μασάει από τις ΕΔ. Κάποτε λοιπόν θα έπρεπε να αποφασίσουν οι ΕΔ να πάνε στο χειρουργείο και να ξεκαθαρισθούν από τα καρκινώματα. Για να μην αρχίσω να μιλάω για κάτι πρόσφατα βολέματα-ρουσφέτια διευθυντών Νοσοκομείων. Ανεπίτρεπτα σημεία διαφθοράς που θίγουν τα αξιοπρεπή στελέχη των ΕΔ που μοχθούν με γλίσχρους μισθούς για να κρατήσουν αυτή τη χώρα όρθια.

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
11 months ago

Ταιριάζει γάντι η φωτο στο πολίτικο προσωπικό και στα υπουργεία διαχρονικά και υπεροκομματικα από την μεταπολιτευση . Οι χελώνες πάνε ποιο γρήγορα …Ωχ μωρέ αύριο ,κατσε να περάσει από το γραφείο του μητσου και του τακη και θα έρθει και απο μένα !!!!comment image

KaizerAmstelVonLagerS
KaizerAmstelVonLagerS (@kaizeramstelvonlagers)
11 months ago

Καλα τα λετε αλλα σας ξεφυγε οτι παραιτηθηκε ο διοικητης της 114 Π.Μ.
Τους λογους να μην τους αναφερω.Φανταζομαι τους γνωριζετε.

Panos71
Active Member
Panos71 (@panos71)
11 months ago

Αγαπητε δεν είμαστε όλοι του αντικειμένου,
Βοηθήστε λιγο αν θέλετε.

antonios
antonios (@antonios)
11 months ago

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν το σχέδιο των αντισταθμιστικων ήταν προς όφελος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας τότε γιατί δεν το ψήφιζε τότε η τότε αντιπολίτευση και το κάνει τώρα σαν κυβέρνηση? Συνήθως όταν μια συμφωνία επανέρχεται είναι προς όφελος του υσχιρου και όχι αυτού που έχει ανάγκη! Καλό θα ήταν να μάθουμε ποια σημεία της συμφωνίας άλλαξαν και προς όφελος ποιου.

Μιχάλης
Μιχάλης
11 months ago

Κάποια στιγμή όμως από τα λόγια να περάσουμε στην πράξη.

AlxPorto
AlxPorto (@alxporto)
11 months ago

Θα μπορούσατε παρακαλώ είτε εσείς είτε κάποιος φίλος που γνωρίζει, να μου θυμίσετε περί τίνος πρόκειται τα excess materials των υποβρυχίων; Ευχαριστώ

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
11 months ago
Reply to  AlxPorto

https://www.ptisidiastima.com/6th-and-7th-super-vita-to-be-delivered-soon/
Δες τα pdf στο σχόλιο μου παραπάνω
Αυτές οι εργασίες πρέπει να είναι

John
John (@john-2)
11 months ago

Ο διοικητής της 114ΠΜ της βάσης των Mirage 2000, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κυρίου παραιτήθηκε .

LYK
LYK (@lyk)
11 months ago

Επιτέλους | Υποστήριξη για τα Mirage ~

LYK
LYK (@lyk)
11 months ago
Reply to  LYK

Τώρα εάν θέλουμε σίγουρα πάνω χέρι με τα F-16 των απέναντι τότε καλός ο εκσυγχρονισμός, αλλά αν ανάψει ΗΠ τότε χαιρέτα τα ραντάρ.

Diogenis
Member
Diogenis (@diogenis)
11 months ago

Παραιτήθηκε ο διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κυρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση έγινε για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν οι επανειλημμένες αναφορές προς την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για τα προβλήματα διαθεσιμότητας που υφίστανται με τα αεροσκάφη των 331 και 332 Μοιρών και ο δεύτερος η έντονη εμπλοκή της 114 στη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Όπως αναφέρει το defencereview.gr, η 114 ΠΜ είχε φτάσει να ασχολείται περισσότερο με το μεταναστευτικό παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις.
Πηγή: defenceview.gr

Tasos
Τάσος
11 months ago
Reply to  Diogenis

καλό και χρήσιμο θα ήταν και ένα ρεπορτάζ της ΠΤΗΣΗΣ επί του θέματος…..

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
11 months ago

Γράφουν αναγνώστες για παραίτηση του Διοικητού της 114ΠΜ. Δεν είναι εύλογο να αναμένουμε ενημέρωση από το περιοδικό;

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
11 months ago
Reply to  Nikolaos

Καλημέρα σας. Πράγματι έχει παραιτηθεί, αλλά δεν έχουμε πληροφόρηση για τους λόγους

Manolis
Member
Manolis (@manolis)
11 months ago
Reply to  Nikolaos

Ασε φιλε Νικολαε γιατι στο τελος μπορει και να μη θελουμε να μαθουμε… Κυκλοφορησε οτι εκανε γενναια εξοδο μετα απο καλοπληρωμενη προταση εργασιας στον ιδιωτικο τομεα. Να σημειωθει οτι σε καμμια περιπτωση δεν ψεγω τον πρωην Διοικητη της 114ΠΜ για την όποια επιλογη ζωης που φερεται οτι εκανε.

Tango.Alpha
Tango Alpha
11 months ago
Reply to  manolis

Όσοι ταξιδεύουν συχνά μπορεί να το ανακαλύψουν. Πάντως θετικό που είπε κάτι φεύγοντας έστω και για καλύτερη δουλειά – αν αληθεύουν οι φήμες.

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
11 months ago

“«Ο αγώνας όλων, κι είμαι σίγουρος ότι αυτό καλύπτει τον καθένα και την καθεμία από εσάς μέχρι κεραίας, είναι να κάνουμε τώρα την προσπάθεια ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να καταστούν πιο έτοιμες, πιο αξιόμαχες και σε επίπεδο πλατφόρμας και σε επίπεδο προσωπικού. Αυτό χρειάζεται παρεμβάσεις. Χρειάζεται να προχωρήσουμε χωρίς φόβο και πάθος στις διευθετήσεις, τακτοποιήσεις των εκκρεμοτήτων που πρέπει να γίνουν και να προχωρήσουμε γοργά», κατελήξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.”
Αφήνω στην άκρη τα παρ’ ολίγον Ελληνικά, και διερωτώμαι τι φόβος και τι πάθος μπορεί να υπάρχει στο να υπογράψουμε μια γ@@@@@@@ σύμβαση ανταλλακτικών … Επίσης διερωτώμαι ως πότε οι αρμόδιοι υπουργοί θα απευθύνουν … παραινέσεις και θα κάνουν … διαπιστώσεις, ως δημοσιογράφοι, για τα θέματα του χαρτοφυλακίου τους … Έλεος πια … Από τις ατυχέστερες επιλογές Μητσοτάκη, άνθρωπος για να εκφωνήσει κανέναν δεκάρικο στο χωριό του, όχι παραπάνω …

NikolakiEfentis
Trusted Member
NikolakiEfentis (@nikolakiefentis)
11 months ago
Reply to  Nikolaos

Αυτό ακριβώς ρε φίλε!!! Τί φόβο και πάθος!!! Έχουν ψυχολογικό πρόβλημα να υπογράψουν(!!!);
Αντί να έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν μετά την υποβολή στον ΟΗΕ από την Τουρκία συντεταγμένων για το “μισό Αιγαίο” έχουν πάθει “ψυχολογία” (που έλεγε κι ο Χ. Κλυν);

Tango.Alpha
Tango Alpha
11 months ago
Reply to  Nikolaos

Συνήθως διαβάζω τα σχόλια σας με σοβαρότητα και προσοχή. Τώρα έβαλα και τα γέλια για το χαρακτηρισμό της σύμβασης ανταλλακτικών. Εσείς που είστε του κλασικού δεν έλεγαν οι αρχαίοι ότι κωμωδία και τραγωδία κάπου συμπλέκονταν;
Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι θέμα υπουργού (τα μεγάλα λόγια και τα μικρά έργα) αλλά θέμα πολιτικής. Οπως είπε χθες κάποιος άλλος αναγνώστης στα περισσότερα πράγματα υπάρχει πολύ χαμαλίκι που κανένας δε θέλει να κάνει και ούτε να σπάσει αυγά (αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι διατήρησε το Αεροπορικό Απόσπασμα Καβάλας).

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
10 months ago
Reply to  Tango Alpha

Σεις είστε που γράφατε, στο άρθρο για το Άρτεμις-30, ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις για νομική υποστήριξη. Και δεν είναι δα και από τις πιο απαιτητικές συμβάσεις. Αν καταλαμβανόμουν, κάθε φορά που διαπραγματευόμουν και κατήρτιζα σύμβαση (και δεν μιλώ για μισθώσεις …) με στοιχεία αλλοδαπότητας και μελλοντικής εκπλήρωσης, θα έπρεπε να με έχει προδώσει προ πολλού η καρδιά μου και να μην ευρίσκομαι εδώ τώρα … Οπότε, ναι, να υπογραφεί επιτέλους, μετά από χρόνια κουβέντας αυτή η γ@@@@@@@ σύμβαση, αν χρειαστεί (παρά το ότι υπάρχουν ειδικοί άνθρωποι, από υπηρεσιακούς της ΠΑ μέχρι το Νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο ΥΠΕΘΑ και τους ειδικούς συμβούλους – μετακλητούς – του Υπουργού) ας πάμε σε ένα καλό δικηγορικό γραφείο, αλλά στην περίπτωση αυτή οι μεν μετακλητοί να γυρίσουν σπίτια τους, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους να αποσπασθεί σε περιφερειακή ακριτική υπηρεσία και ο αρμόδιος στρατιωτικός νομικός να πάει να κάνει καμιά ΕΔΕ σε κανένα φυλάκιο προκαλύψεως. Αρκετά με τις προφάσεις εν αμαρτίαις. Εκτός αν δεν το θέλει η πολιτική ηγεσία: Αν η ΠΤΗΣΗ γνωρίζει κάτι τέτοιο, ας βγει να το καταγγείλει ότι η ελληνική κυβέρνηση (δεν θα είναι η πρώτη ασφαλώς …) αφήνει την πατρίδα συνειδητά άοπλη παραμονές του (αναπόφευκτου) πολέμου.

Neilos
Νείλος
11 months ago
Reply to  Nikolaos

Πέστα!!! Θέματα απλής διοικητικής και επιχειρησιακής μέριμνας όπως αναβαθμίσεις, συντηρήσεις, εκσυγχρονισμοί και επαναπιστοποιήσεις οπλικών συστημάτων και φορέων που απλά θα έπρεπε να είναι η καθημερινή σιωπηρή ενασχόληση του Υπουργείο Αμύνης, όπως είναι του Υπουργείου Οικονομικών η παραγγελία γραφικής ύλης και αναλώσιμων, έχουν αναβιβασθεί σε «Εθνικά Θέματα» τα οποία απαιτούν «Εθνικές διακομματικές υπερβάσεις». Και οποιοδήποτε μικρό βηματάκι μέρμηγκα πάει να γίνει παίρνει διαστάσεις «ειδησάρας» και δώστου λογίδρια του δεκάρικου και αναρτήσεις στα δίκτυα και αναλύσεις και κάπως έτσι οι βδομάδες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια.
Θα μας έχουν πέσει τα δόντια κι ακόμα θα συζητάμε για Φως στα Μιράζ και για το λαμπρό μέλλον των Viper όταν έλθουν με το κάλο! Είμαστε για γέλια και για φάπες που άλλωστε τις εισπράττουμε αφειδώς από τον αναθεωρητικό περίγυρό μας σε Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία. Γειά μας…

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
10 months ago
Reply to  Νείλος

Αγαπητέ φίλε, μιλάμε για ψευδοκράτος χαρτογιακάδων και κλόουν, που κατά τύχη υπάρχει. “Διαπραγματεύονται” λέει. Τι διαπραγματεύονται; Πωλούν και άλλοι ανταλλακτικά για Μιράζ 2000 πλην της κατασκευάστριας; Όσα ζητά, ζητά. Τι να κάνουμε δηλαδή; Είναι μαχητικά, δεν είναι ούτε υλικά καθαριότητας, ούτε διαγωνισμός για υπηρεσίες φύλαξης!

zulu16
zulu16
11 months ago

7 μέρες and counting….Arleigh Burge…απόλυτη ησυχία κατά τα άλλα θα φτάσουμε στην ξεφτύλλα να ανακοινώνουμε τις συμβάσεις για την λογιστική υποστήριξη συστημάτων που υπηρετούν ήδη στις ΕΕΔ εν προκειμένω m-2000, σαν εξοπλιστικά…..

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
11 months ago
Reply to  zulu16

διακρινω φοβερη αισιοδοξια στa γραφομενα σου!
Σιγά μην ξεμπερδευσουμε τόσο…. εύκολα με αυτή τη @xxxx η FOS των M2000!!
Είμαι περίεργος εάν θα περιλάβουν και ταEGM!!

Lefteris
Trusted Member
Lefteris (@lefteris)
11 months ago

Θα σπάσει το κλασσικό παραμύθι ότι τα γαλλικά και ρωσικά όπλα δεν έχουν υποστήριξη;
Θα δούμε ανταλλακτικά για Mirage; Μήπως να συνεχίσουμε την απαξίωση και την απόσυρση των μη αμερικανικών όπλων;
Το εύθυμο είναι πως εμείς οι πολίτες έχουμε μεγαλύτερη ευθιξία από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, κι αν παραιτήθηκε κάποιος για λόγους ευθιξίας, ευτυχώς που υπήρξε πρόταση στο ιδιωτικό τομέα για να διασφαλίσει τον βιοπορισμό του, εκτός αν κάποιοι θέλουν να τον δουν να πεθαίνει στο πεζοδρόμιο από πείνα μιας και “τόλμησε”.

NikolakiEfentis
Trusted Member
NikolakiEfentis (@nikolakiefentis)
11 months ago
Reply to  Lefteris

Δεν είναι μόνο τα Γαλλικά. Και τα F-16 από τύχη ψιλουποστηρίζονται, από τα κονδύλια των 10 F-16 που δεν είχε αγοράσει ο “γίγαντας” Μεϊμαράκης… Αλλά αυτή είναι η νοοτροπία της κοινωνίας του Αντρέα στην οποία ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνεπώνυμων πολιτών και πολιτικών…

Athan
Athan (@athan)
10 months ago

20/12/2011
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συμβούλιο η προμήθεια των ανταλλακτικών των κινητήρων F-110 GE-100 των αεροσκαφών F-16 Block 30 (75 εκατ.Ευρώ).
14/3/2014
Υπογράφηκε η προμήθεια ανταλλακτικών ύψους 245 εκατ. δολαρίων για τους κινητήρες των F-16 Block 52+ της Π.Α, ήτοι προμήθεια υλικών και υπηρεσιών εργοστασιακής συντήρησης ENSIP (Engine Structural Integrity Program) 4300 TAC (Τotal Αccumulated Cycles) των Modules 67 κινητήρων F100-PW-229.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι ρόλο έπαιξε η πολεμική αναμέτρηση Ελλάδας-Άξονος στην τελική έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου;

Ο δρόμος προς τον 2ο ΠΠ – Πρελούδιο Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο 2ος ΠΠ έγινε για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών που είχε αφήσει ανοιχτούς...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

33
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 April 2014 #335

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Δεκέμβριος #403

Αγορά 3.99

Related News

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,Η 28η Οκτωβρίου του 1940 υπήρξε η ημέρα έναρξης ενός πολέμου. Ενός...

Η Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τον Γάλλο επιτετραμμένο για το σκίτσο στο Charlie Hebdo

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ Τουρκία κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις τον Γάλλο επιτετραμμένο σχετικά με το σκίτσο που δημοσίευσε η εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, έγινε γνωστό από...

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...