Η Γαλλία θα ναυπηγήσει 20 σύγχρονα περιπολικά σκάφη για την Ουκρανία

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 28
  •  
  •  

Η Γαλλία θα ναυπηγήσει και παραδώσει μέχρι το 2023 συνολικά 20 σύγχρονα περιπολικά σκάφη τύπου FFB98, όπως αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Τα σκάφη αυτά μήκους 32 μέτρων είναι σχεδιασμένα να προστατεύουν τα κρατικά θαλάσσια σύνορα, να εκτελούν αποστολές επιτήρησης, παρακολούθησης και ελέγχου, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και «αντι-σαμποτάζ».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Arsen Avakov, κάθε τέταρτο σκάφος θα ναυπηγείται εγχωρίως στην Ουκρανία. Τα προσωρινά σχέδια αναφέρουν ότι οι ναυπηγήσεις θα πραγματοποιούνται σε ένα από τα ναυπηγεία με βάση το Μυκολάγιφ. Η συμφωνία προβλέπει την εγκατάσταση επιπλέον ουκρανικού εξοπλισμού στα πλοία.

Το έργο ναυπήγησης θα κοστίσει 136 εκατομμύρια ευρώ. Το 15% του συνολικού ποσού θα ληφθεί άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο 85% – μέσω ειδικού δανείου από το γαλλικό δημόσιο με ελάχιστο επιτόκιο.

Το έργο περιλαμβάνει προβλέψεις και για την τεχνική υποστήριξη των πλοίων, καθώς και την εκπαίδευση 240 μελών πληρώματος και 120 τεχνικών. Η Ουκρανία θα μπορέσει να παραλάβει το πρώτο σκάφος από την παρτίδα ήδη από το 2021.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 28
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
epampapas
Member
epampapas

Aπό εκεί που είχαν μια βιομηχανία με κεντρικό ρόλο στα πλαίσια μιας υπερδύναμης, από εκεί που φτιάχνανε τμήματα και εξαρτήματα για την εξερεύνηση του διαστήματος, από εκεί που ήταν πρωτοπόροι παγκοσμίως κατάντησαν ακόμα και τις “βαρκούλες” να τις εισάγουν. Μέσα σε μια γενιά.,,

Έχει τίμημα η ανεξαρτησία ή η πολιτική χειραγώγηση. Όπως το δει κανείς.