Επαφές Φράνσις Φάνον στην Αθήνα ενόψει της 1ης Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στην Αθήνα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ενεργειακά θέματα Φράνσις Φάνον, στα πλαίσια περιοδείας του στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Ελλάδα από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Στις 9.00 ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Κώστα Φραγκογιάννη.

Ο κ. Φάνον βρίσκεται στην Ελλάδα για επαφές στα πλαίσια της 1ης Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, που θα λάβει χώρα αύριο, 7 Αυγούστου, στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης θα υποδεχθεί τους Γιώργο Λακκοτρύπη, Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιουβάλ Στάινιτζ, Υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ, ενώ παρόν θα είναι και ο Φράνσις Φάνον.

Στόχος της Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης είναι να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας, που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη που συμμετέχουν στη διάσκεψη και δεύτερον, να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους. Επιπλέον, θα εξεταστεί η επέκταση των οικονομικών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του φυσικού αερίου και των συναφών εξαγωγών, και θα ενθαρρυνθούν οι συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η ενεργειακή συνεργασία μπορεί να συνδράμει για την μεγαλύτερη περιφερειακή σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή.

Η συμμετοχή του κ. Φάνον θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ συμμετέχουν σε υπουργική διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1158657985259933696


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •