Η Ιταλία παρέλαβε το τελευταίο M-346

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ιταλική Αεροπορία έχει παραλάβει το 18ο και τελευταίο εκπαιδευτικό αεροσκάφος M-346 Master σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροσκάφους Leonardo.

Το πρώτο M-346 παραδόθηκε στην Ιταλία το 2011. Σε ιταλική υπηρεσία το αεροσκάφος ονομάζεται T-346 και χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση Ιταλών και αλλοδαπών χειριστών από τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σιγκαπούρη, την Αργεντινή, την Ελλάδα και το Κουβέιτ.

Πέρα από την Ιταλία, το M-346 έχει επιλεγεί από την Πολωνία, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη. Επιπλέον, το αεροσκάφος είναι υποψήφιο για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών της Αμερικανικής Αεροπορίας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Απορία: εκείνα τα σχέδια των Ιταλών για δημιουργία Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού κέντρου, καλύπτονται με μόλις 18 α/φ προκεχωρημένης/LIFT εκπαίδευσης;

Αντιλαμβάνομαι πως έχουν και Μ-345, αλλά υπέθετα πως αυτά σταδιακά θα αποσύρονταν.

photographix
Member
photographix

To συμβολαιο για το TX χαλαρα θα το παρει η Lockheed με το Τ-50Α

Spyros
Member
Spyros

Αν την προτεραιότητα έχουν οι επιδόσεις, ναι. Αν μπει και θέμα κόστους χρήσης (ακούγεται πως το Τ-50 δεν είναι και τόσο φθηνό ανα ώρα πτήσης), και κάποιος άλλος (SAAB-Boeing) είναι κοντά και σε επιδόσεις, ίσως αλλάξει κάτι.

Το Ιταλικό α/φ φαίνεται να υστερεί κάπως σε επιδόσεις, οπότε πρέπει να θεωρείται αουτσάιντερ… απο την άλλη είναι επιχειρησιακό και δοκιμασμένο… αλλά το ίδιο ισχύει και για το Τ-50.

Οψόμεθα.