Η Φινλανδία ξεκινά την αξιολόγηση των 5 υποψηφίων νέων μαχητικών για την αντικατάσταση του F/A-18C/D Hornet

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Φινλανδία θα αρχίσει στις 9 Ιανουαρίου την αξιολόγηση των πέντε υποψηφίων μαχητικών αεροσκαφών για την αντικατάσταση του F/A-18C/D Hornet.

Στη διαδικασία συμμετέχουν τα μαχητικά Eurofighter Typhoon, F/A-18 Super Hornet, F-35, Gripen E και Rafale. Πρώτο θα εξεταστεί το Eurofighter (από τις 9 έως τις 17 Ιανουαρίου) και θα ακολουθήσουν το Rafale (20-28 Ιανουαρίου), το Gripen (29 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου), το F-35 (7-17 Φεβρουαρίου) και το Super Hornet (18-26 Φεβρουαρίου.

Σκοπός των αξιολογήσεων είναι να επιβεβαιωθεί πως οι ισχυρισμοί των εταιρειών για τις ικανότητες των μαχητικών είναι σωστές και να εξεταστεί το κατά πόσο αυτά μπορούν να επιχειρούν στο κρύο και υγρό κλίμα της Φινλανδίας. Τα αεροσκάφη θα φιλοξενηθούν στην αεροπορική βάση Pirkkala και θα υλοποιήσουν πτήσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Φινλανδία, τα μαχητικά θα πετάξουν εναντίον μαχητικών F/A-18C/D Hornet και εκπαιδευτικών Hawk. Επιπλέον, θα εξεταστούν σε αποστολές αεράμυνας, κρούσης, συλλογής πληροφοριών, εντοπισμού στόχων και θα δοκιμαστεί η ικανότητα συνεργασίας τους με συστήματα του στρατού και του ναυτικού. Η διαδικασία είναι γνωστή ως «HX Challenge».

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

8
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Em.TiSpiritnigozsGeorgiosadpanos Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
GUS
Guest
GUS

Παντα ενας τετοιος διαγωνισμος εχει μεγαλο ,εγκυκλοπαιδικο για μας, ενδιαφερον

Spirit
Guest
Spirit

Πάντως είναι περίεργο κάποιος να αποκαλύπτει ετσι φόρα παρτίδα ευαίσθητα δεδομένα για ένα μαχητικό. Συμμετέχοντας απλά και μόνο σε μια διαγωνιστική διαδικασία.

Georgios
Member
Noble Member
Georgios

Spirit αν θέλει να χάσει την παραγγελία ας μην το κάνει.

nigozs
Member
nigozs

Αναφέρονται στις προδιαγραφές. Δεν είναι κάτι κρυφό !
Τα κρυφά κανονίζονται ύστερα…..

Spirit
Guest
Spirit

προδιαγραφή μπορεί να ειναι το RCS…

adpanos
Member
adpanos

“Σκοπός των αξιολογήσεων είναι να επιβεβαιωθεί πως οι ισχυρισμοί των εταιρειών για τις ικανότητες των μαχητικών είναι σωστές και να εξεταστεί το κατά πόσο αυτά μπορούν να επιχειρούν στο κρύο και υγρό κλίμα της Φινλανδίας. ”

Ωχ, πάει το Marketing ……

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πιο θα επιλεγεί τελικά, αν και νομίζω πως το
1) Gripen από πλευράς επιδόσεων κόστους θα είναι το κυρίαρχο
2) ενώ το Rafale καλύτερο σε θέμα επιδόσεων ανεξαρτήτου κόστους.

Άρα η όλη απόφαση πιστεύω πως θα κυμανθεί στο κατά πόσο το Gripen που είναι το φτηνότερο, ξεπερνά το πλαφόν προδιαγραφών που έχουν θέσει στην ΠΑ τους.

nigozs
Member
nigozs

Έτσι κάνουμε και εμείς !
Πρώτα Challenge και μετά αγορές……..

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία, αν και το τελικό αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό εν μέρει, αφού το αποτέλεσμα κρίνεται βάσει των ιδιαιτεροτήτων της Φινλανδίας. Για παράδειγμα, ένα κριτήριο που σίγουρα θα εξεταστεί και θα ληφθεί σοβαρά υπ’όψη είναι η ευκολία υποστήριξης του κάθε τύπου από προκεχωρημένες θέσεις, τομέας που αναμενόμενα το Gripen θα αριστεύσει, αλλά αυτή η παράμετρος σε άλλες αεροπορίες είναι περιττή.