Η Γαλλία αποσύρει την πρώτη φρεγάτα Α/Α άμυνας περιοχής Cassard το 2019

11
5780
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 16
  •  
  •  

Σε μία ξαφνική εξέλιξη, το Γαλλικό Ναυτικό αναμένεται να προχωρήσει στον παροπλισμό της πρώτης από τις δύο φρεγάτες τύπου Cassard το επόμενο έτος, μεταδίδει το «Mer et Marine».

Την απόφαση για την απόσυρση της «FS Cassard» επιβεβαίωσε χθες το γαλλικό υπουργείο άμυνας. Τα πλοίο επρόκειτο αρχικά να αντικατασταθεί το 2021 με 2022 από φρεγάτα FREMM νέας κατασκευής. Ως αιτία για την απόσυρση της φρεγάτας αναφέρεται η έντονη καταπόνηση. Η «FS Cassard» καθελκύστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1985 και εντάχθηκε σε υπηρεσία στις 28 Ιουλίου 1988.

Σε υπηρεσία υπάρχουν δύο πλοία του τύπου, οι «FS Cassard» και «FS Jean Bart». Η τελευταία πραγματοποίησε πρόσφατα εκπαιδευτικές βολές Κ/Β SM-1MR. Τα πλοία έχουν μήκος 139m, πλήρες εκτόπισμα 4.950t και πλήρωμα 244 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες. Ο κύριος οπλισμός περιλαμβάνει 40 Κ/Β SM-1MR, 8 K/B Exocet MM-40, 2 εκτοξευτές Κ/Β Mistral, κύριο πυροβόλο των 100mm, 2 πυροβόλα των 20mm, 4 πολυβόλα των 12,7mm και 2 τορπιλοσωλήνες για τορπίλες L5.

Διαβάστε επίσης

Δοκιμές SM-1 από τη γαλλική φρεγάτα «FS Jean Bart» (βίντεο)


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 16
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
CKfurious
Guest
CK

Επιβεβαιώνει αυτά που έχω γράψει πως τα πλοία έχουν σοβαρά δομικά προβλήματα (extensive cracking)

Επιπλέον ο συνδυασμός MK13/SM1 είναι τελειωμένος εδώ και αρκετά χρονια

Στη photo φαίνεται και η διαμήκhς ενίσχυση που έχουν βάλει από το πυροβόλο μέχρι σχεδόν το υπόστεγο ελικοπτερου

CKfurious
Guest
CK

Επιβεβαιώνει αυτά που έχω γράψει πως τα πλοία έχουν σοβαρά δομικά προβλήματα (extensive cracking)

Επιπλέον ο συνδυασμός MK13/SM1 είναι τελειωμένος εδώ και αρκετά χρονια

Στη photo φαίνεται (νομίζω!) και η διαμήκhς ενίσχυση που έχουν βάλει από το πυροβόλο μέχρι σχεδόν το υπόστεγο ελικοπτερου

Ranger
Guest
Ranger

Αυτα τα πλοια οπως αναφερετε δεν μας εκαναν ποτε λογω παλαιότητας και διαφοράς σε συστήματα. Μακάρι να ειχαμε παρει τότε τις l class (που αποσυρουν βεβαια τωρα οι χιλιανοι). Ευκαιρια θεωρω τις δυο τελευταίες εναπομεινουσες adelaide class που θα αποσυρουν οι αυστραλοι το 2019. Για αλλα μεταχειρισμενα δεν εχω ιδεα καθως οι Γερμανοί μαλλον δεν θα αποσυρουν συντομα τις f 123 και οι ολλανδικές m class ειναι πλεον παλιές.

Lesalaut
Guest
lesalaud

Θα μπορούσατε να ρίξετε μία ματιά στα Durand de la Penne; Συνομήλικα με τις Meko και σαφώς πιο κοντά στις ανάγκες του ΠΝ από απόψεως εξοπλισμού. Θυμίζω ότι οι Αυστραλοί τροποποιησαν τον Mk 13 ώστε να εκτοξεύει SM-2.

ink
Guest
ink

orees tha itan oi de sieben provincien…. de kanoume kammia krousi??

Tpap
Guest
Tpap

Τα durand de la penne ακόμα και με τη σημερινή διαμόρφωση τους είναι ισχυρότατα πλοία. Τόσο σε πυροβολικό όσο και πυραυλικό επίπεδο. Κατά την άποψη μου, τουλάχιστον σε πρώτη φαση, θα μπορούσε να παραμείνει ο mk13 αλλά με sm2 ( οι Ιταλοί εκσυγχρονισαν τους αισθητήρες αλλά δεν προμηθεύτηκαν τους πυραύλους), ο mk29 θα μπορούσε να τροποποιηθεί για essm (έχει αυτόματο γεμιστή). Το ran40L, είναι αξιολογοτατο 3d ραντάρ με τεχνολογία από smart-L/1850. Τα otomelara ειναι έκδοση super rapid 120βλ/λεπτό. Σίγουρα δεν έχει τις επιδόσεις, τουλάχιστον στον ηλεκτρονικό τομέα όπως η νέα γενιά πλοίων aww, αλλά συγκριτικά με τις υπαρχουσες μονάδες του… Read more »

Vertigo
Guest
Vertigo

Το ΠΝ πρέπει να πάρει μια απόφαση αν πρόκειται να επενδύσει στους SM-2 ή αν θα πάμε τελικά σε [email protected] με Aster-30 για ανταεροπορική άμυνα περιοχής. Η πρώτη επιλογή ίσως να ήταν η καλύτερη αν τα επόμενα χρόνια αποφασίσουμε πως δε μπορούμε να πάμε σε νέες ναυπηγήσεις αλλά θα πρέπει να αρκεστούμε σε πλοία που αποσύρονται σταδιακά από διάφορα συμμαχικά ναυτικά και θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε με σχετικά χαμηλό τίμημα. Διαφορετικά, μόνο το κόστος των SM-2 είναι της τάξης των 150Μ για τα δύο πλοία, τα οποία θα τα διατηρούσαμε ίσως 10 με 15 (το πολύ) ακόμα χρόνια και δεν… Read more »