12.4 C
Athens
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Φωτογραφίες: Πυρκαγιά μαίνεται στο αμερικανικό LHD USS Bonhomme Richard

- Advertisement -

Πυρκαγιά ξέσπασε στο αμερικανικό αμφίβιο ελικοπτεροφόρο δεξαμενής κλάσης WASP, USS Bonhomme Richard, καθώς αυτό βρισκόταν στο ναύσταθμο του Σαν Ντιέγκο για προγραμματισμένες επισκευές.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 21 τραυματίες, ενώ η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από τα υπόστεγα του πλοίου, είναι άγνωστο πώς ξέσπασε και μέχρι αυτήν την ώρα γίνονται προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο.
Της φωτιάς προηγήθηκε μία μεγάλης έκτασης έκρηξη σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ άμεσα απομακρύνθηκαν από το σημείο άλλα πλοία που είχαν αγκυροβολήσει σε κοντινές αποστάσεις ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά πλοιάρια προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά.
Πρόκειται για το δεύτερο μείζον περιστατικό πυρκαγιάς σε αμερικανικό πλοίο της κλάσης αυτής και το πολλοστό περιστατικό ασφάλειας σε πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού γενικώς.
Διαβάστε αναλυτικά:

11 ναυτικοί τραυματίστηκαν σε μεγάλη πυρκαγιά στο πλοίο USS Iwo Jima – η τρίτη φέτος σε αμερικανικό πλοίο

«Μη βλέπετε τα 2 πλοία που τράκαραν. Να βλέπετε τα υπόλοιπα 280 που δεν τράκαραν».


Παρόμοια συμβάντα έχουν συμβεί συχνά σε περιπτώσεις πλοίων που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας για επισκευές ή εργασίες εγκατάστασης και συντήρησης. Για παράδειγμα, το γαλλικό υποβρύχιο Perle, το πρώτο κινέζικο Type 075 αλλά και το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, που προστίθεται στην μακρά λίστα ατυχημάτων του ρωσικού Ναυτικού.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
nigozs

Σίγουρα θα το διερευνήσουν και θα βγουν συμπεράσματα…..

kakaouskia

Καλημέρα
Εκτός θέματος αλλά θέλω να θίξω για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω με τη σελίδα.
Για αρχή, να πω ότι δουλεύω πολύ τα tabs. Δηλαδή θα μπώ στην κεντρική σελίδα της Πτήσης και θα αρχίσω να ανοίγω σε tab τα άρθρα που με ενδιαφέρουν ένα ένα (πες καμιά ντουζίνα) και μετά θα αρχίσω το διάβασμα.
Σε υπολογιστή έχω 50% πιθανότητα να ανοίξει το tab σωστά με την πρώτη απόπειρα (φωτογραφίες να φορτώσουν να δουλεύει το κουμπί Read More κτλ). Συνήθως αυτό φτιάχνεται με ένα Ctrl+F5
Όσο αφορά δε το σχολιασμό, αν αφήσω τον browser ανοικτό πάλι έχω 50% πιθανότητα να πιάσω Invalid Nonce όταν πατήσω το κουμπί για σύνδεση. Αυτό μάλλον οφείλεται σε πρόβλημα με τα cookies (άνοιξα νέο παράθυρο στον browser και έφτιαξε) αλλά και πάλι, δεν μπορώ να καθαρίζω τα cookies σε ένα browser όπου παράλληλα έχω άλλα 30+ tab ανοικτά όπου είμαι συνδεδεμένος σε άλλες σελίδες κτλ. καθώς χάνονται και εκείνες οι συνδέσεις.
Αυτά τα έχω δοκιμάσει τόσο σε Firefox όσο και σε Chromium, από κοινά λάπτοπ μέχρι μηχάνημα με μερικές δεκάδες πυρήνες και ραμ σε τριψήφιο νούμερο – τριψήφιο νούμερο Mbps για download έχει και η γραμμή με τηνοποία έκανα το πείραμα.
Σε δε φορητές συσκευές πρακτικά δεν μπορώ να διαβάσω σχεδόν τίποτα. Ανοίγοντας το παρών άρθρο σε τάμπλετ με Firefox βλέπω μόνο τον τίτλο, την μπάρα στα δεξιά για το σχόλιο της μέρας και το άρθρο για τα F-16 και μια διαφήμιση. Σύμφωνα με τον Firefox έχει μπλοκάρει μια ντουζίνα trackers, 1 για το Facebook και 11 για διαφημίσεις.
Θα σας παρακαλούσα να χαλαρώσετε λίγο τη σελίδα. Διακρίνω μια υπερβολή στη χρήση scripts καθώς και σε παραπομπές. Για παράδειγμα στο παρών άρθρο σε 17 γραμμές κείμενο υπάρχουν 2 παραπομπές σε άλλα σχετικά άρθρα που πιάνουν τον ίδιο μην πώ και περισσότερο χώρο.

ptisidiastima

Όλα αυτά τα γνωρίζουμε, και σας ευχαριστούμε που μας τα επισημαίνετε. Εργαζόμαστε για την επίλυσή τους. Είχαμε δεχτεί επίθεση, και κάποια πράγματα τα προστατεύσαμε λίγο περισσότερο. Ψάχνουμε τη χρυσή τομή, καθώς όλα γίνονται δύσκολα με το φόρτο της σελίδας.

ptisidiastima

Μήπως έχετε ad blockers;

kakaouskia

Καλησπέρα
Εννοείται ότι έχω ad blockers και γενικά προστασία εταιρικού επιπέδου για ιούς / malware / tracking στους υπολογιστές λόγω της φύσεως της εργασίας μου.
Η ειρωνία είναι ότι ενώ στους υπολογιστές έχω πολύ περισσότερη και αρκετά πιο επιθετική προστασία, η σελίδα δουλεύει αρκετά καλύτερα (σχεδόν όπως πριν τις αλλαγές) απ’ ότι στις φορητές συσκευές, στις οποίες η προστασία είναι η βασική (π.χ. στο Safari σε Ipad έρχονται όλα από το “εργοστάσιο” που λέμε και δεν μπορείς να πειράξεις και πολλά).
Το να ανοίγω ένα tab και να πρέπει να πατώ ένα Ctrl+F5 για να ξαναφορτώσει σωστά είναι μια μικρή ενόχληση. Το να μην δουλεύει η σελίδα σε φορητές συσκευές είναι πρόβλημα.
Μια μικρή επισήμανση για την τεχνική ομάδα – μπορεί η σελίδα να δουλεύει σωστά αλλά να έχει δεχθεί επίθεση ο πάροχος άλλων υπηρεσιών π.χ. διαφημίσεων. Σε τέτοια περίπτωση την “πληρώνει” και η σελίδα που συνδέεται στον πάροχο καθώς τα εργαλεία προστασίας εντοπίζουν σύνδεση σε “μολυνσμένη / επικύνδυνη” σελίδα.
Και μια εισήγηση για βελτίωση της ταχύτητας φορτώματος: Αντί να έχετε τα κουτιά με μια μεγάλη φωτογραφία και παράγραφο από τα σχετικά άρθρα, κοιτάχτε αν μπορείτε να βάλετε μόνο τον τίτλο του άρθρου και ίσως ένα thumbnail. Έτσι θα μειωθεί και ο φόρτος του server μέχρι να βρείτε πιο ουσιαστική λύση.

ptisidiastima

Οι ad blockers δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα. Δυστυχώς, η σελίδα επιβιώνει με τις διαφημίσεις. Αν δείτε, δεν είμαστε μέσα στις εταιρείες που “επωφελούνται” από το Κράτος. Ότι κάνουμε, το κάνουμε με τις διαφημίσεις της Google κυρίως. Αν εσείς έχετε ad blocker, εμείς πως θα τα καταφέρουμε;

evo_ii

Προφανώς έχετε δίκιο, πλην όμως πολλές διαφημίσεις εκλαμβάνονται ως malware από τις προστατευτικές εφαρμογές που τρέχουν υποχρεωτικά (εταιρικά μηχανήματα) ή προαιρετικά (ιδιωτικές συσκευές), με αποτέλεσμα να καθίσταται εκ των πραγμάτων αδύνατη η πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας και ένα ad blocker να αποτελεί τότε τη μόνη λύση.

kakaouskia

Καλημέρα
Όπως τα λέει και ο evo_ii evo_ii
Εν το μεταξύ είχα γράψει και εγώ μια απάντηση, κόπηκε το σχόλιο;

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

6
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούλιος #398

Αγορά 4.49

Related News

ΗΠΑ: Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ.Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην...

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Πενς δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Μπάιντεν

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ στα Ελληνικά Ναυπηγεία

 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...