Το πρώτο βουλγαρικό Su-25 έφθασε στη Λευκορωσία για εκσυγχρονισμό

1
1951
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το πρώτο βουλγαρικό Su-25 αναχώρησε για τη Λευκορωσία στις 28 Αυγούστου, σηματοδοτώντας την έναρξη του προγράμματος εκσυγχρονισμού.

Σύμφωνα με το «Aeropress-bg», πρόκειται για διθέσιο Su-25UBK το οποίο αποσυναρμολογήθηκε και ταξίδεψε μέχρι τη Λευκορωσία στο εσωτερικό μεταφορικού αεροσκάφους Il-76TD.

Η Λευκορωσία θα εκσυγχρονίσει τα βουλγαρικά Su-25

Το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας επέλεξε το 2018 τη λευκορωσική κρατική εταιρεία «JSC 558 Aircraft Repair Plant» για τη γενική επισκευή και τον εκσυγχρονισμό 8 Su-25 αντί 82,5 εκατομμυρίων Λέβα. Μετά την εκτέλεση του προγράμματος, τα βουλγαρικά Frogfoot θα είναι ικανά να πετούν έως το 2028/29 και θα μπορεί να υπάρξει περαιτέρω επέκταση του ωφέλιμου βίου τους για άλλα 10 χρόνια, αν γίνουν πρόσθετες εργασίες τεχνικής υποστήριξης. Οι εργασίες στο αρχικό Su-25 οφείλουν να ολοκληρωθούν μέσα σε 11 μήνες.

Τα βουλγαρικά Su-25 μετά τον εκσυγχρονισμό

Η έναρξη του προγράμματος συνάντησε σημαντικά εμπόδια, με κυριότερο την ύπαρξη εμπάργκο όπλων από την Ε.Ε. στη Λευκορωσία. Για την αποστολή των αεροσκαφών στην «JSC 558 Aircraft Repair Plant», οι Βούλγαροι όφειλαν να δηλώσουν ότι αυτά «εξάγονταν» στη Λευκορωσία, κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με το εμπάργκο των Βρυξελλών. Τελικά, το θέμα λύθηκε με ειδική νομοθετική διάταξη.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tazos Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tazos
Guest
Tazos

Οι γείτονές μας ίσως θα έπρεπε να εκσυγχρονίσουν και τα 14 Mig-29 στην Λευκορωσία ώστε να τα κρατήσουν για άλλα 10 χρόνια αντί να ξοδέψουν οτι έχουν και δεν έχουν για μόλις 8 F16….