Το “FGS Bonn” θα αναπτυχθεί στο Αιγαίο

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το πλοίο γενικής υποστήριξης “FGS Bonn” πρόκειται να φθάσει στο κοντινό μέλλον στο Αιγαίο Πέλαγος για να συμμετέχει στη νατοϊκή ναυτική επιχείρηση διαχείρισης των μεταναστευτικών / προσφυγικών ροών.

 

Το πλοίο θα αποπλεύσει από το Wilhelmshaven στις 30 Νοεμβρίου 2018 και θα ενταχθεί στη ναυτική δύναμη SNMG2. Το πλοίο συμμετείχε για τελευταία φορά σε αυτήν για έξι μήνες το 2016.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
randomname
Guest
randomname

Λίγο “λειψό” το άρθρο. Καλό θα ήταν να μην χρειάζεται να googlaρει κάποιος από που είναι το πλοίο κτλπ. Τα βασικά να τα αναφέρεται.

Alexandros Lekkas
Guest

Το αντίθετο θέλω εγώ, τροφή για αναζήτηση

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Tις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου 2016 ήταν στο λιμάνι του Πειραιά μαζί με την ολλανδική φρεγάτα Van Amstel. (κλάσης Μ) Είναι εντυπωσιακό πλοίο από άποψη μεγέθους.

Geo Kok
Guest
Geo Kok

Επ’ ευκαιρίας, πέραν των προτάσεων που έχετε κατά καιρούς κάνει σχετικά με την αγορά μεταχειρισμένων φρεγατών ή/και κορβετών, μήπως να δούμε λίγο και το θέμα των ΠΓΥ; Ήδη τα 2/3 των πλοίων μας είναι 50 ετών!

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Γνώμη μου ότι τα δύο 50χρόνα Π.Γ.Υ Αλιάκμων και Αξιός πρέπει να αποσυρθούν άμεσα. Δεν τιμάει ένα ναυτικό να έχει πλοία 50 χρονών. Ακόμη και να μείνουμε μόνο με το Προμηθεύς δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα. (ακόμη και αν χρειαστεί να μπει σε δεξαμενή για συντήρηση) Εξάλλου μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα του ναυτικού ότι πολλές αποστολές του είναι για ιατρικές επισκέψεις σε νησιά. Σε ότι αφορά την αγορά ενός μεταχειρισμένου Π.Γ.Υ (είχα θέσει θέμα την αγορά του 30χρόνου νέο-ζηλανδικού ΗΜΝΖS Endeavour (Α-11) που ήταν να αποσυρθεί) από την διοίκηση φρεγατών απάντησαν ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για αγορά ενός ακόμη… Read more »

Geo Kok
Guest
Geo Kok

Θεωρητικά μπορεί να παροπλιστεί το ένα από τα δύο παλιά ΠΓΥ και να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα ανταλλακτικών για το έτερο που θα παραμείνει σε ενέργεια. Έτσι θα κερδίσουμε ακόμα 10 χρόνια επιχειρησιακής ζωής για το ένα από τα δύο αυτά υπέργηρα πλοία. Από εκεί και πέρα, θεωρείτε ότι πραγματικά δεν χρειάζονται; Σε περίπτωση σύρραξης τα πλοία αυτά μπορούν να έχουν πολλαπλούς ρόλους. Αποθήκες τροφίμων, νερού, λιπαντικών, ανταλλακτικών, πυρομαχικών, πλωτά νοσοκομεία & συνεργεία. Πόσο χρήσιμο θα ήταν π.χ. ένα πλήρως εξοπλισμένο τέτοιο πλοίο στην Κρήτη, ώστε να μπορεί γρήγορα να υποστηρίξει μία ΦΓ στην ΝΑ Μεσόγειο ή μία ΤΠΚ στο Καστελόριζο;… Read more »

GMT-I
Guest
GMT-I

Σίγουρα είναι μεγάλο ατού για το ΠΝ η ύπαρξη σκαφών της κατηγορίας. Όσο για το μέλλον του στόλου μας μπορούμε να στραφούμε στην Ιταλία με την προμήθεια των δύο παλιών αλλά ικανότατων ακόμα κλάσης Stromboli των 9300 τόνων(κατασκευή 1975-78) που αποσύρονται το 2019 και πλήρως συντηρημένα ή να συμφωνήσουμε για την αγορά του αδερφού πλοίου του ΠΡΟΜΗΘΕΑ επίσης από Ιταλία κλάσης ETNA που θα αποσυρθεί το 2024(θα μπορούσαμε να το παραλάβουμε το 2022 αν συμφωνούσαμε καθώς τα νέα ιταλικά ΠΓΥ θα έχουν τεθεί σε υπηρεσία.