Νέες υπογραφές για την ολοκλήρωση της στρατηγικής συνεργασίας Fincantieri – Naval Group

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 14 Ιουνίου 2019 έπεσαν οι υπογραφές για τη συνέχιση της στρατηγικής συνεργασίας των ναυτικών ομίλων Fincantieri και Naval Group. Πρόκειται για τη σημαντικότερη εξέλιξη στον συγκεκριμένο στόχο, που ανακοινώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια της έκθεσης ναυτικών οπλικών συστημάτων «Euronaval».

 

Με βάση το «European Defence Review», η συμφωνία υπογράφθηκε επάνω στην ιταλική φρεγάτα τύπου FREMM «ITS Federico», που βρισκόταν στο λιμάνι της Λα Σπέτσια, και ορίζει τη θέσπιση ισότιμου εταιρικού σχήματος. Στόχος των δύο ομίλων είναι η ανάπτυξη και κατασκευή εμπορικών και πολεμικών πλοίων, αλλά και υποβρυχίων. Το νέο σχήμα θα διέπεται από την ιταλική νομοθεσία και θα πάρει «σάρκα και οστά» αμέσως μετά το καλοκαίρι. Η έδρα θα βρίσκεται στη Γένοβα, ενώ υποδιεύθυνση θα υπάρχει πλησίον της Τουλώνης.

 

Όσον αφορά τον στρατιωτικό τομέα, οι πρώτες δράσεις του νέου σχήματος θα αφορούν τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου Horizon, αλλά και η ανάπτυξη του προγράμματος «European Patrol Corvette» για ένα περιπολικό σκάφος με εκτόπισμα περίπου 3.000t, η υλοποίηση του οποίου θα πρέπει να αρχίσει την περίοδο 2025-2030. Για την συγχρηματοδότηση του «European Patrol Corvette» από την PESCO, θα αναζητηθεί η συμμετοχή ενός τρίτου ευρωπαϊκού κράτους.

 

Η συνεργασία Naval Group & Fincantieri θα ξεκινήσει από τον ΕΜΖ των Horizon


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nestoras
Member
Famed Member
Nestoras

Καλημέρα.
Το είδα πριν από 1-2 μέρες στο youtube, πριν πέσουν οι υπογραφές, Αναμένουν από αυτή τη συμφωνία αύξηση της ανταγωνιστικότητας έναντι των κατασκευαστών κυρίως εξ ανατολών.
Και οι σκέψεις μου στο άκουσμα αυτής της είδησης στρέφονται γύρω από το πόσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι το “εθνικό πλοίο”, όταν τέτοιοι κολοσσοί της παγκόσμιας ναυπηγικής συγχωνεύονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Thras
Member
Famed Member
Thras

θα μπορούσαμε να είμαστε το “Για την συγχρηματοδότηση του «European Patrol Corvette» από την PESCO, θα αναζητηθεί η συμμετοχή ενός τρίτου ευρωπαϊκού κράτους.”
Μία κορβέτα των 3.000 τόνων με εξοπλισμό της επιλογής μας θα ήταν ιδανική για αντικατάσταση των S μεταξύ 2025 – 2030!

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Συμμετοχή στο «European Patrol Corvette» για 4 ξιφιόπλοια. Το πρόγραμμα δεν είναι προχωρημένο οπότε η ροή χρημάτων που θα απαιτηθεί δεν θα ξεκινήσει τώρα, θέλει κάποια χρόνια. Για την συμμετοχή μας να ζητήσουμε το AOR ETNA και τα Υ/Β Sauro…

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενδέχεται να είναι μακρόχρονο και μεγάλης κλίμακας καθώς προβλέπεται να αντικαταστήσει τις Floreal και τις Commandanti.