Η Φινλανδία ξεκίνησε το πρόγραμμα του Νέου Μαχητικό προς αντικατάσταση των F/A-18C/D

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας της Φινλανδίας προσκάλεσε τις κατασκευάστριες εταιρείες μαχητικών να αποστείλουν το ενδιαφέρον τους για την κατασκευή του επόμενου μαχητικού αεροσκάφους, εκκινώντας ουσιαστικά το πρόγραμμα του ΝΜΑ.

Η δημόσια αναγγελία του γεγονότος έγινε με συνέντευξη Τύπου του υπουργού άμυνας Jussi Niinisto στις 27 Απριλίου 2018.

Το προσκλητήριο κατάθεσης των προσφορών «κλείνει» στις αρχές του 2019. Σύμφωνα με όσα είναι μέχρι τώρα γνωστά, η Φινλανδία επιθυμεί να προμηθευτεί 64 μαχητικά, που θα αντικαταστήσουν τα διαθέσιμα F/A-18C/D. Τα τελευταία θα αρχίσουν να αποσύρονται από το 2025. Η επιλογή του ΝΜΑ θα συμβεί το 2021.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
antonis.
Member
antonis.

Γιατι δεν αναβαθμιζουν τα f-18? Δεν ειναι συμβατα τα αεροσκαφη με συγχρονα ηλεκτρονικα? Τα αεροσκαφη εχουν καταπονηθει πολυ? Δεν ειναι οικονομικά συμφερουσα μια προταση αναβαθμισης?

Em.Ti
Member

Για να προκηρύσσουν διαγωνισμό για 64 νέα μαχητικά, τότε έχουν τα κονδύλια για κάτι τέτοιο και δεν τους αρκεί ο εκσυγχρονισμός.

Προφανώς, η προμήθεια νέου μαχητικού είναι καλύτερη από τον εκσυγχρονισμό παλαιότερων, αρκεί να έχεις τα χρήματα για κάτι τέτοιο.

Nikolaos
Member
Nikolaos

Ρωσία διπλανή πόρτα. Ο πρώην δυνάστης, όπως η Τουρκία για μας. Με S-400, Su-35, ταχυκίνητες τ/θ ταξιαρχίες με T-90, πυροβολικό ασύλληπτης ισχύος πυρός, μεραρχίες ολόκληρες αλεξιπτωτιστών … Στοιχειώδης σωφροσύνη λέει F-35 ….

ivychris
Member
ivychris

ακριβώς και γι αυτό δεν προχωρούν σε αναβάθμιση των F-18 Hornets, τα οποία δεν είναι τα Super Hornets.
Πάνε για stealth 5ης γενιάς και απ’ ότι φαίνεται αλλαγή του Φιλανδικού δόγματος ουδετερότητας

Nikolaos
Member
Nikolaos

Ενδιαφέρουσα όψη είναι ότι, κατά τη συνθήκη ειρήνης Φινλανδίας – ΕΣΣΔ του 1944 (ο εθνάρχης τους, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Στρατάρχης Βαρώνος φον Μανερχάιμ, συμβιβάστηκε με τον Στάλιν για να επιτύχει την επιβίωση της μικρής χώρας, καταδίωξε τους Γερμανούς στον Αρκτικό Κύκλο πίσω στη Νορβηγία, δέχθηκε την προσάρτηση της Καρελίας και του Πέτσαμο για να αποκτήσει το Μουρμάνσκ το στρατηγικό βάθος που του έλειπε και ανέχθηκε περιορισμούς των ΕΔ της χώρας, παραιτήθηκε δε και ο ίδιος ως προσωποποίηση του αντισοβιετικού αγώνα και αυτοεξορίσθηκε στην Ελβετία) η Φινλανδία δεν δικαιούται να διατηρεί άνω των 60 αεροσκαφών, οπότε έχει το “πρόβλημα του… Read more »