Βελτιώνονται οι προοπτικές πωλήσεων του F/A-18E/F Advanced Super Hornet

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στο άρθρο του Aviation Week που παρουσιάσαμε χτες στις “Απόψεις” (το άρθρο μας εδώ), το περιοδικό μετέφερε και τις εκτιμήσεις της Boeing για τις προοπτικές πωλήσεων του F/A-18E/F Block 3. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις εκτιμήσεις, η εταιρεία θεωρεί πως σύντομα το αμερικανικό ναυτικό θα πρέπει να αγοράσει επιπλέον F/A-18E/F Block 3.

Αυτή την στιγμή η Boeing κατασκευάζει 2 Super Hornet τον μήνα, αλλά ελπίζει ότι θα τα αυξήσει, ενώ θεωρεί πως η γραμμή θα μείνει ανοιχτή και την επόμενη δεκαετία. Επίσης τονίζει το γεγονός ότι τα αεροσκάφη θα μείνουν σε υπηρεσία και μετά το 2040, καθώς το δομικό όριο ζωής θα επεκταθεί από τις 6000 στις 9000 ώρες πτήσης, κάτι που θα ισχύσει για καινούργια αλλά και παλιά αεροσκάφη.

Αυτή την στιγμή υπηρετούν  560 Super Hornet και 160 EA-18G Growler ενώ κάποια στιγμή θα μπουν σε υπηρεσία και 260 F-35C που θα αντικαταστήσουν τα F/A-18A/B/C/D. Οι αριθμοί όμως δεν “επαρκούν”, και θα χρειαστούν περισσότερα αεροπλάνα. Εδώ η Boeing θεωρεί πως πρέπει να είναι νέα Block 3.

Άλλοι πελάτες είναι για αρχή ο Καναδάς (που σταμάτησε την προμήθεια των F-35 και σκοπεύει να αγοράσει F/A-18E/F, η είδηση με τα προβλήματά εδώ). Δεν σταματάμε εδώ, καθώς και η Φινλανδία συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες σαν χρήστης παλαιότερου τύπου F/A-18C/D (η είδηση εδώ), αν και αντιμετωπίζει την “αφρόκρεμα” των δυτικών μαχητικών.

Το Κουβέιτ είναι πολύ κοντά στην αγορά 24 αεροσκαφών με option για άλλα 12. Τέλος το F/A-18E/F “παίζει” και στον ινδικό διαγωνισμό για ναυτικό αεροσκάφος, αρκεί όμως η Boeing να “πιστοποιήσει” το αεροσκάφος για χρήση από ski jump.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •