Πυρκαγιά ξέσπασε στο αμερικανικό αμφίβιο ελικοπτεροφόρο δεξαμενής κλάσης WASP, USS Bonhomme Richard, καθώς αυτό βρισκόταν στο ναύσταθμο του Σαν Ντιέγκο για προγραμματισμένες επισκευές.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 21 τραυματίες, ενώ η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τα υπόστεγα του πλοίου, είναι άγνωστο πώς ξέσπασε και μέχρι αυτήν την ώρα γίνονται προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο.
Της φωτιάς προηγήθηκε μία μεγάλης έκτασης έκρηξη σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ άμεσα απομακρύνθηκαν από το σημείο άλλα πλοία που είχαν αγκυροβολήσει σε κοντινές αποστάσεις ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά πλοιάρια προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά.
Πρόκειται για το δεύτερο μείζον περιστατικό πυρκαγιάς σε αμερικανικό πλοίο της κλάσης αυτής και το πολλοστό περιστατικό ασφάλειας σε πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού γενικώς.
Διαβάστε αναλυτικά:
«Μη βλέπετε τα 2 πλοία που τράκαραν. Να βλέπετε τα υπόλοιπα 280 που δεν τράκαραν».
Παρόμοια συμβάντα έχουν συμβεί συχνά σε περιπτώσεις πλοίων που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας για επισκευές ή εργασίες εγκατάστασης και συντήρησης. Για παράδειγμα, το γαλλικό υποβρύχιο Perle, το πρώτο κινέζικο Type 075 αλλά και το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, που προστίθεται στην μακρά λίστα ατυχημάτων του ρωσικού Ναυτικού.
Σίγουρα θα το διερευνήσουν και θα βγουν συμπεράσματα…..
Καλημέρα
Εκτός θέματος αλλά θέλω να θίξω για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με τη σελίδα.
Για αρχή, να πω ότι δουλεύω πολύ τα tabs. Δηλαδή θα μπώ στην κεντρική σελίδα της Πτήσης και θα αρχίσω να ανοίγω σε tab τα άρθρα που με ενδιαφέρουν ένα ένα (πες καμιά ντουζίνα) και μετά θα αρχίσω το διάβασμα.
Σε υπολογιστή έχω 50% πιθανότητα να ανοίξει το tab σωστά με την πρώτη απόπειρα (φωτογραφίες να φορτώσουν να δουλεύει το κουμπί Read More κτλ). Συνήθως αυτό φτιάχνεται με ένα Ctrl+F5
Όσο αφορά δε το σχολιασμό, αν αφήσω τον browser ανοικτό πάλι έχω 50% πιθανότητα να πιάσω Invalid Nonce όταν πατήσω το κουμπί για σύνδεση. Αυτό μάλλον οφείλεται σε πρόβλημα με τα cookies (άνοιξα νέο παράθυρο στον browser και έφτιαξε) αλλά και πάλι, δεν μπορώ να καθαρίζω τα cookies σε ένα browser όπου παράλληλα έχω άλλα 30+ tab ανοικτά όπου είμαι συνδεδεμένος σε άλλες σελίδες κτλ. καθώς χάνονται και εκείνες οι συνδέσεις.
Αυτά τα έχω δοκιμάσει τόσο σε Firefox όσο και σε Chromium, από κοινά λάπτοπ μέχρι μηχάνημα με μερικές δεκάδες πυρήνες και ραμ σε τριψήφιο νούμερο – τριψήφιο νούμερο Mbps για download έχει και η γραμμή με τηνοποία έκανα το πείραμα.
Σε δε φορητές συσκευές πρακτικά δεν μπορώ να διαβάσω σχεδόν τίποτα. Ανοίγοντας το παρών άρθρο σε τάμπλετ με Firefox βλέπω μόνο τον τίτλο, την μπάρα στα δεξιά για το σχόλιο της μέρας και το άρθρο για τα F-16 και μια διαφήμιση. Σύμφωνα με τον Firefox έχει μπλοκάρει μια ντουζίνα trackers, 1 για το Facebook και 11 για διαφημίσεις.
Θα σας παρακαλούσα να χαλαρώσετε λίγο τη σελίδα. Διακρίνω μια υπερβολή στη χρήση scripts καθώς και σε παραπομπές. Για παράδειγμα στο παρών άρθρο σε 17 γραμμές κείμενο υπάρχουν 2 παραπομπές σε άλλα σχετικά άρθρα που πιάνουν τον ίδιο μην πώ και περισσότερο χώρο.
Όλα αυτά τα γνωρίζουμε, και σας ευχαριστούμε που μας τα επισημαίνετε. Εργαζόμαστε για την επίλυσή τους. Είχαμε δεχτεί επίθεση, και κάποια πράγματα τα προστατεύσαμε λίγο περισσότερο. Ψάχνουμε τη χρυσή τομή, καθώς όλα γίνονται δύσκολα με το φόρτο της σελίδας.
Μήπως έχετε ad blockers;
Καλησπέρα
Εννοείται ότι έχω ad blockers και γενικά προστασία εταιρικού επιπέδου για ιούς / malware / tracking στους υπολογιστές λόγω της φύσεως της εργασίας μου.
Η ειρωνία είναι ότι ενώ στους υπολογιστές έχω πολύ περισσότερη και αρκετά πιο επιθετική προστασία, η σελίδα δουλεύει αρκετά καλύτερα (σχεδόν όπως πριν τις αλλαγές) απ’ ότι στις φορητές συσκευές, στις οποίες η προστασία είναι η βασική (π.χ. στο Safari σε Ipad έρχονται όλα από το “εργοστάσιο” που λέμε και δεν μπορείς να πειράξεις και πολλά).
Το να ανοίγω ένα tab και να πρέπει να πατώ ένα Ctrl+F5 για να ξαναφορτώσει σωστά είναι μια μικρή ενόχληση. Το να μην δουλεύει η σελίδα σε φορητές συσκευές είναι πρόβλημα.
Μια μικρή επισήμανση για την τεχνική ομάδα – μπορεί η σελίδα να δουλεύει σωστά αλλά να έχει δεχθεί επίθεση ο πάροχος άλλων υπηρεσιών π.χ. διαφημίσεων. Σε τέτοια περίπτωση την “πληρώνει” και η σελίδα που συνδέεται στον πάροχο καθώς τα εργαλεία προστασίας εντοπίζουν σύνδεση σε “μολυνσμένη / επικύνδυνη” σελίδα.
Και μια εισήγηση για βελτίωση της ταχύτητας φορτώματος: Αντί να έχετε τα κουτιά με μια μεγάλη φωτογραφία και παράγραφο από τα σχετικά άρθρα, κοιτάχτε αν μπορείτε να βάλετε μόνο τον τίτλο του άρθρου και ίσως ένα thumbnail. Έτσι θα μειωθεί και ο φόρτος του server μέχρι να βρείτε πιο ουσιαστική λύση.
Οι ad blockers δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα. Δυστυχώς, η σελίδα επιβιώνει με τις διαφημίσεις. Αν δείτε, δεν είμαστε μέσα στις εταιρείες που “επωφελούνται” από το Κράτος. Ότι κάνουμε, το κάνουμε με τις διαφημίσεις της Google κυρίως. Αν εσείς έχετε ad blocker, εμείς πως θα τα καταφέρουμε;
Προφανώς έχετε δίκιο, πλην όμως πολλές διαφημίσεις εκλαμβάνονται ως malware από τις προστατευτικές εφαρμογές που τρέχουν υποχρεωτικά (εταιρικά μηχανήματα) ή προαιρετικά (ιδιωτικές συσκευές), με αποτέλεσμα να καθίσταται εκ των πραγμάτων αδύνατη η πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας και ένα ad blocker να αποτελεί τότε τη μόνη λύση.
Καλημέρα
evo_ii
Όπως τα λέει και ο
Εν το μεταξύ είχα γράψει και εγώ μια απάντηση, κόπηκε το σχόλιο;