Το Πεντάγωνο σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το F-35 για αναχαίτιση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων

2
1702
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 1
  •  
  •  

Τους επόμενους έξι μήνες, το Αμερικανικό Πεντάγωνο θα καταλήξει για το εάν αναπτύξει ένα νέο όπλο για το F-35 που θα επιτρέψει την κατάρριψη εχθρικών διηπειρωτικών πυραύλων στα αρχικά στάδια της πτήσης.

 

Σύμφωνα με το “Defense News”, αξιωματούχος του Πενταγώνου ανέφερε σε δημοσιογράφους στις 17 Ιανουαρίου 2019 ότι το όπλο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό και φθηνό. Εφόσον το νέο όπλο καταστεί επιχειρησιακό, θα ήταν αποδοτικό σε ορισμένες περιοχές, όπως τη Βόρεια Κορέα.

 

Πλεονέκτημα του F-35 είναι πως διαθέτει ήδη τους αισθητήρες για να εντοπίσει και να ιχνηλατήσει τα αντίπαλα βαλλιστικά όπλα, οι ΗΠΑ αντέχουν όμως να δώσουν έναν επιπλέον ρόλο στο μαχητικό;

 

Πέρα από την ανάπτυξη και παραγωγή του νέου όπλου, αλλά και τη βελτίωση των συστημάτων που έχει το F-35, τα μαχητικά θα πρέπει να βρίσκονται πολύ κοντά στα σημεία εκτόξευσης των πυραύλων, και η υποστήριξή τους εκεί θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Ίσως ένα οπλισμένο drone να είναι μια πιο αποδοτική επιλογή από το F-35, τουλάχιστον γι’ αυτή τη δουλειά.

 

Καταρρίπτοντας βαλλιστικούς πυραύλους του Κιμ με συνδυασμό F-35 και AIM-120D


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 1
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γιώργος
Guest

Έτσι και αλλιώς ο ρόλος του μαχητικού είναι να κάνει όλους τους ρόλους των άλλων μαχητικών πρακτικά μαζί, οπότε για μένα δεν υπάρχει καν το ερώτημα. Τώρα ως προς την αποτελεσματικότητα έχω σοβαρές ενστάσεις, καθώς ο9ι διηπειρωτικοί θεωρητικά δε θα είναι πάνω στα σύνορα, στους κύριους αντιπάλους τους δηλαδή Κίνα και παραδοσιακά η Ρωσία, μπορεί στο μέλλον και η Ινδία σε κάποιο βαθμό, αλλά στις αχανείς στέπες. Οπότε προφανώς θα αναφέρονται στα τακτικά βαλλιστικά και όχι, λανθασμένα, στα στρατηγικά. Μην ξεχνάμε ότι τα στρατηγικά, τύπου PeaceMaker μπορούν να φέρουν και πυρηνική κεφαλή. άρα εκ πρώτης όψεως φαίνεται να προορίζεται για… Read more »

ACHERON
Guest
ΑΧΕΡΩΝ

Κάποια στιγμή θα πούν ότι το προορίζουν και για διαστημικό πορθμείο.