27.9 C
Athens
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Τα fake news και ο μιντιακός κανιβαλισμός των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που...

Τα fake news και ο μιντιακός κανιβαλισμός των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τους Τούρκους

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Από την προηγούμενη Παρασκευή που έγινε γνωστή η είδηση με τη σύλληψη των δύο στελεχών του Ελληνικού Στράτου από Τούρκους στον Έβρο, οι περισσότερες ενημερωτικές ιστοσελίδες, άρχισαν την αναπαραγωγή fake news και φημών χωρίς να διαθέτουν κανένα αξιόπιστο στοιχείο που να τους επιβεβαιώνει. Συγκεντρώσαμε τα μεγαλύτερα fake news (μέχρι στιγμής) και σας τα παρουσιάζουμε όλα σε ένα άρθρο.

Του Θοδωρή Δανηιλίδη και Θάνου Σ. Επαχτίτη – Αρχική δημοσίευση ellinikahoaxes.gr

1. «Αποκλειστική μαρτυρία: Τους πήραν από το φυλάκιο!»

Η συγκεκριμένη ψευδής είδηση ξεκίνησε από τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο την Παρασκευή 2 Μαρτίου.
Το είδαμε στο meaculpa.gr

https://archive.is/k1Igy

Ο δημοσιογράφος δημοσιοποίησε αυτή τη φήμη, με πηγή προσκείμενη, όπως λέει, στο οικογενειακό περιβάλλον του λοχία Κούκλατζη. Όμως δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να επιβεβαιώνει αυτή τη φήμη. Τα φυλάκια του Έβρου δεν στελεχώνονται από δύο μόνο άτομα, και σε μια τέτοια περίπτωση θα είχαμε μια μικρή μάχη, πιθανότατα με νεκρούς και τραυματίες. Μια τέτοια ιστορία θα ήταν αδύνατο να μείνει κρυφή και το σενάριο αυτό ξεπερνάει το πλαίσιο της συνωμοσιολογίας και περνάει στη νοσηρή φαντασία. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της συνωμοσιολογίας, αρκεί να σκεφτούμε πόσοι εμπλέκονται κάτω από ένα πέπλο σιωπής. Από τους γονείς που επισκέφθηκαν τα παιδιά τους σήμερα, τους συναδέλφους των στρατιωτικών, μέχρι την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.


2. «Πήραν ΚΑΙ τζιπ-ασύρματο-οπλισμό – ασκήθηκε βία στους Έλληνες!»

Δεύτερη συνεχόμενη ψευδή είδηση από τον τον ίδιο δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.
Το είδαμε στο meaculpa.gr

https://archive.is/EOxKs

Το αξιοσημείωτο σε αυτή την περίπτωση είναι πως το δεύτερο άρθρο καταρρίπτει το πρώτο που μιλάει για απαγωγή από Ελληνικό φυλάκιο. 

Αυτή τη φορά το δημοσίευμα βασίζεται σε «έγκυρες στρατιωτικές πηγές», που όμως δεν παρουσιάζονται στο δημοσίευμα. Το άρθρο αναφέρει πως «τα δύο στελέχη επέβαιναν σε τζιπ του ΕΣ – το οποίο επίσης βρίσκεται σε τουρκικά χέρια – και πήγαιναν από τη Βύσσα προς τις Καστανιές».

Φυσικά, οι «στρατιωτικές πηγές» είναι αδύνατον να εξηγήσουν πώς κατάφεραν και πέρασαν το τζιπάκι από το δάσος που βρίσκεται στην τοποθεσία που έγινε η «απαγωγή» των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού.

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο τύπου το ΓΕΣ το οποίο μας διέψευσε κατηγορηματικά τις δύο «αποκλειστικές ειδήσεις» του Κ. Μπογδάνου. «Δεν μας λείπει κανένα τζιπάκι» και σε ερώτηση μας γιατί δεν βγάζουν σχετική ανακοίνωση μας απάντησαν πως «είναι αδύνατον να εκδίδουμε δελτία τύπου για την κάθε ανοησία που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο.»


3. «Χτυπήθηκαν από τους Τούρκους φρουρούς τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί»

Η φήμη αυτή διαδόθηκε από τον Βασίλη Βενιζέλο, αρθρογράφο της athensvoice.gr, και την αναπαρήγαγαν πολλές ενημερωτικές σελίδες.

Ένα ιδιαιτέρως λεπτό θέμα σχετικά με τη τύχη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στη Τουρκία, είναι οι φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με δήθεν κακοποίησή τους από τις τουρκικές αρχές. Από «ειδήσεις» περί ξυλοδαρμού από τους Τούρκους φρουρούς, μέχρι τον εξωφρενικό ισχυρισμό που διατυπώθηκε στο makeleio.gr (μια από τις δημοφιλέστερες σε αναγνωσιμότητα ιστοσελίδες και βέβαια, από τις πλέον αναξιόπιστες), πως «…θα τους κάνουν γυναίκες» (κοινώς θα τους σοδομίσουν) και πως «Αναπνέουν από μια μικρή τρύπα» και «Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, σε μία τρύπα 10 τ.μ. σαν τους αρουραίους ζουν οι τρόφιμοι στη συγκεκριμένη φυλακή της Αδριανούπολης.»

Είναι σαφές πως τίποτα από τα ανωτέρω δεν ισχύει. Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του ΕΠΟΠ Λοχία στη τηλεόραση του ALPHA, «τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και με υψηλό φρόνημα».

«Η φροντίδα της φυλακής προς το πρόσωπό τους είναι πολύ καλή» επισήμανε χαρακτηριστικά, διαλύοντας οποιαδήποτε φημολογία περί «κακοποίησης». Παραδόξως όμως, οι φήμες για «κακοποίηση» συνεχίζουν να αναπαράγωνται ακόμη και από πολιτικούς, όπως ο Φαηλός Κρανιδιώτης, ο οποίος συν τοις άλλοις, επιμένει πως κατασχέθηκε και τζιπάκι του Ελληνικού Στρατού, κάτι που όπως είδαμε παραπάνω, διαψεύδει κατηγορηματικά το γραφείο τύπου του ΓΕΣ.

Σε νεότερες δηλώσεις του ίδιου γονέα στο κανάλι Ε, επανέλαβε και τόνισε πως οι δυο κρατούμενοι δεν κακοποιήθηκαν.

Σε τι φυλακές κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί;

Οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας τύπου F. Η φυλακή της Αδριανούπολης ξεκίνησε την λειτουργία της το 2001 και θεωρείται σύγχρονο (από άποψη υποδομών) σωφρονιστικό ίδρυμα. Έχει χωρητικότητα 368 ατόμων που χωρίζονται σε 4 πτέρυγες με 103 κελιά 3 ατόμων και 61 μονά κελιά. Αν και υπάρχουν αρκετές αναφορές για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπινών δικαιωμάτων στο σωφρονιστικό σύστημα της Τουρκίας, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να φανερώνει πως οι Έλληνες στρατιωτικοί κακοποιήθηκαν. Πριν τη χρήση των φυλακών νέου τύπου, οι κρατούμενοι στη Τουρκία φυλακίζονταν σε koğuş όπου διέμεναν ομαδικά κατά δεκάδες στον ίδιο χώρο.


4. «Αερομαχίες πάνω από τον Έβρο»

Σύμφωνα με «είδηση» που ξεκίνησε από το pentapostagma.gr, που «ειδικεύεται» στη δημιουργία και αναπαραγωγή hoaxes, χωρίς φυσικά να παραθέτει τη πηγή της πληροφορίας. Σύμφωνα με το briefingnews.gr, οι αερομαχίες πάνω από τον Έβρο είναι προϊόν… ράδιο αρβύλας. Η «εισβολή των τουρκικών μαχητικών F-16 και F-4» δεν μεταδόθηκε από καμία αξιόπιστη πηγή, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση, ενώ η μόνη παρουσία της ιστορίας στο διαδίκτυο, βρίσκεται σε αναπαραγωγές αναξιόπιστων μπλογκ. Από την επικοινωνία που είχαμε με το γραφείο τύπου του ΓΕΣ, μας επισημάνθηκε πως δεν υπήρξε καμία παρουσία και το κυριότερο εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από τον Έβρο αυτές τις ημέρες.


5. «Κατηγορούνται και για κατασκοπεία οι Έλληνες στρατιωτικοί»

Πολλές ενημερωτικές σελίδες αναπαρήγαγαν την είδηση πως οι οι Έλληνες στρατιωτικοί κατηγορούνται και για κατασκοπεία. Αυτά τα δημοσιεύματα έρχονται σε αντίθεση με άλλα που ισχυρίζονται ακριβώς το αντίθετο.

Εχθές (5/5/2018), η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, αναφέρθηκε στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί και ξεκαθάρισε πως δεν έχει ορισθεί δικάσιμος και εξήγησε την διαδικασία που θα ακολουθηθεί από δω και πέρα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον λανθασμένο τίτλο («σούπερ») που μεταδόθηκε στην ζωντανή σύνδεση. Πολλές σελίδες αναπαρήγαγαν αυτόν τον τίτλο γιατί απλά δεν κάθισαν να ακούσουν τι ακριβώς είπε η ανταποκρίτρια.

Επιπλέων ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ, διευκρίνισε πως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Ο Τούρκος Εισαγγελέας θα πρέπει να ετοιμάσει την έκθεση του και να την υποβάλει στο δικαστήριο, που θα πρέπει να την κάνει δεκτή και να ορίσει τακτική δικάσιμο. Αυτά θα γίνουν τις επόμενες μέρες, και όσα ΜΜΕ ισχυρίζονται πως έχει απαγγελθεί και η κατηγορία της κατασκοπείας… πρέπει να έχουν μαντικές ικανότητες.

Διαβάστε περισσότερα σε προηγούμενο άρθρο μας.


6. Σενάρια περί ανταλλαγής των Ελλήνων με τους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα.

Πρόκειται περί φήμης που κυκλοφορεί και είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί. Η πολιτική ηγεσία των δύο χωρών έχει διαψεύσει αυτό το σενάριο.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τουρκίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ειδησεογραφικού πρακτορείου İhlas, δήλωσε:
«Η κράτηση των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία οι οποίοι πέρασαν στην τουρκική πλευρά από την Ελλάδα, δεν αποτελεί ζήτημα για ανταλλαγή. Ούτε η Ελλάδα ζήτησε ανταλλαγή από την τουρκική κυβέρνηση, ούτε η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε ανταλλαγή από την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης. Όλοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.


Τα παραπάνω δημοσιεύματα εκτός από ψευδή και παραπλανητικά, είναι και μια τεράστια προσβολή προς τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας. Μας απήγαγαν δύο στελέχη του Στρατού και εμείς όχι μόνο δεν κάναμε τίποτα, αλλά δεν είπαμε ούτε μια κουβέντα και το καλύψαμε. Τύφλα να έχει η προπαγάνδα των Τούρκων αν έχεις τέτοιας ποιότητας δημοσιογραφία. Κάποιοι για μερικά κλικς έχουν ξεφύγει από κάθε όριο.

Επειδή αυτή η υπόθεση δεν έχει λήξει και είναι σίγουρο πως οι φήμες και οι ψευδείς ειδήσεις θα συνεχίσουν, σας εφιστούμε την προσοχή και σας συμβουλεύουμε να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί σε όσα διαβάζετε.

Θάνος Σ. Επαχτίτης
Θοδωρής Δανιηλίδης


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

22 ΣΧΟΛΙΑ

22 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Προβοκάτωρ

Σύντροφοι, διαβάζετε μόνο Pravda για να μην έχετε κενά.

Em.Ti

Το καλύτερο που διάβασα εγώ ήταν για συντονισμένη ενέργεια των Μπορντώ Μπερελί, οι οποίοι άλλωστε έχουν τον τελευταίο καιρό κάνει “κόσκινο” τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Θράκη και βρίζονται συχνά-πυκνά με τους έλληνες αγρότες.

Spyros

Η Ελλάδα ΕΧΕΙ σοβαρή δημοσιογραφία, αλλά η τελευταία αγνοείται.

Και εδώ που τα λέμε, οι περισσότεροι πολίτες της χώρας μας αδιαφορούν γι’ αυτήν: πολύ βαρετή, και απαισιόδοξη βρε παιδί μου…

Παῦλος Πιτσελᾶς

Γενικα σε τετοιου ειδους υποθεσεις καποιος πρεπει να ειναι προσεκτικος.

Το γεγονος της συλληψης και της κρατησης των Ελληνων, δειχνει παντως διαφορα πραγματα σε σχεση με τους Τουρκους αλλα και σε σχεση με μας, σε διαφορα επιπεδα, και δεν θα επρεπε για κανενα λογο να συμβει.

John_the_Economist

Βρε παιδιά η ταπεινή μου εμπειρία απο τον Εβρο ως δόκιμος έφεδρος το 2003 δεν υπάρχει περίπολο με Ανθυπολοχαγο και Λοχία.. δεν ξέρω τι έγινε

PB

Δε θα έπρεπε να κινηθεί κάποιος εισαγγελέας ή έστω το ΕΣΡ και να επιβάλει ποινές; Οι συγκεκριμένοι άλλωστε είναι κατά συρροή ψεύτες, δημιουργοί και διακινητές Fake News. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλοι πολλοί και αυτή η κατάσταση διαιωνίζεται σε αυτή την χώρα που η ατιμωρησία εξελίσσεται στο νο 1 πρόβλημα.

ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ

οχι ρε παιδιά μπουρδολογιες του δανιηλιδη… εχει πιαστεί ουκ ολίγες φορές να χαϊδεύει ξενα και αλλοτρια συμφέροντα, αυτούς δηλαδή που απο ναρκοθετησανε τον Εβρο ετσι ωστε τα μπροντο μπερελι να κοβουν βόλτες ανενοχλητα την ωρα που μπάζουν λαθρομεταναστες.. το μονο χοαξ site στην ελλαδα ειναι το ελενικχοξες, πραγματικα κρίμα για την πτήση να ανεβάζει τέτοια αρθρα.

p270

το ότι διέψευσε το ΓΕΣ ότι δεν μας λείπει κανένα τζιπ το προσπερνάω και να έλειπε δεν θα το έλεγαν ,απο εκεί πέρα ο δημοσιογραφος αυτός ειναι γνωστός για τις ανοησίες για να μην πω κάτι άλλο που γράφει

για τα υπόλοιπα αν και δεν τα πιστευω(στην ουσια πρώτη φορά διαβάζω για αερομαχίες στον εβρο από την αναδημοσιευση που κάνετε εδώ στο άρθρο για να τους κραξετε προφανώς και καλά κάνετε )κρατάω μια πισινή γιατί δεν πιστευω και ότι λέει η κυβέρνηση και τα όργανα τις

Άγγελος

Μπράβο σας που καθήσατε και διαψεύσατε μία μία τις ειδήσεις ακόμα και αν δεν είναι δουλειά σας γιατί γενικότερα για αυτό το θέμα η πρόταση ‘ο καθένας λέει ότι του έρθει’ έχει πάει σε άλλο επίπεδο

armel

Σαφώς και τα παραπάνω είναι ανόητα δημοσιεύματα που προσβάλλουν τις ΕΔ και τον ελληνικό λαό. Γνώμη μου, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει επέμβει εισαγγελέας για διασπορά επικίνδυνων ψευδών ειδήσεων που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Ωστόσο, πρέπει επίσης να μας προβληματίσει το ότι 2 μόνιμα στελέχη χάθηκαν (;), βγαίνοντας από σεσημασμένο μονοπάτι και ακολουθώντας ίχνη που πήγαιναν προς την Τουρκία (για πόσο χρόνο και τί ηθελαν να κάνουν άραγε;), ότι έπεσαν (τυχαία;) πάνω σε τουρκική περίπολο (πολυπληθέστερη ως συνήθως) και, τι πιο φυσιολογικό, παρέδωσαν αμέσως τον οπλισμό τους (απειλήθηκαν με πυρά;) και παραδόθηκαν…κάτι δε πάει καλά με αυτή την… Read more »

ilias35

Πλεον υπαρχει περιπολο της συνθεσης με αυτό του συμβαντος. Ευτυχως δηλαδή. Δεν θελω ουτε να σκέφτομαι να ηταν στη θεση των 2 στελεχων 9μηνιτες στρατιώτες τους οποιους πιθανον να τους εβγαζαν οι τουρκοι στην τηλεοραση να κλαινε. Καποτε υπηρχαν περιπολα και ενεδρες αμιγως αποτελούμενα από κληρωτούς οπλιτες με επικεφαλης κληρωτο υπαξιωματικο. Καποτε. Τωρα κανενας δεν εμπιστευεται τους 9 μηνιτες (ή 8μηνιτες ή εξαμηνιτες ή και 3μηνιτες αν προκειται για ”ομογενεις”) και καλα κανουν. Επιπρόσθετα θελω να πω ότι οι στρατιωτικοι λοιδωρηθηκαν ως χοντροι, η πολύ λεπτοι ή μαυριδεροι ή και εγω δεν ξερω τι άλλο. Παρουσιαστηκαν αμέτρητοι πολεμιστες, στα ΜΜΕ… Read more »

dimitrov

Για την χθεσινή ανάλυση του Βερύκιου(στο βραδυνό δελτίο του άλφα) περί διπλωματίας των κρατούμενων(ή κατι τέτοιο) – όπως με Γερμανία και Γαλλία – τι έχουμε να σχολιάσουμε?

ΔΝΤ

Περα απο τις διαφορες τρολλιες εχω να κανω μια επισημανση. Ο Οικουμενικος Πατριαρχης κκ Βαρθολομαιος που εχει χαθει; Δεν μπορει να τον χρησιμοποιησει η Ελ Κυβερνηση να μεσολαβησει για την απελευθερωση των στελεχων; Απ’οτι φαινεται εχει καλες σχεσεις με την Τουρκικη κυβερνηση (προσφατα μιλησε με θετικα λογια για τον ”κλαδο ελιας”).

Jolly Rogers

Εντάξει να δεχθώ πως «…είναι αδύνατον το ΓΕΣ να εκδίδει δελτία τύπου για την κάθε ανοησία που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο…» (αν και θα έπρεπε) και αντιλαμβάνομαι οτι είναι απασχολημένοι με σπουδαιότερα θέματα… …είναι και οι Εισαγγελείς «απασχολημένοι» ή μήπως οι διατάξεις του Άρθρου 191 του ΠΚ περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, δεν αγγίζουν όλους τους Έλληνες πολίτες; Διότι ΕΑΝ τα θυμάμαι καλά και ΕΑΝ δεν με απατά η μνήμη μου «…όποιος διασπείρει, με οιονδήποτε τρόπο, ψευδείς ειδήσεις ή φήμες, ικανές να επιφέρουν φόβο και ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού, στο… Read more »

Nikolaos

Ακούν και βλέπουν επιλεκτικά. Όταν κάτι θίγει τις προσωπικές τους αντιλήψεις. Αν επρόκειτο π.χ. για διαδικτυακή ανάρτηση με σκωπτικό περιεχόμενο για καλογήρους κλπ (πραγματικό περιστατικό), ήδη εντός του αυτοφώρου θα είχαν συλληφθεί οι δράστες για “κακόβουλη βλασφημία” ή κάτι εξισου άκυρο … Ή αν κάτι ικανοποιεί τον προσωπικό και τον κοινωνικό φθόνο: Ανώνυμες καταγγελίες κατά επιχειρηματιών, καθηγητών, σεβάσμιων εν γένει πολιτών, που στον συλλογικό φαντασιακό είναι “πλούσιοι”, “στο κόλπο” κλπ. (θεμελιώδης η νεοελληνική διάκριση, οι “στο κόλπο” και οι “στην απέξω”) …

agnostosependytis

Εδώ μοιάζει ότι η Ελλάδα δεν είχε κάνει το αυτονόητο, και κάτι ψελλίζουν να κάνουν τώρα μέρες μετά σε στυλ ΕΔΕ ή ότι θα ψάξει η ΚΥΠ κτλ. Αυτά έπρεπε να τα έχουν κάνει στο πρώτο 12ωρο, ώστε πριν κάνουν δηλώσεις οι πολιτικοί κτλ να ξερουν ποιο είναι το background και τα δεδομένα/γεγονότα. Και μόνο μετά από 6 μέρες όταν όλη η Ελλάδα λέει τουλάχιστον πέστε μας ποια είναι τα γεγονότα, τι τεκμήρια έχετε συγκεντρώσει κτλ, αυτοί λένε, ΤΩΡΑ ότι θα ξεκινήσουν να το ψάχνουν. Και μετά λέμε για διασπορείς ψευδών ειδήσεων. Ναι κακό αυτό, αλλά αν είχαν πει στα… Read more »

Tsorbatzis

Το καλύτερο θα ήταν αν έγκυρα μας λέγατε εσείς τι συνέβη τελικά..
Αλλά δυστηχώς κανείς δεν ξέρει …και πιστεύω οτι δεν”ξέρει” γιατί η αλήθεια θα μας πονέσει πολύ όλους μας.

Κωστας

Καλησπερα σας αφορμη για το σχολιο μου ειναι ολα οσα γραφετε και ορθως γραφετε.Καθε βραδυ οταν ερχομαι για δουλεια περναω απο σελιδες του χωρου με την ελπιδα να ενημερωθω. Διαπιστωση .Στα θεματα εθνικης αμυνας θα επρεπε να υπαρχει ΣΕΒΑΣΜΟΣ .Κυριοι της Πτησης θα ξαναπω οτι ειστε ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ σιτε που διαθετει ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ Και εξηγουμε στα θεματα του εξοπλισμου θεωρω οτι θα επρεπε να ισχυει το ΄΄for your eyes only” Δεν ειναι δυνατων διασυρονται ολο το προσωπικο των Ε,Δ απο αχαρακτηριστα ανθρωπακια Δεν ΑΝΕΧΟΜΑΙ τον φοβο και τον τρομο που σιγα σιγα βλεπω ενορχιστρωμενα να απλωνετε στην πατριδα μου Βλεπω η… Read more »

Nikolas K

Καλή η ψυχραιμία και οι χαμηλοί τόνοι, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα plan B για την περίπτωση που οι Τούρκοι θέλουν να το χοντρύνουν με τους δύο στρατιωτικούς μας. Ελπίζω δηλαδή η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία μας να έχει σκεφτεί τί θα κάνει. Εδώ να τονίσω ότι αν οι στρατιώτες ήταν ισραηλινοί, τώρα ήδη θα είχαν “απαχθεί” – απελευθερωθεί από τις ισραηλινές ειδικές δυνάμεις και έπειτα η Ανδριανούπολη θα είχε ισοπεδωθεί. Εντάξει, δεν είμαστε Ισραήλ, ούτε και είναι σωστά τα γενικά αντίποινα, αλλά μήπως τελικά αυτό μετράει στους νταήδες;

Aslan

Türkçe yazıyorum.
bu siteyi hemen hemen her gün ziyaret ediyorum. ve yunan sitelerinde gördüğüm en gerçekçi, objektif gördüğüm site. Her günümüz barış olsun.

Nikolas K

Neden bu kadar çok nefret, Aslan?

observer

Θα μπορούσε η πτήση μας να κάνει 3 τουλάχιστο εικασίες για τη σύλληψη. Και στις 3 υποφέρει η εικόνα της χώρας μας. Όσο για τον Κο Κρανιδιώτη είμαι σίγουρος ότι είχε τη σωστή πληροφόρηση, μέσα σε γενικές γραμμές. Νομίζω ότι το περιοδικό υποφέρει σε πληροφόρηση, γνώση και εμπειρία στο τι μπορεί να συμβαίνει στη συνοριακή γραμμή , στην οποία κατά βάση δεν έχουν εμπειρία οι Αθηναίοι κληρωτοί και δημοσιογράφοι.

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΞΕΛΙΞΗ: Πριν το τέλος του χρόνου τα πρώτα M1117 Guardian ASV στην Ελλάδα, με αστραπιαίους ρυθμούς κινείται το ΥΠΕΘΑ

 Μετά την προσφορά των 1200 αμερικανικών ASV M1117 Guardian από την Ελλάδα, που πρόσφατα έγινε από τις ΗΠΑ, το ΥΠΕΘΑ δουλεύει ασταμάτητα προς την...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Μεταφορά των MLRS σε Λευκάδα και Κεφαλλονιά απαιτούν οι ΗΠΑ. Οι...

29
 Σε μια κλασική κίνηση, οι ΗΠΑ, διά του γνωστού αμερικανού υπουργού οικονομικών Σκρουτζ Μακ Ντακ, απαίτησαν τη μεταφορά των ελληνικών συστημάτων MLRS στη Λευκάδα....
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 December 2015 #355

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 August 2014 #339

Αγορά

Related News

ΕΞΕΛΙΞΗ: Πριν το τέλος του χρόνου τα πρώτα M1117 Guardian ASV στην Ελλάδα, με αστραπιαίους ρυθμούς κινείται το ΥΠΕΘΑ

 Μετά την προσφορά των 1200 αμερικανικών ASV M1117 Guardian από την Ελλάδα, που πρόσφατα έγινε από τις ΗΠΑ, το ΥΠΕΘΑ δουλεύει ασταμάτητα προς την...

Οι “κακοί” και φιλότουρκοι Αμερικάνοι συνωμοτούν, σκάβουν τον λάκο μας, θέλουν αποστρατικοποίηση των νησιών, μοίρασμα του Αιγαίου… και στο βάθος, πολύ βάθος το East...

Ο υπογράφων κάνει συχνά εκκαθαρίσεις στους λογαριασμούς των social media γιατί ο βομβαρδισμός χαμηλού επιπέδου πληροφοριών, που προσβάλουν την κοινή λογική, είναι καθημερινός και...

Εδώ κυρώσεις, εκεί κυρώσεις, που είναι οι κυρώσεις; 

Η επιβολή ή όχι κυρώσεων στην Τουρκία είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΠΑ κοντά στην απόκτηση Rampage για τα F-16, το αντι-S400 όπλο έρχεται μαζί με τα SPIKE NLOS από το Ισραήλ

 Μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Επιτελεία δουλεύουν σε πυρετώδεις ρυθμούς για την υλοποίηση...

Karel Doorman ή M class για το ΠΝ, ίσως η καλύτερη και εκσυγχρονισμένη “ενδιάμεση λύση” που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά και η...

 Οι φίλοι μας αναγνώστες θυμούνται όλες τις παρουσιάσεις που έχουμε κάνει σε πλοία που πιθανόν να ενδιέφεραν το ΠΝ. Βλέποντας αρκετά νωρίς πως το...
- Advertisement -