Η Φινλανδία παρέλαβε το σύνολο των 100 πρώην ολλανδικών αρμάτων μάχης Leopard 2A6

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 25 Οκτωβρίου έφθασαν στην Φινλανδία τα τελευταία από τα 100 πρώην ολλανδικά άρματα μάχης Leopard 2A6, ολοκληρώνοντας ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2014.

Τα πρώτα Leopard 2A6, που υπηρετούσαν προηγουμένως με τον Ολλανδικό Στρατό, μεταβιβάστηκαν στην Φινλανδία τον Μάιο του 2015. Το κόστος αγοράς των 100 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης ήταν €199,9 εκατ., ενώ στο συμβόλαιο περιλαμβάνονταν επίσης ανταλλακτικά, ειδικός εξοπλισμός, εξομοιωτές εκπαίδευσης και παρτίδα πυρομαχικών.

Η Φινλανδία διαθέτει τόσο Leopard 2A4 όσο Leopard 2A6, με το τελευταίο να έχει βελτιωμένη ισχύ πυρός, καλύτερο επίπεδο προστασίας για το πλήρωμα και περισσότερο προηγμένους αισθητήρες. Πριν την παραλαβή τους, στα οχήματα έγιναν τροποποιήσεις που ζήτησαν οι Φινλανδοί.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Ενώ εμείς είχαμε χρυσοπληρώσει και μάλιστα χωρίς να πάρουμε πυρομαχικά…..

gdmast
Member
gdmast

Εμάς δεν μας άρεσαν αυτά?

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Όχι, γιατί είχαν ΚΑΙ πυρομαχικά μαζί, και δεν παίρνουμε τέτοιες επιπόλαιες αποφάσεις αγορών εμείς…

Nikgr
Member
Νικολαος Παπαδόπουλος

Μάλλον δεν είχε μίζα

Southpaw
Guest
Southpaw

Αν ειχαμε παρει αυτα και εκσυγχρονισει τα α4, θα ειχαμε την ισχυροτερη αρματικη δυναμη στην ευρωπη και θα είχε κλειδώσει ο εβρος για 30 χρονια. Ψιλα γραμματα, να μου πεις…

ikaros
Member
ikaros

Σκάνδαλο που δεν τα χτύπησε ο ΕΣ. Μάλλον ήταν η εποχή που κοιτάζαμε πόσο καίει το Abrams… Αλήθεια επιχειρησιακά τί προσφέρει μεγαλύτερη αποτροπή, 100 Λεο 2Α6 ή 4 P-3 ? (ρητορικό το ερώτημα). Σκάνδαλο όμως είναι και για τους Ολλανδούς που ξεπούλησαν (για ψίχουλα) το αρματικό δυναμικό τους και τώρα ψάχνονται.

G...
Member
Noble Member
G...

Προσφατα πηραμε μια βυθοκορο

AESA
Member
Famed Member
AESA

Τι να πω; Μένω έκπληκτος. Το 2015 δεν γνωρίζαμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα και εσείς μιλάτε να αγοράζαμε τα μεταχειρισμένα άρματα της Ολλανδίας !!! Τέτοια επιπολαίοτητα δεν την περίμενα. Δεν ήρθαν τα δωρεάν επιλεγμένα Abrams γιατί δεν είχαμε 1 εκατομμύριο για την μεταφορά. Σοβαρευτείτε λίγο σας παρακαλώ, δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι Ολλανδοί ξεπουλούσαν το 15 και τώρα ψάχνουν άρματα !! Τότε μας κουνούσαν το δάχτυλο τώρα έχουν ξεβρακώσει τις ΕΔ τους και τρέχουν. Γιατί να μην υπάρχει ένας επίτροπος Άμυνας και να τους πάρει ο διάολος και αυτούς και πολλούς ακόμα που το έπαιζαν μάγκες.… Read more »

Spirit
Guest
Spirit

Κάθε μεταχειρισμένο αξιόλογο κατά ένα περίεργο λόγο δεν συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αρμοδίων. Εχει επαναληφθεί πολλές το φαινόμενο, πάλι καλά δηλαδή και πηραμε και κάποια πυρομαχικά των 120mm