Η Βρετανία παρέλαβε το πρώτο αναβαθμισμένο “Centurion” Typhoon

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Βρετανική Αεροπορία έχει παραλάβει το πρώτο μαχητικό Eurofighter Typhoon που υπέστη τις τροποποιήσεις του προγράμματος “Centurion”, ανέφερε η BAE Systems στις 5 Ιουλίου 2018 σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το «Jane’s», τα βρετανικά μαχητικά του τύπου αποκτούν ικανότητα αξιοποίησης του πυραύλου αέρος-αέρος Meteor και του όπλου μακρού πλήγματος Storm Shadow. Επιπλέον, πιστοποιείται το κατευθυνόμενο βλήμα Brimstone.

Πέρα από το παραδοθέν μαχητικό, άλλα 26 αεροσκάφη βρίσκονται στην πρώτη φάση του προγράμματος “Centurion”. Η Βρετανική Αεροπορία βιάζεται να αποκτήσει βελτιωμένα Eurofighter Typhoon γιατί το νέο έτος θα αποσύρει από την ενεργό χρήση τα τελευταία Tornado GR4. Σε υπηρεσία βρίσκονται σήμερα 51 Eurofighter Typhoon Tranche 1, 67 Tranche 2 και 10 Tranche 3. Εικοσιτέσσερα (24) Tranche 1 δεν θα λάβουν τις βελτιώσεις του προγράμματος.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
HELLAS
Guest
HELLAS

Αλήθεια ξέρουμε πόσο θα κοστίσει η αναβάθμιση για τα 24 σε Centurion ;;

Spirit
Guest
Spirit

Το βασικότερο είναι τι περιλαμβάνει η αναβάθμιση…

HELLAS
Guest
HELLAS

Νομίζω ότι χρειάζεται το αεροσκάφος για να τηρεί τις προδιαγραφές του επίπεδου αυτού.Τώρα αν το κάνουν για το όνομα και δεν είναι όπως το παρουσιάζουν τι να συζητάμε …

Nikolaos
Member
Nikolaos

Άρθρα που πιστοποιούν σε ελάχιστες γραμμές γιατί η Ευρώπη (με τη μερική εξαίρεση της Γαλλίας) είναι καμμένο χαρτί στην αεροδιαστημική και στα αμυντικά προγράμματα. Είναι “αναβάθμιση” το ότι το οσονούπω μοναδικό μαχητικό της Μεγάλης Βρετανίας θα μπορεί να φέρει Storm Shadow, που πρωτοχρησιμοποιήθηκε επιχειρησιακά από τη RAF στο Ιράκ το 2003, πριν 15 χρόνια δηλαδή! Για να τελειώνει αυτή η ιστορία, και επειδή είναι κατανοητό ότι οι Ευρωπαίοι έβαλαν πλάτη και θέλουν το μερίδιο τους (το είχαν πάρει βέβαια και με το παραπάνω με τα εξοπλιστικά Άκη/Γιάννου), η απάντηση πρέπει να είναι να τους δώσουμε έργα σε άλλες (πολιτικές) υποδομές… Read more »

Gunner
Member
Gunner

Eurofighter Typhoon – What is Centurion?
https://www.youtube.com/watch?v=8tJ2zr68ZYA