Τόκιο και Σεούλ ολοταχώς προς F-35B

3
The F-35B Lightning 11 prepares to vertically land for the first time at sea on the flight deck of the amphibious assault ship USS Wasp (LHD 1). The F-35B is the Marine Corps Joint Strike Force variant, designed for short takeoff and vertical landing on Navy amphibious ships. The purpose of F-35B sea trials on USS Wasp (LHD-1) is to test F-35B systems and ship’s support functions.
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ιαπωνία και Νότιος Κορέα οδεύουν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες προς την υιοθέτηση της έκδοσης STOVL F-35B για τα πολεμικά ναυτικά τους. Πιο συγκεκριμένα η Ιαπωνία εξετάζει την περίπτωση τροποποίησης του «ελικοπτεροφόρου αντιτορπιλικού» DDH κλάσης Izumo (με ένα σε υπηρεσία και άλλο ένα σε διαδικασία εισαγωγής σε υπηρεσία) σε φορέα του STOVL JSF. Αντίστοιχα η Νότια Κορέα στοχεύσει σε αντίστοιχη μετατροπή του μεγάλου πλοίου αμφίβιας κρούσης Dokdo.

Και στις δυο περιπτώσεις τα πλοία, που μπορούν να μεταφέρουν έως και 10 μεγάλα ελικόπτερα, θα μπορούν να μεταφέρουν έως και 14 F-35B αν και να χρειαστούν για το σκοπό αυτό εκτεταμένες μετατροπές, ανάμεσα τους την ειδική προστασία του καταστρώματος έναντι των θερμών καυσαερίων του κινητήρα των JSF αλλά και την δημιουργία αποθηκών πυρομαχικών για τα μαχητικά Και οι δυο προθέσεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση της βορειοκορεατικής απειλής αν και η Κίνα είναι και αυτή δυνητικός αντίπαλος, ειδικά για το Τόκιο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Τι βλέπουν τα μάτια μου; Χρωματιστή (λέμε τώρα) παραλλαγή σε F-35; Μακέτο, προφανώς, όψωμεν.

Em.Ti
Member
Em.Ti

Ε ναι, μακέτο. Εκτός κι αν θελήσουν να πετάξουν την ειδική επικάλυψη στα σκουπίδια.

kakaouskia
Member
kakaouskia

Καλησπερα

Η Κινα εβαλε παραγγελια για τους Χ-101 η ακομη;

Οσο στελθ και να ειναι το Φ-35, τα αεροπλανοφορα κομματι δυσκολο να τα κρυψεις.